xenocide 20.02.09, 20:32 na opcjach, powiedział w piątek PAP wiceminister skarbu Jan Bury. Mam jedno pytanie co robil w tym czasie nadzor wlascicielski czyli minister Grad ? gielda.onet.pl/0,1920661,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boblebowsky Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 20:35 To ja też pozwolę sobie z pytaniem wyskoczyć? Co robiła w tym czasie super Komisja Nadzoru Finansowego? Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 20:49 Wedlug ciebie nie jest winny wlasciciel spolki tylko nadzor bankowy. Mylisz sie. Zawieranie umow o opcji walutowej jest normalnym dzialaniem gospodarczym i KNB nic tutaj do tego. Pytanie ktore zadalem wczesnij jest zasadne co robil wlasciciel ? Nie bez przyczyny sprawy sa kierowane do prokuratury czyli Donald madry po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 20:53 Więc dlaczego się czepiasz Grada? Ten problem dotyczy w takim samym stopniu firm prywatnych jak i "państwowych". Poczytaj też lepiej o zadaniach KNF. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 21:01 boblebowsky napisał: > Więc dlaczego się czepiasz Grada? Ten problem dotyczy w takim samym stopniu > firm prywatnych jak i "państwowych". Poczytaj też lepiej o zadaniach KNF. Prywatne ch.... mnie obchodza to sprawa ich wlascicieli. Chcieli grac to stracili. Mnie inetresuja spolki Skarbu Panstwa nad ktorymi jeszcze raz ci napisze, nadzor wlascicielski ma minister Grad. I to on odpowiada za to co sie w tych spolkach dzieje. jak beda bankrutowac i ludzie zostana w... na bruk to bedzie wina pana ministra Grada. Od siebie dodam co robilo ABW w tym czasie ;-) ps. KNB nie mial podstaw do dzialania prawo nie zostalo zlamane. Jesli glupek sie zalozyl to powienien wiedziec ze moze wygrac ale i stracic. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak pytanie za 100pkt 20.02.09, 21:12 1. kiedy te opcje byly kupowane... 2. zarzady z czyjego nadania byly wtedy w spolkach.... A tak w ogole - to mamy efekt wstrzymania prywatyzacji. Zamiast profesjonalistow - karuzela partyjnych kolesi... A kto wstrzymal 3.5 roku temu prywatyzacje? Hm.... Ten sam, co to ja wstrzymac chce i teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: pytanie za 100pkt 20.02.09, 21:29 sierzant_nowak napisał: > 1. kiedy te opcje byly kupowane... -->bardzo wazne pytanie > 2. zarzady z czyjego nadania byly wtedy w spolkach....---> bardzo wazne pytanie > > A tak w ogole - to mamy efekt wstrzymania prywatyzacji. Zamiast profesjonalisto > w - karuzela partyjnych kolesi... W linku znajdziesz zdanie na temat prywatyzacji bylego wiceministra rzadu Tuska. Odszedl z rzadu sam www.tvn24.pl/12692,8097,1586195,,,pokonac-kryzys-przez-prywatyzacje,raport_wiadomosc.html Tutaj znajdziesz krytyke Gomulki przez "orla" Boniego www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/boni;i;grupinski;o;wypowiedzi;prof;gomulki,48,0,336944.html Chyba jednak jest inaczej chyba ze klamia po raz kolejny. A kto wstrzymal 3.5 roku temu prywatyzacje? H > m.... Ten sam, co to ja wstrzymac chce i teraz... To co bylo 3,5 roku jest pytaniem z natury historycznym. PO rzadzi juz wystarczajaco dlugo aby mozna bylo ja rozliczac z prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: pytanie za 100pkt 21.02.09, 17:27 > To co bylo 3,5 roku jest pytaniem z natury historycznym. PO rzadzi juz wystarcz > ajaco dlugo aby mozna bylo ja rozliczac z prywatyzacji. no wlasnie nie do konca. Sprywatyzowanie czegos wiekszego od lokalnej hurtowni to wielomiesieczne przygotowania. Troche jak z inwestycjami drogowymi itp. Nie wiem jakie byly plany i co min. skarbu zrobilo dotad, ale tak na niewprawne oko akurat kiedy minelo na tyle duzo czasu ze nalezaloby ich powoli zaczac rozliczac z tego co jest finalizowane, to pojawil sie kryzys... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa7 Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 20:35 xenocide napisał: > na opcjach, powiedział w piątek PAP wiceminister skarbu Jan Bury. > Mam jedno pytanie co robil w tym czasie nadzor wlascicielski czyli minister > Grad ? > > gielda.onet.pl/0,1920661,wiadomosci.html Mi wątek wywalili po piętnastu minutach na gospodarkę. Choć o klimatyzacji można pieprzyć do woli Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 20:36 Zadania Komisji * Sprawowanie nadzoru nad rynkiem finansowym, ubezpieczeniowym i emerytalnym * Podejmowanie działań służących prawidłowemu funkcjonowaniu rynku finansowego, ubezpieczeniowego i emerytalnego * Podejmowanie działań mających na celu rozwój rynku finansowego i jego konkurencyjności * Podejmowanie działań edukacyjnych i informacyjnych w zakresie funkcjonowania rynku finansowego * Udział w przygotowywaniu projektów aktów prawnych w zakresie nadzoru nad rynkiem finansowym, ubezpieczeniowym i emerytalnym * Stwarzanie możliwości polubownego i pojednawczego rozstrzygania sporów między uczestnikami rynku finansowego, w szczególności sporów wynikających ze stosunków umownych między podmiotami podlegającymi nadzorowi Komisji, a odbiorcami usług świadczonych przez te podmioty Odpowiedz Link Zgłoś
niematentego 90% umów opcji sprzedano w 2008 roku. 20.02.09, 20:38 najstarsza wygaśnie za 1,5 roku. Więc troche podziadujemy. xenocide napisał: > na opcjach, powiedział w piątek PAP wiceminister skarbu Jan Bury. > Mam jedno pytanie co robil w tym czasie nadzor wlascicielski czyli minister > Grad ? > > gielda.onet.pl/0,1920661,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: 90% umów opcji sprzedano w 2008 roku. 20.02.09, 20:51 niematentego napisał: > najstarsza wygaśnie za 1,5 roku. Więc troche podziadujemy. > To dopiero przygrywka ten miliard. A tak niedawno rzad sie chwalil oszczednosciami w budzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 20:55 A TY - ciapku - ile straciłeś? Bo sądzę, że nic nie miałeś i nadal nic nie masz. Więc dziób w ciup, pilnuj swoich jedynych gaci na doopie i nie licz innym w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 21:02 Ale to dopiero czubek góry lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 21:02 O co biega?Nominaci PO w spółkach SP dostali prowizję od banków a miliard w te lub we wte to pryszcz.Tusek w dwa dni znalazł 20 mld. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: 1 miliard strat spolek Skarbu Panstwa na razi 20.02.09, 21:09 zoil44elwer napisał: > O co biega?Nominaci PO w spółkach SP dostali prowizję od banków a miliard w te > lub we wte to pryszcz.Tusek w dwa dni znalazł 20 mld. Z tego wyjdzie jeszcze potezny smrod. Banki bojac sie o swoja reputacje i pozycje na polskim rynku wkopie tych co dali im zarobic. Goldman Sachs doszedl do wniosku ze duzo wiecej zarobi na doradzaniu polskiemu rzadowi niz na spekulacji zlotowka i sie rakiem wycofal. Jego dzialanie to zimna kalkulacja. Odpowiedz Link Zgłoś