masuma 04.06.09, 12:34 "Polacy, dziękuję każdemu z was z osobna i wszystkim razem, za to, co zrobiliście dla Ojczyzny w imię wolności i solidarności" "Jestem pewien, że te dwa słowa będą też dla Europy sposobem na wyjście z kryzysu" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa.alfa9 Zupełnie jak Bierut 04.06.09, 12:35 Zupełnie jakmasuma napisał: > "Polacy, dziękuję każdemu z was z osobna i wszystkim razem, > za to, co zrobiliście dla Ojczyzny w imię wolności i solidarności" > > "Jestem pewien, że te dwa słowa będą też dla Europy sposobem na wyjście z kryzy > su" > Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa9 Re: Zupełnie jak Bierut 04.06.09, 12:42 crotalus1 napisał: > A co? Słuchałaś Bieruta. W necie jest Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usmial albo... 04.06.09, 14:04 orędzia dwa: www.dziennik.pl/polityka/article386718/Lech_Kaczynski_jak_Wojc iech_Jaruzelski.html Czy nie podobne? Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 [...] 05.06.09, 07:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha "Dziękuję też Lechowi Kaczyńskiemu za to, że... 04.06.09, 20:13 ...pomagał Lechowi Wałęsie" ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
o-kiko Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 12:35 dużo bredni i o cenach zapomniał Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 12:40 o-kiko napisała: > dużo bredni i o cenach zapomniał szkoda ,ze kaczory nie rzada ,pszyszliby , zrobiliby PSTRYK i juz by ceny spadly, glowkuje kazdy pisdus :) . idz do ojca z Torunia on ci da , dobre slowo ( jak mu zaplacisz ) . Odpowiedz Link Zgłoś
dziobak.brunatny A co Tusk zrobił dla Nas, żeby tak się spoufalać ? 04.06.09, 12:42 Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 12:43 Bicie piany do sernika u teściowej na imieninach.Rewelacyjne to było wystąpienie Jarka w jaskini lwa,u Rymanowskiego.Konkret,spokój,kompetencja. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 12:44 Szczególnie fragment o misji małżeństwa emigrantów w UK. I o strażaku. Zrozumiałem, że gdyby nie solidarność zostawiłby tych ludzi w ogniu. Chyba, że była to jakaś szczególna metafora. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: a nie mógł tego powiedzieć w Sejmie ? 04.06.09, 12:51 Trudno w sejmie urządzić wiec wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: a nie mógł tego powiedzieć w Sejmie ? 04.06.09, 12:59 remez2 napisał: > Trudno w sejmie urządzić wiec wyborczy. e tam..., Kwaśniewski wczoraj urządził Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: a nie mógł tego powiedzieć w Sejmie ? 04.06.09, 13:29 republika.republika napisała: > e tam..., Kwaśniewski wczoraj urządził Nie widziałem. Jeżeli tak było, to było nie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: a nie mógł tego powiedzieć w Sejmie ? 04.06.09, 15:19 remez2 napisał: > > Nie widziałem. Jeżeli tak było, to było nie w porządku. > ja się nawet nie czepiam (zachęcał do wzięcia udziału w wyborach i oznajmił że on odda głos na Olejniczaka), przy tej bezwstydnej akcji prezydenta Kaczyńskiego, to doprawdy był pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 14:31 remez2 napisał: > Szczególnie fragment o misji małżeństwa emigrantów w UK. > I o strażaku. Zrozumiałem, że gdyby nie solidarność zostawiłby tych ludzi w > ogniu. Chyba, że była to jakaś szczególna metafora. źle zrozumiałeś. To było o innym wymiarze słowa 'solidarność'. Tym podstawowym - poczuciu wspólnoty i współodpowiedzialności jednostki za inną jednostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 05.06.09, 09:40 > źle zrozumiałeś. To było o innym wymiarze słowa 'solidarność'. Tym > podstawowym - poczuciu wspólnoty i współodpowiedzialności jednostki > za inną jednostkę. Dobrze zrozumiałem. Zwróć uwagę, że napisałem solidarność, nie "Solidarność". > Tym > podstawowym - poczuciu wspólnoty i współodpowiedzialności jednostki > za inną jednostkę. Ta solidarność była znana odkąd ludzkość zaczęła się organizować i będzie znana wtedy, kiedy nikt nie będzie pamiętał o "Solidarności". Dzięki niej powstały takie zawody jak strażak, ratownik. Trzeba bardzo lekceważyć słuchaczy aby używać takich przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 12:54 Podziękował również bratu mniejszemu, który w rewanżu nie omieszkał trochę Donkowi podesr..., jak zwykle. Tak właśnie wygląda różnica tych paru półek. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-ltd [...] 04.06.09, 12:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Rewelacyjne wystąpienie kard. Głódzia 04.06.09, 13:00 A ty co, problem z czytaniem masz dziś? Wątek o wystąpieniu Tuska to jest, a nie Głódzia. Załóż sobie swój i tam kadź. Odpowiedz Link Zgłoś
donek_z_bagien Niech sobie te podziękowania w buty wsadzi. 04.06.09, 13:01 Olał go. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky [...] 04.06.09, 13:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 13:21 premier pieknie sie zachowal dziekujac Lechowi Kaczynskiemu: "...- Chce także gorąco podziękować prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu za to, że pomagał w tych najtrudniejszych chwilach Lechowi Wałęsie, że był obecny przy odbudowie tej wielkiej Solidarności. Tak, Polacy mają za co dziękować prezydentowi Lechowi Kaczyńskiegmu - dodał...." Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 13:26 Połączył, nie podzielił; tak zachowuje się mąż stanu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 20:59 masuma napisał: > Połączył, nie podzielił; tak zachowuje się mąż stanu :-) W rewanżu żałosny "kurdupel z wyższej półki" chlapnął prostacki tekst o ściemie. Obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 13:29 scoutek napisała: > premier pieknie sie zachowal dziekujac Lechowi Kaczynskiemu dziękujący Tusk i judzący Kaczyński. Nihil novi sub sole. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 04.06.09, 13:32 republika.republika napisała: > scoutek napisała: > > > premier pieknie sie zachowal dziekujac Lechowi Kaczynskiemu > > dziękujący Tusk i judzący Kaczyński. dwa zachowania z roznych polek Odpowiedz Link Zgłoś
anna.m7 Premier ma klasę!!! 04.06.09, 20:16 Czego o prezydencie nie można powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Premier ma klasę!!! 04.06.09, 20:21 anna.m7 napisała: > Czego o prezydencie nie można powiedzieć. A gdzie miał klasy nabyć? Braki w wykształceniu, braki w kindersztubie, braki w uzębieniu, braki ....... Inni jakoś sobie radzili - te ci zaś problemy majom. I to jest ta różnica klas. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on [...] 04.06.09, 20:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Rewelacyjne wystąpienie Tuska! :-) 05.06.09, 01:51 Izrael, Palestyna i Korea Północna są według ciebie w Europie? A co na twoja pani od geografii? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia On się odwołuje do tego co w nas najlepsze a... 05.06.09, 01:22 a Kaczory do tego co najgorsze i nie rozumieją różnicy. Niestety. Może być, że to tylko PR ale działa. Jednak osobiście uważam, że Tusk jest osobą, która czuje instynktownie jak należy się znaleźć "w każdym towarzystwie". Mam na myśli to, że umie znaleźć właściwą formę w każdej sytuacji. Moim zdaniem to świadczy (m.in.) o klasie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: On się odwołuje do tego co w nas najlepsze a. 05.06.09, 09:44 > Mam na myśli to, że umie znaleźć właściwą formę w każdej > sytuacji. Np. w czasie wyborów podczas prowokacji wobec Włodzimierza Cimoszewicza. > Moim zdaniem to świadczy (m.in.) o klasie człowieka. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś