Gość: Durango IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.01.02, 03:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: samanta Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 03:25 najbogatsza powinno byc.Sorki;) Odpowiedz Link Zgłoś
_vinc Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA 29.01.02, 12:59 W 250 lat z niczego powstal najpotezniejszy ,najbogatszy kraj . Do tego demokratyczny i otwarty wiec nie mam nic przeciwko Zydom ,czy USA chce zeby bylo tak w Polsce np. Co jest wiemy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
dado Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA 29.01.02, 21:33 _vinc napisał(a): > W 250 lat z niczego powstal najpotezniejszy ,najbogatszy kraj . > Do tego demokratyczny i otwarty wiec nie mam nic przeciwko Zydom ,czy > > USA chce zeby bylo tak w Polsce np. > Co jest wiemy sami. Cos w tym jest ,250 lat i takie osiagniecia ,gdzie tam Europie do USA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.sympatico.ca 01.02.02, 19:58 _vinc napisał(a): > W 250 lat z niczego powstal najpotezniejszy ,najbogatszy kraj . > Do tego demokratyczny i otwarty wiec nie mam nic przeciwko Zydom ,czy > > USA chce zeby bylo tak w Polsce np. > Co jest wiemy sami. Mozesz cos wiecej napisac o tym bogactwie na czym ono polega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.tor.aei.net 29.01.02, 03:34 Ja cos wiem o Ameryce w ktorej mieszkasz. Powiem Ci. Mieszkasz na skrzyzowaniu Finch i Bathurst, a przesiadujesz na Queen Street z plastikowym kubkiem po kawie czakajac na centy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylewy Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.houston-03-04rs.tx.dial-access.att.net 29.01.02, 03:42 Jest najbogatsza ale nie zawdziecza tego zydom, tylko otawartemu systemowi, gdzie kazdy daje z siebie co ma najlepszego. Polacy ogolnie maja srednia dochodow wyzsza od zydow. Chociaz paru zydow jest bardziej znanych ale nie naleza do zadnych elit, wszedzie sa dyskryminowani, oplaty za czlonkostwo w society jest ponad ich sily i finanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.arts.monash.edu.au 29.01.02, 09:19 Gość portalu: antylewy napisał(a): > Jest najbogatsza ale nie zawdziecza tego zydom, tylko otawartemu systemowi, > gdzie kazdy daje z siebie co ma najlepszego. Polacy ogolnie maja srednia > dochodow wyzsza od zydow. Chociaz paru zydow jest bardziej znanych ale nie > naleza do zadnych elit, wszedzie sa dyskryminowani, oplaty za czlonkostwo w > society jest ponad ich sily i finanse. Biedny Greenspan, nie stac go na czlonkowstwo w ku-Klux-Klan'ie... No i ten senator Looserman, ci wszystcy bankierzy, ten cadyk z NY co jezdzi cala kawalkada i murzynow rozjezdza, to wszystko straszna bida.... Byles ty kiedys w USA? jak nie, to obejrzyj np. film I WALK THE LINE z Gregory Peckiem. Tam zobaczysz Ameryke, ktora ja tez widzialem, a o ktorej takie polaczki jak ty NIE maja pojecia!] Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.tor.aei.net 29.01.02, 20:53 Kagan! Z Buszu australijskiego Ameryki to Ty nie widzales. Ale nawet jezeli byles w Ameryce na wakacjach to nie oceniaj jej z punktu Disneylandu. Ameryka to nie Disneyland czy Hollywoodskie filmy. Zeby sie wypowiadac trzeba tu, w Ameryce mieszkac. Polecam Tobie forum gazety - Miasto OLSZTYN. Tam jest ciekawa dyskusja na temat Ameryki. Poki co pozostaje Tobie tyko,jak narazie pasanie kangurow. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek S Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.jajones.com 29.01.02, 21:42 Z ta dyskryminacja Zydow w Ameryce to chyba troche przesadziles. Biednych nie trzeba dyskryminowac bo i tak ich na czlonkostwo w "country club" nie stac, ci zas ktorych stac, wcale nie tak znowu malo, maja swoje wlasne. Zreszta, o ile wiem, warunkiem czlonkostwa jest oplacenie skladki, masz forse - masz wstep. Wszelka forma dyskryminacji na tle "rasowym", "etnicznym", "religijnym", a newet - "orientacji seksualnej" jest w USA zwyczajnie - zle widziana, smierdzi sprawa sadowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 03:43 cha,cha,cha,cha!!!!!!!!!!!!!!! Ups!sorki!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.tor.aei.net 29.01.02, 21:49 Gość portalu: Durango napisał(a): 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA Bardzo ciekawe zjawisko. Po oliczeniu murzynow, azjatow i innych kolorowych wynika ze co dziesiaty mieszkaniec USA to Zyd? Wyobraz sobie, ze wyszedlem na ulice w centrum i zapytalem sie 100 przypadkowych (bialych)ludzi czy sa Zydami. Wyobraz sobie ze 1 sie przyznal, 5 zaprzeczylo a 94 chcialo mnie pobic za to ze ich obrazam posadzajac o takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.tor.aei.net 29.01.02, 22:12 Jeszcze jedna cikawostka. Mala grupa Zydow zrobila z Ameryki "najbogatszy i najpotezniejszy" kraj a miliony zydow w Izraelu nie moga sobie dac rady. Ta potega amerykanska to jeden wielki domek z plastikowych kart kredytowych. Nie ma na swiecie bardziej zdluzonego narodu jak amerykanski. Widzimy co sie stalo z gospodarka amerykanska po zawaleniu sie paru budynkow. A co by sie stalo jakby przez Ameryke przeszla linia frontu wojennego? Odpowiedz Link Zgłoś
_jacek71_ Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA 02.02.02, 19:08 I ta Ameryka nabogatrza a moi bracia arabscy miliary miliardow $$ maja i gowno potrafia zrobic z nimi . Moim braciom palestynom nie pomagaja to wkur..wia bardzo Bush winny i zydy.J(71) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nor Re: 7 MILIONOW ZYDOW W AMERYCE,AMERYKA NAJBOGATRZA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 10:48 Skad sie biora tacy kretyni jak ty cieciu pierdolony?! Odpowiedz Link Zgłoś