Gość: feliksdz@poczta.onet.pl Adam oblej sukces z Urbanem,Generałem i kwachem IP: 80.252.0.* 18.09.03, 19:55 adas czas jakąś impre zkrecic krolika w poziomkach przekąsić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rud Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.crowley.pl 18.09.03, 20:02 Michnik choćby i dostał sto orderów dla mnie pozostanie nikczemnikiem i człowiekim ktory kiedys podobno walczył zkomuną a teraz w największym stopniu przyczynił się do tego ze czerwone szuje którzy przez lata gnębili naród znowu są przy korycie.przyjaciel michnika kwaśniewski gdyby nie polski sierpień pewno byłby 1 sekretarzem pzpr idalej gnoił ludzi a duchownych których teraz poklepuje wsadzał by do więzień za byle co.Podobnie rzecz się ma z Millerem i innymi czerwonymi krwiopijcami.Musi zastanowic lista przyjaciół Michnika ,bojownika o niepodległość;Miller, Jaruzelski, kwachol,Kiszczak, Urban Itp. gady.Orderu mu nie gratuluję, jednak gratuluję mu tych przyjaciół i ludzi piszących w jego gazecie takich jak Gadzinowski, Wiatr czy Rolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.irak.pl Michnik u Jamesa Woolseya, former CIA Director IP: *.tele2.pl 18.09.03, 20:12 Personnel CLI: Mahdi Al-Bassam, Iraq Liberation Action Committee Barry Blechman, DFI International Eliot Cohen, Johns Hopkins School of Advanced International Studies Thomas A. Dine, Radio Free Europe/Radio Liberty General Wayne Downing, U.S. Army (retired), has been a lobbyist for the Iraqi National Congress Rend Rahim Francke, Iraq Foundation Newt Gingrich, former Speaker of the U.S. House of Representatives Lt. General Buster Glosson, U.S. Air Force (retired) James R. Hoffa, Jr., International Brotherhood of Teamsters Bruce P. Jackson, chairman, is the former vice president of weapons contractor Lockheed Martin. He also chaired the Republican Party Platform's subcommittee for National Security and Foreign Policy when George W. Bush ran for president in 2000. Howell Jackson, Professor of Law, Harvard Law School Robert Kerrey, former U.S. Senator Jeane J. Kirkpatrick, American Enterprise Institute William Kristol, Weekly Standard Bernard Lewis, Princeton University General Barry McCaffrey, U.S. Army (retired); former U.S. "drug czar" John McCain, U.S. Senator Will Marshall, Progressive Policy Institute Richard Perle, former Assistant Secretary of Defense Danielle Pletka, American Enterprise Institute Randy Scheunemann, CLI's executive director, is former chief national- security adviser to U.S. Senator Trent Lott who has also worked for Donald Rumsfeld as a consultant on Iraq policy. While working for Lott in 1998, Scheunemann drafted the "Iraq Liberation Act" that authorized $98 million for the Iraqi National Congress. Gary Schmitt is executive director of the Project for the New American Century George P. Shultz, former U.S. Secretary of State under Ronald Reagan Richard Shultz, The Fletcher School of Law and Diplomacy Steve Solarz, former Member of Congress Ruth Wedgwood, Johns Hopkins School of Advanced International Studies Leon Wieseltier, The New Republic Chris Williams, Johnston and Associates James Woolsey, former CIA Director Cała śmietanka zbrojeniówki organizująca atak na Irak, komitet bojkotowany przez 4 mln uchodźców irackich, którzy pamiętają "wyzwalanie" przez seniora Busha w 1991 Tomahawkami wraz z Husseinem. A teraz ich bracia zostali w 4 miastach spaleni napalmem. 37 000 ofiar cywilnych Żegnaj, Adasiu www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Styropian Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 19.09.03, 01:47 Gość portalu: rud napisał(a): > Michnik choćby i dostał sto orderów dla mnie pozostanie > nikczemnikiem i człowiekim ktory kiedys podobno walczył zkomuną > a teraz w największym stopniu przyczynił się do tego ze > czerwone szuje którzy przez lata gnębili naród znowu są przy > korycie.przyjaciel michnika kwaśniewski gdyby nie polski > sierpień pewno byłby 1 sekretarzem pzpr idalej gnoił ludzi a > duchownych których teraz poklepuje wsadzał by do więzień za > byle co.Podobnie rzecz się ma z Millerem i innymi czerwonymi > krwiopijcami.Musi zastanowic lista przyjaciół > Michnika ,bojownika o niepodległość;Miller, Jaruzelski, > kwachol,Kiszczak, Urban Itp. gady.Orderu mu nie gratuluję, > jednak gratuluję mu tych przyjaciół i ludzi piszących w jego > gazecie takich jak Gadzinowski, Wiatr czy Rolicki. Ty jestes podlym nikczemnikiem, to PEWNE, 100% glupi bydlaku! Niczego nie przezyles, ale przemawiaisz jak radziecki telewizor "Rubin". jeszce raz powtorze: Ty glupi, plugawy bydlaku! Odpowiedz Link Zgłoś
augenthaler Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 20:08 Gratulacje. Ostatnio jakos nie ze wszystkim co Adam Michnik robi sie zgadzam, ale PAMIETAM, a to juz cos. Michnik cos w zyciu osiagnal, cos niewatpliwie wartosciowego i pozytywnego. A Wy, ktorzy korzystacie z Jego forum by szczekac i bluzgac, Wy mozecie mu przeciwstawic jakies wlasne "wartosci"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.irak.pl Poglądy głosić samemu a nie przez zbrojeniówkęExxo IP: *.tele2.pl 18.09.03, 20:21 Tak, nasze wartości polegają na tym m.in., że poglądy głosimy nie z platformy CLI czy CFR, w których działają skompromitowani szefowie koncernów zbrojeniowych i naftowych, a Michnik niestety z forum tych nieczcigodnych instytucji. (szefem jego w CLI był b.szef CIA, Woosley) Poglądy nalezy głosić samemu, niezależnie, a nie przez zbrojeniówkę. NIe "plujemy" na MIchnika, tylko wstyd nam za jego powiązania ze skompromitowanymi kartelami zbroj, rozkrecającymi bezprawną napaść na Irak, a wcześniej - Kosowo. www.irak.pl Personnel CLI: Mahdi Al-Bassam, Iraq Liberation Action Committee Barry Blechman, DFI International Eliot Cohen, Johns Hopkins School of Advanced International Studies Thomas A. Dine, Radio Free Europe/Radio Liberty General Wayne Downing, U.S. Army (retired), has been a lobbyist for the Iraqi National Congress Rend Rahim Francke, Iraq Foundation Newt Gingrich, former Speaker of the U.S. House of Representatives Lt. General Buster Glosson, U.S. Air Force (retired) James R. Hoffa, Jr., International Brotherhood of Teamsters Bruce P. Jackson, chairman, is the former vice president of weapons contractor Lockheed Martin. He also chaired the Republican Party Platform's subcommittee for National Security and Foreign Policy when George W. Bush ran for president in 2000. Howell Jackson, Professor of Law, Harvard Law School Robert Kerrey, former U.S. Senator Jeane J. Kirkpatrick, American Enterprise Institute William Kristol, Weekly Standard Bernard Lewis, Princeton University General Barry McCaffrey, U.S. Army (retired); former U.S. "drug czar" John McCain, U.S. Senator Will Marshall, Progressive Policy Institute Richard Perle, former Assistant Secretary of Defense Danielle Pletka, American Enterprise Institute Randy Scheunemann, CLI's executive director, is former chief national-security adviser to U.S. Senator Trent Lott who has also worked for Donald Rumsfeld as a consultant on Iraq policy. While working for Lott in 1998, Scheunemann drafted the "Iraq Liberation Act" that authorized $98 million for the Iraqi National Congress. Gary Schmitt is executive director of the Project for the New American Century George P. Shultz, former U.S. Secretary of State under Ronald Reagan Richard Shultz, The Fletcher School of Law and Diplomacy Steve Solarz, former Member of Congress Ruth Wedgwood, Johns Hopkins School of Advanced International Studies Leon Wieseltier, The New Republic Chris Williams, Johnston and Associates James Woolsey, former CIA Director oraz www.cfr.org Rockefellera - Michnik w Adv. Board www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.09.03, 20:25 Panie Adamie, gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.irak.pl Siła agencji PR ameryk. w sprawie wojny: Halabdża IP: *.tele2.pl 18.09.03, 20:33 Nie ma co sie cieszyć, miły Panie. Bedac w CLI zbrojeniówki i lobby naftowego obok b.szefa CIA Woosleya Michnik skompromitował się ostatecznie... Siła amerykańskich agencji PR w sprawie wojny: Halabdża Przebywający w Iraku sekretarz stanu USA Colin Powell złożył symboliczną wizytę w miejscowości Halabdża; gdzie w 1988 r. zginęło tys. osób. Gdy Talabani dziękował Amerykanom, w Madrycie członkini irackiej Rady Zarządzającej Radża Habib al Chuzaj zarzuciła na, konferencji prasowej wojskom amerykańskim, że "w swej większości stosują przemoc i okazują pogardę" ludności Iraku. - Masakra ta dowodzi, iż świat powinien był wcześniej wystąpić przeciwko prezydentowi Sadda mowi Husajnowi - powiedział Powell nad masowym grobem irackich Kurdów. Nie wspomniał nic o tym, że Husajn bynajmniej nie "zagazował swoich ludzi" podczas wojny USA i Iraku z Iranem, jak również o wsparciu militarnym Pentagonu dla Husajna do 1991r., długo po Halabdży. Siła amerykańskich agencji PR w sprawie wojny: jak Masakrę w Halabdży zamieniono w prowojenny materiał propagandowy, podczas gdy Pentagon i firmy US (m.in. Searle Rumsfelda) sprzedawały broń Irakowi (na podst. art. w New York Times) W 1988 roku masakra w Halabdży nie wzbudziła protestów społeczności międzynarodowej. Przyjmowano wówczas, że tragedia była "szkodą uboczną" działań wojennych, skutkiem błędnego manipulowania gazami bojowymi przez oddziały irańskie. W styczniu 2003 roku Stephen C. Pelletiere, który stał na czele tamtej komisji śledczej Pentagonu - b. profesor Army War College i analityk polityczny C.I.A w sprawach Iraku - na łamach New York Times oburzał się, że przebieg masakry w Halabdży ciągle traktuje się jak oczywistość. Według niego kurdyjski dramat był zbrodnią wojenną, najprawdopodobniej popełnioną przez naciskanych Irańczyków, a nie iracką zbrodnią przeciwko ludzkości: śledztwo wykazało, że "w żadnym przypadku" nie chodziło o rozmyślne mordowanie ludności cywilnej. Prawdą jest, że Stany Zjednoczone zbroiły wówczas obie strony: oficjalnie Irak i nieoficjalnie Iran (za pośrednictwem Izraela: "Irangate"). Pentagon doskonale znał zasoby broni chemicznych Saddama Husajna, gdyż był jego gorliwym zaopatrzeniowcem (wąglik, VX, itp.). Okazjonalnie - przed nalotami - sprawa Halabdży jest używana przez służby propagandowe rządu amerykańskiego przeciwko Irakowi, ale - kiedy przyjdzie godzina Iranu - przebieg tragedii w Halabdży może jeszcze nabrać zupełnie innego wydźwięku. Więcej Kurdowie byli wytruci podczas wojny z Iranem pod egidą i za pomocą gazów chemicznych USA. Oto fragment raportu komisji senackiej USA z 1994r: "U.S. Chemical and Biological Warfare-Related Dual Use Exports to Iraq and their Possible Impact on the Health Consequences of the Persian Gulf War". Więcej Cynizm USA wobec Kurdów; Halabdża - udział USA, Iranu; Kto sprzedawał gazy chemiczne dla Iraku ? Pentaogn, firmy amerykańskie, m.in. "SEARLE" Donalda Rumsfelda; dlatego USA ocenzurowało 12 000 stron raportu irackiego, podając do ONZ tylko 8000 stron - USA censors Iraq Report. Więcej Die Tageszeitung podaje listę korporacji US, które zaopatrywały Irak w broń (nuclear, chemical, biological, and missile technology, prior to 1991); U.S. corporations involved... A - nuclear K - chemical B - biological R - rockets (missiles) Więcej Solidarność z oszukanymi Kurdami Islamic Republic continued to fight and to prosecute the Kurds of Iran, resulting in the death of over 40,000 Kurds and the destruction of at least 350 of their villages Cynizm Ameryki najlepiej obrazuje sprawa kurdyjska. Na początku lat siedemdziesiątych, kiedy w Iranie rządził wielki przyjaciel Waszyngtonu - szach, Amerykanie finansowali irackich Kurdów, walczących o autonomię. Celem Ameryki była stałe destabilizowanie Iraku oraz niedopuszczenie do współpracy irańsko - kurdyjskiej. Dlatego nie na rękę było im także zwycięstwo Kurdów. W 1975 r. biznes naftowy doprowadził do zbliżenia Iraku z Iranem, który wraz z Ameryką opuścił Kurdów. Siły kurdyjskie zostały zdziesiątkowane, setki liderów rozstrzelanych. Kissinger pytany o tę sprawę w Kongresie odpowiedział: "Nie należy mylić akcji specjalnych z misjami charytatywnymi". Turcy wkroczą do Iraku? 11. 09. 2003 Minister spraw zagranicznych Turcji Abdullah Gul stwierdził, że nastąpił postęp w rozmowach ze Stanami Zjednoczonymi dotyczących wysłania wojsk tureckich do Iraku. Stwierdził ednocześnie, że Ankara jest zaniepokojona becnością w Iraku rebeliantów z tureckiego Krdystanu raz negatywnym stosunkiem miejscowych Kurdów obec Turcji. Amerykańscy i tureccy wojskowi zgodzili się, że armia turecka powinna posiadać oddzielny sektor pod własnym dowództwem. Pytany na ten temat przez agencję prasową Anatolia minister Gul stwierdził m.in, że jest zgoda strony amerykańskiej na posiadanie przez Turcję sektora pod własnym dowództwem. Gul stwierdził również, że USA zaproponowały Turcji kilka możliwych regionów w których mogliby stacjonować tureccy żołnierzy i to do tego kraju należałaby decyzja odnośnie wyboru miejsca stacjonowania armii. Turecki rząd nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji, ale planuje wysłać o Iraku około 10 tysięcy żołnierzy. Ankarze zależy, aby Waszyngton walczył ze znajdującymi się na terenie północnego Iraku partyzantami kurdyjskimi z Turcji, których jest tam około 5 tysięcy. "Oczekuje, że USA okaże partyzantom z PKK zero tolerancji" stwierdził turecki minister. Podczas gdy Turcja i Stany Zjednoczone są coraz bliżej porozumienia w Bagdadzie pojawiły się głosy krytykujące ewentualne tureckie zaangażowanie w sprawy Iraku. Minister spraw zagranicznych w rzadzie irackim Hoshyar Zebari, sam Kurd z narodowości, powiedział, że armia turecka nie bedzie mile widzianym gościem na terenie północnego Iraku. www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swierszcz Re: ZAWSZE GRAMY LEPIEJ NA WYJEZDZIE.... IP: *.proxy.aol.com 18.09.03, 20:32 ...szkoda ...,ze takiego wkladu historycznego nie wniosl michnik w polsce...a raczej wniosl...poparcie grobej kreski...,ktora to kreska wzmocnola komunistow i zatwierdzila ciaglosc prl-u bis...oraz przyczynil sie zdecydowanie do nierozliczenia komunizmu ze zbrodni przeciw narodowi polskiemu.....ale oczywiscie francuzi tego nie rozumieja...wiec jednym slowem gratulacje...socjalisci wszystkich krajow laczcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mel Adam Michnik oficerem ? Legii Honorowej???? IP: 140.247.126.* 18.09.03, 20:43 Moglby sobie pan Adam podarowac te legie i powiedziec francuzom gdzie ja ma (Veuillez bien la metre dans votre cul) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) Tylko świadek Leszek M. szeregowiec.... IP: *.acn.pl 18.09.03, 20:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich1 Gratulacje. IP: *.ists.pl / 192.168.0.* 18.09.03, 20:59 Mimo, że ostatnio różnie bywało, to pewnych zasług żadna hiena Mu nie odbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZALOM!!!!! Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.man.busko.pl 18.09.03, 21:07 Prosze bardzo... hehehhe medale a wieczorem WODA z Urbanem Acha Adas nie zapomnij magnetofonu moze kogos nagrasz i bedziesz mial haka a swoja droga szybo sie uczysz UBeckich metod, widac zes recydywa TFU TFU TFU.......... czosnkiem zajechalo Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 21:23 Ty dupku! Jak pijesz, to nie siadaj za kierownicę i nie wypowiadaj się na forum. Jak pijesz (co wyraźnie widać po twoim tekscie) to ogranicz się do czytania wypowiedzi na forum. Chociaż też nie, bo jak jesteś pijany, to nic nie zrozumiesz z tego co czytasz. Najlepiej wyłącz komputer, dokończ flaszke, zagryź czosnkiem i idź spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich1 Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.ists.pl / *.ists.pl 18.09.03, 21:29 Qndziu, nie sądziłem, że dożyję chwili w której się z tobą zgodzę bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 21:42 Dzięki. Nie chwaląc się mam już kilku sojuszników na forum gazety. (Nasze motto: "Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich1 Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.ists.pl / *.ists.pl 18.09.03, 21:44 No, z tymi sojusznikami bym się nie rozpędzał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 22:00 Ok. Zapytaj Basi.Basi, Kataryny.Kataryny, Bratka, Minderbindera1, Skrzypka.Skrzypka, *<:o\, XYZeta, Admina forum (który tylko spradycznie wycina moje niewyparzone texty) i wielu innych przypadkowych forumowiczów. Kiedyś pisałam texty ostre czasem jako rotakoworp (przeczytaj wspak). Teraz staram się pisać rzeczowo, nie obrażam ale lubię skopać leżącego jak np don leszka millerone, bohaterów afery rywina itd. ps. afera rywina to mój ulubiony wątek i jest tam taki mój ulubiony sms... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 22:10 qndzia napisał: > Ok. Zapytaj Basi.Basi, Kataryny.Kataryny, Bratka, Minderbindera1, > Skrzypka.Skrzypka, *<:o\, XYZeta, Admina forum (który tylko spradycznie wyci > na > moje niewyparzone texty) i wielu innych przypadkowych forumowiczów. > Kiedyś pisałam texty ostre czasem jako rotakoworp (przeczytaj wspak). Teraz > staram się pisać rzeczowo, nie obrażam ale lubię skopać leżącego jak np don > leszka millerone, bohaterów afery rywina itd. > ps. afera rywina to mój ulubiony wątek i jest tam taki mój ulubiony sms... Potwierdzam, Qndzia ma na forum spore grono sojuszników :) Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 22:16 Dziękuję! Jako żarliwa czekistka pzdr (pzpr) żarliwą czekistkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Grono IP: *.biaman.pl 18.09.03, 22:21 Czy wobec takiej ofensywy i ja mogę zgłosić akces do grona wybrańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.biaman.pl 18.09.03, 22:19 qndzia napisał: > Ok. Zapytaj Basi.Basi, Kataryny.Kataryny, Bratka, Minderbindera1, > Skrzypka.Skrzypka, *<:o\, XYZeta, Admina forum (który tylko spradycznie wyci > na > moje niewyparzone texty) i wielu innych przypadkowych forumowiczów. Co do ZYXa (czy jakoś tak) i Admina - potwierdzam. > Kiedyś pisałam texty ostre czasem jako rotakoworp (przeczytaj wspak). Teraz > staram się pisać rzeczowo, Trudno, skoro musisz. nie obrażam ale lubię skopać leżącego jak np don > leszka millerone, bohaterów afery rywina itd. Całe szczęście, bo już się bałem, że spuszczasz z tonu. :) > ps. afera rywina to mój ulubiony wątek i jest tam taki mój ulubiony sms... No, naprawdę nie wiemy, który. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: 217.97.130.* 19.09.03, 07:50 qndzia napisał: > Ok. Zapytaj Basi.Basi, Kataryny.Kataryny, Bratka, Minderbindera1, > Skrzypka.Skrzypka, *<:o\, XYZeta, Admina forum (który tylko spradycznie wyci > na > moje niewyparzone texty) i wielu innych przypadkowych forumowiczów. > Kiedyś pisałam texty ostre czasem jako rotakoworp (przeczytaj wspak). Teraz > staram się pisać rzeczowo, nie obrażam ale lubię skopać leżącego jak np don > leszka millerone, bohaterów afery rywina itd. > ps. afera rywina to mój ulubiony wątek i jest tam taki mój ulubiony sms... Potwierdzam zawarcie rozejmu:) A jednak przyznałaś sie do konszachtów z adminem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman :) Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.biaman.pl 18.09.03, 22:17 qndzia napisał: > Dzięki. Nie chwaląc się mam już kilku sojuszników na forum gazety. zaiste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman a zatem IP: *.biaman.pl 18.09.03, 22:17 Gość portalu: ich1 napisał(a): > Qndziu, nie sądziłem, że dożyję chwili w której się z tobą zgodzę bez > zastrzeżeń. A zatem jesteś szczęśliwym człowiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: a zatem 18.09.03, 22:33 Dzięki Bratek. Na ciebie zawsze można liczyć! pzdr (pzpr)! Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: a zatem 18.09.03, 22:37 qndzia napisał: > Dzięki Bratek. Na ciebie zawsze można liczyć! > pzdr (pzpr)! No problem, ja już wcześniej wiedziałem, jakie to uczucie, więc nie było trudno odgadnąć, jak się czuje kolega. pzdpr Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: a zatem 18.09.03, 22:38 bratek4 napisał: > qndzia napisał: > > > Dzięki Bratek. Na ciebie zawsze można liczyć! > > pzdr (pzpr)! > > No problem, ja już wcześniej wiedziałem, jakie to uczucie, więc nie było trudno > > odgadnąć, jak się czuje kolega. > pzdpr To Qndzia jest kolegą nie koleżanką? Tak mi się wydawało, że rotakoworp był facetem... Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 ich1szczęśliwiec 18.09.03, 22:40 kataryna.kataryna napisała: > To Qndzia jest kolegą nie koleżanką? Tak mi się wydawało, że rotakoworp był > facetem... rotakoworp owszem, ale : -------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu: ich1 napisał(a): > Qndziu, nie sądziłem, że dożyję chwili w której się z tobą zgodzę bez > zastrzeżeń. A zatem jesteś szczęśliwym człowiekiem :) To ich1 jest szczęśliwym człowiekiem, mężczyzną bądź kobietą, sam nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: a zatem 18.09.03, 22:50 Nie sprzeczajmy się o szczegóły. Jak chcesz, to niech będzie akrotakoworp:) Qndzia. Jeśli wątpisz, że jestem kobietą, to zadaj mi jakieś pytanie testowe, np. czym się różni manikir od pedikir. Albo za co kobieta kocha mężczyznę (poza kasą). Bezbłędnie odpowiem na wszystkie tego typu pytania testowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 bo chyba trochę jest, nie? 18.09.03, 22:55 qndzia napisał: "napisał"? czym > się różni manikir od pedikir. A kto to manikir i kto to pedikir? Albo za co kobieta kocha mężczyznę (poza kasą). > Bezbłędnie odpowiem na wszystkie tego typu pytania testowe. Eee, mam lepsze. Np. w czym Jakubowska jest podobna do kobiety, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: bo chyba trochę jest, nie? 18.09.03, 23:02 Odpowiadam: zmiennymi nastrojami (taktowanymi cyklem miesiączkowym) i falującą kształtna piersią, pieszczoną myślami don leszka millerone. Zdałam egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 falowanie i 18.09.03, 23:08 qndzia napisał: > Odpowiadam: zmiennymi nastrojami (taktowanymi cyklem miesiączkowym) i falującą > kształtna piersią, pieszczoną myślami don leszka millerone. > Zdałam egzamin? Myślę, że tak. Byc może one falują jednak głównie z powodów myśli własnych Aleksandry J., nie sądzisz? A tak poza tym to bardziej mi wygląda na robocopa, gdyby nie to falowanie p.s. Ja i tak wiedziałem who is who, tylko kataryna bis nie kapła się za pierwszym podejściem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rom Genetyka... IP: 150.210.48.* 19.09.03, 03:31 Ale w jednym Szalom ma racje, genetycznie wszystko sie potwierdza. Musi po bracie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salem-alejkum Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 19.09.03, 01:56 Gość portalu: SZALOM!!!!! napisał(a): > Prosze bardzo... hehehhe medale a wieczorem WODA z Urbanem > > Acha Adas nie zapomnij magnetofonu moze kogos nagrasz i > bedziesz mial haka > > a swoja droga szybo sie uczysz UBeckich metod, widac zes > recydywa > > TFU TFU TFU.......... czosnkiem zajechalo Alez Ty jestes wyjatkowa swinia, wrecz kosmiczna! A poza tym zupelnie nie znasz prawa Mojzeszowego. Tylko dziecko ZYDOWKI, czyli kobiety jest Zydem -rozumiesz to palancie w swoim ptasim mozdzku? Matka Michnika nie byla Zydowka! Ale niezaleznie od tego, to wg ciebie (specjalnie pisze mala litera) Zyd, to nieczlowiek? Ty za to uwazasz, ze jestes czlowiekiem, ale mylisz sie, jestes po prostu zwykla swinia i niczym innym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 21:20 Gratuluję Panie Adamie! Jest Pan jednym z nielicznych, którzy zasłużyli na ten honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anton Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.proxy.aol.com 18.09.03, 21:42 Dostal za to ze walczy z komuna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmer i Adam tez i Adam tez ... IP: *.elartnet.pl 18.09.03, 22:08 ... PRZYJACIELEM CWKS :-))))) !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.kliny.net.pl 18.09.03, 22:14 gratulacje, sadelko juz jest, szmal tyz. pora na medale kazdy lubi. A tak sie kiedys fajnie zaczynalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Dolaczam sie z gratulacjami!I NOBLESSE OBLIGE... IP: *.dc.dc.cox.net 18.09.03, 22:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borg Re: Dolaczam sie z gratulacjami!I NOBLESSE OBLIGE IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 10:44 Jak Nobel, to Nobla. Trudno się mówi... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 22:29 Hm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek [...] IP: *.sympatico.ca 19.09.03, 00:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 22:39 Boccassa i Traboulsi tez dostali legie honorowa Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 cierpliwie 18.09.03, 22:42 wesoly3 napisał: > Boccassa i Traboulsi tez dostali legie honorowa No, to czekamy na twoją kolej. Kompania doskonała. Tylko czym się wykażesz? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 22:43 Jak dostal medal niemiecki to podpuszczal w Szczecinie mlodziez forumowa zeby nadawala niemieckie nazwy rondom w Szczecinie. Jaki nastepny chwyt pana "Adasia" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kalineczek Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 22:41 Bardzo, bardzo cieszę się z każdego uznania dla Pana zasług.Gratulacje!!!!!! Kalineczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 22:44 Z Legią Honorową czy bez Adam Michnik jest dla mnie WIELKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.net.autocom.pl 18.09.03, 22:54 Serdeczne gratulacje OFICERZE ADAMIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 22:57 Boccassa i Traboulsi tez dostali legie honorowa Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej 18.09.03, 22:59 Michnik w ladnym gronie Boccassa i Traboulsi tez dostali legie honorowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPRak Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.gen.twtelecom.net 18.09.03, 23:04 Jestesmy z Pana dumni ! Zyczymy wytrwalosci w dzialaniu na rzecz ucywilizowania postkomunistycznego spoleczenstwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 23:04 To dosyć ciekawe, a zwłaszcza termin, a właściwie czas przyznania tego odznaczenia. Jak zapewne większość forumowiczów pamięta to Wałęsie Amerykanie wypłacili w pewnym momencie dosyć pokaźne pieniądze za "prawo do realizacji filmu" na podstawie Jego życiorysu. Ale Wałęsa wtedy miał już Pokojowego Nobla. A więc za co tak naprawdę jest ten medal dla Pana Michnika. Wiadomo, że na Nobla nie ma szans. Komitet Noblowski podlega oczywiście pewnym manipulacją i wpływom ale tego to się na pewno nie dałoby załatwić. Przypomnienie otoczeniu jaki to "wielki człowiek". Wiemy, wiemy. Ale tak naprawdę coś tu cuchnie, jak na razie nie usłyszałem precyzyjnego sformuowania za jakie to zasługi. Bo takie ogólne pierdu, pierdu o umacnianiu więzi i wkład kulturalny to trochę mało jak na Legię. Nie znam oczywiście procedury przyznawania tego odznaczenia, ale podejrzewam, że ktoś musiał wnioskować. Otóż ciekawe kto wnioskował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPRak Re: Adam Michnik oficerem Legii Honorowej IP: *.gen.twtelecom.net 18.09.03, 23:24 Adam Michnik jest czlowiekiem swiatowym, a GW najbardziej znanym pismem w Europie Wschodniej. Francuzi z Ambasady w Warszawie nie potrzebowali wniosku Episkopatu Polakiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolesiowski Michnik to NIE oficer tylko zwykla SZEREGOWA gnida IP: *.proxy.aol.com 18.09.03, 23:19 i karierowicz. Czy ten francuski MSZ tez jest zdzisiatkowany przez zydow i polzydow lub komunistow jak w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: IP: *.biaman.pl 18.09.03, 23:38 Żydow i połzydów być może, ale na pewno nie przez pół-główków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens A Lysiak? IP: *.nsw.bigpond.net.au 18.09.03, 23:33 A Lysiakowi sie nie nalezy? Przeciez Legie Honorowa ustanowil Napoleon. Odpowiedz Link Zgłoś