pies_na_czarnych 31.03.09, 15:12 Kurtyka trzesie gaciami i wywala "nalukowca" na zbity pysk :o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Zyzak na bruk. 31.03.09, 15:13 Zygzak jest duzy, wiedzial czym ryzykuje to na razie najmniejsza kara za ten stek bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zyzak na bruk. 31.03.09, 15:16 Mysle, ze bedzie mial klopoty ze znalezieniem pracy :o) Czy ktos kupi jego ksiazke to inna sprawa. Ja nie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Zyzak na bruk. 31.03.09, 15:18 pies_na_czarnych napisała: > Mysle, ze bedzie mial klopoty ze znalezieniem pracy :o) > Czy ktos kupi jego ksiazke to inna sprawa. Ja nie kupie. > > > > Ja kupiłem. I dziwi mnie dlaczego Bolek nie dementuje tego co o nim napisał ten Zyziek ? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Zyzak na bruk. 31.03.09, 15:19 A jak on go może wywalić skoro zawarto z "zygzakiem" umowę o pracę na czas określony do dnia 31.04.2009 r. Ponieważ taka data nie istnieje w kalendarzu to rozwiązać ją można jedynie przeprowadzając całość przez sąd pracy. Generalnie to prawnicy z całą tą umową z "zygzakiem" będą mieli sporo zamieszania. Wbrew wszystkiemu umowa o pracę zawierająca błędy merytoryczne popełnione przez pracodawcę może skutkować tym że 1) jej wygaśnięcie jest niemożliwe; 2) jej rozwiązanie jest problematyczne. I w ten oto prosty sposób, świadomie lub nie zagwarantowano "zygzakowi" pensję z naszych kieszeni do czasu zakończenia sprawy przed sądem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Zyzak na bruk. 31.03.09, 15:22 :))) Kolejny smakowity aspekcik afery Zygzaka-Nowaka ze Zblewskim w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zyzak na bruk. 31.03.09, 15:23 inna57 napisała: > A jak on go może wywalić skoro zawarto... Moze likwidacja stanowiska jest kluczem do tego problemu? Po odejściu Zyzaka z krakowskiego IPN zajmowane przez niego stanowisko archiwisty zostanie zlikwidowane z powodu cięć budżetowych Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Zyzak na bruk. 31.03.09, 16:05 ech.. gdyby to było takie proste, ale jest coś takiego jak kodeks pracy. łatwo jest się pozbyć mianowanego kasując szczebel, z zatrudnionym już tak prosto nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Zyzak na bruk. 31.03.09, 15:19 dziwne, przecież niewinni nie mają się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Maja niezle w porach :o)) 31.03.09, 15:25 Instytut Pamięci Narodowej zdecydowanie odcina się od książki młodego historyka. Jak zapewnił w przesłanym PAP oświadczeniu dyrektor krakowskiego oddziału Instytutu Marek Lasota, przy zatrudnianiu Zyzaka na czas określony na stanowisku archiwisty kierowano się wyłącznie jego kwalifikacjami, a fakt przygotowywania publikacji nie był znany pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldzia4 fałsz:) 31.03.09, 16:08 Kurtyka nie trzesie portkami bo nie ma powodu wszak Zyzak nie pisal swej ksiazki w oparciu o dokumenty z IPNu tylko zbierał wiadomosci "w terenie" czytasz co mowi Kurtyka i Zyzak ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
goldzia4 Zyzaka nikt nie ma zamioaru zwalniac 31.03.09, 16:09 www.tvn24.pl/0,1593426,0,1,ipn-nie-bedzie-sluchal-politykow,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zyzaka nikt nie ma zamioaru zwalniac 31.03.09, 16:12 goldzia4 napisał: > www.tvn24.pl/0,1593426,0,1,ipn-nie-bedzie-sluchal-politykow,wiadomosc.html Jak widzisz Golda Kurtyka trzesie gaciami i szybko zmienil zdanie. :o) www.tvn24.pl/12690,1593475,0,1,ipn-zwalnia-autora-ksiazki-o-walesie,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zyzaka nikt nie ma zamioaru zwalniac 31.03.09, 18:20 I co Golda? Zatkalo cie klamczucho? Odpowiedz Link Zgłoś