Gość: Europejczyk Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.03, 05:46 Jestem prawie pewien, że jedyną przyczyną było założenie związku zawodowego. Kochający wolność i "human rights" amerykanie traktują Europejczyków jak pańszczyźniane bydło. Znane mi są podobne przypadki w sieci McDonalda w Niemczech, gdzie po założeniu związku zawodowego, zamknięto calą filię tego odstręczającego koncernu. Jest tylko pytanie dlaczego związki zawodowe są tak serwilistyczne w stosunku do turbokapitalizmu Made in USA. Takie same problemy mają pracownicy supermarketów. I co? i nic. Może Pan Adam Michnik założyłby ponownie coś na kształt KOR-u. Ale nie on tylko przywalał komuchom, a teraz to przecież jego jest na górze i może moralizować i pleść androny przed komisją Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 07:05 Czy to prawda że McDonald ma dostać nagrodę Teraz Polska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sc. McDonald's to pewnie g... ale złodziej to złodziej i IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.03, 09:01 roi się od nich wsród Polaków złotych ptaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: organista Bojkotować MD !!!!! IP: *.it-net.pl 05.10.03, 10:02 hehe mam 28 i mogę się pochwalić , że ani razu nie jadłem gówna z Mc Donald's z czego jestem szczególnie dumny i czym chwalę się przy każdej okazji , kiedy mówi się o tej firmie a szczególnym powodem do mej dumy jest to , że nie choć nie pogardzę śmieciowym jedzeniem, nie jem tam z ZASADY ponieważ MD należy do gatunków tych firm , których wielkość nie pozwala na w miarę chociaż RACJONALNE korzystanie z zasobów środowiska. mój kumpel pracował tam przez jakiś czas , i mówił ,że upodlenie do jakiego doprowadza się tam pracowników sięga zenitu,rotacja jest bardzo duża jak w wielkich sklepach typu makro i innych "obozach", ponieważ ludzie nie wytrzymują presji psychicznej , pracowników traktuje się tam jak potencjanych złodziei,dla którcyh głównych powodem podjecia pracy była chęć nawpie...lania się gównianych bułek z serdelem i kotletów a najbardziej chore było to co robi się z niezjedzonym jedzeniem pod koniec dnia n- niszczy się je w specjalnej maszynie aby nikt nie mógł go wykorzystać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bojkotować MD !!!!! IP: 217.8.176.* 06.10.03, 11:21 Ty debilu, piszesz a nie wiesz o czym, mozesz byc dumny ze swojej "zasady", wazne ze masz jakas (chociaz jedna). 28 lat a taki dziecinny w tym wieku powinienes miec juz wlasny rozum, a tym czasem jeszcze tyyyyyyyyyyyyle Tobie brakuje. W takim tempie moze jak skonczysz 60 lat to dogonisz osiemnastolatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Solidarność - skompromitowana banda nierobów. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 09:34 Bezkarność związkowych kacyków musi być ukrócona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Solidaruchy do ROBOTY SMIECIE IP: *.vc.shawcable.net 05.10.03, 09:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocjonalista [...] IP: 62.233.185.* 05.10.03, 16:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.dyn.optonline.net 05.10.03, 09:45 Jak to, Solidarnosc jest przeciw Ameryce? To z kim jest? Z Walesa? Oj,glupi wy glupi..... Ale was powalili,az zal patrzec,na ten wasz stan beznadziejny, WY Polscy robotnicy,czy nie macie juz nic do powiedzenia? Organizujcie sie,w jednosci jest sila,pojedynczy czlowiek w takim systemie jest niczym;ale musicie to robic po cichu i madrze;byc moze przyjade tam aby wam pomoc;poprostu trzeba wyrznac cala gore,jak za dawnych czasow,i wtedy zapanuje spokoj i jakas preferencja dla was. Gdybym ja byl prezydentem,wszyscy mieliby prace!!!! I tak pewnie niedlugo sie stanie,to tylko kwestia czasu,ale zapewniam ze za np. 5 lat bedzie juz blizej niz dalej. Nie lubie kapitalistow,i kapitalizmu;to o co walcze to dobrobyt dla kazdego obywatela,a nie dla jakiegos cwaniaka,ci pojda na emeryture. Niech zyje Rzeczpospolita Ludowa,i niech rozwija sie w Niej Socjalizm! To jedyny system zapewniajacy dobro kazdej jednostki. Precz z kapitalizmem,szczegolnie obcym! Proletariusze wszystkich krajow laczcie sie!!! obcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.washdc3.elnk.dsl.genuity.net 05.10.03, 09:55 Zycze kazdemu Rodakowi krajowemu jedno -obojetnie gdzie pracuje -wyjedz przyjacielu na "zachod" , popracuj nie dluzej jak dwa tygodnie, ale niech to bedzie rzetelna praca bez obijania sie /bo po godznie Ci podziekuja za Twoje zdolnosci/, i wroc do domu.Wnioski sam wyciagniesz.Jestem pewny jednego - i w naszym kraju bedzie mozliwe zycie normalne ,kiedy przestaniemy bronic ludzi z rekoma posmarowanymi klejem.Nie sztuka jest krzyk, gwalt, hasla bez pokrycia i puste slowa - obojetnie na jak wysokim stolku siedzi sie, sztuka to praca ale jeszcze raz podkreslam RZETELNA PRACA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tete Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 12:35 Gość portalu: zorro napisał(a): > Zycze kazdemu Rodakowi krajowemu jedno -obojetnie gdzie pracuje -wyjedz > przyjacielu na "zachod" , popracuj nie dluzej jak dwa tygodnie, ale niech to > bedzie rzetelna praca bez obijania sie /bo po godznie Ci podziekuja za Twoje > zdolnosci/, i wroc do domu.Wnioski sam wyciagniesz.Jestem pewny jednego - i w > naszym kraju bedzie mozliwe zycie normalne ,kiedy przestaniemy bronic ludzi > z rekoma posmarowanymi klejem.Nie sztuka jest krzyk, gwalt, hasla bez pokrycia > i puste slowa - obojetnie na jak wysokim stolku siedzi sie, sztuka to praca > ale jeszcze raz podkreslam RZETELNA PRACA. Ale za rzetelna prace powinna byc rzetelna placa. NIe chodzi mi tu o jakies kokosy ale o takie uposazenie by mozna bylona godnym poziomie zyc razem z rodzina. A w Polsce dzieki naszym wszechwiedzacym elitom politycznym mamy niewolnictwo a zachodnie firmy to wykorzystuja. Dorobilismy sie po prostu bardziej zawoluowanego kolonializmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzaklewski Solidarność to niezle gowno IP: 144.139.71.* 05.10.03, 10:57 Gość portalu: WoRaS napisał(a): > MCDonald to niezłe gówno Wole McDonald'sa od Solidarnosci Odpowiedz Link Zgłoś
witek_28 Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z 05.10.03, 10:59 Jak się komuś McD nie podoba to nie musi w nim pracować. Nie rozumiem tego podejścia... Jak komuś nie smakuje to żarcie, nie ma obowiązku faszerowania się. Jest tyle innych firm do pracy i tyle innych restauracji... a jeśli ktoś uważa, że nie ma innej pracy, to niech szanuje tę, którą ma... każdy ma taką pracę na jaką zasłużył (swoimi umiejętnościami, zaangażowaniem itd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re:a danonowi wsadzić kawałek szkła w odbyt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 11:06 pieprzyć shita i danona: www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=9371 dlaczego te kutasy z zachodu robią z Polski republikę bananową?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WT Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.nd.e-wro.net.pl 05.10.03, 11:13 Działacze ze Świdnicy! Nie kompromitujcie ideałów S! Wy nie bronicie praw pracowniczych, ale złodziei! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joza Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 11:49 Mac Donalds to nie restauracja exclusiv dla wyzszych sfer a ma swoj styl i standart żywienia. Komu nie podoba sie, nie musi korzystać. Natomiast Spolidarność to grupy rozrabiaczy,którzy wykorzystują każdą okazję aby protestować i swoją destrukcyjną robotą zaszkodzili już wielu przedsiębiorstwom a w rezultacie i Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewa Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.inteko.com.pl 05.10.03, 12:17 Bardzo dobrze ,ze ich wywalili, cala polska gospodarke rozwalily rzady zwiazkowcow a szczegolnie solidarnosci. To oni sa odpowiedzialni za bezrobocie i biede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Nie lubię polski, tych głupich polaków IP: *.olnet.com.pl 05.10.03, 12:17 jak tylko was dostatecznie okradnę to wyjadę do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
geruestaw Re: Nie lubię polski, tych głupich polaków 05.10.03, 13:15 Ty brzytwą ochrzczony Andy. Ty masz olbrzymia racja. Jeśli pula nie będzie Twoja, to może być Związku pisanego przez "S". A Polaków Tobie nie wolno nie lubić, tu są twoje korzenie i kości przodków. Jeszcze nie wszystkie maceby przeznaczono w Polsce na płyty chodnikowe. Aj waj waj. A tak na marginesie to jedyna rzecz, która mi się podoba w tych nowoczesnych jadłodajniach to właśnie kible na 5+. Żarcie to same śmieci. Mając jeszcze do tego minimum wiedzy o składnikach, można się już tylko pożygać. W Domach Opieki Społecznej, które wizytuję z nienacka (kontrola w zakresie żywienia) jedzenie jest lepsze i smaczniejsze. Chociaż nie wygląda aż tak efektownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzetuski Re: Nie lubię polski, tych głupich polaków IP: *.165.203.62.dial.bluewin.ch 05.10.03, 13:35 haha, dobre, jedz, jedz jak najszybciej, moze jeszcze sie zalapiesz na jakas bombeczke od waszych sasiadow, trzeba byc kompletnym deklem, aby chciec jechac do tego kraju, chyba, aby narobic w gacie jak sie wsiada do autobusu, albo stoi sie na swiatlach przy autobusie, a moze samolocik? tez ladnie sie pala...ostatnim hitem sa knajpy, wiec jak juz tam bedziesz to stawialbym na obiadki w domu, praktycznie, moze lepiej nigdzie sie nie ruszac (kino, teatr odpada), bedziesz mial gdzie wydac ta kupe szmalu zarobianych w polsce, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jachopulos Odezwał się sługus Macdonalds IP: *.lanet.wroc.pl 05.10.03, 16:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata w tym kraju wszystko da sie wymusić małymi zamieszkami IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 13:10 chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friko Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.icpnet.pl 05.10.03, 14:29 Wywalic wszystkich solidaruchów na zbity pysk, bo to nieroby i destruktorzy. Rozpieprzyć wszystko to potrafią, ale pracować - wcale! Won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.se.client2.attbi.com 05.10.03, 15:07 co trzeba zrobic aby swiat byl rajem? zlikwidowac:zwiazki zawodowe,komunizm i murzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytnik Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 15:23 A gdzie jest KOR..panie redaktorze Adamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA solidarność won !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.03, 15:32 W Polar SA w czasie kiedy sprzedawano zakład solidarność odwracała uwagę pracowników pozorując walkę o wyższe zarobki. "Zapominając" , że trwa sprzedaż zakładu. Potem oświadczali , że dziwnym trafem nic nie wiedzieli o sprzedaży zakładu. Zapomniano im o tym powiedzieć ;} . Po sprzedaży dziwnym trafem w układzie zbiorowym pokazał się niewyobrażalnie wielki pakiet przywilejów dla związków. Nie jestem w stanie go w całości przytoczyć - tak wielki był. Potem następne "dziwne" przypadki. Ostatnio solidarnośc podpisała zgodę na zwolnienie 1200 osób pod warunkiem , że .....TU UWAGA !!!!!!!!>>>>>- imiennie będą weryfikować listy zwolnionych. W praktyce wyglądało to na dziale który obserwowałem, że leser wyznaczony do "kontroli" łaził oznajmiając głośno, że kierownik nie śmie zwolnić nikogo z solidarności bo jakby co zwolni się kierownika. I zamiast pracować fizycznie zgodnie z etatem siedział w biurze i przeglądał listy pracowników do zwolnień. Zwolniono głównie niezwiązkowców. Potem pozostała załoga wpisywała się do solidarności . MacDonald nie jest dla mnie wzorem. Ale bezpardonowy atak na niego grupy cwaniaków jest sygnałem, że ja również powinienem wystąpić przeciwko dranom zasłaniającym się legitymacjami związkowymi. Przewodnicząca solidarności Polar Sa była kiedyś działaczem partyjnym. Nie była zbyt gorliwą katoliczką. Teraz lata po kościołach na wszystkie możliwe sposoby. Kościół i soliodarność są dobrą osłoną dla cwaniaczków ?[!] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAZI [...] IP: 62.233.185.* 05.10.03, 16:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu A czy nie ma w tym kraju innych restauracji niż McD? IP: *.freeway.pl / 172.16.1.* 05.10.03, 15:50 Jeżeli komuś się nie podoba pracodawca, to zmienia firmę. Po co na siłę zmuszać kogoś do zatrudnienia kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkot To dzięki Solidarności McDonalds zbija fortunę... IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 05.10.03, 16:08 i tego nie docenia. Bojkotujmy te zbiorowe trujalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thorn Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.icpnet.pl 05.10.03, 17:55 Te solidaruchy znowu walczą a nie pracują. Jak zwykle.Pracują normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc portalu Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: 217.8.176.* 06.10.03, 10:20 Tak to jest jak sie zbierze banda poldebili. W Solidarnosci zle sie dzieje, bo "zwiazkowcy" skladek nie placa, to robimy pikietke. Petardy leca? TO WYSCIE JESZCZE PRAWDZIWEJ PIKIETY NIE WIDZIELI!!! PEWNIE!!!!! Lepiej granat i tak jak to robia w Palestynie!!! To by dopiero sie dzialo!!! Najpierw kase sie kradlo, a jak do dupy sie dobrali, to do Solidarnosci, bo oni to pikietke zrobic umieja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Solidarność walczy o działaczy zwolnionych z IP: *.citicorp.com 08.10.03, 14:29 Gazeta tez pozbywala sie ludzi bo chcieli zalozyc zwiazek i jakos nikt o tym nie pisal ;-) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś