haen1950 11.03.09, 11:06 Złoty odrabia spekulacyjne straty. Czekamy na dwójkę przed frankiem. Spokojna polityka rządu przynosi rezultaty. Żeby jeszcze to antypolskie pisdzielstwo się uspokoiło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ossey Re: Spekulacja na zlotym jest caly czas 11.03.09, 11:40 teraz zaczyna sie powoli gra na wzmocnienie zlotego ale ciagle jestesmy w trendcie spadkowym i to co teraz sie dzieje moze byc tylko korekta. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Spekulacja na zlotym jest caly czas 11.03.09, 11:46 Ja tam nie wiem. Fakty mi mówią, że po niewielkiej interwencji rządu trend spadkowy wyhamował i złoty powoli odzyskuje wartość. Przypominam sobie jednego doradcę od siedmiu boleści - to nic nie pomoże, wrzeszczał. Doradca Kaczusia, rownie glupi jak on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł 11.03.09, 11:53 haen1950 napisał: > Ja tam nie wiem. Fakty mi mówią, że po niewielkiej interwencji rządu > trend spadkowy wyhamował i złoty powoli odzyskuje wartość. > > Przypominam sobie jednego doradcę od siedmiu boleści - to nic nie > pomoże, wrzeszczał. Doradca Kaczusia, rownie glupi jak on sam. I odPiS...niu Polski Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Heniu nie bylo zadnej interwencji 11.03.09, 11:57 To kit medialny. Po prostu zloty doszedl do tzw oporu technicznego a ktos w rzadzie wpadl na pomysl zeby ugrac cos politycznie....wiadomo bylo ze 4,95 to jest bardzo silny opor i zloty z prawdopodobienstwem rownym pewnosci zacznie sie wzmacniac. Spekulacja trwa w najlepsze. Teraz jest korekta i w okolicach 4,47-4,5 za euro zloty ponownie moze zaczac slabnac. Dopiero trwale przelanie tych wartosc da impuls do slinego umocnienia sie zlotego cos do okolic 3,85 za euro. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Heniu nie bylo zadnej interwencji 11.03.09, 12:29 Jaki kit medialny? Sporo "fachowców" wieszało psy na Tusku za to, że zapowiedział interwencję i następnie zrealizował.Na drugi dzień, z rana. W tym samym dniu jeden betoniarz zarzekał się, że żadnych interwencji z NBP nie będzie. Rząd zaryzykował i wygrał. Może to i ruletka, ale wiadomo, kto spływa spłukany od stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Heniu nie bylo zadnej interwencji 11.03.09, 12:49 Heniu ja to wiem i to nie z przekazow medialnych...a sama forma zapowiedzi interwencji jest dotatkowym potwierdzeniem ze jej nie bylo. Nigdy nie mowi sie takich rzeczy wrecz tego typu informacja ma charakter bardzo poufny. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Heniu nie bylo zadnej interwencji 11.03.09, 13:24 Tyn jak zwykle upierasz sie przy analizie techniscznej.Masz sporo racji ,bo ona ma niebagatelne znaczenia.Ale chyba wiesz że gdy wchodzi w gre ostra spekulacja to analiza techniczna idzie w kąt.Może warto sprawdzic jaki jest wolumen obrotów na złotym? Może zwyczajnie bańka pękła? A inteewencja była ,chociaż nie NBP. Wielu psy wieszało na rządzie za tą ,,zapowiedz" a ja uważam że dobrze zrobili zapowiadajac interwencje ,jednoczesnie ją przyspieszając , bez czekania aż złoty przebije 5zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Heniu nie bylo zadnej interwencji 11.03.09, 13:43 Przyjacielu drogi taka zapowiedz ma zawsze skutek odwrotny. Tego typu zapowiedzi niczego sie nie zalatwiaja a wrecz skutek jest odwrotny bo umozliwia w tym wypadku sprzedaz po atrakcyjnej cenie walorow wczsniej nabytych. Takie rzeczy robi sie w scislej tajemnicy starnie ukrywajac wielkosc podazy walorow. Jeszcze raz powtarzam to byla wypowiedz czysto plitycza, ktora nie miala zadnego wplywu na wzmocnienienie sie zlotego. Jesli chodzi o wplyw wypowiedzi na umocnienie sie zlotego to jesli byla to byla nia wypowiedz NBP ze nie bedzie zadnej interwencji. Osobiscie uwazam ze zadna wypowiedz nie miala na to wplywu moze symboliczny 1-2 % i to z uwagi na stanoisko NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Heniu nie bylo zadnej interwencji 11.03.09, 13:35 Czy to takie ważne? Wszyscy sądzili, że była. Bluff też zgarnia pulę, jeżeli cokolwiek się w tym orientujesz. Za sprawdzenie trzeba płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Nie wszyscy,,,inwestorzy wiedzieli 11.03.09, 13:45 ze to kit...ale medialnie byl to jakis news. I nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Interwencja to nie tylko sypanie groszem - czasem 11.03.09, 14:25 ...wystarczy słowo na konferencji prasowej ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Myślę, że więcej takich wiadomości będzie! 11.03.09, 11:55 I tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Żeby pisdzielstwo się uspokoiło 11.03.09, 13:03 Ono siem nie uspokoi - ono tak ma. Popatrz na te dwie gęby i posłuchaj mlasko-mamrotu wtedy zdasz sobie sprawę, że oczekujesz niemożliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Pieprzyć dwie gęby!!!! 11.03.09, 13:23 Być może jestem niepoprawnym optymistą:) Ale mam dzieci i wnuki! Dla siebie nic nie chcę! Odpowiedz Link Zgłoś
0rmo Re: Czwórka przed funtem. 11.03.09, 13:20 Czyli, przez analogię: Gdy za rządów PiS giełda rosła a waluta się umacniała to władza była propolska? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: ale jestes sadysta 11.03.09, 13:52 Zmarnowane lata koniunktury. Ideologia, zamiast ekonomiki pieniądza. Widzi się to wszystko patrząc na tonącą w ciemności Słowację. Gilowska łże jak stara bezużyteczna na Wspólnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: ale jestes sadysta 11.03.09, 14:00 Jakiej 'ekonomiki pieniądza', o czym ty bredzisz stetryczały komuchu? Nie pierwszy raz nienawiść mąci ci jasność spojrzenia. Daj sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: ale jestes sadysta 11.03.09, 14:22 Czy naprawdę pisowska kretynko nie widzisz, że przy parszywej walucie nawet remontu sracza nie można zaplanować? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: ale jestes sadysta 11.03.09, 15:05 To w Japonii, idioto, nic się nie remontuje?? Skośnoocy wpadają w panikę gdy ich waluta się umacnia, podobnie teraz - Słowacy i Litwini wykupują towary w naszych sklepach dzięki czemu jeszcze się jakoś w naszym grajdole wszystko kręci. Mniej propagandy, więcej myslenia, komuchu. Na początku pomysl co byłoby z naszymi rezerwami walutowymi gdybyśmy tkwili jak np. Litwa, w ERM2. No ale to chyba zbyt trudne dla takiego prymitywa jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: Prowadzisz może jakąś działaność gospodarczą 11.03.09, 16:41 Tak, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Prowadzisz może jakąś działaność gospodarczą 11.03.09, 18:02 Stragan z kartoflami na rynku? Bo nikt tak prymitywny nie byłby w stanie utrzymać się nie wiedząc jakie machanizmy decydują o wartości pieniądza i stanie gospodarki. Nie mówiąc już o napawaniu się "powrotem kartek jak za PRL" - widać nie masz pojęcia jak te kartki wyglądały i czym się różnią od bonów żywnościowych proponowanych przez KPP. Odpowiedz Link Zgłoś
ogniemi Re: Czwórka przed funtem. 11.03.09, 15:48 haen1950 napisał: > Złoty odrabia spekulacyjne straty. Czekamy na dwójkę przed frankiem. > > Spokojna polityka rządu przynosi rezultaty. Żeby jeszcze to > antypolskie pisdzielstwo się uspokoiło. Tusk ma się uspokoić? ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: "Polskość to niemoralność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dĽwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem...." Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Czwórka przed funtem. 11.03.09, 18:03 Nie gołdo, to PiSdy mają się uspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Dwójka przed frankiem. 12.03.09, 16:15 Tak szybko się nie spodziewałem. Ale mamy to, co wykrakałem. Spekulacja na złotym była głęboka. Walnęło Polaków po kieszeni. Chyba trzeba szykować siekierkę i pieniek Kaczorom, jeżeli dalej bedą dbać o spekulantów i bankierów. Odpowiedz Link Zgłoś