johnny_walker3 18.03.09, 09:19 Kto zapłaci za areszt i przetrzymywanie Dochnala przez 4 lata w areszcie? wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nieoczekiwany-zwrot-w-sprawie-Marka-Dochnala,wid,10953173,wiadomosc_prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obraza.uczuc.religijnych Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 09:21 Może ubecka gazeta "Wprost"? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 09:23 Ziobru powinien swoja lwia czesc sam wybulic. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 09:23 Powinni kolejni prokuratorzy generalni:Ziobro,Ćwiąkalski,Czuma. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_walker3 Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 09:25 Niczego jeszcze nie przesądzam,ale....przez 4 lata trzymać faceta w areszcie,by w końcu tłumaczyć, muszą się ci,którzy go wysłali do więzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 09:39 Księgowa Dochnala w zaawansowanej ciąży zamknięta w areszcie gdzie musiała urodzić dziecko.Gdyby trochę pokonfabulowała na temat swego byłegi szefa wyszła by na wolność.Tak jak B Kmiecik na B Blidę trochę pozmyślała i zaraz opuściła areszt.A proces za jej oszustwa będzie przeciągany aż sprawa się przedawni,chyba już za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 10:09 Z pewnością zapłacą podatnicy za radosną tfórczość prokuratorskich łapsow Ziobry z Katowic. Tych samych prokuratorów, co łapska maczali w sprawie Blidy. Więcej na temat w Dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 11:16 Z Dziennika: Prokuratorzy, którzy od blisko pięciu lat prowadzą śledztwo przeciw najsłynniejszemu lobbyście III RP, to Adam Roch i Sebastian Chmielewski. Sprawdzają, czy Dochnal prał brudne pieniądze, czy i jakich polityków opłacał i czy mieli oni tajne konta w Szwajcarii. To za ich sprawą Dochnal spędził prawie cztery lata w areszcie. O prokuratorze Rochu zrobiło się głośno już dwa lata temu. Zażądał wtedy aresztu dla księgowej Dochnala, gdy ta była w zaawansowanej ciąży. Kobieta urodziła w areszcie, a Roch odmówił spotkania z nią przedstawicielowi rzecznika praw obywatelskich. Chmielewski będzie świadkiem przed sejmową komisją śledczą w sprawie śmierci Barbary Blidy. Świadkowie oskarżyli go o wymuszanie zeznań, które obciążyłyby byłą minister. Teraz razem ze swoimi szefami powinni nie tylko beknąc, ale i zabulic odszkodowania. Inni im podobni tez. Artykuł stosowny jest w kk obecny. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 11:35 Ja też miałem do ;czynienia; z katowicką prokuraturą 18 lat temu.Więc niektóre nazwiska młodych prokuratorów(ek)utkwiły mi w pamięci.Dziś gdy powtarzają się w sprawie Blidy to rozumiem cały mechanizm zaszczucia B Blidy.Ale miałem;szczęście;że trafiłem na sprawiedliwy sąd a raczej sędziny.W RP3 można tak samo zgnoić człowieka jak w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zapłacą podatnicy? 18.03.09, 12:10 >W RP3 można > tak samo zgnoić człowieka jak w PRL. Zapewniam cie, ze mozna nawet gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś