Dodaj do ulubionych

Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie

05.03.09, 13:54
Gowin jest politykiem z 'jajami', ideowcem i mądrym człowiekiem. Podczas gdy Palikot ciągnie partię w kierunku populizmu Gowin nadje jej blasku partii ludzi myślących i otwartych na dyskusję. Jeżeli PO pozbędzie się Gowina, to kolejnym problemem będzie uporanie się brakiem przeciwwagi dla PO-wskich szczekaczy. To może partię ładnie rozsadzić od środka...
Obserwuj wątek
    • tag1 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 14:50
      Mam propozycję nie do odrzucenia dla P.P Gowina i M. Jurka.
      Panowie., za własną kasę i własną pracą jako opiekunowie zorganizujcie hospicjum dla osób , o których tak dużo ostatnio rozprawialiście, ale nic sensownego nie wymyśliliście. Jak popracujecie przez 24 godziny na dobę przy tak ciężko doświadczonych to może coś dobrego wymyślicie. Jak dotychczas to macie tylko pełne buzie frazesów.
    • jarawa Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 14:51
      Nie rozumiem jak mozna narzucac swoje zasady moralne calemu spoleczenstwu. Mamy swieckie panstwo wiec kazdy powinnien miec wybor. Jesli aborcja i in-vitro jest sprzeczne z pogladami pana Jurka i Gowina to niech jej zakazuja swoim zonom a nie reszcie spoleczenstwa. Dlaczego tacy ludzie jak pan Gowin pracuja w sejmie a nie na uniwersytecie? Skoro jest filozofem z wyksztalcenia niech naucza i tejze pieknej dziedziny na uniwersytecie a nie na mownicy sejmowej. Niech nawraca grzeszne duszyczki w swoim wolnym czasie skoro tak mu kaza jego zasady a nie stara sie wcielic w role XXI wiecznego inkwizytora. Mam wrazenie ze w Polsce w dalszym ciagu panuje sredniowiecze jak patrze na wypociny panow Jurkow, Gowinow, i ich modly o deszcz w trakcie sesji plenarnej. Katolickim oszolomom pokroju Rydzyka, Gowina, Jurka i innych, ktorych jest na peczki proponuje przeprowadzke do Watykanu najlepiej na kolanach w ramach pokuty. Niektorzy z tej grupy pewnie by sie ucieszyli poniewaz w tymze Watykanie obcowanie seksualne jest legalne juz z osoba, ktora ukonczyla 12 lat. Pewnie dlatego wyslali tam Paetza na emeryture. Niechze sie chlop zabawi na starosc i legalnie w dodatku.
    • obiektywny31 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 15:16
      jarawa napisał:
      > Nie rozumiem jak mozna narzucac swoje zasady moralne calemu spoleczenstwu.

Nie rozumiem, w jaki sposób miało by funkcjonować społeczeństwo bez narzuconych zasad moralnych? Czyli co, każdy wg swojego mniemania mógłby rąbać głowy na ulicy, 'pożyczać sobie bez pytania' itd? Eutanazja czy in-vitro to po prostu trudniejsze tematy, ale należy je uregulować a nie chować głowę w piasek.

>Dlaczego tacy ludzie jak pan Gowin pracuja w sejmie a nie na uniwersytecie?

Może dlatego, żeby prawa nie stanowiły same debile pokroju wielbicieli wibratorów?

> w Watykanie obcowanie seksualne jest legalne juz z osoba, ktora ukonczyla 12 lat?

A to gdzie wyczytałeś? w NIE czy innym rozsądnym i bezstronnym dzienniku 'opiniotwórczym'?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 15:21
        Twój nick staje się coraz bardziej zabawny. jakby ci ten zablokowali
        to jako następny wybierz sobie "niezalezny31".
        • lech.niedzielski Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 15:26
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Twój nick staje się coraz bardziej zabawny. jakby ci ten
          zablokowali
          > to jako następny wybierz sobie "niezalezny31".
          "obiektywny31" to najbardziej komiczny forumowicz, wyjąwszy
          konfidencinę "osseya", bo ten też potrafi rozbawić ... .
    • ka-wlad Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 15:25
      PO powinna szybko pozbyć się Gowina, bo to taki sam rycerz- świętoszek jak Rokita i Marek Jurek.
    • obiektywny31 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 15:27
      obraza > cieszę się, że poprawiam Ci nastrój. Gdy mi już ten nick zablokują (cieszę się, że zauważyłeś/aś 'bezstronność' dziennikarzyn GW) powrócę do swojego poprzedniego nicka, który GW podała onegdaj prokuraturze wraz z numerem IP, gdy na forum śmiałem wyrazić opinię na temat pracy prezydenta pewnego śląskiego miasteczka. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Ci mnóstwo ubawu.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 06.03.09, 09:31
        To sprawia że twój nick jest już zupełnie wiarygodny.
    • andrzej.01 A nieprawda ! 05.03.09, 15:41
      POPIS jest nadal wiecznie żywy !
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6348152,Czlowiek_Ziobry_nowym_szefem_wieziennictwa.html
      To przecież sami swoi.
      • lech.niedzielski PO = PiS = .... . POPiS walczy !!!! 05.03.09, 15:46
        andrzej.01 napisał:

> POPIS jest nadal wiecznie żywy !
        > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6348152,Czlowiek_Ziobry_nowym_szefem_wieziennictwa.html
        > To przecież sami swoi.
        >
    • obiektywny31 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 15:45
      ka-wlad napisal:
      >PO powinna szybko pozbyć się Gowina, bo to taki sam rycerz- świętoszek jak Rokita i Marek Jurek

Tak jest, pozbądźcie się Gowina. W PO zostaną same orły, czyli Stefek Karpiniuk (znany dealer brylantyny), Palikot (mafiozi mogą mi skoczyć) i wielki Czuma (mam siedmioro wnucząt i drugie tyle dłużników. Po wygranych przez Donalda wyborach prezydenckich o schedę po premierze powalczy wojowniczka Kopacz (pielęgniarki zasługują na więcej, dlatego sprywatyzujemy szpitale żeby połowa z nich na drugi dzień wyleciała na zbity ryj), Pitera-Monk (wiem, ale nie powiem) no i oczywiście Chlebowski (znany polityk kojarzony z PO przez 2% społeczeństwa). Jestem całym sercem na tak, tylko nie wywalajcie tego ministra co unieważnił ostatnio po 4 latach przetarg na autostradę W-wa - Łódź by po chwili oznajmić, że na Euro 10 takich autostrad zbuduje. Ten jeszcze nas ubawi po pachy.
    • witek.bis Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 15:45
      Zdecydowanie bliżej mu do Jurka niż do PiS-u, ale ponieważ brakuje mu jurkowego
      heroizmu, to nadal jest tam, gdzie jest.
    • lackzadek Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 16:15
      obiektywny31 napisał:

> Gowin jest politykiem z 'jajami', ideowcem i mądrym człowiekiem. Podczas gdy Pa
      > likot ciągnie partię w kierunku populizmu Gowin nadje jej blasku partii ludzi m
      > yślących i otwartych na dyskusję. Jeżeli PO pozbędzie się Gowina, to kolejnym p
      > roblemem będzie uporanie się brakiem przeciwwagi dla PO-wskich szczekaczy. To m
      > oże partię ładnie rozsadzić od środka...

To jakiś piramidalny żart???
    • obiektywny31 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 16:19
      Jak kolega wyjaśni, co to żart 'piramidalny', chętnie odpowiem. Niestety, ja prosty chłopak jestem i nie znam się na nowomowie.
    • jarawa Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 16:20
      Nie napisalem o rabaniu glow tylko o aborcji oraz in-vitro. Prosze mi tu niczego nie imputowac. Nie uwazam In-vitro oraz aborcji za sprawy w ktore powinno mieszac sie "swieckie" panstwo. Uwazam, ze kazdy powinnien miec w tych przypadkach wybor zgodny ze swoim sumieniem. Nie uwazam ze aborcja rowna sie morderstwu. Takie zdanie jak moje ma kilkadziesiat jesli nie wiekszosc polskiego spoleczenstwa. To ze mamy 90 procent ludzi, ktorzy deklaruja sie jako katolicy nie oznacza, ze tyle samo ludzi jest przeciwnych aborcji. I dlatego uwazam ze pan Gowin i jemu podobni powinni sobie urzadzic jakies kolko parafialne i tam nawracac grzeszne owieczki a ludziom pozostawic wolnosc wyboru w tych kwestiach. No ale ty nie rozumiesz przeciez "w jaki sposób miało by funkcjonować społeczeństwo bez narzuconych zasad moralnych" wiec i tak tego nie zrozumiesz. Tacy jak ty, tepe owce, po prostu musza miec napisane czarno na bialym co jest dobre a co zle bo same nie wykazuja sie inteligencja krytyczna. Nie sadze rowniez, ze wielbiciele wibratorow to same debile. Wypowiedz ta swiadczy o twoich dosc ograniczonych horyzontach myslowych typowego kato-Polaka. Uwazam raczej, ze nabywacami wibratorow sa ludzie z ponadprzecietnym wyksztalceniem, o otwartym, tolerancyjnym swiatopogladzie nie tylko na sprawy seksu, ty do takich ludzi z pewnoscia sie nie zaliczasz. Informacji na temat wieku przyzwolenia w Watykanie nie wyczytalem w "NIE", ktorego czytam zawsze z przyjemnoscia, a w kodeksie karnym Watykanu. Artykul 331(1) watykanskiego kodeksu karnego mowi ze kontakty seksualne sa dozwolone z osoba, ktora skonczyla 12 lat. Natomiast jesli istnieje zaleznosc w relacjach np. uczen/nauczyciel to taka osoba musi miec ukonczone 15 lat. (art. 331(2)). Mozesz to sprawdzic chociazby tu: en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe#Vatican_State jesli znasz angielski ale pewnie nie znasz. A swoja droga to lubie odpowiadac frajerom takim jak ty.
    • obiektywny31 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 18:40
      jarawa> Z tym Watykanem masz oczywiście rację, przyznam, że mnie zatkało.
      Aczkolwiek reszta twoich argumentów jest tak absurdalna, że trudno nawet dyskutować, nawet na twoim poziomie.

Czytając twoje wypowiedzi, z których jesteś taki dumny, można by wnioskować, że o poziomie inteligencji i wykształcenia może świadczyć fakt posiadania wibratora. Wspaniale, w takim razie na wszystkich polskich uniwersytetach jest mniej wykształconych osób niż w warszawskich burdelach.
      Mogę Ci tylko doradzić by z twojej torebki zawsze wystawał wibrator. Taki idiota jak ja od razu nabierze szacunki - wiadomo - otwarty światopoglądowo człowiek, i mówi po angielsku.

"Tacy jak ty, tepe owce" - zdecydowanie dyskutujesz jak wykształcony, otwarty światopoglądowo człowiek.
      • lech.niedzielski Nie po to Gowin walczył z pancernymi zagonami ORMO 05.03.09, 19:18
        zeby Go teraz wdeptywać w glebę !
    • koloratura1 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 20:25
      Platforma musi pamiętać, że to zawrotne poparcie jakim się wciąż cieszy, bierze się w dużym stopniu z tego, że wybiera ją masowo duża liczba wyborców, którzy widza w niej skuteczny anty-PiS. Większość tych, dla których wzorem jest pobożny Gowin, już zdążyła zakotwiczyć przy PiSie.
    • jarawa Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 20:48
      Nie umiesz wyciagac wniskow co tylko potwierdza twojej tepote. Nie twierdze, ze tylko inteligentni ludzie sa nabywcami wibratorow a neguje wysunieta przez ciebie jakze absurdalna teze, ze wielbiciele wibratorow to debile i zwracam uwage, ze wsrod wielbicieli wibratorow wiekszosc stanowi bardziej wyksztalcona czesc spoleczenstwa co potwierdzi kazdy wlasciciel sex-shopu. To twoja wypowiedz sugeruje ze posiadanie wibratora jest rownoznaczne z byciem debilem czemu stanowczo sie sprzeciwiam. Znow chcesz mi imputowac cos czego nie powiedzialem ale widac taka juz masz przyware. Utwierdza mnie to tylko w przekonaniu ze jestes tepym frajerem.
    • mk72 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 21:51
      W ostatnich wyborach (2007) Platformę poparła spora część wyborców o poglądach lewicowo-liberalnych, gdyż PO była jedyną partią zdolną d\o odsunięcia PiS od władzy, a dodatkowo LiD był eksperymentem, oslabionym przez "filipińskie" zachowania Kwaśniewskiego. W wyborach do Europarlamentu PO ma znów szansę przechwycić część tego elektoratu, bo wygląda na to, że będą co najmniej dwie listy lewicowe. Jednak PO musi w takiej sytuacji zmarginalizować Gowina, a postawić na Palikota czy - mniej kontrowersyjnego - Kutza. Uważam, że caly czas Platformie łatwiej jest pozyskać elektorat centrolewicowy niż prawicowy.
    • obiektywny31 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 22:25
      jarawa> pisałem o Palikocie, jako postaci słynącej z uwielbienia do wibratora, jeżeli kiedyś jeszcze zechcesz podyskutować, zainteresuj się tym, o czym mowa. Sprzeciwiać się możesz mamie, ona Cię zawsze będzie kochać.
    • hermes77 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 23:05
      "zwracam uwagę, ze wśród wielbicieli wibratorów większość stanowi bardziej wykształcona część społeczeństwa co potwierdzi każdy właściciel sex-shopu."
      Eh... Właściciel sex-shopu to rzeczywiście autorytet i na pewno jest najinteligentniejszy ze wszystkich "wielbicieli wibratorów". Po za tym twierdzisz że większość tych ludzi to bardziej wykształcona część społeczeństwa... Otóż ja mówię że nie. I co? Jak mi udowodnisz swoją tezę?? Właściciel sex-shopu to dla mnie nikt. Jego słowa są dla mnie tak samo ważne co słowa partyjnego przydupasa. Może czytałaś ankietę? Wiesz kto ją robił? Uczestniczyłaś przy robieniu takiej ankiety? Czy wiesz ile procent społeczeństwa sprawdza taka ankieta? Nie? To lepiej przymknij dziób i nie wypowiadaj się o rzeczach o których nic nie wiesz.
      Do czego zmierzam? LUDZIE! WY JESTEŚCIE NIKIM! NIC NIE WIECIE! Słyszeliście że ktoś wam mówił, że od kogoś usłyszał... A traktujecie swoje wypowiedzi jak absoluty.
      Obiektywny31, użyłeś sformułowania "debile pokroju wielbicieli wibratorów". Wiesz co to jest debilizm? Sprawdzałeś to zanim to napisałeś?? To nie używaj słów o których nie masz pojęcia!
      Ludzie narzekają na polityków, a to są ich lustrzane odbicia których każdy się wyrzeka i na które każdy zwala swoje winy. Nie twierdzę że jestem najmądrzejszy, ale przynajmniej wiem że nic nie wiem i na tym kończy się moja ważność w polityce.
      Jeżeli każdy z was jest tak mądry jak uważa to podajcie sobie zaraz ręce i pogódźcie się, bo nie godzi się "inteligentnym" osobom tak się kłócić.
    • aa_6 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 05.03.09, 23:30
      O tym, jak stosować metodę in vitro i czy stosować eutanazję powinna decydować najnowsza wiedza medyczna, jeśli w grę wchodzą regulacje ustawowe. W wypadku wyznawców religii, w których te kwestie "ujmuje" wiara, o tym, czy ktoś chce skorzystać ze stosownego prawa powinno decydować jego sumienie. Aż strach pomyśleć, co by było, gdyby J. Gowin był muzułamaninem. Czy próbowałby narzucić nam szariat? W PO jest miejsce na konserwatyzm - wszak to partia konserwatywno-liberalna - ale nie powinno być miejsca na religijny fundamentalizm, który ingeruje w wiedzę medyczną.
    • jarawa Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 06.03.09, 00:36
      pisales o debilach pokroju wielbicieli wibratorow a wiec zrownales tychze wielbicieli z debilami. Nie zmiana tego faktu nawet aluzja do Palikota. Jak nie umiesz poprawnie wyrazic pisemnie swoich przemyslen to zamow sobie korepetycje u nauczyciela z podstawowki. Hermes masz racje ,nic nie wiesz, wiec nie sadzisz chyba ze bede stosowal sie do twoich ni to porad, ni to rozkazow?Nikim to chyba ty jestes, wlasciciel sex shopu nie musi byc zadnym geniuszem zeby wiedziec do jakiej grupy nalezy wiekszosc klienteli. Poza tym sex shopy sa otwierane w miastach a nie na wsi a to w miastach przebywa bardziej wyksztalcona czesc spoleczenstwa. Tego chyba nie zanegujesz pytaniem gdzie mam ankiety chociaz wcale bym sie nie zdziwil. Nie potrzebuje zadnej ankiety zeby to stwierdzic. To wynika z prostego, logicznego myslenia, ktore jest ci obce jak sadze. Wiec mi nie pie...ze nic nie wiem i jestem nikim bo jestes w bledzie. Zalosne byle twe jeki o tym ze ludzie sa nikim i nic nie wiedza. Wiec kto jest dla ciebie kims? Polityk? hahaha. Chyba masz jakies problemy z samoocena. W ogole caly twoj post jest pie...iety. I to stwierdzenie na koncu ze ludziom inteligentnym nie godzi sie klocic. Czy wedlug ciebie klotnia niegodna jest ludziom inteligentnym? Totalna bzdura jak caly twoj komentarz.
    • obiektywny31 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 06.03.09, 07:47
      jarawa> podążając twoim tokiem myślenia właśnie po raz kolejny próbujesz dowodzić, że ludzie mieszkający na wsi są ciemni i niewykształceni.
      Widzę, że bardzo Cię ciągnie do sex shopu. Może powinieneś nam wyjawić, skąd te ciągoty. Jest nas tu wielu, jeżeli masz jakieś problemy pomożemy, doradzimy biedaku.
      • lech.niedzielski Re: Nie po to Gowin walczył z pancernymi zagonami 06.03.09, 09:20
        Koła Gospodyń Wiejskich i ORMO, żeby tu Mu jakiś obiektywny31 srał
        do mleczka !
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie po to Gowin walczył z pancernymi zagonami 06.03.09, 09:36
          Obiektywny nadał sobie nick jaki sobie nadał i dzięki temu już wiemy
          że jest obiektywny.
          • lech.niedzielski Re: Nie po to Gowin walczył z pancernymi zagonami 06.03.09, 16:05
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Obiektywny nadał sobie nick jaki sobie nadał i dzięki temu już
            wiemy
            > że jest obiektywny.
            A swojej żonie powiedział, że jest tytanem i wulkanem potencji
            seksualnej. Powiedział.
    • jarawa Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 06.03.09, 10:47
      Stwierdzam jedynie oczywisty fakt ze wiekszosc ludzi wyksztalconych mieszka w miescie. Wiekszosc ludzi mieszkajacych na wsi nie ma wyzszego wyksztalcenia. To oczywista oczywistosc , ze zacytutuje tutaj najmniej lubianego przeze mnie polityka. Jesli sie z tym nie zgadzasz, coz, twoja sprawa. Do sex shopu chodze, a jakze, nie za czesto bo kilka razy w roku. Jak juz wspomnialem to nie jest miejsce dla takich jak ty tepych, ograniczonych farajerow.
    • drugi-ryszard55 Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 06.03.09, 12:21
      Panowie,agdzie w waszych wypowiedziach problem posla Gowina.
      Wy dyskutujecie a wujek dobra rada ma sie dobrze.Polemika ciekawa.Przewage,wyrazna,ma jarawa.
    • jordanbull Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 06.03.09, 12:23
      Do Państwa dyskutujących z niejakim "obiektywnym31"!
      Dajcie spokój! Nie widzicie, że to klasyczny PIS-obolszewik. Jek wszyscy z tej śmiesznej partii, jej gorliwy, wielbiciel, nie ma rozumu. Nic się w życiu nie powiodło a na argumenty odpowiada się obrzuceniem błotem. Oni wiedzą wszystko najlepiej i na każdy temat.
      Głównie na temat rodziny, sprawiedliwości, moralności i poczęcia.
      No i oczywiście jako wszechwiedzący mają prawo do kochanki w Londynie.
      A Gowin jak ma takie jaja to może go posłać do Watykanu... za 13-stolatkę nic mu nie zrobią....
    • m_chimal Re: Gowin - ostatnia sierota po POPiS-ie 07.03.09, 17:22
      Jordanbull> Pierwszy w calej dyskusji mądry głos.Obiektywny 31 upaja się dyskusja,
      prowokuje z lubościa. Robiłby to również do lustra, musi mieć interlokutora na każdy temat, to tak jak z alkoholikiem, może być woda brzozowa.Jedyne wyjście to nie dać dostępu do alkoholu, olać faceta, nie dyskutować, delirium zrobi swoje.Brak reakcji
      na takich ludzi zabija ich. Życzę wytrwałości w milczeniu.
      • lech.niedzielski Re: PO = PiS = .... . POPiS walczy !!!! 07.03.09, 17:31
        m_chimal napisał:

> Jordanbull> Pierwszy w calej dyskusji mądry głos.Obiektywny 31
        upaja się d
        > yskusja,
        > prowokuje z lubościa. Robiłby to również do lustra, musi mieć
        interlokutora na
        > każdy temat, to tak jak z alkoholikiem, może być woda
        brzozowa.Jedyne wyjście t
        > o nie dać dostępu do alkoholu, olać faceta, nie dyskutować,
        delirium zrobi swoj
        > e.Brak reakcji
        > na takich ludzi zabija ich. Życzę wytrwałości w milczeniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka