republika.republika 25.05.09, 16:50 a Kurski chciał wyciągnąć z aresztu kolegę eurowybory.onet.pl/425,aresztowano_wspoltworce_kampanii_wyborczej_pis,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 16:53 Szczescie odwrocilo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 16:54 No to ten B. dopiero teraz będzie miał "Nocną zmianę". Co noc ze trzech się będzie przy nim zmieniać. A jak przystojny, to i pięciu. "...nigdy więcej nie wolno już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji. I chcę wam tutaj, w tym szczególnym miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym miejscu Polaków, przyrzec, że nigdy więcej już z takimi ludźmi rozmawiać nie będziemy." Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 17:34 No przecież w wiezieniach sami zwolennicyb PO ,nawet Kurski to wiele razy podkreslał.Mocni nocni zmiennicy mu się szykują;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 17:35 etwas-geheimnis napisał: > No przecież w wiezieniach sami zwolennicyb PO ,nawet Kurski to wiele razy > podkreslał.Mocni nocni zmiennicy mu się szykują;-) :o) Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: a co zbroił? 25.05.09, 17:42 Jeszce nie wiem, ale chyba cos grubiej niz Jacek Karnowski, skoro sąd areszt zastosował. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial już wiadomo 25.05.09, 17:49 rmf: Michał B. był ścigany od początku marca na podstawie listu gończego wystawionego przez malborski sąd. Podstawą był art. 286 kodeksu karnego, który mówi o oszustwie i wymuszeniu okupu. Wpadł w kuriozalnych okolicznościach. Według informacji reportera RMF FM uczestniczył w rozprawie przed stołecznym sądem pracy. W trakcie rozprawy doszło do szarpaniny między nim, a pozostałymi podsądnymi. Sędzia wezwał na salę policję. Gdy ta rozdzieliła strony i legitymowała uczestników rozprawy, okazało się, że Michał B. jest ścigany. Trafił do komisariatu na Mokotowie. Niedługo potem pojawił się tam Jacek Kurski, który pytał jakie są szanse, by jego kolega został wypuszczony. www.rmf.fm/fakty/?id=156329&temat=76 Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: Przestępcy i Spółka = Sularz + Krzyworzeka 25.05.09, 17:52 = PO Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Przestępcy i Spółka = Sularz + Krzyworzeka 25.05.09, 17:58 zostań już lepiej przy j.polskim, bo z matematyką tępo ci idzie, co bardziej kumaci uczniowie popękają ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Jak jesteś taka dobra z matmy, to dowiedź 25.05.09, 18:25 fałszu mojego równania, a nie mędrkuj po próżnicy... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Jak jesteś taka dobra z matmy, to dowiedź 25.05.09, 19:04 barnacle.bill.the.sailor napisał: > fałszu mojego równania, a nie mędrkuj po próżnicy... > ;-PPP 1. Sularz + Krzyworzeka < PO, bo PO to trochę więcej niż ci panowie (a ściślej pan, bo Sularz to nawet w PO już nie jest :) 2. ani Sularz ani Krzyworzeka nie są przestępcami, co najwyżej mogą być spółką, a wtedy mamy Sularz + Krzyworzeka < Przestępcy i Spólka i z twoich równości nici, ps. nieustannie ubolewam nad tym, że obecnie gdy ktoś jest matematycznym ćwokiem, to się "humanistą" nazywa (to dygresja - nie bierz tego do siebie) Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: Jak jesteś taka dobra z matmy, to dowiedź 25.05.09, 22:15 republika.republika napisała: > 1. Sularz + Krzyworzeka < PO, bo PO to trochę więcej niż ci panowie Ależ ja nie sugerowałem, że Sularz + Krzyworzeka to całe PO - są jednak jej typowymi reprezentantami i w tym znaczeniu moje równanie jest prawdziwe... (a ściślej pan, bo Sularz to nawet w PO już nie jest :) I pewnie nigdy nie był... ? ;))) > > 2. ani Sularz ani Krzyworzeka nie są przestępcami, co najwyżej mogą być spółką > , > a wtedy mamy Sularz + Krzyworzeka < Przestępcy i Spólka O tym zdecyduje prokuratura, która p. Krzyworzekę dzisiaj przesłuchiwała... ;) > > i z twoich równości nici, Niekoniecznie... > > > ps. nieustannie ubolewam nad tym, że obecnie gdy ktoś jest matematycznym ćwokiem, to się "humanistą" nazywa (to dygresja - nie bierz tego do siebie) Jako inżynier nie biorę... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Jak jesteś taka dobra z matmy, to dowiedź 25.05.09, 22:48 barnacle.bill.the.sailor napisał: > > Ależ ja nie sugerowałem, że Sularz + Krzyworzeka to całe PO pewnie że nie sugerowałeś, napisałeś to wprost bo użyłes znaku "=" > I pewnie nigdy nie był... ? ;))) twoje "równanie" określa stan przeszły > > O tym zdecyduje prokuratura, która p. Krzyworzekę dzisiaj przesłuchiwała... ;) a tutaj przyszły, no doprawdy "inżynierska" dokładność > > ;-P > Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 18:42 A może miał w tym swój interes? Michał B. przekręcił firmę Leier na 35 tys. peelenów. Ja bym wnikliwie sprawdził faktury na materiały budowlane z remontowanej przez Jacka K. okazyjnie nabytej leśniczówki. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 18:44 nie ma faktur,taki głupi to on nie jest:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 18:47 To co, sam sobie dachówki albo cegły wyprodukował czy jednak będzie mógł wskazać dostawcę? To nie kartofle (!), producent/sprzedawca musi mieć udokumentowaną sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 18:49 To prywatna budowla ,jak nie odliczal kosztów w jakikolwiek sposób od podatków ,to mu faktury niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Przestępcy i Spółka 25.05.09, 19:04 Zgadza się. Ale powinien umieć wskazać kto mu dachówkę, cegły czy inne kafle sprzedał. Chyba, że tak był pewny jakości wyrobów malborskiej firmy, iż zrezygnował z gwarancji :-) Ja bym sobie wolał takie papiery zachować. Zresztą Jacek K. w zależności od okoliczności podaje rozmaite kwoty wydatkowane na remont - od 40 do ponad 100 tysięcy zł. Odpowiedz Link Zgłoś