Dodaj do ulubionych

Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niektó...

22.07.09, 21:51
czy za relację z KDT GW zapłaci tantiemy Trybunie Ludu??
Obserwuj wątek
    • mirr5 komornik do spółki z ochroną na bank okradnie 22.07.09, 21:56
      Kupców. To pewnik!
      • johanna_haase [...] 22.07.09, 21:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kraq stadion x lecia, kdt może wreszcie warszawa zaczni 22.07.09, 23:44
          przypominać europejską stolicę a nie jakieś bazarowisko azjatyckie z chinska
          tandetą z przemytu. tych kupców powinno wywalić się już dawno temu z centrum miasta
      • dj80 Re: komornik do spółki z ochroną na bank okradnie 22.07.09, 22:10
        Taaa, komornik pod pazuchą wyniesie różowe stringi, które później będzie gonił na Allegro.
        Pamiętaj, kolego, o prostej zasadzie każdego komornika:
        Jak kraść, to miliony. Jak pieprzyć, to księżniczki.

Pozdr
        DJ
      • ronin-teraz-zarejestrowany ! ! ! Polecam obejrzeć ten filmik ! ! ! 22.07.09, 23:43
        www.youtube.com/watch?v=4wa91S7XyB0

prawdziwa twarz biednych "kupców" oraz próbkę ich "biernego" oporu!!
        • michalng Re: ! ! ! Polecam obejrzeć ten filmik ! ! ! 23.07.09, 00:01
          Wszyscy obrońcy "kupców" powinni sobie ten filmik zobaczyć.
          • ronin-teraz-zarejestrowany Czemu policja pozwoliła na to tym gołąbkom pokoju? 23.07.09, 00:10
            Normalnie skrzyżowanie Mahatmy Gandhiego, Martina Luthera Kinga i Dalejlamy. Hanka żadnych rozmów z tym bydłem!!!!!!!!!!!!!!!!
            • fxvi a oto coś o Hani-Mistyczce: 23.07.09, 02:25
              W 1995 r. uczestniczyłem w rekolekcjach, które prowadziła ... Hanna
              Gronkiewicz-Waltz, wówczas ulubienica wielu środowisk katolickich, afiszująca
              się swoją przynależnością do Odnowy w Duchu Świętym i narzucająca się swoją
              osobą wielu kuriom biskupim, które ustawicznie odwiedzała przy byle okazji. Do
              kościoła św. Andrzeja na przy ul. Grodzkiej poszedłem z ciekawości, bo widok
              kobiety przemawiającej do duchownych z ambony był jak na konserwatywny Kraków
              bardzo egzotyczny.

Nauki ówczesnej pani prezes NBP były nadzwyczaj egzaltowane i typowo neofickie,
              ale od strony teologicznej beznadziejne. Niektórzy z duchownych zagryzali wargi,
              aby nie wybuchnąć śmiechem, gdy charyzmatyczka Hanna popełniała lapsus za
              lapsusem. Mimo wszystko dałem się jej uwieść i za kilka miesięcy w wyborach
              prezydenckich zagłosowałem na panią prezes.

Dodam też, że w rekolekcjach tych oprócz duchownych uczestniczył prawie cały
              krakowski establishment, w tym wielu bankowców. Wśród nich dwóch panów, którzy
              już wtedy znani byli ze swych afer, a którzy w kościele siedzili w pierwszej
              ławce z rękami złożonymi jak aniołki.

W tym samym czasie uczestniczyłem w poświęceniu Warsztatów Terapii Zajęciowej na
              os. Dywizjonu 303 w Nowej Hucie. Pani prezes uroczyście przecinała wstęgę. Pod
              adresem osób niepełnosprawnych złożyła szereg deklaracji, a żadnej z nich nie
              zrealizowała. Typowe gruszki na wierzbie. Nie mniej jednak wszyscy jej wtedy
              mocno klaskali.

Dziś po latach, widząc widząc bicie kupców przez wynajętych osiłków i cyniczne
              wypowiedzi pani prezydent Warszawy, zastanawiam się, co sie stało z dawną
              charyzmatyczka Hanną, która tak łatwo przekształciła się w drapieżnego
              polityka? Jaki mechanizm zadziałał? Jaki mechanizm zadziałał także w przypadku
              np. Stefana Niesiołowskiego, który swego czasu jako aktywista Zjednoczenia
              Chrześcijańsko-Narodowego też afiszował się ze swoim katolicyzmem, a dziś jako
              aktywista PO jest "dyżurnym opluwającym", poniżającym publicznie kogo tylko sie da ?

No coż, jeżeli ktoś jest katolikiem z przekonania, to pozostanie nim na zawsze.
              Jeżeli jednak ktoś praktyki religijne traktuje tylko jako chwyt propagandowy w
              karierze politycznej, to wcześniej czy później zrzuci swoją maskę i pokaże swoją
              prawdziwą twarz.
              • cyp3k Re: a oto coś o Hani-Mistyczce: 23.07.09, 02:43
                Typowe "wartości chrześcijańskie". A czego oczekiwałeś? Dzizasa w spódnicy? Czy, tak zwyczajniej, Matki Teresy?
              • to_nie_my_toniemy Re: a oto coś o Hani-Mistyczce: 23.07.09, 03:34
                Dziś po latach, widząc widząc bicie kupców przez wynajętych osiłków
                i cyniczne
                wypowiedzi pani prezydent Warszawy, zastanawiam się, co sie stało z
                dawną
                charyzmatyczka Hanną, która tak łatwo przekształciła się w
                drapieżnego
                polityka?
              • ronin-teraz-zarejestrowany Re: a oto coś o Hani-Mistyczce: 23.07.09, 07:38
                A czy nie jest obłudą odmawianie ojcze nasz w obronie targowiska? Czy nie jest obłudą "rycerskie" darcie ryja że biją kobiety, gdy ochroniarze je wypychają i jednoczesne wulgane ubliżanie policjantkom i strażniczkom miejskim, rzucanie w nie kamieniami lub butelkami lub cieszeni mordy od ucha do ucha gdy jakiś gnój obok to robi?
                Czy obłudą nie jest nazywanie zachowania tego bydła walką o miejsca pracy przy użyciu biernego oporu?
                Czy obłudą nie jest dziękowanie chuliganom stadionowym za pomoc, nazywając ich "spontanicznie udzielającymi poparcia młodymi ludźmi"?

To dopiero jest obłuda, fałsz, zakłamanie, chamstwo i buractwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A co do tego tekstu to wiem jaka była kiedyś HGW i dlatego na nią nie głosowałem. Teraz ma mój głos! Pierwszy prezydent mojego miasta, który działa a nie zastanawia się tylko jak nikomu na odcisk nie nadepnąć. Gdyby mi ktoś powiedział 10 lat temu że będę dumny z niej jako prezydenta miasta to bym nie uwierzył, a teraz proszę bardzo! Haniu masz mój głos tylko do końca twardo z takim bydłem!
    • johanna_haase Butiki 22.07.09, 21:56
      Chyba nie znacie znaczenia tego słowa, że te stadionowe szmaty w
      smętnych budach nazywacie butikami.

en.wikipedia.org/wiki/Boutique
      • wlodzimierz.ilicz Schetyna nadał SMSa: Podawać, że to nie kupcy 22.07.09, 22:48
        tylko pseudokupcy nabierajacy kupujących na niepełnowartościowy
        towar.
        Musicie wywołać przeciw tym pasożytom społecznym słuszny gniew ludu
        bo inaczej Tusk przerżnie wybory prezydenckie!
        • simple_mind Pani Prezydent chyba pomyliła prawo 22.07.09, 23:31
          w wymiarze ogólnoludzkim z prawem bankowym .. zdaje się, że
          reprezentuje frakcję stymulowania rozwoju gospodarczego na wzór
          amerykański - miliardy na pomoc dla banków a dla małych firm i
          zwykłych obywateli nakaz sądowy i komornik ..
        • ronin-teraz-zarejestrowany Bo to nie są kupcy tylko bydło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.09, 00:20
          polecam filmik z youtuba
    • scibor3 Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niektó... 22.07.09, 22:09
      Z czego? Z chińskiego badziewia? I handlarzy, jeżeli już.
    • sonqo powinni zabrać swoje rzeczy pół roku temu 22.07.09, 22:10
      j.w.
      • everettdasherbreed Re: powinni zabrać swoje rzeczy pół roku temu 22.07.09, 22:58
        I tak dobrze, że przy odbieraniu towaru nie zażądano pokazania kopii faktur
        zakupu. A mogłoby być ciekawie...
    • ja_biedronka_pstra [...] 22.07.09, 22:17
      • rysiopysio @biedronko_pstra 23.07.09, 00:53
        Na przestępców i zadymiarzy talko pała i wysokie grzywny są skuteczne. I nie
        fanzol biedronko ,że to biedaczki malutkie. To element lekceważący prawo za
        wyjatkiem swoich wydumanych praw do nieprzestrzegania prawa.
    • user_delete [...] 22.07.09, 22:25
      • ronin-teraz-zarejestrowany Oto "ludzie pracy" proszę bardzo: 23.07.09, 00:23
        www.youtube.com/watch?v=4wa91S7XyB0
    • areabis Paru cfffaniaczkom nie udało się wziąc za darmo 22.07.09, 22:37
      najdroższej działki w Polsce . Ludzie! Zdajcie sobie sprawę : teren pod KDT
      jest warto około 100 mln zł . Aferzyści związani z PIS/dami próbowali to
      zawłaszczyć wypuszczając w maliny Bogu ducha winne i nic nie rozumiejące
      straganiarki !!!! Nauczcie się liczyć i patrzyć , kto co z czego ma !!! A
      miały mieć władze spółki , co jest jasne jak je....nie !
      • jkredman drogi ludziu - miasto Paryż 22.07.09, 23:02
        jest właścicielem hal paryskich, więc dlaczego miasto Warszawa nie może
        wybudować na skrzyżowaniu dwóch linii metra właśnie takiego centrum targowego -
        gdzie przesiadający się ludzie pracy w drodze do pracy lub w drodze do domu
        zaopatrzą się tanio /w przeciwieństwie do różnych pozłacanych tarasów/ w
        potrzebne artykuły,

czy myślisz że ludzie biegnąc z jednego pociągu metra do drugiego wdepną na
        chwilę do muzeum sztuki nowoczesnej,

sto milionów wartości - po sprzedaży urzędnicy mogą sobie podwyższyć pobory i
        przyznać jeszcze większe premie - czy takiego przekrętu nie bierzesz pod uwagę
        • everettdasherbreed Re: drogi ludziu - miasto Paryż 22.07.09, 23:20
          Za chwilę ktoś napisze, że to wielki przekręt pana Jean-Pierre Mega.
        • wwl545a Re: drogi ludziu - miasto Paryż 22.07.09, 23:27
          Widzę że Pan nie zna jednej z wcześniejszych ofert miasta dla kupców, z której
          to kupcy (pod postacią spółki Kupieckie Domy Towarowe.
          Oferta była następując, urząd na swoim terenie wybuduje "centrum handlowe",
          projekt na oko mial jakies 3-4 piętra, własnie dla takich handlowców jak z KDT,
          z czynszem miesięcznym nizszym niż w sąsiednich punktach handlowych w centrum
          stolicy (Domy Centrum, Złote Tarasy. Dcyzja o tym że będzie budować to miasto i
          dzierżawić a nie kupcy sobie wybudują zostało podjeta po analizie kosztów budowy
          i zdolnosci finansowych spółki KDT.

Myślę że nikt nie jest w stanie uwierzyć żeby spółkę KDT było stać na wykup
          ziemi i postawienie choć blaszanych budek w centrum miasta.

Wizja dzierżawy nie podobała się kupcom, a nie stać ich było na kupno terenu i
          budowę. Po prostu ci kupcy nie mają za grosz rozumu i mają rozbudowaną postawę
          roszczeniową.
        • etta2 Re: drogi ludziu, 22.07.09, 23:33
          Są takie miejsca w świecie cywilizowanym, gdzie badziew i
          badziewiasta hołota powinny zostać wyeliminowane. W każdym
          duzym mieście są takie miejsca, które dla badziewia powinny być
          niedostępne, bo na badziew jest miejsce na peryferiach miast, a nie
          w ich centrach. Podobnie...hołota powinna zamknąć dzioby, gdy nie ma
          nic mądrego do powiedzenia ponad "bronimy miejsc pracy...". Nie jest
          obroną miejsc pracy rzucanie chodnikiem w policjantów, to zwykły
          bandytyzm.
        • ronin-teraz-zarejestrowany Zaopatrzą się tanio w niezbędne towary 22.07.09, 23:48
          typu białe kozaczki, odblaskowe dresy lub telefony podejrzanego pochodzenia....
        • wujotte [...] 23.07.09, 00:36
      • ireneuszdziura Re: Paru cfffaniaczkom nie udało się wziąc za dar 22.07.09, 23:45
        alez to nie jest najdrozsza dzialka w polsce:P.....poniewaz nadal szukaja
        wlascicieli tej dzialki.....wiec ani ona nie jest KDT ani urzedu miasta
        warszawy:P.........maly szczegol a jakze wazny:P:P
    • wlodzimierz.ilicz Przyznali się do obrony swoich źródeł utrzymania 22.07.09, 22:43
      przed Krwawą Hanką?
      Mała kapitał - zła kapitał.
      Duża kapitał - dobra kapitał, zwłaszcza dla ludzi PO.
      • everettdasherbreed Re: Przyznali się do obrony swoich źródeł utrzyma 22.07.09, 23:16
        Wesoło będzie, gdy komornik zrobi spis wydanych towarów a potem skarbówka zapyta
        o faktury zakupu na te towary. Może się okazać, że znaczna część tych towarów
        pochodzi z przemytu lub z kradzieży.
        • wlodzimierz.ilicz Bo to nie ludzie uczciwi walczyli o swe miejsca 22.07.09, 23:20
          pracy tylko zwykli złodzieje i paserzy...
          Taka jest najnowsza wersja PO dla mediów.
          • szabo Re: Bo to nie ludzie uczciwi walczyli o swe miejs 22.07.09, 23:36
            Tak, nie ludzie uczciwi. Starali sie wyrwac dla siebie grunt wart miliony zeta.
            Nie tacy biedni, skoro twierdza, ze od reki maja na nowa dzialke 70 mln. Nie
            zalezalo im az tak bardzo na jakichkolwiek miejscach pracy, tylko na siedzeniu
            na pl. Defilad. Hala Gwardii i wszystko inne jest dla nich nie do przyjecia.
            Teraz zostali z reka w nocniku. Tak sie konczy granie vaBank. A wczoraj
            przyprowadzili dzieci do hali, uzbroili sie i zaprosili kiboli. I jak zawsze
            polecialy antysemickie wiazanki, byly piesni religijne, hymn i podcieranie sobie
            tylka flaga. W polowie Ci handlarze tez maja mentalnosc kibolska. Co zreszta
            bylo widoczne za kazdym wejsciem do tej hali. Pod sam koniec to nie wiem kto tam
            co kupowal, bo samo badziewie, na wszystkich stoiskach to samo no i jeszcze
            skrajnie nie przyjemni sprzedawcy. Taki drobny kapital sprzedajacy chinskie
            podroby i kradzione komorki. Drobny kapital, ktory chcial wycyckac miasto na
            dzierzawie i zahipotekowaniu miejskiego gruntu, a potem wynajac wieszkosc owego
            "domu handlowego" jakiemus juz nie drobnemu kapitalowi, tylko pewnie jakiemus
            supermarketowi albo czemus w tym stylu. Smiechu warte. Jak Cie biedak okradnie,
            to tez bedzie wszystko w porzadku, bo przeciez biedny. Argumenty absurdalne.
            Dzieki najwyzszemu, krypt-komunizm sie skonczyl. Ich jedynym zwiazkiem z tym
            terenem byl fakt, ze 20 lat temu sami sobie sie sprowadzili na plac defilad,
            rozstawili swoje budy i zamienili centrum miasta w sralnik. Wielce zasluzeni dla
            ojczyzny przedsiebiorcy. Do babci handlujacej pietruszka na moim bazarku mam sto
            razy wiecej biznesowego szacunku, niz do tych Panstwa... Drobny handel... tez mi
            cos...
            • wlodzimierz.ilicz Im dłużej tłumaczysz tę pacyfikację tym 22.07.09, 23:41
              bardziej śmierdzi to próbą samousprawiedliwienia...
              Usprawiedliwiajcie się dalej.
            • hid-den Re: Bo to nie ludzie uczciwi walczyli o swe miejs 23.07.09, 00:02
              Podpisuję się oboma rączkami!!!!
          • everettdasherbreed Re: Bo to nie ludzie uczciwi walczyli o swe miejs 22.07.09, 23:42
            A ja jestem pewien, że warszawska skarbówka nie zmarnuje okazji i zapyta
            niejednego "kupca" o źródła i dokumenty pochodzenia towarów, które komornik
            zabezpieczył.
            I na pewno będą jakieś trafienia.
            • wlodzimierz.ilicz A jakże, trafienia muszą być. 22.07.09, 23:48
              Ministerstwo wyda odpowiednie polecenia.
              Jak inaczej oszkalować wszystkie 600 małych firm i zaprezentowac je
              opinii jako bandę złodziei, z którą dzielnie walczy Gronkiewicz w
              imieniu zachodnich właścicieli supermarketów?
              • rysiopysio @wlodzimierz.ilicz - gadasz jak ten z twojego 23.07.09, 01:09
                nicka trollu.
                Użuj mózgu jak go jeszcze oPISdzienie nie trafiło.
      • imw umowa dzierżawy skończyła się w grudniu 2008 23.07.09, 08:32
        od stycznia 2009 kupcy nielegalnie zajmowali teren- takie są fakty i tego nie
        zmienisz
      • bulorz Re: Przyznali się do obrony swoich źródeł utrzyma 26.07.09, 13:34
        "Mała kapitał", czy "mała malwersant i złodziej"?

Jak można mieć czelność, publicznie bronić tych sk-synów i jednocześnie opluwać
        ludzi, którzy ZGODNIE Z PRAWEM zrobili z tą hołotą porządek? To chyba jest
        możliwe tylko w takiej "kryminalnoj Rassiji" jak "Polsza" :(((

Ci "kupcy" zachowali się dokładnie tak, jak ktoś, kto wynajmuje sobie apartament
        w najlepszym hotelu w mieście na jedną dobę (bo na więcej go nie stać), a gdy
        kończy się doba hotelowa, mówi właścicielowi, że.. on olewa, nie zwolni
        apartamentu, tylko się w nim zabarykaduje, bo.. "mu się tu podoba", a do tego i
        tak nie ma gdzie spać, więc hotel ma obowiązek go utrzymywać!

PARANOJA!!! Ale w naszym społeczeństwie nie dla wszystkich jest wewnętrznie
        oczywiste, że to jest PARANOJA i to jest przerażające, bo to pokazuje, do
        jakiego moralnego upadku doprowadziła Polaków najpierw okupacja, a potem 50 lat
        PRLu, a na koniec brak odpowiedniej re-edukacji społeczeństwa. U nas, ciągle
        żyją ludzie, któzy nie rozumieją co znaczy stwierdzenie, że własność jest ŚWIĘTA
        - czyli, to właściciel działki/hotelu itd decyduje co się dzieje na JEGO
        terenie, a nie hołota, która czegoś chce i której się wydaje, że coś się jej
        "należy". Nic, nikomu się nie "należy". Ma się to, na co się uczciwie
        zapracowało! Gdyby owi "kupcy" dostali ofertę zakupu tej działki i ją kupili -
        sprawa wyglądałaby inaczej. Tym czasem działka należy do miasta, a hołota i tak
        ją okupowała bezprawnie przez 8 miesięcy! Teraz, powinni wylądować w obozie
        pracy, aby odpracować wszystkie koszta, które zgenerowali swoją postawą (i np. w
        USA tak by dokładnie było, z tą może różnicą, że tam policja użyłaby nieco
        większej przemocy... i słusznie!).

Tak więc uprzejmie proszę nie pieprzyć głupot o "krwawej" Pani Prezydent, bo to
        co się stało, to były zbyt delikatne.

Ja bym tam wysłał oddział antyterrorystyczny i kilka czołgów. Cała akcja
        trwałaby 10 minut, a ci "kupcy", którzy przeżyliby akcję - trafiliby do obozu pracy.
        • etwas-geheimnis Re: Przyznali się do obrony swoich źródeł utrzyma 26.07.09, 13:41
          bojowy i bezkompromisowy jesteś:-)Ale co racja ,to racja ,powinni sami to juz
          dawno opuścić.
    • tani_obywatel 600 firm w jeden dzień - brawo PO, a ile 22.07.09, 22:43
      zlikwidowano w ostatnim czasie pasożytniczych agencji wysysajacych
      publiczne pieniądze ? .. krakowski MARR dysponuje dziesiątkami
      hektarów państwowych gruntów, nic nie wytwarza, nic nie produkuje a
      cała masa ludzi dobrze tam żyje zajmując się głównie wypełnianiem
      papierowych formularzy .. pieniądze z wynajmu terenów idą na jakieś
      nieustające szkolenia i ogólne mieszanie powietrza .. i oczywiście
      sowite opłacanie członków zarządu, rady nadzorczej i coraz
      licznijszej rzeszy doradców, szkoleniowców, napełniaczy kaamarzy
      atramentem itp ..
      • fidelxxx Re: 600 firm w jeden dzień - brawo PO, a ile 22.07.09, 22:50
        To weź wybierz za kilka lat UPR. Oni wywalą wszystkich nierobów z takich agencji
        i... umieszczą tam swoich specjalistów od sadzenia drzew zielonym do góry.
        • everettdasherbreed Re: 600 firm w jeden dzień - brawo PO, a ile 22.07.09, 22:56
          Dzisiejsza UPR jest przybudówką Macierewicza i Giertycha. Z dawnego liberalizmu
          nic nie zostało. Tylko ujadanie na UE.
        • tani_obywatel zagłosuję tak jak sam będę uważał za 22.07.09, 23:11
          stosowne .. ostatnio głosowałem na PO ale wiele rzeczy przestaje mi
          się podobac i w następnym rozdaniu mogę spokojnie oddac głos na inną
          frakcję .. moje poglądy i oczekiwania są stałe i niezmienne -
          natomiast politycy się zmieniają .. polityków i partie traktuję jak
          proszek do prania .. jak przestaje byc skuteczny albo jego zapach
          przestaje mi się podobac to go po prostu zmieniam ..
    • jkredman szczęśce że nie będą płacić za przechowywanie 22.07.09, 22:52
    • jkredman niejaki Grochulski z firmy Zubrzycki 22.07.09, 22:57
      oznajmił w telewizji /TVN.24 chyba/ że wysłał swoich ludzi na akcję pod KDT
      bez pałek i gazu, ale jego bojowcy lubią sobie czasami zabrać swój prywatny gaz,
      ciekawe czy Schetyna przysłuchał się uważnie temu oświadczeniu - to że
      kierownictwo firmy nie potrafi zadbać o przestrzeganie przez pracowników
      procedur i instrukcji /nie wyposażono Cię karku w gaz to nie masz prawa go
      mieć przy sobie/ jest chyba podstawą do odebrania koncesji
      • everettdasherbreed Re: niejaki Grochulski z firmy Zubrzycki 22.07.09, 23:43
        Tymi sprawami zajmują się wydziały postępowań administracyjnych komend wojewódzkich.
      • michalng Re: niejaki Grochulski z firmy Zubrzycki 22.07.09, 23:47
        > nie wyposażono Cię karku w gaz to nie masz prawa go
        > mieć przy sobie/ jest chyba podstawą do odebrania koncesji

Brednie wypisujesz. "Kark" może nawet sobie na akcje zabrać broń palna jeśli
        takowa posiada legalnie i w żadnym stopniu nie będzie to podstawa do odebrania
        koncesji.
    • ja_biedronka_pstra [...] 22.07.09, 23:02
      • tw.jacek_i_placek Re: Powtórka z Radomia 76 kiedy stan wojenny? 22.07.09, 23:29
        Powiedz to pielęgniarkom - tym, które były terroryzowane przez juntę kartoflaną.
    • cmochall Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niektó... 22.07.09, 23:26
      dziwi mnie ze stacje tv relakcjonowaly te zajscia jak zawody sportowe zwlaszcz tvn red.lukacik to bylo zenujace.zamiast nawolywac do przestrzegania prawa podsycali zajscia i robia to nadal zadajac swoim rozmowca glupie pytania
      • to_nie_my_toniemy Re: Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niek 23.07.09, 03:26

Even though we can not afford
        The sky is over...
        I don't wanna see you go
        but the sky is over...

Niestety prawo jest po stronie miasta, które chciało polubownie
        zakończyć "niekończącą się historię" z handlarzami (na miano kupca
        trzeba sobie zapracować). Speiwając Rotę zasłużyli sobie na wieczny
        niebyt w pamięci warszawiaków!
    • cmochall Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niektó... 22.07.09, 23:33
      nazywajac tych ludzi kupcami obrazacie Kupcow
    • tw.jacek_i_placek no to po małpeczce 22.07.09, 23:37
      na prawą nóżkę, po kaczuszce na drugą nóżkę, alleluja i do przodu.

I w końcu ten szmelc będzie usunięty.
    • maxymus1 Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niektó... 22.07.09, 23:54
      Gazem ich potraktowano, jak w Aschwitz! Zresztą to norma Platformy
      Obywatelskiej, hemiczny Donald, teraz pieprzowa Hanka, kasa Misiu,
      kasa, stadion Narodowy w Łomiankach? Tereny! Kasa! Mało! Mało, bo
      jak się rządy skończą , to za co będziem żyć? Do rzeczy, jak jest
      kryzys, to należało z tą likwidacją 2000 tyś miejsc pracy poczekać,
      ale kasa Misiu, h.j z nimi, bo nie wiadomo czy jeszcze raz nas
      wybiorą! A za co na wycieczki do Sharm el Shejk pojedziemy?
      • wujotte Re: Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niek 23.07.09, 00:29
        maxymus1 napisał:

A za co na wycieczki do Sharm el Shejk pojedziemy?
        tobie to a :) wycieczka na dokształt z jezyka polskiego
        b:) sanatorium 3 miesieczne na ul.Sobieskiego zamiennie z Tworkami.
      • cyp3k Re: Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niek 23.07.09, 02:48
        maxymus1, jeżeli coś bierzesz, to odstaw. Jeżeli nie bierzesz, to może czas zacząć.
      • to_nie_my_toniemy Re: Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niek 23.07.09, 03:41
        Ale o co Tobie tak na serio chodzi? Rzucasz jakieś hasła bez ładu i
        składu...

If love is wrong, go ahead and end the world with your charades.
        Never wrong, constantly dreaming of another way.
    • adam_l27 Agencję wynajęła Gronkiewicz ?? 23.07.09, 00:01
      Jeśli to prawda to biorąc pod uwagę że agencja zaatakowała niezgodnie z prawem
      ludzi gazem HGW powinna ponieść odpowiedzialność !!
      • sydio Re: Agencję wynajęła Gronkiewicz ?? 23.07.09, 00:06
        Dodaj jeszcze kilka wykrzykników, to na pewno poniesie. Już podobno szykuje
        szczoteczkę do zębów i ciepłe gacie.
        • adam_l27 Ona poniesie za to odpowiedzialność. 23.07.09, 00:10
          Bo PO Platformie przyjdą następni i też powstaną komisje ds. nacisków itp.

Ta partia skończy strasznie.
          • hallso banda kadetowskich kretynów 23.07.09, 00:34
            pięknie się pokazaliście "warszawiacy" wspomagani przez podwarszawskich "kibiców"
            dziw bierze, że jakiekolwiek propozycje nowych miejsc dostawali

na forum na szczęście kretynów już tylko garstka, ale i tak przykre
    • wujotte [...] 23.07.09, 00:27
    • rww0002 Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niektó... 23.07.09, 00:38
      Brawo!!!

takale.wordpress.com/
    • wujotte Powiem krótko -stadionowe bydło w centrum Wawki 23.07.09, 00:42
      Ci pseudo kupcy to ta sama swołocz co na X lecia. Bydło bez kas fiskalnych
      ,faktur, rozliczania zusu- etc.
      tanio??? qrwa jak u rusków na łozkach polowych...oni tez nic nie płaca a
      przynajmniej kostka brukowa w Policje nie napie...ja.
      Wole juz u tych 2 gich kupic bo bidne ludzie a nie towarzycho popierdlajace
      wypasionymi brykami i panny blitem obwieszone jak choinki a płaczace jakie to
      one biedne sa i na zasiłek pojda. Sciema ze przechuj... kazdy z tych luji ma
      albo stragan na innym bazarze ,albo stoisko w maximusie .A jak nie ma to
      znaczy ze jest kretynem . EOT
      • wujotte Re: Powiem krótko -stadionowe bydło w centrum Waw 23.07.09, 00:47
        wujotte napisał:

i co za ch... pisowski kasuje moje wpisy???
    • ronin-teraz-zarejestrowany O jaka szkoda widzę że twoje blogi umarły hehehe 23.07.09, 01:57
      Nikogo kto przejrzał ich zawartość to chyba nie zdziwi:)
    • barex77 Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niektó... 23.07.09, 07:30
      jak czytam te komentarze to widzę,że znakomita część komentujących
      jest za bezprawiem i społeczną przemocą, popiera pseudokiboli i
      sztuczne "ofiary" kupieckie. a może po prostu jesteścia anty-PO?
      fakt, inne partie utrzymywałyby ten stan przez następne 100 lat,
      razem ze stadionem dziesięciolecia itp. a członkowie tych parti w
      radach nadzorczych takich spółek jak KDT...smutne
      • dystans4 Re: Po bójce pod KDT: 19 kupców z zarzutami. Niek 23.07.09, 09:58
        Argumentowanie na rzecz racji kupców sprowadza się do plucia i pomówień: wielki kapitał dobry, mały kapitał zły (Włodzimierz.Ilicz). I jeszcze: to niesprawiedliwość - jakby sprawiedliwe miało być utrzymywanie niesamowitych przywilejów kupców i Zarządu KDT, kosztem pozostałych (nierówna konkurencja).
        Żaden z obrońców tych cwaniaków nie wspomniał o tymczasowości umowy, poszanowaniu prawa, prawie do równego traktowania przez władze, prawa do równej konkurencji, wyroku sądu i zachowaniu tych zbirów.
        Dla obrońców tych kupców to nieważne.
        --
        Pozdrowienia, buldog.
    • prawieemeryt Niektó... 23.07.09, 10:30
      Trudno się nioe przyznać gdy wszystko było jak na dłoni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka