Dodaj do ulubionych

o co chodzi z tym referendum????

18.03.08, 15:38
ten nieuk nowak mowi ze jak w sejmie uekunstytucja zdechnie to bedzie
referendum. przeciez tryb ratyfikacji zostal juz wybrany > juzescie sie
oslowie (w liczbie 364!!) na narod wypieli !!!teraz nagle platfuchy sa w
potrzebie i beda skamlec do narodu po prosbie :(:( a co jak narod odrzuci???
to nieuk nowak wroci z uekunstytucja do parlamentu i tak w kolko, do skutku,
zeby w koncu bylo prawomyslnie??? :(:(
Obserwuj wątek
    • belgijska.kielbasa.wyborcza Re: o co chodzi z tym referendum do neotargowicy 18.03.08, 15:47
      Cześć Baruch, jak ci się powodzi?
      Zapamiętajmy i zanotujmy tych co uczestniczą w neotargowicy dla potomności:

www.sejm.gov.pl/poslowie/lista6.htm
      www.senat.gov.pl/k6/senat/alf/list-alf.htm
      pl.wikipedia.org/wiki/Konfederacja_targowicka
      pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Konfederaci_targowiccy
    • marouder.eu To nie wy Berkowicz, komuchu zatracony.. 18.03.08, 15:54
      ...rzeliscie poza wczorem na forum, ze Referendum byloby najlepszym rozwiazaniem??
      • berkowicz2 Re:i dalej to podtrzymuje, esbeku > niemniej 18.03.08, 15:57
        jak to sie ma do mojego postu???
        • marouder.eu Tak sie ma komuchu, ze nie tylko ty.. 18.03.08, 16:01
          ..wpadles na to, ze najlepszym rozwiazaniem w sytuacji obstrukcji ze strony PiS
          jest odwolanie do woli narodu.

Nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze w wypadku fiaska referendum (ponizej
          50% frekwencji) procedura wymaga zajecia sie sprawa TL przez parlament.
          Po prostu.
          Gdzie tu jest miejsce na twoje wydziwianie?
          • berkowicz2 Re: esbeku, ja to postulowalem od poczatku 18.03.08, 16:28
            ty to postulujesz od dzis (a 3 tyg. temu przy wyborze trybu pewnie szczerzyles z
            radosci bezzebna paszcze), kiedy nagle 'wola reprezentatow narodu', tych ktorzy
            wiedza lepiej niego, sie nie podoba. co swiadczy o tym ze moje przekonania sa
            niezmienne, a ty, pajatzu, jestes jak ta szmata na wietrze (na wietrze i
            generalnie, uscislajac). tryb wybiera sie tylko raz. bylo decydowac sie na
            referendum gdy byla ku temu prawna okolicznosc > teraz jest juz lekko za pozno
            (czego 'prawniki' po maturze od platfuchow zdaja sie nie kumac). lykajcie wiec
            te zabe, POeby > przynajmniej bedziecie wiedziec na przyszlosc ze jaj z
            konstytucji i narodu sie nie robi, he he

ps > nie pieprz mi tluku o obstrukcji bo nigdzie rozkazu (nigdzie w sensie w
            konstytucji rp, a nie np. w twojej partii mniejszosci pruskiej) ze uekunstytucja
            ma byc przyjeta nie ma. szczegolnie jesli jest z konstytucja rp sprzeczna > co
            trybunal, jesli sie nie zeszmaci, z pewnoscia wykaze
            • marouder.eu Komuszysto patentowany vel osle dardanelski! 18.03.08, 16:38
              Ja osobiscie zawsze, w kazdej sprawie podstawowej dla funkcjonowania
              panstwa wolalbym, by obywatele wyrazili swoj sad w formie referendum.

Tak jest i tym razem, chocby ci zwieracze puscily oraz chocbys
              zapadl na jaglice!

Inna rzecz.

Twoja kretynska uwaga o tym, ze przymusu Traktatowego nie ma dotyczy
              czego, tego ze mozna negocjowac traktat, by go go potem moc
              swobodnie odrzucac w Parlamencie?

No i tu sie z toba zgadzam, takich schizofrenicznych butsow como
              Jaroslaw con sua pars ze swieca szukac.
              • berkowicz2 Re: bylo pajacowac z grudniowa uchwala??? 18.03.08, 16:55
                > Ja osobiscie zawsze, w kazdej sprawie podstawowej dla funkcjonowania
                > panstwa wolalbym, by obywatele wyrazili swoj sad w formie referendum.

to dlaczego mongole wyjezdzasz z tym dopiero teraz, jak ci sie 'obstrukcja'
                reprezentantow narodu przestala podobac? :( tryb zostal wybrany, potrzeba 2/3
                glosow na tak - jak nie bedzie, to trudno > klamka zapadla, demokratyczny
                parlament zdecydowal i se bedziesz mogl z nieukiem nowakiem i jego kumplami przy
                winiaku cytrynowym i anchois z sprzed 4 sezonow, prywatnie ratyfikowac >
                aczkolwiek przestrzegam, iz zadnej mocy, w tym prawnej, akt ow miec nie bedzie

> Twoja kretynska uwaga o tym, ze przymusu Traktatowego nie ma dotyczy
                > czego, tego ze mozna negocjowac traktat, by go go potem moc
                > swobodnie odrzucac w Parlamencie?

nie azor, tego ze nie ma przymusu ratyfikowania badz nieratyfikowania
                czegokolwiek > nawet jak sie cos negocjowalo. choc tu sie to nie stosuje bo to
                POpaprancy zaczely ten cyrk swirujac z mozliwoscia odstapienia od okrojonej kpp.
                bylo nie fikac, albo przynajmniej nie fikac przedwczesnie, he he. ale jak
                rozumiem rozkaz od barosso czy merkel byl wiec zwlekac nie mogliscie
    • polobolo2 rydzykaczki8 same chcialy referendum. spawdz 18.03.08, 16:03
      na stronach rydzykmediow, klamco katoradyjny!
    • kaczenko belzebub z Torunia ma decydowac za Polakow ? 18.03.08, 16:47
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka