Dodaj do ulubionych

Michnik trzeci dzień przed komisją

• Gość: x15 Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.acn.waw.pl 24.10.03, 23:58
      Czy wy wierzycie, ze dziennikarskie sledztwo nic nie wykrylo? Ja w to nie
      wierze. Mysle, ze Smolenski ma gruba teczke z pelna dokumentacja, jeszcze kilka
      tasm, komplet bilingow Milera i wszystko co trzeba. Przeciez po pierwszej
      propozycji Rywina dziennikarze juz mogli zaczac sledztwo i wykryc GTW jeszcze
      przed konfrontacja. Mogli np. sledzic Rywina - co za sztuka? Ale Michnik bawi
      sie w boga i pozwala komisji samej dojsc do prawdy. Jak nie beda sobie radzic
      to ewentualnie niespodziewanie cos sobie przypomni, albo uroni rabka
      dziennikarskiej tajemnicy.

Obstawiam, ze AM chce najskuteczniej zuzyc ladunek zawarty w tej sprawie i jak
      najsilniej skompromitowac SLD, zeby zrobic miejsce dla nowej formacji, pewnie
      majacej cos wspolnego z Kwasniewskim. Tak bylby rach ciach i po sprawie. A
      dawkujac informacje pozwala na powolne drazenie na oczach milionow wszystkich
      skrywanych tajemnic wladzy. Teraz wiemy w jak naprawde przebiega proces
      przygotowywania ustawy w tym rzadzie, jakim matolem jest prezes telewizji jaki
      stopien debilizmu jest mozliwy do osiagniecia dla poslanek lewicy.

Nie wiem jak wam sie wydaje, ale mam nieodparte wrazenie, ze Michnik gra z
      komisja i raczej kontroluje sytuacje.
      • rolotomasi Re: NY 25.10.03, 00:06
        Chiba się zapętliłeś - za szybki jesteś
        • Re: Michnik Durczok Kwiatkowski Blochowiak to Pol IP: *.proxy.aol.com
        Gość: mee... 24.10.2003 23:55
        • Re: Michnik Durczok Kwiatkowski Blochowiak to Pol IP: *.proxy.aol.com
        Gość: Pawel Adam 24.10.2003 23:58
    • Gość: zwykly polak Czy kots zna numer na komóre do leszka m ? IP: *.zus.pl 25.10.03, 00:09
      nie podoba mi sie kilka zapisów w nowej ustawie podatkowej, moze leszek bedzie
      mogl cos zrobic, tak tylko pytam zeby nie bylo
      • Gość: sam wiesz Re: Czy kots zna numer na komóre do leszka m ? IP: *.vnet.pl / *.waw.cdp.pl 25.10.03, 00:19
        No stary! nie po oczach!
        Od razu chcesz telefon
        od razu do mnie
        tyle razy mówiłem
        na spotkaniach
        przedwyborczych
        celuj niżej
        będziesz wyżej

Nie tego?
        Do Oli, kolego
        do Oli.
        • Gość: zwykly polak Re: Czy kots zna numer na komóre do leszka m ? IP: *.zus.pl 25.10.03, 00:28
          a co tam, juz i tak wszyscy wiedza...., ja tylko tak, sorki panie premierze,
          ale da sie cos zrobic ?
          • Gość: sam wiesz Re: Czy kots zna numer na komóre do leszka m ? IP: *.vnet.pl / *.waw.cdp.pl 25.10.03, 01:13
            Zrobić? Czy sie da? Przecież, po to się powołałem!
            Ale, ale.. Co to znaczy wszyscy wiedzą?
            Mam ugadane z tym, no, co był w tv, długo -bardziej nie mogę- że nie powie.
            Miał się nawet nie zająknąć.
            Później pogadamy.

I pamietaj: procedury , ty niżej ciebie wyżej , nie zapomnij
    • Gość: Ataturk Re: Michnik... artykuł pisany na kolanie IP: 195.136.50.* 25.10.03, 00:25
      Czytam:

"Tym zapisem komisja dysponuje od lutego ubiegłego roku, więc dziennikarze
      dziwili się, że nikt wcześniej nie zauważył imienia premiera."

Albo to jakaś inna komisja (bo z małej litery), albo ten artykuł miał być
      zamieszczkony w przyszłym roku...

Ata
      • Gość: Blochowiak Madry Ataturku IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 01:01
        O kurwa, naprawde?
        Jak na to wpadles Watsonie?
        Przestan pic wode z kaluzy!!!!!!!!
        • Gość: mee... Re:DOBRANOC... IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 01:37
          ...i tu wlasciwie...z tego dnia... michnika... wynika ...,ze wszystko powstaje
          z wody...ale czy wszystko wynika z wody...wiec jak polaczyc to razem...wode z
          woda...to...wszystko powstaje z wody i wszystko jest woda...
          • Gość: P.A. Re:DOBRANOC... IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 01:43
            DOKLADNIE TAK!!! Buona Sera
    • Gość: RTG Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.03, 01:22
      ...komisja docieka kto poza trzema przcownikami redakcji i zarzadu Agory miał
      dostep do nagrania... wiję się ze śmiechu... Rywin wysłany przez gtw miał ze
      soba dyktafon i dodatkowo "pluskwę" i cały przebieg rozmowy gtw znała na
      bieżąco i decyzje zapadały w wyniku postawy zarzadu Agorey a potem A. Michnika.
      W obu przypadkach wystapienia Rywina działano z taką samą precyzją. Bój szedł
      nie o byle co tylko o 17.5 miliona $... nikt na to nie wpadł z tego szacownego
      grona ??? Oni w komisji na to nie wpadają bo TV i diety z podatków... wnioski
      pozostawiam do wyciagnięcia uczestnikom forum...
      pozdr. RTG
      • rolotomasi Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 25.10.03, 01:30
        Ale Ty bystry jesteś,
        jak dojdę do władzy
        to się przypomnij

Pluskwe mówisz? Hm taki Lew a tu..
        A z ta dykta to już przesadziłeś.
        Adam pija francuskie,
        Wyłącznie, prawie.
    • Gość: 88 Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 01:28
      Treci dzień bezczelności i polonofobii. To jest kpina!
      • Gość: gad oblesny Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.ma.charter.com 25.10.03, 01:32
        mi sie wydaje, ze Polska jest w tzw. kolumbijskim (od Kolumbii) stadium. Nie
        wiadomo tak naprawde kto rzadzi, kto za co odpowiada. Miejmy tylko nadzieje, ze
        jest to stadium przejsciowe i skonczy sie szybko.
        • Gość: Tomi To co z tymi nagraniami? Czemu sie roznia? IP: *.wa.bigpond.net.au 25.10.03, 06:09

Czy to oznaczaloby, ze z tego nagrania ktore Michnik udostepnil Sulikowi
          zostal usuniety fragment o Leszku? Kto to zrobil?
          Jakie jeszcze fragmenty usunieto i po co?
          • Gość: Tomi Nagranie zamienione podczas wizyty Sulika? IP: *.wa.bigpond.net.au 25.10.03, 06:31

Jezeli Michnik twierdzi ze nikt tego nagrania nie odsluchiwal, a rowniez
            twierdzi, ze
            nikt bez jego zgody nie mogl tego nagrania otrzymac, to czy zakladajac, ze
            u Michnika byl podsluch i takie nagranie mieli rowniez w GTW, ze spreparowali
            tak aby nie bylo wymienione slowa : Leszek i zrobili zamiane podczas wizyty
            Sulika, ktora lacznie z wejsciem Jaruzelskiego byla zagrywka GTW.
            Bo jak wyjasnic to ze brakuje tego w zapisie nagrania i ze nagrania sie roznia?
            Ale jezeli Michnik tego samego dnia co nagranie zapenia u Millera, ze nie byl
            Miller wymieniony (zaledwie w kilka godzin po nagraniu; to przeciez doskonale
            pamietal rozmowe o Leszku. )
            Czyzby nastapila podmiana u Millera? W takim razie kim jest Michnik?
            • Gość: T Dlatego tak szczegolowo pytaja o droge nagrania IP: *.wa.bigpond.net.au 25.10.03, 06:35
              Dlatego tak szczegolowo pytaja o to kto, komu podawal to nagranie, aby
              wyeliminowac to ze ktos z zewnatrz dotykal tego nagrania...
              jezeli tylko dotykaly osoby wewnatrz Agory, to ktos z nich zalatwil wymazanie
              tych slow o Leszku...Niemczycki?
              • Gość: mee... Re: ZIMNO DZISIAJ W KRAJU.. IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 07:01
                ...dobrego czlowieka ani za zycia, ani po smierci...nic zlego spotkac nie
                moze...totez...w tak swiatecznym nastroju...hulaj duszu ile mozesz...chcialo -
                by sie powiedziec...
            • Gość: PanTalon Apel o odrobinę logiki IP: 61.9.101.* 25.10.03, 06:56
              > Jezeli Michnik twierdzi ze nikt tego nagrania nie odsluchiwal,
              > a rowniez twierdzi, ze nikt bez jego zgody nie mogl
              > tego nagrania otrzymac, to czy zakladajac, ze
              > u Michnika byl podsluch i takie nagranie mieli rowniez w GTW,
              > ze spreparowali tak aby nie bylo wymienione slowa :
              > Leszek i zrobili zamiane podczas wizyty Sulika, ktora
              > lacznie z wejsciem Jaruzelskiego byla zagrywka GTW.

Człowieku, wyluzuj! Jeśli zamieniali i preparowali, to skąd Komisja ma orginał????
              > Bo jak wyjasnic to ze brakuje tego w zapisie nagrania i
              > ze nagrania sie roznia?

Jeśli magnetofony są w różnych miejscach, to nagrywają to co w tych miejscach słychać. Nie trzeba do tego żadnych służb specjalnych.

> Ale jezeli Michnik tego samego dnia co nagranie zapenia u Millera,
              > ze nie byl Miller wymieniony (zaledwie w kilka godzin po nagraniu;
              > to przeciez doskonale pamietal rozmowe o Leszku.)

Michnik kretaczy do początku ale Komisja i tak wiele wyjaśniła. Jest sto razy szybsza i dokładniejsz niż polskie łajzy sądowe, które nie są w stanie wyjaścnić nic i tylko przeciągaja sprawę do czasu przedawnienia. Gdyby ta grupka amatorów zajmowała się sprawą FOZZ juz dawno byłoby wiadomo o co chodzi.

> Czyzby nastapila podmiana u Millera? W takim razie kim jest Michnik?

Jeśli serio mówisz o podmianie, to przedstaw hipotezę, skąd druga podmiana, sprawiająca, że Komisja ma orginalne nagranie.
              • Gość: ZooRoo [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.03, 07:16
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Tomi Po co Niemczycki chcial wersje wydarzen od Rywina? IP: *.wa.bigpond.net.au 25.10.03, 07:44

Zauwaz, ze ja wylacznie pytam; wlasnie interesuja mnie wypowiedzi,
                ktore wyjasnia to...
                Zapis cyfrowy mozna podobno latwo usunac. Ciekawe czy czas nagrania jest ten
                sam; jakos nie przekonuje mnie, ze cale zdania sie nie nagraly wogole; w
                ktorejs informacji na poczatku afery Rywina, byla podana wiadomosc, ze Rywin
                dysponuje innym nagraniem, wiec moze cos w tym jest.

Rowniez chcialbym uzyskac odpowiedz: po co Niemczycki chcial od Rywina jego
                wersje wydarzen, skoro Michnik juz wiedzial ze Rywin taka wersje podal do
                Kwasniewskiego.
                • Gość: T Re: Po co Niemczycki chcial wersje wydarzen od Ry IP: *.wa.bigpond.net.au 25.10.03, 07:56

cytat:
                  "Pod koniec lipca Rywin umówił się z Niemczyckim. Wiceprezes Agory
                  zaproponował mu, aby na łamach "Gazety" przedstawił swoją wersję wydarzeń. -
                  Uważałem, że trzeba dać mu szansę wyjawienia swojej prawdy. - "
    • Gość: szczepan Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 07:20
      ADAM MAM WRAŻENIE ZĘ KOGOŚ KRYJESZ.PODAJ SOBIE RĘKE Z WŁODKIEM CZARZASTYM,A
      FE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: J. Urban... Re: PILEM Z MICHNIKEM... IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 08:03
        ... i wiem o co chodzi...ale wam nie powiem...bo wlasnie boli mnie glowa...
      • blumen1 Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 25.10.03, 10:52
        sprawa smierdzi.i to powaznie.Michnik kryje kwacha i millera.trzyma z nimi
        sztame.bez dwoch zdan.i juz.
        • basia.basia Re: Michnik trzeci dzień przed komisją 25.10.03, 11:16
          blumen1 napisał:

> sprawa smierdzi.i to powaznie.Michnik kryje kwacha i millera.trzyma z nimi
          > sztame.bez dwoch zdan.i juz.

Wszystko prawda z wyjątkiem tej sztamy - on by nie trzymał ale nie ma wyjścia.
    • Gość: RTG Re: A moze taka wersja Panstwu konwniuje?.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.03, 10:52
      ...podaj jaką masz procedurę na sprawdzenie kto jest prawdziwym polakiem ...
      bo nie wiem czy nie jestem np. hindusem dość szybko opalam się i to nie na
      czerwono... czy to znaczy, że nie mam nic wspólnego z lewicą???? itd itd same
      niewiadome .... a może wyjechać na stałe z tego kraju, który w takim przypadku
      może być nie mój... nie wiem jaki kraj wybrać co radzisz???? w takiej polsce
      jaką proponujesz jakoś mi duszno... co robić a może zamienimy role i Ty
      poszukasz sobie jakiegoś kraju w którym nie bedzie żydów, cyklistów i
      okularników do których się zaliczam w związku z wrodzoną wadą wzroku???
      pozdr. RTG
      • Gość: gogo Michnik dał największy popis buractwa w III RP IP: *.acn.pl 25.10.03, 11:36
        Michnik dał największy popis buractwa w telewizorze od czasów Urbana w latach
        80. Żadna frytka z bigbradera nie jest nawet w stanie wzbić się na takie
        szczyty buractwa.
        Całe przesłuchanie to było coś takiego: JA w tym kraju rządzę i wszyscy inni
        muszą przede MNĄ padać na twarz! JA jestem najuczciwszym człowiekiem na kuli
        ziemskiej, a wszyscy chcą MNIE wykiwać! JA zawsze stoję ponad prawem, bo MI się
        tak należy.
        Aż żal mi "dolne plecy" ściska, jak myślę o tych pseudointeligentach, dla
        których Michnik jest jakimkolwiek autorytetem.
        • Gość: burak polski Re: Michnik dał największy popis buractwa w III R IP: 5.5.* / 80.58.44.* 25.10.03, 12:24
          Jest to jedyna opinia z tych setek, dotąd prezentowanych, pod którą podpisuję
          się!
        • Gość: obserwator Re: Michnik dał największy popis buractwa w III R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 12:46

Gość portalu: gogo napisał(a):

> Michnik dał największy popis buractwa w telewizorze od czasów Urbana w latach
          > 80. Żadna frytka z bigbradera nie jest nawet w stanie wzbić się na takie
          > szczyty buractwa.
          > Całe przesłuchanie to było coś takiego: JA w tym kraju rządzę i wszyscy inni
          > muszą przede MNĄ padać na twarz! JA jestem najuczciwszym człowiekiem na kuli
          > ziemskiej, a wszyscy chcą MNIE wykiwać! JA zawsze stoję ponad prawem, bo MI
          się
          >
          > tak należy.
          > Aż żal mi "dolne plecy" ściska, jak myślę o tych pseudointeligentach, dla
          > których Michnik jest jakimkolwiek autorytetem.

nawet burak w barszczu musi liczyć się z innymi warzywami, dlatego on nie jest
          żadnym autorytetem....
    • Gość: tom MOŻNA NIE LUBIĆ ZA BARDZO MICHNIKA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 15:07
      ale należy go szanować. Wiecie za co ja go cenię? Za to, że m. in. dzięki niemu
      mam dzisiaj doskonały ubaw, czytając wiele Waszych "inteligentnych" wypowiedzi.
      Zanim więc zaczniecie go opluwać tymi wypocinami, spójrzcie wpierw na swoją
      głupotę...
      • Gość: rsi Re: MOŻNA NIE LUBIĆ ZA BARDZO MICHNIKA... IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 25.10.03, 15:45
        Adaś, lubie cie za to co zrobiles dla Polski, ale prosze cie, nie kompromituj
        sie dalej. kazde dziecko widzi ze cos ci sie p....li. musisz wybrac: albo
        powiedz jak bylo naprawde, tak do bolu, bez sciemy, albo zamilknij jak Lew i z
        godnoscia kryj dalej swoich nowych kumpli. Zrozum, nie da sie robic
        jednoczesnie biznesu i walczyc o prawde, jak tak dalej pojdzie to stracisz to
        na co pracowales przez 40 lat.
        pomysl o tym
        • Gość: Bravo Re: MOŻNA NIE LUBIĆ ZA BARDZO MICHNIKA... IP: *.bchsia.telus.net 25.10.03, 15:53
          To byl najlepszy post z tej calej sieczki i belkotu
        • Gość: "Adaś' Re: MOŻNA NIE LUBIĆ ZA BARDZO MICHNIKA... IP: *.vnet.pl / *.waw.cdp.pl 25.10.03, 16:33
          Dobre rady mistrza Zasady
          Idź i rób
          Mam dosyć
          A Ty?
          Nikt - i nic
      • Gość: Rywinlover [...] IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 17:45
        • Gość: tom czyli ty inteligencie wierzysz w spisek: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 18:02
          cyklistów, ekologów, żydów, masonów i eskimosów?
          • Gość: Rywinlover [...] IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 20:26
            • Gość: mee... [...] IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 20:32
              • Gość: dziub.dziub Re: odpowiedz do toma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 20:40
                dobre mee :)))
            • Gość: Leszek [...] IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.10.03, 21:35
              • Gość: Rywinlover [...] IP: *.proxy.aol.com 26.10.03, 00:21
                • Gość: Leszek Re:Do Leszka Mee IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.10.03, 09:47
                  Chyba rzeczywiście IQ 78. Rywinlover nawet nie umie rozroznic adresow
        • Gość: Leszek [...] IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.10.03, 21:28
    • Gość: Cezar Re: A moze taka wersja Panstwu konwniuje?.... IP: *.bchsia.telus.net 25.10.03, 16:00
      I pamietc nalezy, ze jest w Polsce (dziala) kilka, niezaleznych komorek
      ruskiej "ochrany".
      -----------------------------------------
      Michnik, w 1989, za cichym przyzwoleniem zyda Kozlowskiego, owczesnego ministra
      MSW, (z Zydownika Powszechnego)pozabieral z teczek MSW wszystkie haki na co
      ciekawszych agentow. Jak kazdy, kogo interesuje historia wie, rodzina Szechtera
      vel Michnika reprezentowala i czyni to nadal - interes sowiecko/rosyjskiej
      bezpieki. Ta ostatnia, nigdy nie przestala traktowac Polski jako swojego
      przedpoletka do Europy. Nadprezydent Szechter/Michnik ma ich wszystkich pod
      dobra kontrola, a mowiac wprost, w lapie. Dotyczy to kata, minima, olina, carixa
      oraz innych, rownie wplywowych, i co najwazniejsze, zawsze jakos dziwnie i bez
      najmniejszych klopotow, wybieranych agentow. A wiec kwach, leszek, oleksy,
      cimoszewicz, borowski vel berman, obaj wiatrowie, itp. Wspolnym mianownikiem
      dla tych uzurpatorow sa ich tatusiowie. Jezeli ktokolwiek ma jakiekolwiek
      watpliwosci, to prosze uwaznie przesledzic prowiniencje ojcow w.w. nazwisk i
      ksywek (kryptonimow). Stad nieograniczony dostep Szechtera/Michnika do tych,
      ktorzy, de nomine, sa przy wladzy. Lew Rywin, ma ten sam, tatusiowy wspolny
      mianownik, ale....no wlasnie. To tyle na dzisiaj. Juz niedlugo bedzie wiecej, o
      wielw wiecej. Najistotniejsze w tym wszystkim, aby Polacy nie dali sie
      sprowokawac i zachowali zimna krew.
      • Gość: Leszek Re: A moze taka wersja Panstwu konwniuje?.... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.10.03, 21:41
        Cezar do Tworek. Moze cie tam naucza pisac po polsku
    • Gość: Plasti Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.ny325.east.verizon.net 25.10.03, 17:43
      Czy pan Konrad Kwiatkowski to przypadkowa zbieznosc nazwisk z innym panem
      Kwiatkowskim? :)))))))))))))
      Albo Pulkownikiem Kwiatkowskim? :)))))))))))
    • colas.breugnon przepraszam 25.10.03, 17:48
      a kto to jest Michnik?
      • Gość: "Adaś' [...] IP: *.vnet.pl / *.waw.cdp.pl 25.10.03, 19:07
        • Gość: mee... Re: nie przepraszam IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 19:30
          ...kto ci karze w raju kulinarnym...jakim bez watpienia jest usa...jesc
          genetyczne swinstwa...mozesz jesc polske zdrowe ,niesmaczne ...ale nasze...
          • Gość: Robert palanty nauczcie sie pisac i czytac IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 20:32
            Downie slyszales o gramatyce w swojej wsi, te znaczki to litery a nie obrazki z
            zycia twojej mamusi
          • Gość: Rywinlover [...] IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 20:52
            • Gość: mee... [...] IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 20:58
              • Gość: Rywinlover [...] IP: *.proxy.aol.com 26.10.03, 00:26
    • Gość: SK Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 20:11
      Brawo Michnik! Wreszcie ktos zaprotestowal, ze Rokita zeznaniom swiadka
      przypisuje inne znaczenie, niz to co jasno, po polsku swiadek powiedzial.
      Rzeczywiscie, Rokita wystepuje jak inwizytor. Zmienia znaczenie zeznan
      swiadkow, tak by sluzylo jego politycznej grze w ktorej glowna stawka jest
      upolowanie politycznych przeciwnikow,najlepiej najwyzszych ranga.
      Udzial Michnika dodal zycia speckomisji, ktora bywa nudnym targowiskiem
      proznych a zacieklych popisow przed telewidzami, a zatem i wyborcami.
      Pozdrowienia.
      • Gość: mee... Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 20:40
        ...z tego to wynika ...,ze michnik to bohater...swoja droga ...to wy komunisci
        jestescie juz na wymarci....zreszta wasi wrogowie dawno wymarli...waszymi
        rekoma...czyli rekami...
        • Gość: pomorzanin Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.vnet.pl / *.waw.cdp.pl 25.10.03, 22:08
          Ty mee czy rywinlov: Wyglądasz na uprawiającego publicznie samogwałt
          przechodzący w masochizm. Czytałem na forum ze jak ktoś komuś nie pasuje to
          wyzywa takiego i kieruje do psychiatry, albo innymi słowami przegania do
          swoich. czytałem prwie wszystko od nr1 do 350 i tam było że nie tylko mi
          jednemu nie pasujesz, wiec skorzystaj z dobrych rad dobrych ludzi i zniknij. A
          co do Michnika to próbuje wyrobic sobie opinie dopiero
          • Gość: 'Wybiórcza'/MOr ???!!! IP: 212.160.235.* 25.10.03, 22:45
            - Mamy jeszcze wiele niespodzianek, ale obrady komisji uważnie obserwują
            również ludzie z grupy trzymającej władzę, więc nic więcej nie powiem -
            powiedział Nałęcz.
            !!!???
          • Gość: Adas Re: Michnik trzeci dzień przed komisją IP: *.dyn.optonline.net 25.10.03, 23:04
            Jezeli rozmowa Rywina z Michnikiem byla nagrywana na dowch magnetofonach to
            tersc ich musi byc identyczna. Na jenym jest Leszek na drugim zginal. Wydaje
            sie ze Adas klamie.
            • Gość: blumen1 Re: Michnik trzeci dzień CHRYJA NA CALEGO IP: 5.2.* / 212.142.33.* 26.10.03, 11:02
              Sciema z wciagnieciem tasmy w jednym z magnetofonow,swiadczy o tym,ze i
              Michnik idzie w zaparte.Miller mu tego nie zapomni.Obserwujmy uwaznie co
              bedzie sie dalej dzialo.Moja wersja wydarzen:jak wejdziemy do unii,to Miller
              wyplynie na szerokie wody(bo jest niezataplialny)i wkreci sie do wyzszych
              kregow europejskich.Niby dlaczego tak nonstop jezdzi po Europie za nasze
              pieniadze?Zeby sie bic za nas?nie.Pokazuje sie wszystkim co wazniejszym
              politykom na swiecie,bo liczy na wiecej.I wtedy moze ,moze ,przypomni sobie o
              Adasiu.
      • Gość: Jurek Nie trzeba lepszego dowodu, ze michnikt klamal IP: *.dialup.umb.edu 26.10.03, 05:20
    • Gość: polo [...] IP: *.sptelek.com.pl 26.10.03, 09:13
    • barbra777 Dziwię się,co ci wszyscy wrogowie Adama 26.10.03, 11:27
      Michnika robią z tymi plugastwami na Jego temat na łamach Jego Gazety.Uważam,że
      to szczyt chamstwa!!! Skoro nie stać was na na rzeczową dyskusję,to po co w
      ogóle otwieracie te swoje nazistowskie gęby???? Nie dorośliście do pięt PANU
      ADAMOWI MICHNIKOWI.
      • Gość: hydy Re: Dziwię się,co ci wszyscy wrogowie Adama IP: 80.48.74.* 26.10.03, 11:39
        barbra777 napisała:

> Michnika robią z tymi plugastwami na Jego temat na łamach Jego
        Gazety.Uważam,że
        >
        > to szczyt chamstwa!!! Skoro nie stać was na na rzeczową dyskusję,to po co w
        > ogóle otwieracie te swoje nazistowskie gęby???? Nie dorośliście do pięt PANU
        > ADAMOWI MICHNIKOWI.

racja; krytyka to jedno, a jej poziom to drugie; opinia zawsze coś (więcej lub
        mniej, ale jednak) mówi o jej autorze.
      • Gość: Walerian Re: Dziwię się,co ci wszyscy wrogowie Adama IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 26.10.03, 11:46
        To jest smutne. Ale wszyscy są umoczeni. Nawet Michnik – niestety. A teraz, ci
        sami, i inni „wszyscy” na tym żerują. Każdy chce zbić na tym jakiś polityczny
        kapitał. Bo politycy to są kurwy! A przewodniczący Nałęcz to taka burdelmama.
        Czyli, super-kurwa. Każdy tu występuje co najmniej w kilku rolach. Która z nich
        jest ta prawdziwa? Nie można przecież być tak jak Red. Michnik, dziennikarzem i
        jednocześnie zakulisowym politykiem. Bardzo to demokratyczne Panie Adamie. Oj,
        bardzo. Dokładnie tak samo jak bardzo można być, i cnotką i kurwą.
        • Gość: obserwator Re: Dziwię się,co ci wszyscy wrogowie Adama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 12:45
          I dochodzimy do sedna sprawy. Bez rozliczenia okrągłego stołu widzimy jak
          komuna odradza się w siłę i jak potrafi rządzić. Przekazanie władzy po okrągłym
          stole nic nie dało. Trzeba zdecydowanie rozliczyć komuchów, żeby nie było
          niezatapialnych łącznie z dziennikarzami zasłaniającymi się "śledztwem
          dziennikarskim" - to jest obłęd. Człowiek, którego Rywin obliczył na jakieś
          pieniądze po namyśle go wydał, czyżby za dużo był oceniany?. A może władzą nie
          chce się dzielić - chyba to jest to - "szara eminencja" czerwonych ADAM MICHNIK.
          Czyli CCCP pozwolił nam wejść do UE i działać jako piąta kolumna.
          Niech polacy wejdą a SLD zniszczy naszą gospodarkę - czerwonych do ROZLICZENIA.
          Za rodinu za Stalina na boj.
        • Gość: Majcher Re: Dziwię się,co ci wszyscy wrogowie Adama IP: *.ebola.lublin.pl 01.11.03, 21:03
          Panie Walerianie nie mogę się z Panem zgodzić w 3 kwestiach. Po pierwsze nie
          da się nie zamoczyć prowadząc pewne interesy. Dziennikarze są jak policja,
          nurzają się w bagnie i do tego jeszcze większym bo politycznym. Takie bagno
          jest w każdym kraju a dziennikarze, jako 4 władza mają wyławiać z niego co
          większe kawałki gówna i prezentować szerszej publice. Po drugie Pan
          Przewodniczący Nałęcz nie nadaje się kompletnie na żadną mamę a na burdelmamę
          w szczególności. Na to stanowisko wymagana jest przecież i odpowiednia uroda i
          charyzma i najważniejsze inteligencja oraz właściwa płeć. Facet wykonujący
          podobny zawód (może być brutal i cham zastępując tym urodę, inteligencję i
          charyzmę) nazywa się potocznie "alfons". Po trzecie ktoś kto się oddaje za
          duże pieniądze, dożywotnio i tylko jednej osobie (idei?) to jest mąż, żona
          (patrz np. mąż stanu ;-)) lub ew. konkubent, konkubina a nie kurwa. Reszta się
          zgadza.
      • Gość: Jacek Re: Dziwię się,co ci wszyscy wrogowie Adama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.03, 12:41
        Szanowna Barbaro 777!
        Czy Pani zdaje sobie sprawę co to jest NAzizm I CO pani wypisyje???? Polecam
        swą opinię przy pani liście odnośnie notatki o medalu św.Jerzego
        Jacek
    • Gość: Skrzypek RAZ czyli afera w pigułce IP: *.pl / *.net.autocom.pl 02.11.03, 02:35
      Panu Autorytetowi Moralnemu dziękujemy WP

„Przychodzi Rywin do Michnika, a Michnik też Rywin”, zwykł żartować w
      kabarecie „Pod Egidą” Maciej Rybiński, nieodmiennie zresztą budząc huragan
      śmiechu. Trudno o lepszy komentarz do powtórnego przesłuchania redaktora
      Michnika przez sejmową komisją. Potrzeba było dopiero tego przesłuchania i
      wcześniejszych, wielomiesięcznych prac komisji, aby Michnik ujawnił, że w
      sprawie ustawy medialnej prowadził wcześniej osobiste rozmowy z premierem i
      przypomniał sobie parę dat.

Miało to wyglądać tak: zupełnie znienacka przyszedł do Agory Rywin,
      oznajmiając ni z gruszki, ni z pietruszki, że rząd przyjmie ustawę o mediach w
      wersji korzystnej dla tej spółki, jak wpłacą mu 17,5 miliona zielonych.
      Michnik to nagrał i, wstrząśnięty, ujawnił, aby otworzyć oczy społeczeństwu na
      zepsucie - powściągał wprawdzie swe oburzenie przez parę miesięcy, ale tylko
      po to, by nie zaszkodzić naszemu wejściu do Unii Europejskiej. Z podobnie
      szczytnych przyczyn Michnik nie mógł mówić o swoich rozmowach z najwyższymi
      urzędnikami państwowymi ani o innych szczegółach sprawy. Ujawnił, od razu
      wskazał, kto jest winny, a kto pozostaje poza wszelkimi podejrzeniami, i jako
      autorytetowi moralnemu wszyscy mamy obowiązek mu zaufać. Tak samo, jak wtedy,
      gdy poza wszelkimi procedurami wszedł do archiwów MSW i nikt nie ośmielił się
      go zapytać, jakie teczki przeglądał, po co, i czy zostawił je w takim stanie,
      jak zastał.

Ku bezbrzeżnej irytacji Michnika są jednak tacy, co mu nie ufają i zadają
      pytania, jakich autorytetowi zadawać nie wolno. Nie wszystkich można zrugać,
      jak dziennikarkę TOK FM. I z tych pytań, z odpowiedzi na nie i może jeszcze
      bardziej z odmów odpowiedzi wygląda to coraz bardziej inaczej, niż miało.
      Wygląda to tak, że mniemany Autorytet niczym specjalnym nie różni się od
      wszystkich tych postkomunistycznych cwaniaczków, z którymi upodobał sobie pić
      wódkę. Grał w to samo, w co grali oni, wyrolowali go, więc nagrał Rywina i
      zagroził ujawnieniem sprawy. Zagroził jednemu, drugiemu, nie pomogło, rozgadał
      sprawę po Warszawce, też nie pomogło, w końcu w ramach stopniowanego nacisku
      postanowił ją częściowo upublicznić na łamach swojej gazety. Resztę Państwo
      znają, bo sprawa wymknęła się spod kontroli.

Czy tak było? Na ostateczny werdykt komisji przyjdzie jeszcze poczekać, ale
      spiżowy posąg niezłomnego moralisty, latami wykuwany przez jego potężną
      medialną klakę, można odesłać do lamusa już teraz.

Rafał Ziemkiewicz
      za portalem Wirtualna Polska
      wiadomosci.wp.pl/e-felieton.html?wid=1619546&kat=14691
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka