Dodaj do ulubionych

Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi odejść

05.01.09, 14:07
Czy delegaci już znaja ten program? Czy zamiast merytorycznej dyskusji przyjmą go na kongresie przez aklamację?
A może prezes planuje założenie konta bankowego?Czy zasiądzie z puszką piwa przed komputerem?

mojapolskadomowa.blox.pl
Obserwuj wątek
    • donaldu.tusku.ltd Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 16:38
      samo odejscie Jarosława kaczyńskiego to stanowczo za mało... przeciez zostana tacy wybitni inteligenci jak Kurski, Karski, Brudziński, Szczypińska, Gosiewski, Nelly Rokita...
      • 1normalnyczlowiek Gdzie im do takichTytanówIntelektu,jakKopacz, Nowak 05.01.09, 17:12
        donaldu.tusku.ltd napisał: przeciez zostana tacy wybitni inteligenci jak
        Kurski, Karski, Brudziński, Szczypińska, Gosiewski, Nelly Rokita...

---> ... Śledzińska-Katarasińska, Hall, Chlebowski, Karpiniuk, Nitras, Misiak...
        :)))
    • danka2007 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 16:41
      Kaczyński to "antyNapoleon" PiS. Czym prędzej odejdzie tym lepiej dla PiS i dla Polski. Po zmianach na całym świecie ta "postać" musi dać szansę młodym ludziom.
      • nonno1 Re: Nie znasz Majakowskiego? 05.01.09, 21:35
        Partia i Lenin - bliźnięta, bracia!
        Kogo bardziej matka - historia ceni?
        Mówimy Lenin, a w domyśle Partia,
        Mówimy Partia, a w domyśle Lenin.

PiS to partia wodzowska Kaczyńskiego Jarosława. PiS bez niego byłby pustą
        wydmuszką i musiałby się rozpaść.

• anakonda22 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 16:42
      ..A kacza poczwara JESZCZE SIĘ NIE ABDYKOWAŁ?.....TAKIE SZUKANIE LEPSZEGO IMAŻU TEJ PiS-DZIELSKIEJ SEKTY DO NICZEGO NIE DOPROWADZI. NIESTETY. SZUKALI WŚRÓD INTERNAUTÓW, POTEM DO MŁODYCH..PÓŹNIEJ WŚRÓD INTELIGENCJI...A OSTAŁO SIĘ OSTATNIO NA POWROCIE DO moherowych aktywistów...i CO?...TEŻ GooWNO...BO PiS-BOLSZEWIA NIESTETY PADŁA NA DYDY...NA WŁASNE ŻYCZENIE..
    • kina9 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 16:46
      PiS nie ma szansy.
      Bez Kaczora nic nie znaczy, z drugiej strony Jareczek nadzwyczaj skutecznie wykańcza tą partię.
      Zawsze uważałem, że ten duet to szaleńcy.Okazuje się,że kompleksy,choroby,
      zboczenia nie mają miejsca w polityce.
      Tylko i WYŁĄCZNIE poparciu o.Dyrektora mają te cepy tyle głosów ile mają.
    • dewot007 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 16:46
      No, nie pomoże samo odejście Jarosława K.
      A we mnie rodzi sie takie niegodne katolika uczucie, że "lepiej"
      będzie gdy Jarek zostanie i dalej będzie "mówił" po swojemu !

. . .

"Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i
      prezydent bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" –
      Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06
    • ave.duce Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:01
      Przez aklamację i na kolanach.

;)
    • smok1976 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:04
      ...żeby wykazać wyborcą...
      oj Panie Protaziuk chyba w komunistycznej szkole podstawowej nie miał pan samych piątek z polskiego.
      no chyba że zjadło panu "z" z wyrazu "Wyborczą", wtedy miałoby to jaki-taki sens.
      wiem wiem, do tego typu pierdół jest korekta, czyżby TW Ketman był na urlopie?
      • fury11 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:12
        o rany, co za różnica między "wyborcą" a "oczywistom
        oczywistościom"?
        A Ketmana już wywalili. Nie słyszał? Dyć nowość sprzed miesięcy. Tak
        to jest, jak się na forum wchodzi raz na 5 lat z tegój tam
        Chicagowa...
    • megasceptyk Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:09
      Autor artykułu nie zna podstaw języka polskiego, żenujące.

" żeby wykazać wyborcą, że jest lepsze PO"

co to za poteorek ma być autorze. Zacznij wałkować na nowo materiał podstawówki
      z zakresu odmiany przez przypadki w polskiej mowie.
      Gdzie cię tak nauczyli mówić, na białoruskich bagnach Białegostoku?
      • fury11 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:19
        "poteorek" to też w językowi polskiemu, czy w wolskiemu z
        óbustfianej pszez PiS IV Rzycipospolitej ? Rzeczywiście żenujące
    • renifer77 Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi odejś 05.01.09, 17:20
      Jedyną szansą dla pisuarów jest „gruba kreska” i rozpoczęcie wszystkiego od
      nowa… na Madagaskarze.
      • ave.duce Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:24
        renifer77 napisał:

> Jedyną szansą dla pisuarów jest „gruba kreska” i rozpoczęcie wszyst
        > kiego od
        > nowa… na Madagaskarze.
        >

Tak źle życzysz lemurom?

:p
        • 1normalnyczlowiek A ty moczarówką,czy kiszczakówką jesteś,skoro 05.01.09, 17:40
          ave.duce napisała: Tak źle życzysz lemurom?
          > renifer77 napisał:
          > > … na Madagaskarze.

---> ... tak się podniecasz opiniami uczelnianego kapusia?
          wiadomosci.onet.pl/1375108,2677,1,1,kioskart.html
          • ave.duce Re: A ty jak zwykle nie na temat ;) b/o 05.01.09, 18:00
            Czytaj posty, nie leń się!
            Powodzenia!

:p
          • renifer77 Re: A ty moczarówką,czy kiszczakówką jesteś,skoro 05.01.09, 18:06
            1normalnyczlowiek napisał:

> ---> ... tak się podniecasz opiniami uczelnianego kapusia?

W przeciwieństwie do kaczystów nie potrzebuję żadnego Wodza by mieć opinię w jakiejś sprawie ani tym bardziej się czymkolwiek podniecać.

Od kiedy „brunatna gazeta” jest źródłem wiarygodnych informacji o kimkolwiek i czymkolwiek? Równie dobrze można wierzyć w Ziobrotok.
            • 1normalnyczlowiek Spytaj Kiszczaka,to ci potwierdzi jak na UŚ dbał 05.01.09, 21:00
              renifer77 napisał: Od kiedy „brunatna gazeta” jest źródłem wiarygodnych
              informacji o kimkolwiek i czymkolwiek?

---> ... o swoje kadry i jaka była obsada - nie musisz czerpać wiedzy z
              "brunatnej gazety" ... umiesz z googli skorzystać? :)))

> W przeciwieństwie do kaczystów nie potrzebuję żadnego Wodza by mieć opinię

---> Widzisz, to dla was typowe! Kłamiecie jak bure suki, by przykryć własną
              indolencje i brak własnego zdania. Przecież, to was trzeba uczyć, jak macie
              interpretować wydarzenia i jakie wygłaszać opinie.
              Mistewicz i jego kilkudziesięciu pracowników, uwijają się jak w ukropie, by wam
              przygotować na talerzu w "Przekazach dnia" "wasze myśli" :)))
              • renifer77 Re: Spytaj Kiszczaka,to ci potwierdzi jak na UŚ d 05.01.09, 22:05
                1normalnyczlowiek napisał:

> ---> ... o swoje kadry i jaka była obsada - nie musisz czerpać wiedzy z
                > "brunatnej gazety" ... umiesz z googli skorzystać? :)))

Umiem i korzystam. Odkryłeś dzięki przeglądarce uniwersalny klucz do oceny czyjegoś postępowania czy może tylko potwierdzenie swoich fobii?

> ---> Widzisz, to dla was typowe!

Was czyli kogo? Retoryka aktywisty PZPR okazała się w twoim przypadku nie do przezwyciężenia.
                • 1normalnyczlowiek11 Przecież sam widzisz,ilu was nawe tu na FK! :))) 05.01.09, 23:01
                  renifer77 napisał: Was czyli kogo?

---> Stąd czasami przypominam - ze smutkiem oczywiście - że biologia problemu
                  jeszcze nie załatwiła.

> Odkryłeś dzięki przeglądarce uniwersalny klucz do oceny czyjegoś postępowania

---> Widzisz, ocenianie ludzi, to suma wiedzy z przeróżnych źródeł i
                  doświadczenia życiowego. Jeśli np. na twój temat dysponuję tylko twoimi
                  opiniami, to oczywiście ocenię ciebie tylko na tej podstawie, ale jeżeli ktoś
                  nie jest anonimowy, plus własna wiedza o miejscu i czasach powoduje, że oceny są
                  bardziej złożone a niektórym ludziom nie udaje się wcisnąć ciemnoty o sobie i
                  wydarzeniach.

> czy może tylko potwierdzenie swoich fobii?

---> A tu upodobniłeś się do m.in. takich jak Jaskiernia, Wałęsa i wielu innych
                  ludzi, którzy z racji braku sensownych argumentów, oraz z osobistych powodów,
                  odkrywanie prawdy, ujawnianie oszustów itp. nazywają polowaniem na czarownice,
                  zemstą, zazdrością, fobią ...

> > ---> Widzisz, to dla was typowe!
                  > Retoryka aktywisty PZPR okazała się w twoim przypadku nie do przezwyciężenia.

---> Wręcz przeciwnie. To was nauczano zakłamywania rzeczywistości i odwracania
                  kota ogonem. Aby ocenić who is whoj a kto nie jest, to nie wystarczy powołać się
                  na to, że ktoś się zwrócił do kogoś w liczbie mnogiej "wy" - do tego trzeba
                  dodać wiedzę o poglądach obojga. I tu jestem spokojny, że nikt co do mnie nie
                  pomyli ... co do ciebie również! :)))
                  • renifer77 Re: Przecież sam widzisz,ilu was nawe tu na FK! : 06.01.09, 12:22
                    Jesteś „ciężki” jak twój fuhrerek. Nie wiem co takiego o mnie wyczytałeś na postawie moich postów i w jaki sposób możesz mnie (kogokolwiek) na tej postawie właściwie ocenić ale czytając twoje wypowiedzi utwierdzam się w rozumieniu co kaczor miał na myśli mówiąc że czarne jest białe- tzn. jedno wielkie, bezsensowne ględzenie będące przejawem urojeń, kompleksów oraz traumatycznych doświadczeń wynikających ze swoich ułomności.

Rozumiem, że w swojej ocenie posiadana przez ciebie wiedza wynikająca z przeróżnych źródeł i doświadczenia życiowego o miejscu i czasach powoduje, że nie dajesz sobie wciskać ciemnoty o sobie i wydarzeniach i dobrze wiesz co jest białe a co jest czarne. Gratuluje samopoczucia… tylko kogo ono obchodzi (poza tobą oczywiście). Dla osób trzecich jesteś jednak równie wiarygodny jak Ziobro w trakcie swojego toku. Rzucasz epitety wobec „was” mając wypaczone pojęcie o ludziach do których się odnosisz.
                    • 1normalnyczlowiek11 Ale za to ty jesteś "lekki" do rozgryzienia 06.01.09, 14:08
                      renifer77 napisał: Jesteś „ciężki” jak twój fuhrerek.

---> ... podobnie jak inni tacy jak ty "dyskutanci" oraz wasze pseudoautorytety.
                      O, tu kolejny wasz upadły "wódz", oszust, który przywódce ojczyznę komuchom
                      sprzedawał:
                      tinyurl.com/95vt42
                      > Nie wiem co takiego o mnie wyczytałeś na postawie moich postów i w jaki sposób
                      możesz mnie (kogokolwiek) na tej postawie właściwie ocenić

---> Twoje jedno zdanie, napisane po przeczytaniu przez ciebie artykułu z
                      zamieszczoną tam wypowiedzią kapusia, który "dobrze" RADZI partii ujawniającej
                      kapusiów takich jak on, by pozbyła się swego przywódcy ... czy już to nie
                      zakrawa na paranoję???
                      Do tego stajesz w obronie ave.duce, której nienawiść do
                      braci K. jest porównywalna z nienawiścią Waldemara Kuczyńskiego i podobnie jak u
                      niego, pozbawioną jakichkolwiek racjonalnych argumentów...
                      To wystarczająca ilość informacji, by trafnie ocenić człowieka!

"ave.duce napisała: Tak źle życzysz lemurom?
                      > renifer77 napisał: Jedyną szansą dla pisuarów jest „gruba kreska” i
                      rozpoczęcie wszystkiego odnowa… na Madagaskarze."

> ale czytając twoje wypowiedzi utwierdzam się w rozumieniu co kaczor miał na
                      myśli mówiąc że czarne jest białe

---> Założę się, że nie przytoczysz ani jednej mojej wypowiedzi, która mogłaby
                      ciebie utwierdzić w tym rozumieniu ...
                      Ale przypomnę tylko (po raz "setny"), że o tym czy białe jest białe czy czarne,
                      zależy także od tego, kto to mówi.
                      Np. jeśli taki Mazowiecki mówi, że jest uczciwym człowiekiem, to choćby wpadł do
                      zbiornika z mąką, to i tak nie będzie biały ... - podobnie taki Wałęsa ...

> tzn. jedno wielkie, bezsensowne ględzenie będące przejawem urojeń, kompleksów
                      oraz traumatycznych doświadczeń wynikających ze swoich ułomności.

---> Gdyby rzeczywiście te wypowiedzi były "przejawem urojeń ...", to nie byłoby
                      niczego łatwiejszego, jak zniszczyć takiego "ględzącego" argumentami. Zgadnij
                      dlaczego ani ty ani nikt inny nie potrafi tego dokonać, więc pozostaje wam tylko
                      czepianie się wydumanych "traumatycznych przeżyć ..."??? :)))

> Rozumiem, że w swojej ocenie posiadana przez ciebie wiedza ... powoduje, że
                      nie dajesz sobie wciskać ciemnoty o sobie

---> Kolejny raz pokazałeś, że jednak nie rozumiesz ...
                      Ten fragment mojej wypowiedzi wyjaśniał, że nikt mi łatwo nie wciśnie informacji
                      o INNYCH osobach (a nie o mnie), skoro dysponuję informacjami z różnych,
                      niezależnych źródeł. Nie jest ŻADNYM argumentem, że coś powie Michnik, Wałęsa,
                      czy Mazowiecki i automatycznie każdy musi chylić czoła i przyjmować z pokorą ...
                      Że coś powiedział, któryś z nich, nie oznacza, że jest to
                      PRAWDA, która KAŻDY musi przyjąć do wierzenia. A w większości ich wypowiedzi,
                      przewija się właśnie ten jeden, podstawowy argument: JA to mówię a więc MUSICIE
                      mi wierzyć!!!
                      Panowie! A co poza tym? Wszyscy zdrowi? :)))
                    • 1normalnyczlowiek11 Co uważasz za "epitety"? 06.01.09, 14:12
                      renifer77 napisał: Rzucasz epitety wobec „was” mając wypaczone pojęcie o
                      ludziach do których się odnosisz.

---> Czyżby tego typu informacje? A może uważasz, że są nieprawdziwe?
                      "Najpierw był Tadziu, potem Olek!

Chodzi tutaj m.in. o nestora liberałów, chlubę, dumę i najwyższy
                      niekwestionowany autorytet moralny PO, byłego posła Koła Poselskiego „Znak”
                      zasiadającego już za czasów J. Stalina w reżimowym, komunistycznym Sejmie PRL
                      (1951-1972 r.) oraz posła na Sejm III RP - I, II i III kadencji, byłego premiera
                      -Tadeusza Mazowieckiego.

Pan Tadeusz Mazowiecki w swoim sejmowym dossier wielokrotnie pisał, że ma
                      ukończone studia prawnicze i posiada tytuł magistra prawa. Dopiero w
                      III-kadencji Sejmu, kiedy wyszło na jaw kłamstwo wyborcze prezydenta A.
                      Kwaśniewskiego, nagle się ocknął i przypomniał sobie, że kłamał i zmienił w
                      Przewodniku Sejmowym III kadencji swoje wykształcenie, z wyższego na średnie!
                      Tak, więc Tadeusz Mazowiecki okazał się być doskonałym aktorem.

Jako absolwent Liceum Ogólnokształcącego im. Stanisława Małachowskiego w Płocku,
                      nie posiadając żadnego wyuczonego zawodu, permanentnie udawał prawnika.. Na to,
                      że grał farsę udając kogoś innego w PRL-owskiej farsie Sejmu, to powiedzmy,
                      można by przymknąć oczy. Jednak jak na ironię losu, jako pierwszy premier
                      „prawnik” tworzył demokratyczne państwo prawa - III RP. Czyż to nie jest groteska?

Pan T. Mazowiecki w swoim sejmowym dossier podał również, że w latach 1956-1981
                      był redaktorem naczelnym miesięcznika „Więź”, zaś w latach 1981 i 1989
                      redaktorem naczelnym „Tygodnika Solidarność”. Jak można zawodowo „uprawiać”
                      dziennikarstwo i na dodatek być redaktorem naczelnym, nie mając merytorycznego
                      przygotowania zawodowego tzn. ukończonej szkoły dziennikarskiej? Czyżby w
                      przypadku pana premiera obowiązywała zasada „nie matura leć chęć szczera zrobi z
                      ciebie oficera”?

Podobnie, z „magistrem prawa” było w wyborach prezydenckich w 1990 r. Startował
                      w nich przecież, jako wykształcony prawnik, będąc całkowitym przeciwieństwem
                      swego konkurenta. Jak zapewne wiemy - prostego robotnika z dwoma klasami szkoły
                      zawodowej, ukończonej gdzieś na głębokiej prowincji, a na dodatek głośno
                      chwalącego się tym, że „w życiu nie przeczytał żadnej książki” - Lecha Wałęsy.
                      Robił to z premedytacją oszukując wyborców i naruszając prawo.

Znając życie, z pewnością prokuratura (o ile w ogóle zainteresuje się sprawą)
                      „nie dopatrzy się w stosunku do pana premiera żadnych znamion przestępstwa”. Nie
                      dziwi, więc to, że zarówno pan premier, obok Lecha Wałęsy nie znajduje się w IPN
                      liście osób poszkodowanych przez PRL."
                      tinyurl.com/95vt42
                      • renifer77 Re: Co uważasz za "epitety"? 06.01.09, 16:12
                        Czytając to co piszesz cieszę się, że ty i tobie podobni jesteście marginesem a nie normą. Wasze urojenia i permanentna agresja w życiu publicznym doprowadziła do tego, że jesteście pośmiewiskiem Europy.

Co do p. Mazowieckiego. Mało mnie obchodzi jego wykształcenie- to rzeczywiste i deklarowane oraz twoje zdanie na jego temat. Ma on natomiast u mnie i wielu ludzi w tym kraju coś o czym ty, kaczory i ich klakierzy mogą tylko pomarzyć- szacunek.
                        • 1normalnyczlowiek Znowu jasnowidz??? 06.01.09, 17:43
                          renifer77 napisał: ty i tobie podobni jesteście marginesem a nie normą ...
                          ... że jesteście pośmiewiskiem Europy.

> Wasze urojenia i permanentna agresja w życiu publicznym

---> Skoro "urojenia", to łatwo możesz wskazać, co było nieprawdziwego w moich
                          wypowiedziach a także w zalinkowanym i zacytowanym tekście, prawda? :)))

> Co do p. Mazowieckiego. Mało mnie obchodzi jego wykształcenie- to rzeczywiste
                          i deklarowane

---> Mnie również nie obchodzi jego wykształcenie, ale obchodzi mnie, że jego
                          deklaracje mijały się z rzeczywistością i to nie tylko w kwestii wykształcenia.
                          Oczywiście, masz prawo uważać, że to najzwyklejsza na świecie rzecz, że się
                          kłamie, oszukuje, okrada ...

> Ma on natomiast u mnie i wielu ludzi w tym kraju coś o czym ty, kaczory i ich
                          klakierzy mogą tylko pomarzyć- szacunek.

---> To wy, jak strusie? Głowa w piasek i nieważne fakty, tylko bajki układane
                          wzajemnie o sobie? Dla was nie jest istotne, jeśli ktoś się szmacił prawie przez
                          całe życie??? Ciekawe ...
    • zapijaczony-ryj Niech zostanie jak najdłuzej...błagam 05.01.09, 17:21
      do samego końca!
    • tetradrachma Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:26
      Obaj, obaj Kaczyńscy musza odejść a wtedy w Polsce może być, jeśli nie lepiej, to z pewnością...normalniej !
    • zwykly.czlowiek Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:30
      Panie Jarosławie.
      Jak pan zmienisz program, to już na pewno nie zafłosuję na PiS w żadnych wyborach.
      PiS jest jeden i program jest właściwy.
      Jak zmienicie program, to zmieńcie też nazwę partii. Zdrajcy PiSu i ideałów IV Rzeczpospolitej nie zasługują na tę nazwę!
    • funia81 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:41
      "żeby wykazać wyborcą, że jest lepsze PO"

Chryste Panie, co to za analfabeta pisal?!
    • cleryka Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:42
      No nie! Kurski,wśród reszty ,jest inteligentny,tylko trzeba Go na smyczy trzymać.Resztę wrzucic do kotła z wybielaczem.
    • pshemon Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:43
      Jarosław miota się w przeręblu. Ktoś słusznie zauważył, że ma zachibernowane poglądy 60-letniego człowieka, który świata nie widział, nie zna języków i otacza się już tylko politycznymi miernotami, bo tych światlejszych zdążył wywalić z partii.
      Teraz ma się odbyć reanimacja politycznego trupa za pomocą PR.
      Kolejny pech PISu polega na tym, że jest opozycją, która niedawno rządziła. A wyborcy nie cierpią na amnezję i wiedzą, jak wygląda PIS u władzy.
    • and_rzej Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:54
      "Gospodarka, glupcze" z ust PiSu to poprostu farsa, chwyt marketingowy. Partia ta nie robila nic w kierunku rozwoju gospodarczego podczas swojej kadencji - przypomnijcie sobie Jasinskiego ktory z mowinicy stwierdzil ze prywatyzacja na najblizsze lata bedzie wstrzymana. Nie wykorzystali dokrego okresu (wzrost gospodarczy) do prywatyzacji, uelastycznienia prawa pracy i ciecia wydatkow socjalnych, przygotowania Polski do wejscia do strefy euro, chcieli wprowadzic kotwice budzetowa zamiast zmiejszac deficyt budzetowy (czyli co rok do dlugu publicznego mialo dochodzic kolejne 30 mld PLN, co zwiekszaloby koszt obslugi dlugu). Nie wprowadzili (i w dalszym ciagu utrudniaja) rozwiazan zmierzajacych do szybkiego wzrostu gospodarczego.

Moim zainteresowaniem jest ekonomia (w tym jestem tez wykształcony), a nie polityka. Analizujac jednak posuniecia politykow PiS i prezydenta w obszarze gospodarki, sadze ze ci ludzie nie sa zainteresowani, badz maja inne priorytety, niz rozwoj gospodarczy Polski.
    • poki442003 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:57
      Jarosław Kaczyński stworzył PiS. Jest jedynym autorem sukcesu tej partii (wygranie poprzednich wyborów takim sukcesem było). PiS to Jarosław Kaczyński. Jeśli komuś w PiSie to się nie podoba to niech sobie zakładają własną partię, najprościej jest komuś ukraść logo.
    • michalparadowski2 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 17:59
      Program zjazdu:
      1.Arcywodzuś wchodzi na salę - fanfary.
      2.Arcywo9dzuś przemawia:
      "Ja tu jestem Arcywodzuś - wyłącznie bo kocham waaadzę i jest to oczywista oczywistość..
      3.Zebrani: całują Arcywodzusia w dupę i przysięgają bezmyślność.
      Koniec zjazdu, Arcywodzuś wychodzi - fanfary!!
    • kina9 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 18:05
      Do Andrzeja!
      Jestem nadzwyczaj wzruszony Twoim niemowlęcym zaufaniem do prywatyzacji.
      Ostatniy kryzys ni dał nic do myślenia?
      Jesteś uczniem Balcerowicza?
      Drogi "ekspercie" ekonomiczny. Może kiedyś zrozumiesz , że prywatyzacja to
      nie uniwersalne lekarstwo na głupotę rządzących.
    • tw_kaczor Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 18:07
      PiS = dwa kłamstwa i spójnik
    • soldadura104 Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 18:08
      COś DLA prof prawa Harwardu
      1. Prawo uniemożliwiające korupcję zamiast walki z korupcją.
      2. Wpływ prawa i administracji na tworzenie imperium Polskiego w Unii

czyli wizja systemu prawnego dostosowanego do dziedziczonych przez Polaków zdolności humanistycznych p praktycznych ( mieszanie się słowian z Niemcami) i nabytych przez posługiwanie się językiem zdolności ścisłych ( za Kazimierza Wielkiego najbardziej wykształceni hiszpańscy Zydzi stworzyli zręby języka polskiego pisanego który jest podobny do zhiszpańszczonej łaciny ( w innych znaczeniach słów przyczyny czyli wpłych umysłu scisłego narodu Zydowskiego)
    • brzezozka Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 18:10
      zmiana wizerunku? zmiana charakteru a to nierealne
    • spawkalendarz Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 18:16
      Kaczyński NIE MUSI ODEJŚĆ tylko zamienić marchewkę walki z korubcją na Palikota czyli prawo bez nonsensów prowadzących do korubcji. Musi zamienić Maciarewicza na syna czy siostrzeńca Maciarewicza 60 latków na 30 latków. Sam może grać ojca narodu czy Piłsudskiego pomagającego Koteckiej znależć się w polityce.
    • henyk Re: Nowy program nie pomoże PiS. Kaczyński musi o 05.01.09, 18:25
      Kaczyńskim i PiS-owi najbardziej zależy na miliardach z UE. Przez tyle lat ciężko pracowali i zawsze ich ktoś wykiwał, uprzedził, Tak się napracowali, że w końcu "wygrali" wybory w 2005r. Wystarczyło zrobić krok, wyciągnąć łapy i te upragnione miliardy były w zasięgu a tu masz, jakaś zła podpowiedź, czyjaś krecia robota, nieprzemyślana decyzja o skróceniu kadencji i.. sromotnie przegrane wybory. Co za pech, jaka strata. A plany były takie piękne, kasa taka duża i przeszła koło nosa. Nie warto liczyć na modły Rydzyka, nic to nie dało. Plucie jadem też nie skutkuje a bardziej szkodzi autorowi. Trzeba więc wyprodukować nowy plan zwany programem ale taki, w którym będą same chwytliwe rozwiązania. A to podwyżki dla wszystkich, osłony antykryzysowe i cuda niewidy. Dużo cudów, to chwyta, byle wygrać wybory. Trzeba by nie znać tych....Szkoda słów. Ciekawe, jak z obiecanymi 3 mln. mieszkań?. A może mieszkania za przysłowiową złotówkę, żeby dokopać tym, którzy kupili mieszkania za grube pieniądze wcześniej?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka