Dodaj do ulubionych

RYWIN NIE SYPNIE

IP: 192.38.163.* 23.11.03, 21:41
RYWIN NIE SYPNIE NAWET GDYBY UMER LAMAL GO KOLEM. ON WOLI DOSTAC 2 LATKA NIZ
SYPNAC. SYPNAC DLA NIEGO TO OBNAZENIE JEGO INTERESÓW Z KWIATKOWSKIM NA SUMY
WIEKSZE NIZ 17,5. ZA TE INTERESIKI DOSTALBY DYCHE I KONFISKATE. A TAK DWA
LATKA W ZAWIESZENIU JAK ZA BRATKA KWIATKA.
Obserwuj wątek
    • basia.basia Re: RYWIN NIE SYPNIE 23.11.03, 22:00
      Gość portalu: Stary Ubek napisał(a):

> RYWIN NIE SYPNIE NAWET GDYBY UMER LAMAL GO KOLEM. ON WOLI DOSTAC 2 LATKA NIZ
      > SYPNAC. SYPNAC DLA NIEGO TO OBNAZENIE JEGO INTERESÓW Z KWIATKOWSKIM NA SUMY
      > WIEKSZE NIZ 17,5. ZA TE INTERESIKI DOSTALBY DYCHE I KONFISKATE. A TAK DWA
      > LATKA W ZAWIESZENIU JAK ZA BRATKA KWIATKA.

Ale czy nie sądzisz, że to się i tak wyda?
      Jest raport ABW, ściśle tajny ale ma go kś.
      Heritage Rywina zarabiała ciężkie pieniądze
      na kontraktach z tvp no i są jeszcze pieniądze
      pierwszych chrześcijan a czytałam w gazetach,
      że firmy Rywina od paru lat cieniutko przędą
      - albo minimalne zyski, albo straty.
      To gdzie się podziały te pieniądze? Czy tego
      się nie da wyśledzić? Przecież to nie są
      pieniądze papierowe noszone w walizkach.
      Muszą być jakieś ślady!

Ja śądzę, że te pieniądze są na tajnych kontach sld.
      • kataryna.kataryna Re: RYWIN NIE SYPNIE 23.11.03, 22:07
        basia.basia napisała:

> Gość portalu: Stary Ubek napisał(a):
        >
        > > RYWIN NIE SYPNIE NAWET GDYBY UMER LAMAL GO KOLEM. ON WOLI DOSTAC 2 LATKA N
        > IZ
        > > SYPNAC. SYPNAC DLA NIEGO TO OBNAZENIE JEGO INTERESÓW Z KWIATKOWSKIM NA SUM
        > Y
        > > WIEKSZE NIZ 17,5. ZA TE INTERESIKI DOSTALBY DYCHE I KONFISKATE. A TAK DWA
        > > LATKA W ZAWIESZENIU JAK ZA BRATKA KWIATKA.
        >
        > Ale czy nie sądzisz, że to się i tak wyda?
        > Jest raport ABW, ściśle tajny ale ma go kś.
        > Heritage Rywina zarabiała ciężkie pieniądze
        > na kontraktach z tvp no i są jeszcze pieniądze
        > pierwszych chrześcijan a czytałam w gazetach,
        > że firmy Rywina od paru lat cieniutko przędą
        > - albo minimalne zyski, albo straty.
        > To gdzie się podziały te pieniądze? Czy tego
        > się nie da wyśledzić? Przecież to nie są
        > pieniądze papierowe noszone w walizkach.
        > Muszą być jakieś ślady!
        >
        > Ja śądzę, że te pieniądze są na tajnych kontach sld.

Ciekawy wątek. Inteligentny (a przede wszystkim niezależny) prokurator zleciłby
        krzyżową kontrolę księgową, sprawdzając nie tylko przepływy Kwiatkowski-Rywin
        ale dalej, jak wypływały pieniądze od Rywina, co się z nimi działo, po nitce do
        kłębka aż do ostatniej faktury, w ostatnim ogniwie łańcuszka.
        • basia.basia Re: RYWIN NIE SYPNIE 23.11.03, 22:20
          kataryna.kataryna napisała:

> basia.basia napisała:
          > Ciekawy wątek. Inteligentny (a przede wszystkim niezależny) prokurator
          zleciłby
          >
          > krzyżową kontrolę księgową, sprawdzając nie tylko przepływy Kwiatkowski-
          Rywin
          > ale dalej, jak wypływały pieniądze od Rywina, co się z nimi działo, po nitce
          do
          >
          > kłębka aż do ostatniej faktury, w ostatnim ogniwie łańcuszka.

Ja się niedawnio kłóciłam z kimś na temat pieniędzy chrześcijan.
          W gazecie wyczytałam taki argument (za tym, że to jest nie do zbadania),
          że większą część pieniędzy pochłonęły dekoracje, które spłonęły to się
          nie da tego wycenić, bo na umowie o dzieło na budowę tych dekoracji jest
          okrągła kwota i nic więcej. Ale ... Firma, która zbudowała tę dekorację
          (makieta koloseum i wszystko inne) musiała kupować materiały a zakup musiał
          być dokumentowany fakturami Vat. Takie jest prawo. I należałoby zbadać
          finanse tej firmy (nigdzie nie wyczytałam co to za firma) - ta firma mogła
          niektóre rzeczy podzlecać, więc muszą być umowy. Jeśli nie ma faktur to znaczy,
          że właściciel naciągnął państwo na ciężkie pieniądze i należy go przymknąć a
          wtedy może zechce pwiedzieć jak to biegało.
          Przydałaby się tu Marcee - ona się zna na ustawie o Vat.

Nic w przyrodzie nie ginie:) Ta dekoracja stała gdzieś tam , widzieli ją
          aktorzy i cała ekipa realizacyjna. To oni chyba wiedzą czy to było z tektury
          czy z drewna czy litego złota? No nie?
          • kataryna.kataryna Re: RYWIN NIE SYPNIE 23.11.03, 22:29
            basia.basia napisała:

> kataryna.kataryna napisała:
            >
            > > basia.basia napisała:
            > > Ciekawy wątek. Inteligentny (a przede wszystkim niezależny) prokurator
            > zleciłby
            > >
            > > krzyżową kontrolę księgową, sprawdzając nie tylko przepływy Kwiatkowski-
            > Rywin
            > > ale dalej, jak wypływały pieniądze od Rywina, co się z nimi działo, po nit
            > ce
            > do
            > >
            > > kłębka aż do ostatniej faktury, w ostatnim ogniwie łańcuszka.
            >
            > Ja się niedawnio kłóciłam z kimś na temat pieniędzy chrześcijan.
            > W gazecie wyczytałam taki argument (za tym, że to jest nie do zbadania),
            > że większą część pieniędzy pochłonęły dekoracje, które spłonęły to się
            > nie da tego wycenić, bo na umowie o dzieło na budowę tych dekoracji jest
            > okrągła kwota i nic więcej. Ale ... Firma, która zbudowała tę dekorację
            > (makieta koloseum i wszystko inne) musiała kupować materiały a zakup musiał
            > być dokumentowany fakturami Vat. Takie jest prawo. I należałoby zbadać
            > finanse tej firmy (nigdzie nie wyczytałam co to za firma) - ta firma mogła
            > niektóre rzeczy podzlecać, więc muszą być umowy. Jeśli nie ma faktur to
            znaczy,
            > że właściciel naciągnął państwo na ciężkie pieniądze i należy go przymknąć a
            > wtedy może zechce pwiedzieć jak to biegało.
            > Przydałaby się tu Marcee - ona się zna na ustawie o Vat.
            >
            > Nic w przyrodzie nie ginie:) Ta dekoracja stała gdzieś tam , widzieli ją
            > aktorzy i cała ekipa realizacyjna. To oni chyba wiedzą czy to było z tektury
            > czy z drewna czy litego złota? No nie?

TVP wydała na ten film kupę kasy i na te dekoracje musiała robić przetarg, w
            dokumentach jest więc specyfikacja zamówienia i oferty, można zacząć od
            sprawdzenia tego przetargu, czy rzeczywiście wygrał najlepszy, bo jeśli
            planowali przekręt z dekoracjami to zaczął się on pewnie od ustawienia
            przetargu pod wykonawcę, który na to pójdzie. Chyba, że przetarg był uczciwy a
            na przekręt wpadli w trakcie realizacji. Twój trop z dostawcą materiałów jest
            bardzo dobry, można porównać na co wystawił faktury ze wspomnianą specyfikacją
            z dokumentów przetargowych, gdzie te dekoracje powinny być w miarę sensownie
            opisane, takze jeśli chodzi o tworzywo i szczegóły techniczne wykonania. No i
            porównać faktura po fakturze to co w TVP i to co u wykonawcy.
    • Gość: Stary Ubek Re: RYWIN NIE SYPNIE IP: 192.38.163.* 23.11.03, 22:27
      Tam nie tylko widzieli i podziwiali, ale tez krecili próby. Napewno starlo sie
      im juz to jak dyski Jakubowskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka