slon2002 16.12.03, 10:42 Pojedynek: Michnik (CIA) - Miller (KGB & MSWiA) trwa ale jest juz nudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcepanek Za składanie fałszywych zeznań... IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 11:14 sąd powinien od razu skazać Michnika na publiczne ukamieniowanie!!! Ja już mam gotowy taki fajny głaz narzutowy :- )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: 217.153.14.* 16.12.03, 11:18 To spuść sobie ten głaz na pusty łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTG Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 11:21 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > sąd powinien od razu skazać Michnika na publiczne > ukamieniowanie!!! Ja już mam gotowy taki fajny głaz narzutowy :- > )))))) musisz Mrcepanek być bardzo maluczki, jak sama nazwa wskazuje, i Ci rozum z g miesza się niustannie, co widać i słychać i czuć...ale co zrobic u maluczkich tak jest... rozumiem. pozdr. RTG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 11:35 Gość portalu: RTG napisał(a): > Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > > > sąd powinien od razu skazać Michnika na publiczne > > ukamieniowanie!!! Ja już mam gotowy taki fajny głaz > narzutowy :- > > )))))) > musisz Mrcepanek być bardzo maluczki, jak sama nazwa wskazuje, > i Ci rozum z g miesza się niustannie, co widać i słychać i > czuć...ale co zrobic u maluczkich tak jest... rozumiem. > pozdr. > RTG No tak jam maluczki jest za to wy i wasz Guru największym jest! Najjaśniejszy Król Rzeczpospolitej jemu decydować co lud czyta oraz kto ma odejść lub wyjechać na banicję! jak sama nazwa wskazuje RTG - ROZUM TEN GÓWNIANY jest ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTG Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 13:47 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > Gość portalu: RTG napisał(a): > > > Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > > > > > sąd powinien od razu skazać Michnika na publiczne > > > ukamieniowanie!!! Ja już mam gotowy taki fajny głaz > > narzutowy :- > > > )))))) > > musisz Mrcepanek być bardzo maluczki, jak sama nazwa wskazuje, > > i Ci rozum z g miesza się niustannie, co widać i słychać i > > czuć...ale co zrobic u maluczkich tak jest... rozumiem. > > pozdr. > > RTG > No tak jam maluczki jest za to wy i wasz Guru największym jest! > Najjaśniejszy Król Rzeczpospolitej jemu decydować co lud czyta > oraz kto ma odejść lub wyjechać na banicję! > jak sama nazwa wskazuje RTG - ROZUM TEN GÓWNIANY jest ;-) > pozdrawiam no... cały Marcepanek.. nic dodać i nic ująć... tylko na to mogłeś wpaść... z wiadomych powodów -:))) pozdr. czytających RTG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: 62.141.211.* 16.12.03, 14:35 Ty za to musisz się czuć baedzo wielkim i ważnym. Wiesz, w każdym szpitalu psychiatrycznym pełno jest jakiś napoleonów.Tam chyba jest Twoje miejsce, mam nadzeję, że w towarzystwie największego krętacza XX i XXI w. redaktora pewnej wybiórczej gazetki, któremu wszystko już sie pokręciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: *.sympatico.ca 16.12.03, 16:25 Dosyc juz tych jaj z narodu kto za to wszystko placi oczywiscie my podatnicy ci wszyscy Michnki, Rywiny ,milery, Kwasiewscy, (stolcmany) Czarzaste itp dziadostwo wiadomego pochodzenia to trzeba przerwac raz na zawsze.Oni i tak zrobia co chca z ustawa i ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski Re: Za składanie fałszywych zeznań...nabijanie kasy AD IP: *.bb.online.no 16.12.03, 23:02 Gość portalu: ben napisał(a): > Dosyc juz tych jaj z narodu kto za to wszystko placi oczywiscie > my podatnicy ci wszyscy Michnki, Rywiny ,milery, Kwasiewscy, > (stolcmany) Czarzaste itp dziadostwo wiadomego pochodzenia to > trzeba przerwac raz na zawsze.Oni i tak zrobia co chca z ustawa > i ze wszystkim. Cos mi tu pachnie ogromna przewala pieniedzy w strone prwnikow tego biednego spoeczenstwa. Wywachac to to proste jak przedszkole ... przychodzi ze starzem.. korupcja czy walencja po kieszeni wiadomo ze nie deblile robia te sadowe sprawy. przyjrzyjcie sie Berluskoniemu jak on przrznal gotowke na sprawy sadowe i gdzie jest dzis jako czlowiek i businessman. To sie wszystko tak banalnie zaczyna a konczy na granicy dyktatury tak ze wywachales albo prawdziwy skandal albo zgube maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 16.12.03, 12:25 Ciebie za glupote powinni juz dawno zamknac w Tworkach. A chodzisz wolno, masz dostep do kompa i wypisujesz bzdury... u kogo? No u Michnika na Gazecie! R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 12:31 Gość portalu: Ryszard napisał(a): > Ciebie za glupote powinni juz dawno zamknac w Tworkach. A > chodzisz wolno, masz dostep do kompa i wypisujesz bzdury... u > kogo? No u Michnika na Gazecie! R No tak więc wystosuj apel do moderatorów: CANZOROWAĆ KOMENTARZE ODBIEGAJACE OD JEDYNIE SŁUSZNEJ LINII GAZETY!!!! WYCINAĆ NATYCHMIAST PO POJAWIENIU SIĘ!!! BLOKOWAĆ IP!!! AGORA aghbar!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rany julek NO I SAM SOBIE TERAZ ZAPRZECZYŁES IP: *.e-loko.pl 16.12.03, 13:32 Czy widzisz w którym miejscu???? Pewnie nie bo twoj mozdzek malutki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiJaK Re: Za składanie fałszywych zeznań... IP: *.darlowo.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 13:39 Może jestem trochę zakręcony i nie uważałem, ale na jakiej podstawie twierdzisz że Michnik kłamie. Ma na potwierdzenie taśmę i zeznania kilku świadków, którzy twierdzą to co on, a Rywin ma tajemnicze uśmieszki i nic więcej. Przy okazji - poczynania Kwiatkowskiego, Czarzastego i Jakubowskiej (choćby zeznania przed komisją śledczą) wskazują, że mieli wiele wspólnego z machinacjami nad ustawą, a więc i z propozycją Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prim-jer Re: WSZYSCY WIEDZA ZE TO CZARZASTY Z PZPR-U IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.03, 14:21 Przecierz to sitwa. Wiadomo ze to jedna banda ten Czarzasty Kwiatkowski,Rywin ,Jakubowska itd. Przecierz to oni od dawna to knuli gmatwali i zmieniali wplatujac po drodze urzednikow,ktorzy niewiele moga i musza siedziec cicho zeby nie stracic posady. Ten uklad moze tylko rozwalic bomba atomowa a nie jakis tam glaz narzutowy eeee-tam.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuriaFaga Agent slon na tropie IP: 212.191.133.* 16.12.03, 11:47 A ty slon z jakiego jesteś wywiadu? Z Animal Planet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: *.telepac.pt 16.12.03, 11:47 Ciekawi mnie, ile lat ma np. taki marcepanek. W dyskusjach na portalu gazety często odnoszę wrażenie, że uczestnicy są... młodzi. Bardzo bardzo młodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Info dot. wieku IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 11:58 Gość portalu: wz napisał(a): > Ciekawi mnie, ile lat ma np. taki marcepanek. W dyskusjach na > portalu gazety często odnoszę wrażenie, że uczestnicy są... > młodzi. Bardzo bardzo młodzi. Uprzejmie informuję, że Marcepanek ma lat 33, umie czytac i duzo poczytał i wyrobił sobie swoje zdanie. A co nie można??? Trzeba mieć jedynie zdanie zgodne z linia Gazety Wybiórczej??? NO WAY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Info dot. wieku IP: *.warszawa.mitex.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 12:07 Marcepanku, czytam GW bo chcę. Ale czytam też Rzepę i parę innych tytułów. Poza tym obserwuję świat starając się zachować obiektywizm. I nie mogę przyznać Ci racji. Podejrzewam, że wychowałeś się na komiksach, które od dziecka zwalniają z samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Info dot. wieku IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 16.12.03, 12:26 Spadaj Dawnie! R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Info dot. wieku IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 12:33 Gość portalu: Ryszard napisał(a): > Spadaj Dawnie! R EVERYBODY DOWN!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Marcepanek IP: *.kwbturow.com.pl 16.12.03, 12:38 wierzysz w to wszystko o czym pisze Remuszko? Przeceiż to może być "rewelacja" obliczona na zysk - nie jestem wcale wobec GW bezkrytyczny; oprócz tego tytułu czytam wiele innych - ale wiele jest osób, które nie potrafią trzeźwo spojrzec na rzeczywistość i "kupią" każdą bzdurę, która w złym świetle stawia Michnika&Co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Marcepanek IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 12:44 Gość portalu: hydy napisał(a): > wierzysz w to wszystko o czym pisze Remuszko? Przeceiż to może > być "rewelacja" obliczona na zysk - nie jestem wcale wobec GW > bezkrytyczny; oprócz tego tytułu czytam wiele innych - ale > wiele jest osób, które nie potrafią trzeźwo spojrzec na > rzeczywistość i "kupią" każdą bzdurę, która w złym świetle > stawia Michnika&Co Więc powiedz dlaczego żadne tygodniki, dzienniki i miesięczniki w Polsce nie chcą zarobić na reklamie tej książki odmawiając jej zamieszczania???? Dlaczego Michnik czy tez Agora nie podali Remuszki do sądu????? Facet tą książkę napisał w 1999 roku!!!! Rencenzent Cezary Michalski już w 1999 roku przewidywał zakusy medialne Agory od który powstała Afera Rywina. Cisza o czym nie napiszemy TEGO NIE MA!!!! NO WAY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Marcepanek IP: *.kwbturow.com.pl 16.12.03, 12:51 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > Więc powiedz dlaczego żadne tygodniki, dzienniki i miesięczniki > w Polsce nie chcą zarobić na reklamie tej książki odmawiając jej > zamieszczania???? może uważają po prostu, że jest to kupa bzdur? Przecież tego nie chciał reklamować nawet Rydzyk. Dlaczego Michnik czy tez Agora nie podali > Remuszki do sądu????? Facet tą książkę napisał w 1999 roku!!!! > Rencenzent Cezary Michalski już w 1999 roku przewidywał zakusy > medialne Agory od który powstała Afera Rywina. Cisza o czym nie > napiszemy TEGO NIE MA!!!! NO WAY jakie "zakusy medialne"? zakup telewizji? a czy to w Polsce jest nielegalne? jak ktoś ma kasę, to niech inwestuje; gdyby robili złe czsopismo, nikt by nie chciał go kupić i nie mieli by zysków - starcili by swoją pozycję. Paradoksalnie - ona wynika również z tego, że Ty teraz tutaj jesteś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Marcepanek IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 12:58 Gość portalu: hydy napisał(a): > Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > > > Więc powiedz dlaczego żadne tygodniki, dzienniki i > miesięczniki > > w Polsce nie chcą zarobić na reklamie tej książki odmawiając > jej > > zamieszczania???? > > może uważają po prostu, że jest to kupa bzdur? Przecież tego > nie chciał reklamować nawet Rydzyk. REDAKCJE NIE ODPOWIADAJĄ ZA TREŚĆ OGŁOSZEŃ!!!! > > Dlaczego Michnik czy tez Agora nie podali > > Remuszki do sądu????? Facet tą książkę napisał w 1999 roku!!!! > > Rencenzent Cezary Michalski już w 1999 roku przewidywał > zakusy > > medialne Agory od który powstała Afera Rywina. Cisza o czym > nie > > napiszemy TEGO NIE MA!!!! NO WAY > > jakie "zakusy medialne"? zakup telewizji? a czy to w Polsce > jest nielegalne? jak ktoś ma kasę, to niech inwestuje; gdyby > robili złe czsopismo, nikt by nie chciał go kupić i nie mieli > by zysków - starcili by swoją pozycję. Paradoksalnie - ona > wynika również z tego, że Ty teraz tutaj jesteś ;) ZAKUSY tzn. MAMY GAZETY, MAMY RADIO, MAMY TELEWIZJĘ I KSZTAŁTUJEMY OPINIĘ PUBLICZNĄ NA WZÓR JEDYNIE SŁUSZNEJ LINII AGORY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Marcepanek IP: *.kwbturow.com.pl 16.12.03, 13:05 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > ZAKUSY tzn. MAMY GAZETY, MAMY RADIO, MAMY TELEWIZJĘ I > KSZTAŁTUJEMY OPINIĘ PUBLICZNĄ NA WZÓR JEDYNIE SŁUSZNEJ LINII > AGORY zapominasz o najważniejszej rzeczy: to my, wydając te 2 zł dziennie, lub oteirając tą a nie inną stronę www decydujemy, czy Agora bedzie medialna potęgą, czy nie i to jest słaby punkt całej Twojej teorii Odpowiedz Link Zgłoś
arystarch Re: Marcepanek 16.12.03, 13:35 Wiesz Marcepanek, może Ty jesteś tak podatny na propagandę i dlatego się boisz? Ja czytam GW i nie tylko, ale też potrafię przy tym mysleć na tyle, żeby wiedzieć, kiedy wciskają mi kit. Ponadto jakos nie oburza Cię sytuacja, kiedy SLD od kilku lat ma tv, ma radio a nawet gazetę (na szczęście marną i nieczytaną) i "kształtuje opinie publiczną". Z marnym skutkiem, bo Polacy od czasu do czasu lubią troche pomysleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Marcepanek IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 13:41 arystarch napisał: > Wiesz Marcepanek, może Ty jesteś tak podatny na propagandę i dlatego się boisz? > Ja czytam GW i nie tylko, ale też potrafię przy tym mysleć na tyle, żeby wiedz > ieć, kiedy wciskają mi kit. > Ponadto jakos nie oburza Cię sytuacja, kiedy SLD od kilku lat ma tv, ma radio a > nawet gazetę (na szczęście marną i nieczytaną) i "kształtuje opinie publiczną" > . Z marnym skutkiem, bo Polacy od czasu do czasu lubią troche pomysleć. NAWET NIE WIESZ JAK BAAARDZO MNIE TO OBURZA!!!! Oburza mnie że juz nie ma nic bezstronnego!!! Wszystko od czegoś lub kogoś zależy. I nikt juz nie myśli o POLSCE O POLAKACH choć jest jeden człowiek który myśli o naszym NARODZIE i jest to Tomasz Lis!!! Tak twierdzę po przeczytaniu jego ostatniej książki Odpowiedz Link Zgłoś
arystarch Re: Marcepanek 16.12.03, 13:53 Marcepanku, żadne medium nie jest w 100% bezstronne, nawet BBC. Ale dobrze: załóżmy, że Agora kupi Polsat. Będzie miała największa gazetę w Polsce, sieć stacji radiowych i ogólnopolską tv. Czy grozi nam berlusconizacja? Też się nad tym zastanawiam. Wydaje mi się jednak, że mimo wszystko będzie na rynku jakiś wybór - pozostanie ITI ze swoimi stacjami tv, pozostaną media publiczne (o ile uda się w końcu przyajmniej troche je uniezależnić od polityków), a nawet Rydzyk ze swoim Naszym Dziennikiem, Radiem Maryja i TV Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Marcepanek IP: *.kwbturow.com.pl 16.12.03, 13:54 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): >> NAWET NIE WIESZ JAK BAAARDZO MNIE TO OBURZA!!!! Oburza mnie że > juz nie ma nic bezstronnego!!! Wszystko od czegoś lub kogoś > zależy. I nikt juz nie myśli o POLSCE O POLAKACH choć jest jeden > człowiek który myśli o naszym NARODZIE i jest to Tomasz Lis!!! > Tak twierdzę po przeczytaniu jego ostatniej książki a co do znaczy dla Ciebie "coś bezstronnego"? KAŻDY Z NAS JEST STRONNICZY; inaczej wszyscy myslelibysmy tak samo; pluralizm jest wartością samą w sobie; nie ma "mediów bezstronnych" są tylko RÓŻNE; tak jest na całym świecie; każdy poważny dziennik ma "linię redakcyjną" i w każdym rozwinietym kraju czytelnik dokładnie wie, czego się spodziewa biorąc do ręki "NYT", czy "Times"; tam wiadomo, kóra gazeta jutro akytykuje Busha, kóra pochwali Blaira, która wspiera SPD, itd. Czego Ty być chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Marcepanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 12:58 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > Więc powiedz dlaczego żadne tygodniki, dzienniki i miesięczniki > w Polsce nie chcą zarobić na reklamie tej książki odmawiając jej > zamieszczania???? Skąd wiesz ze żadne? Myślisz że na przykład Nasz Dziennik by nie zamieścił? > Dlaczego Michnik czy tez Agora nie podali > Remuszki do sądu????? A po co? Co by im to dało? Najbardziej pomogłoby to samemu Remuszce w podlansowaniu swojej książki. > Facet tą książkę napisał w 1999 roku!!!! Czyli co? Chcesz powiedzieć że w ubiegłym stuleciu, czy cos innego ważnego stoi za tą bezprecedensową informacją? > Rencenzent Cezary Michalski już w 1999 roku przewidywał zakusy > medialne Agory od który powstała Afera Rywina. Więcej powiem. Te zakusy (inwestycje w TV) przewidziała także sama Agora, publikując informacje o nich w wydawnictwach giełdowych. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Do Aya IP: *.kwbturow.com.pl 16.12.03, 13:02 Gość portalu: Ayran napisał(a): > Skąd wiesz ze żadne? Myślisz że na przykład Nasz Dziennik by nie zamieścił? Remuszko pisze na swojej stronie, że własnie Nasz Dziennik nie chciał jej zamieścić! Czy to znaczy, że ta książka jest aż tak idiotyczna? Nie czytałem jej, więc nie wiem, ale jakoś niewielu chce ją przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprezzatura Do hydy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:21 A ja przeglądałam (w księgarni). Remuszko to frustrat o ciężkim piórze, któremu się wydaje, że jest prześladowany, bo został zwolniony z GW i nikt nie chce publikować jego wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprezzatura Re: Do hydy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:31 Dodam jeszcze, że przychylny Remuszce recenzent (Cezary Michalski) cytowany na stronie Remuszki pisze m.in. "Jest ona [książka] pierwszą istotniejszą próbą zrozumienia i opisania fenomenu „Gazety Wyborczej”. Jest to próba skromna i nieraz nasycona dość wyraźnym rozgoryczeniem autora". Sam się domyśl, jaki jest styl tej "przemilczanej" książki - właściwie sama się dziwię, że jej po prostu nie przemilczałam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Do hydy IP: 80.48.74.* 16.12.03, 16:43 Gość portalu: sprezzatura napisał(a): > Dodam jeszcze, że przychylny Remuszce recenzent (Cezary Michalski) cytowany na > stronie Remuszki pisze m.in. > > "Jest ona [książka] pierwszą istotniejszą próbą zrozumienia i opisania > fenomenu „Gazety Wyborczej”. Jest to próba skromna i nieraz nasycon > a dość > wyraźnym rozgoryczeniem autora". > > Sam się domyśl, jaki jest styl tej "przemilczanej" książki - właściwie sama się > > dziwię, że jej po prostu nie przemilczałam ;-) Dzięki za post; o osobie autora conieco słyszałem, ale nie krytykuje czegoś o czym nie mam zielonego pojęcia, bo mimo wszystko uważam, że domysły to zbyt mało; swoją drogą - czy to była duża, "komercyjna" księgarnia, czy jakaś pomniejsza? - nidgy nie natknąłem się na ta książkę (może zbyt słabo się rozglądam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Marcepanek IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 13:38 > Skąd wiesz ze żadne? Myślisz że na przykład Nasz Dziennik by nie zamieścił? WIEM BO CZYTAŁEM I m.in. NASZ DZIENNIK ODMÓWIŁ > > Dlaczego Michnik czy tez Agora nie podali > > Remuszki do sądu????? > > A po co? Co by im to dało? Najbardziej pomogłoby to samemu Remuszce w > podlansowaniu swojej książki. ????????????A CZY NIE POMOGŁOBY MICHNIKOWI&Co OCZYŚCIĆ SIĘ Z ZARZUTÓW??? > > Facet tą książkę napisał w 1999 roku!!!! > > Czyli co? Chcesz powiedzieć że w ubiegłym stuleciu, czy cos innego ważnego stoi > > za tą bezprecedensową informacją? > > > Rencenzent Cezary Michalski już w 1999 roku przewidywał zakusy > > medialne Agory od który powstała Afera Rywina. > > Więcej powiem. Te zakusy (inwestycje w TV) przewidziała także sama Agora, > publikując informacje o nich w wydawnictwach giełdowych. PRZED ROKIEM 1999????????? > Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Marcepanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 15:55 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > > Skąd wiesz ze żadne? Myślisz że na przykład Nasz Dziennik by > nie zamieścił? > WIEM BO CZYTAŁEM I m.in. NASZ DZIENNIK ODMÓWIŁ To istotnie bardzo smutne, ale można jeszcze spróbować np. w Trybunie. A moze w jakimś wydawnictwie krzyżówkowym? > ????????????A CZY NIE POMOGŁOBY MICHNIKOWI&Co OCZYŚCIĆ SIĘ Z > ZARZUTÓW??? To forum pełne jest osób zarzucających (mniejsza o to czy słusznie) różne rzeczy Michnikowi. I też ich nie pozywa. Rozumiem że napisanie niepoczytnej książki to inny kaliber i z takich zarzutów należy się oczyszczać pozywając autora do sądu? > PRZED ROKIEM 1999????????? Jak dla mnie, to wystarczą minuskuły i jeden pytajnik. Uważasz, że inwestowanie w telewizję cyfrową w sytuacji gdy "analitycy" obiecywali jej szybki rozwój to tak dla zabawy? Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiJaK do MARCEPANKa IP: *.darlowo.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 13:55 Nawet jeżeli Remuszko miałby i rację to dyskusja jest nie o tym. To z faktu, że Remuszko nie może przebić się ze swoją książką wyciągasz wniosek że Michnik kłamie w sprawie Rywina ??? Porażająca logika!!! A dlaczego wydawcy innych gazet nie chcą reklamować książki Remuszki? Postaw się na ich miejscu. Chciałbyś się narazić największemu dziennikowi w Polsce nie mając pewności czy to co pisze Remuszko jest prawdą? A może, jak to zwykle bywa, w książce jest trochę prawdy i mnóstwo bzdur wyssanych z palca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.rutkowski. Re: Info dot. wieku IP: 62.233.129.* 16.12.03, 12:47 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > Gość portalu: Ryszard napisał(a): > > > Spadaj Dawnie! R > EVERYBODY DOWN!!!!!!!! Nie wiem ile ma lat Ryszard ale zakladam ze kolo 18 natomiast Marcepanek poinformowales "nas" o przezyciu 33 lat na tym swiecie. Nie wierze...... nie mozna byc w tym wieku az takim dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Info dot. wieku IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 12:51 > > Nie wiem ile ma lat Ryszard ale zakladam ze kolo 18 natomiast > Marcepanek poinformowales "nas" o przezyciu 33 lat na tym > swiecie. Nie wierze...... nie mozna byc w tym wieku az takim > dzieckiem A ja uważam, że każdy człowiek powinien zachować i pielegnować w sobie odrobinę dziecka aż do śmierci. Na przykład dlatego, że Dzieci nie są obłudne i fałszywe ;-) Pozdrawiam P.S. no i zeszliśmy na temat ZAJECHAĆ MARCEPANKA zamiast porozmawiać na temat waszego KRÓLA a szkoda :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.rutkowski. Re: Info dot. wieku IP: 62.233.129.* 16.12.03, 13:14 Porozmawiajmy prosze bardzo ... ale rozmowe zaczyna sie od wymiany pogladow a nie od rzucania kamieniami. p.s. to dla przypomnienia ... zakladam ze wiedziales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Info dot. wieku IP: 148.81.190.* 16.12.03, 16:35 czytać to umi, ale nie rozumi, nie rozumi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski Re: Gazeta Wyborcza czy... IP: *.bb.online.no 17.12.03, 02:31 Rozbiorcza? Pomozcie bo nie mieszkam w kraju..Czy moze byc a tak niedobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.rutkowski. Re: Info dot. wieku IP: 62.233.129.* 16.12.03, 12:36 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > Gość portalu: en napisał(a): > > > Marcepanku, czytam GW bo chcę. Ale czytam też Rzepę i parę > innych tytułów. Poza > > > > tym obserwuję świat starając się zachować obiektywizm. I nie > mogę przyznać Ci > > racji. Podejrzewam, że wychowałeś się na komiksach, które od > dziecka zwalniają > > z samodzielnego myślenia. > Atakujcie Atakujcie, owszem czytałem komiksy np. Kajko i > Kokosza, Kleksa, Tytusa Romka i Atomka. A ty nie????? Żałuj > wiele straciłeś. A teraz lepiej poczytaj sobie o Agorze i > Wybiórczej na stronie www.remuszko.pl Przeczytalem i co ? Jakies wnioski ? Moze podpowiedz .... pewnie wiesz psze pana lepiej. Jakos nie przekonuje mnie sfrustrowany dziennikarz ktory nie moze przebic sie z kampania reklamowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepanek Re: Info dot. wieku IP: proxy / 10.10.120.* 16.12.03, 12:53 > Przeczytalem i co ? Jakies wnioski ? Moze podpowiedz .... pewnie > wiesz psze pana lepiej. > Jakos nie przekonuje mnie sfrustrowany dziennikarz ktory nie > moze przebic sie z kampania reklamowa. > No właśnie dlaczego nie może się przebić!!! Oto jest pytanie fundamentalne jak mawia J.M.Rokita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.rutkowski. Re: Info dot. wieku IP: 62.233.129.* 16.12.03, 13:35 Gość portalu: Marcepanek napisał(a): > > > Przeczytalem i co ? Jakies wnioski ? Moze podpowiedz .... > pewnie > > wiesz psze pana lepiej. > > Jakos nie przekonuje mnie sfrustrowany dziennikarz ktory nie > > moze przebic sie z kampania reklamowa. > > > No właśnie dlaczego nie może się przebić!!! Oto jest pytanie > fundamentalne jak mawia J.M.Rokita Aha zaczynam rozumiemc.... Agora zalozyla tajne stowarzyszenie cos a`la masoni z zamiarem niszczenia wszelkiej krytyki pod swoim adresem. Stowarzyszenie dziala pod przewodnictwem mistrza/glownego proroka etc etc Adama M. Szantazem wymusza posluszenstwo na pozostalych czlonkach lozy. Zgadlem ? A moze cos opuscilem? Zastanawiam sie tylko dlaczego nie wpadli na geniealny plan wykupienia calego nakladu tej publikacji? Przeciez z ekonomicznego punktu patzrac taniej bylo by wykupic caly naklada niz sponsorowac taka loze. Z powazaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: Info dot. wieku IP: 217.11.134.* 16.12.03, 17:09 A nie zauważyłeś, że ta reklama jest stylizowana na nekrolog ??? Dlatego nikt jej nie chce zamieścić - i jest to zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy do asz IP: 80.48.74.* 16.12.03, 17:47 Gość portalu: asz napisał(a): > A nie zauważyłeś, że ta reklama jest stylizowana na > nekrolog ??? Dlatego nikt jej nie chce zamieścić - i jest to > zgodne z prawem. jeżeli można - chciałbym zapytać, bo jest to dla mnie niejasne (byc może jesteś osoba kompetentną); czy w świetle przepisów prawa prasowego (art 36) oreaz orzecznictwa redakcja musi opublikaować KAŻDE ogłoszenie płatne, za wyjątkiem sytuacji wskazanych w ust. 2 i ust. 4 tego przepisu? (ogłoszenie sprzeczne z prawem, zasadami współżycia społecznego, linią programową lub charakterem publikacji); kiedy czytam ten przepis, wydaje mi się, że tak (wyliczenie enumeratywne), ale nie jestem specjalistą od prawa prasowego i wydaje mi się, że zbyt radykalna interpretacja mogłaby doprowadzić do absurdalnych wniosków. Zresztą jakie byłoby ratio legis takiego obowiązku? A gdzie swoboda działalności gospodarczej i zasada wolności kontraktacji (czy można kogokolwiek zmusić do zawarcia umowy? jesli nie to po co takie wyliczenie?) Odpowiedz Link Zgłoś
colas.breugnon niestety, Rywin wycofał ofertę 16.12.03, 12:56 więc potwierdzać nie ma co Odpowiedz Link Zgłoś
colas.breugnon już za późno, Panie Redaktorze 16.12.03, 12:57 nie ma co potwierdzać, Rywin wycofał swoją ofertę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary KWIATKOWSKI ROBERT SWIADKIEM -KOMEDIA PROKURATURY IP: *.brpo.gov.pl 16.12.03, 14:03 QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca miejsc pracy Ożarów 2 IP: *.hipernet.ras.pl 16.12.03, 16:46 Szykuje sie kolejna afera. Od jutra zaczyna się demontaż i wywózka wszystkich maszyn produkcyjnych z Bydgoskiej Fabryki Kabli. Wszystko ma być przewiezione do Krakowa. Tym razem chcą to przeprowadzic po cichu, żeby nie powtórzył się Ożarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAMBO A CO AM PIERNIK DO WIATRAKA? IP: *.aster.pl / 10.64.6.* 16.12.03, 16:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chil[u]m Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 18:48 Może i tak,ale większość autorów postów na tym topicu chyba zapomniała o czym on był. Wpadaja w zaślepienie,nienawiść i wszystko im kojarzy się z jednym. Tzn. z Gwiazdą Dawida,która winna jest całemu złu na świecie. Ah,zapomniałem,że jeszcze cykliści etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rud Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: 62.89.80.* 16.12.03, 19:24 Szkoda że trzeba było dopiero afery Rywina by każdy mógł się przekonac jak małym człowieczkiem jest uznawany przez niektórych za sumienie narodu Michnik.Obrzydzenie czuję na myśl o tym że kiedyś byL moim idolem, było to przed wielu laty wprawdzie, ale na wymioty ciągle się zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koja Re: Rywin jest winny!!!! IP: *.proxy.aol.com 16.12.03, 19:49 Rywina posadzic na 10-lat,bez sadu!!!Szkoda czasu i pieniedzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Bodylengłidż IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 16.12.03, 21:03 Pani redaktor Agnieszka Kublik podała (cytat): >>> - Zwróciłem uwagę na mowę ciała. Jak widziałem Kwiatkowskiego przed komisją śledczą, to widziałem, że on kłamie. Jak widziałem Czarzastego przed komisją śledczą, to widziałem, że on się mija z prawdą. To jest ten rodzaj intuicji, który kazał mi w nowy sposób spojrzeć na fakty - mówił Michnik<<< A oto moja opinia (Jagnieszki): >>> - Zwróciłam uwagę na mowę ciała. Jak widziałem Michnika przed komisją śledczą, to widziałam, że on kłamie. Jak widziałam Łuczywo przed komisją śledczą, to widziałam, że ona się mija z prawdą. Jak widziałam zeznającą Rapaczynski, to widziałam, że łże jak najęta. To jest ten rodzaj intuicji, który kazał mi w nowy sposób spojrzeć na fakty!<<< Odpowiedz Link Zgłoś
studio.beret Zwróciłem uwagę 16.12.03, 21:12 Zwróciłem uwagę, ze juz nie zwracam uwagi na sprawe Rywina. beret Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Bodylengłidż 16.12.03, 21:49 > A oto moja opinia (Qndzi): jak widzę jak ty ruchasz myszką i robisz palcówkę klawiaturze, to widzę, że mijasz się z prawdą. Jagnieszka daj se siana i idź się dowartościować na forum na nie.com.pl pamiętaj, pisz na czerwono, a dla myszy wgraj sterowniki i pluginy z cenzurą z czasów komuny. Download: www.mysia.pzpr.pl A ty idź, idź, idź i głośno krzycz, niech żyje nam Wołodja Ilicz! Q. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba świnia Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 21:54 droga Gazeto,może lepiej skoncentruj się na praniu swoich brudów na południowy-wschód od Mszczonowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Co chcesz przez to powiedzieć, gruba świnio? IP: *.chello.pl 22.12.03, 19:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eulenspiegel Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 22:18 pan Michnika Adam, zresztą, był chyba po raz pierwszy od dłuższego czasu trzeźwy jak "szkło", żeby użyć jego knajackiego języka, albo niezupełnie. Obrzydzeniem napawa mnie jego rola w tej aferze, bo jako żywo przypomina sytuację, gdy drobnomieszczanin idzie z porządną dziewczyną do łóżka, obiecuje je małżeństwo a po tym jak się znudzi, mówi, że się z nią nie ożeni bo jest dziwką. Najpierw chla się z Rywinem gorzałę, jest sięz nim spoufalonym , a potem z typową dla pewnym ludzi moralną rzetelnością denuncjuje się ufnego idiotę. ja nie mam dobrego zdania o panu Rywinie, można powiedzieć nie mam o nim żadnego zdania, ale mam wyrobiony pogląd o panu Michniku. I dzisiaj gdy facet, który ma być świadkiem, zachowuje się jak kiepski oskarżyciel posiłkowy z amerykańskiego sequela, to mam dość. Chce mi się rzygać. I tak chyba zostanie Panie Adamie. Z nauk mistrza Słonimskiego nic Pan nie wyniósł. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: 192.168.0.* 16.12.03, 22:35 Co niektórym zaciera sie "drobna" roznica. Rywin i jego paczka to przestepcy i kretacze. Kogo wy porównujecie, zawsze osobom o nastawieniu propanstwowym w tym kraju sie obrywa i dlatego caly czas mamy chaos. Nie sympatyzuje z Michnikiem ale jest to czlowiek któremu nalezą sie slowa uznania i podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek948 Michnik(mosad) powinien byc sadzony za IP: 213.77.79.* 16.12.03, 22:52 dzialanie na szkode Polski. A cala ta afera moze byc prowokacja obcych sluzb wrogich Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 23:42 Jestem zażenowana całym tym procesem! Miałam nadzieję, że przynajmniej przed Sądem zmieni się kawiarniana atmosfera, jaka zapanowała w Komisji Śledczej. Tymczasem na sali rozpraw i sąd i oskarżony popijają sobie wodę, może zaczną IM kawę niedługo przynosić... Co to za WYJĄTEK!!! Czy którykolwiek z oskarżonych na którymkolwiek procesie mógł siedzieć jak w kawiarni, to samo SĄD.. Nawiasem mówiąc, pierwszy aktualnie Sędzia RP przy odbieraniu wyjaśnień od oskarżonego zapomniał pouczyć go o prawie odmowy składania wyjaśnień zanim zapytał czy w/wym przyznaje się do winy... A dziś? Główny świadek Pan Michnik, nadal ostentacyjnie używa właściwej sobie maniery w wypowiedziach i doborze słownictwa, żaden szanujący się Sąd nie pozwoliłby sobie na używanie przez świadka pewnych sformułowań, kpin i komentarzy. A już wniosek o przerwę na śniadanie [dla pana Michnika] to szczyt żenady! Zwłaszcza, że w warszawskim sądzie przy Al. Solidarności9 nie ma bufetu od pół roku!!!!! A sędziowie w XXI wieku pracują w hałasie, brudzie i huku remontu po 8 osób w pokoju z jednym starym komputerem i brakiem zdobyczy cywilizacyjnych w postaci papieru toaletowego w toalecie! Najważniejsze jednak, że SP finansuje jednemu z lepszych aferzystów w kraju wodę mineralną na sali rozpraw..! pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Rywin milczy , a Saddam gada.. IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 17.12.03, 03:03 A jak Saddam zacznie milczec tak jak Rywin, to co to bedzie ? Jak Saddam wezmie przyklad z Rywina, to trzeba bedzie Rokite , zeby to rozwiklac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gore Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: *.rasserver.net 17.12.03, 03:39 slon2002 napisała: > Pojedynek: Michnik (CIA) - Miller (KGB & MSWiA) trwa ale jest > juz nudny W Drodze do wolnosci jest napisane ze AM podwojnie sluzyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuch Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:01 W związku z faktem , że nagranie rozmowy zostało zmienione Pan Paweł Smoleński jako osoba , która miała dostęp do tej taśmy i ją sczytywała powinien udzielć odpowiedzi przed Sądem , kto dokonał sfałszowania dowodu jakim jest nagranie magnetofonowe. Wydaje się , że Prokuratura powinna wszcząć postępowanie w sprawi sfałszowania nagrania na podstawie art. 235 Kodeksu karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Michnik potwierdza korupcyjną propozycję Rywi IP: *.kwbturow.com.pl 17.12.03, 12:09 Gość portalu: zuch napisał(a): > W związku z faktem , że nagranie rozmowy zostało zmienione Pan > Paweł Smoleński jako osoba , która miała dostęp do tej taśmy i > ją sczytywała powinien udzielć odpowiedzi przed Sądem , kto > dokonał sfałszowania dowodu jakim jest nagranie magnetofonowe. > Wydaje się , że Prokuratura powinna wszcząć postępowanie w > sprawi sfałszowania nagrania na podstawie art. 235 Kodeksu > karnego. po pierwwsze o tym czy nagranie zostało zmienione muszą się wypowiedzieć biegli (sąd tego nie wie a biegli dopiero będą zeznawać - gdybyś przeczytał cały artykuł wiedziałbyś, że są kolejnymi swiadkami w sprawie); dopiero w przypadku potwierdzenia przez nich ingerencji w nagranie zachodzi przesłanka wszczęcia postepowania (najpierw ad rem) a jedynie wówczas gdy można okreslić osobę która dokonała ingerencji można postawic udokumentowane zarzuty (i prowadzic postepowanie ad personam); jesli materiał dowodowy bedzie wystarczająco mocny konsekwencją będzie akt oskarżenia; po drugie jestes cieńki z kpk Odpowiedz Link Zgłoś
robercik_kwiatkoski Czyżasty kanalio, mówiłeś że będzie spokój, gnido!!!!! 17.12.03, 13:18 Odpowiedz Link Zgłoś