Dodaj do ulubionych

Kuzynka.... :(

21.07.10, 17:45
Po prostu muszę się wyżalić...
A więc rok temu w ta,te wakacje przyjechałam do kuzynki i było super. Świetnie
się dogadywałyśmy i rozumiałyśmy. A w tym roku... kiedy poszła do gimnazjum
poczuła się lepsza od mnie ( no fakt w końcu ma więcej kasy uncertain) i nie chce ze
mną rozmawiać , a kiedy ja próbuje nawiązać rozmowę to ona ucina ja nie miłym
komentarzem w moja stronę. Ciągle chwali się swoimi markowymi ciuchami i
bardzo wysokimi osiągnięciami w sql i skali zdobytych chłopaków ale to tylko
na osobności nigdy przy swoich rodzicach a dla mnie wujka i cioci czy dziadków
bądź innej rodziny. ZAWSZE NA OSOBNOŚCI ze mną uncertain to jest naprawdę nie miłe.
W dodatku wszyscy mnie oskarżają że ciągle siedzę sama a nie z nią kiedy jak
idę z nią to ona robi mi wyrzuty. A w dodatku ma teraz nowych i LEPSZYCH od
mnie znajomych co ciągle podkreśla.I mam ograniczy dostęp do kompa uncertain
Pomóżcie mi proszę kochane kotowiczki crying a w dodatku nie mogę jechać bo moja
mamą jest teraz na wakacjach z bratem i nie ma kto po mnie przyjechać a to
jest bardzo daleko od mojego domu . sad
Jeśli komuś chciało się to przeczytać i odpisać to dziękuje bardzo KOCHANE
KOTOWICZKIkiss
Obserwuj wątek
    • miss_immortal Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 17:50
      Hmm trudna sytuacja.. Może zakoleguj się z kimś nowym? Np. z jej jakimś
      znajomym. Pokarzesz jej wtedy ze kasa i markowe ciuchy to nie wszystko.
      Powodzenia kiss
      • iga18 Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 17:52
        Albo ją olej...
        • michaelka Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 18:00
          iga18 nie da rady bo zaraz rodzinka sie przyczepia czemu to ja ja olewam i maja
          do mnie waty crying
          • iga18 Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 18:29
            to powiedz im o tym...

wiem, że to trudne... mogą ci nie uwierzyć, itp.

ale przynajmniej spróbuj : ))

Powodzenia ; )
      • michaelka Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 17:58
        Dziękuję za otuchę miss_immortal próbowałam ale to nie niestety działa bo to
        mała wieś i wszyscy się tu znają a moją kuzynkę uwielbiają (ale fałszywie -
        słyszałam jak obgadują ja za jej plecami) bo ona zawsze im coś funduje czy to
        lody czy to zawsze pożycza kasę ale w zamian nimi rządzi a oni chodzą za nią jak
        słudzy bo zawsze coś w zamian dostają uncertain
        Ja bym tak nie mogła.Chociaż postaram się poszukać choć jednej osoby . Dodałaś
        mi poweru Dziękuje kisssmile Kochana jesteś kiss
      • itmustbecherry Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 17:59
        Własnie albo zrób tak jak ktoś wyżej napisał, albo sama wyjdz na miasto/ czy tam wieś i
        porob cos fajnego, albo po prostu spędzaj jak najwięcej czasu sama w jakimś parku czy placu
        zabaw na spacerach.. a w najgorszym wypadku ucieknij do domu np pociagiem albo
        autobusem xD o albo poznaj kogoś na necie np na kotku z okolic w których jesteś
        zakumplujcie sie i spotkajcie ale jedynie w miejscu baaardzo publicznym xD bo jakiś gwałt sie
        stanie nie daj Boże.. xD ogolnie przykra sytuacjauncertain moze postaraj ie byc lepsza od kuzynki
        pokarz ze charakter to cos wazniejszego od kasy... i tez sie z niej nasmiewaj np. ja to bym
        takich butow za 20 zl nie kupila a Ty 300 za to dajesz... xDDD nie mam pojecia xDsmirksmirk
        dziwna ta Twoja kuzynka.. troche...confused wspolczujecryingcrying
        • michaelka Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 18:05
          itmustbecherry hah ta propozycja z po naśmiewania się jest nawet nawet ale nie
          wiem czy tak się śmiać....... to chamskie jest uncertain ale jeśli ona jest taka dla
          mnie to czemu nie indifferent Dziękuje za rade i otuchę kochana kiss
      • ladygirl1996014 Wiesz.... Tródna sprawa ..... :) 21.07.10, 18:02
        Twoja kuzynka, najwidoczniej udaje kogoś kim nie jest smile

Dzieje się tak ponieważ chce być bardziej lubiana ... Jest nie mądra skoro myśli
        że po przez markowe ciuchy i dobre wyniki w nauce jest super ... Bo ktoś , kto
        nie może pozwolić sobie na markowe ciuchy często może mieć ciekawszy charakter
        niż ta osoba którą na nie stać smile

Wyjdź do ludzi smile smile smile postaraj się z kimś zaprzyjaźnić i pokaż jej że kasa to
        nie wszystko ...
        Owszem nosze markowe ciuchy ale moja przyjaciółka nie i jest najwspanialsza
        kolesiówą jaka znam !!!!

Mam wrażenie że i Ty jesteś bardzo fajna smile Więc nie dawaj kuzynce satysfakcji !
        Bo wcale nie jesteś od niej gorsza smile Można być pięknym i bogatym na zewnątrz
        ale i wewnątrz Ty jesteś wewnątrz ! Nie daj zepsuć sobie wakacji ! Baw się
        dobrze a jeśli kuzynka nie odpuści napisz smile 24961241
        Pa pa pa kiss kiss kiss
        • michaelka Re: Wiesz.... Tródna sprawa ..... :) 21.07.10, 18:12
          ladygirl1996014 dziękuję ci bardzo za te piękne słowa w moim kierunku , kochana
          kiss tak jak napisałaś sama masz też koleżankę która nie nosi markowych ciuchów i
          w ogóle więc nie wywyższasz się a nic z tych rzeczy i to jest super ! big_grin
          Postaram nie dać zepsuć sobie przez nią wakacji masz racje ! Dziękuję za pomoc
          kochana kiss
          • ladygirl1996014 Nie ma za co dziekowac kochana :** 21.07.10, 18:34
            Po prostu nienawidzę takich lasek jak ona.... ej no sory kasa to
            nie wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie opamiętajcie się .....

Ty jesteś i będziesz fajna bo nie jesteś pusta w środku tak jak twoja kuzynka smile
            smile smile Jesteś wartościową osoba
            i wiesz co ... lubię Cie kiss kiss kiss kiss kiss Postaraj sie żeby te wakacje były dla
            Ciebie nie zapomniane ...

Na pewno znajdziesz tu kogoś ciekawego bo jesteś osoba która jest otwarta i
            szybko nawiązuje nowe znajomości .. tak myślę
            Pozdro kiss
      • popputofniczy . 24.07.10, 20:52
        pogadaj z nią i powedz jej że zachowuje się nie fair w stosunku do ciebie, że jesteście
        rodzinom a rodzina jest chyba troszkę ważniejsza niż znajomi co nie? a jeśli to nie
        podziała to poszukaj sobie jakieś koleżanki i pokaż twojej kuzynce, że ty też możesz mieć
        fajnych znajomych : ) Powodzenia;*
    • olaaaaa4 Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 17:55
      współczuję .

Nie daj się pomiatać , bądź tak jak ona . Przynajmniej zobaczy jaka wredna jest .
      • michaelka Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 18:02
        olaaaaa4 hmmmmmm spróbuje. Chociaż nie wiem bo ja nie jestem taka z natury
        chamska , ale nie jestem święta ! Dziękuję kochana kiss
        • ladygirl1996014 Twoja kuzynka to idiotka ... sory ale taka prawda 21.07.10, 18:10
          Wiesz co ... nie zniżaj się do jej poziomu nie podlizuj się bo to nic nie da ona
          teraz zgrywa wielka damę ......

Aha no właśnie problem z ciocia i wujkiem ... no tak myślałam ich córcia
          zawsze jest święta a to ty jesteś ta zła .... Nie wiem odzywaj się do niej
          milutko przy nich a gdy ich nie ma po prostu ich olewaj .... Widocznie twoja
          kuzynka woli być lubiana jedynie za to że jest nadziana ha ha ha żal mi jej jak
          można być tak naiwnym i myśleć że ma się wielu przyjaciół a oni przecież lubią
          ja tylko dlatego że ma kasę .... kiss kiss kiss
          • michaelka Re: Twoja kuzynka to idiotka ... sory ale taka pr 21.07.10, 18:28
            ladygirl1996014 hm to z ciocia i wujkiem będę tak robić bo już nie mam do niej
            siły uncertain
            I tak w sumie jest lubią ją TYLKO za kasę a tak to ją obgadują bo słyszałam jak
            przechodziłam na ulicy ze sklepu jak szłam to oni tam stali i obgadywali że
            głupia i cięgle im rozkazuje itp a tak to za przeproszeniem wchodzą jej do
            d****. To obłuda... A ona w dodatku teraz na festynie ma występ bo gra na
            gitarze i się tym strasznie chwali . bo ja niestety nie mam gitary i kasy na
            prywatnych nauczycieli najlepszych w Krzyżu jak ciągle powtarza( niestety za
            mało kasy ) a to kolejny powód do śmiechu...crying
            • ladygirl1996014 Kasa kasa kasa...... 21.07.10, 18:44
              Chyba płyta jej się zaciela co ?

Ty nie masz kasy ale masz prawdziwych przyjaciół !!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz kasy ale masz pomysłowość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz kasy ale potrafisz się dobrze bawić bez niej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz kasy ale dobrze wyglądasz nawet w worku na śmieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz kasy ale jesteś sympatyczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz kasy ale jesteś orginalna a ona kopiuje innych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz kasy i dobrze Ci z tym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz kasy i jesteś lubiana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz kasy i nie musisz się podlizywać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz markowych ciuchów i nie krążą o Tobie plotki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Ty nie masz gitary ale masz osobowość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ona ma kasę, fałszywych przyjaciół, zjebana opinie,

Ona ma kasę a Ty nie masz ..... Jej nie lubię Ciebie tak
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskiss
    • kim817 Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 18:22
      na Twoim miejscu bym jej nagadała. to, że ktoś ma mniej kasy nie znaczy, że jest
      gorszy.
      za to Ty masz prawdziwych przyjaciół, którzy lubią Ciebie, a nie Twoje pieniądze.
      trzymaj się. c:
      • lulalolu Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 18:28
        musisz jej udowodnic ze nie jest lepsza! ubierz sie w najlepsze ciuchy jakie masz, troche
        makijazu i jak sie do ciebie przekona i bedzie chciala z toba gadac - olej ja devil
    • lockk Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 18:34
      Weź powiedz o tym cioci musisz ją utemperować;p
      • michaelka Re: Kuzynka.... :( 21.07.10, 18:38
        lockk -ciocia jest w nią zapatrzona bo to jej bardzo zdolne dziecko którym
        chwali sie na około uncertain ale w stosunku do mnie jest spoko .
        • martunia1 nie dawaj się ;)) ( tu ) 21.07.10, 18:48
          olewaj to co ona mówi. możesz też skrytykować strój kuzynki przy jej znajomych wink . na
          jej komentarze odpowiadaj " jesteś pusta ", albo " nudzisz już " (itp.) i odchodź.

po za tym ona napewno nie jest we wszystkim lepsza. uważasz tak bo nie masz wiary w
          siebie smile pomyśl w czym jesteś lepsza ( bo jesteś napewno ) , tym się sugeruj i zobaczysz
          że będzie o wiele lepiej kiss

powodzenia kiss
          • autre Re: Kuzynka. 21.07.10, 19:05
            No cóż, rzeczywiście przykra sprawa. Ja doradzę Tobie podobnie jak większość
            kotowiczek: nie dawaj się (tyle, że ja w tym miejscu dodam.. uwaga...) suce. Byłam kiedyś
            w ...hm, w zasadzie to nieco podobnej sytuacji. Ale nie zatracajmy się w szczegóły. Ja
            pozbyłam się problemu waląc szczerą prawdą. Mówiłam dosłownie wszystko co o tej
            osobie myślałam, wypominałam sytuacje które sprawiły mi przykrość albo miałam ochotę
            ją walnąć z pięści. Ja na Twoim miejscu objechałabym ją na osobności, a przy jej
            znajomych po prostu bym się sprzeciwiła, skomentowała coś. A jeśli ma jakiś problem z
            tym, że wychodzi gdzieś z Tobą, to powiedziec np. (ja bym to powiedziała, ale raczej nie
            przy rodzinie ;pp) "mi też się nie uśmiecha wypad z takim suczem. wolałabym siedzieć na
            tyłku, byleby z daleka od takiej zołzy". Zamiast zołzy wstawiłabym inne określenie tej
            Twojej kuzynki, ale zachowajmy pewnien umiar ;p
            I nie bój się jej tego powiedzieć. Nie miej takze wyrzutów. Skoro postanowiła grać
            rozkapryszoną księżniczkę, sprowadź ją na ziemię. Daj do zrozumienia, że nie będziesz dała
            się traktować jak jakaś sierotka.

Powodzenia. ;**
            Informuj. ;]
        • donia2107 Re: Kuzynka.... :( 24.07.10, 20:53
          Widocznie twoja kuzynka zmieniła się na gorsze może ją matka rozpuściła i teraz na
          wszystko sobie pozwala ja bym sobie z nią dała spokój jeśli nie chcę gadać ale jeśli ty
          jednak chcesz mieć z nią kontakt to może jej mama dałaby ci jej nr tel
    • kasia1512 Re: Prosze .Wejdż tuuu ! :* 21.07.10, 19:42
      Ja tez mam kuzynkę w tym samym wieku co ja.
      Tylko że ona tylko się mi ciagle chwali a ja ją tyram hah . no a co się będę
      albo jak do mnie przyjedża do gada O a jakich ja mam fajnych kolegow w klasie
      OoO a ja no weż sie nie poszczaj ze szczęścia bo oni na pewno Cię nie lubią
      dziecko ! a ja cos do mnie sapie to jej mówie bo na nią zlewam .A jak sobie ją
      kojarze to mi nie dobrze wrr

Ale co do ciebie no krępuj się jej coś odpowiedziec porządnie .
      Jak cos rodzice będę mówili to powiedz im wszystko że się mądruje nabiją się z
      cb z pewnym sensie .Nie koleguj sie z nia a jak będzie Ci się chwaliła to
      powiedz 'Pff Zlewam na to dziecko' mina - bezcenna ;D

• cytrynka12 ... 24.07.10, 20:44
        Weź jej powiedz "a pocałuj mnie w duupe"
        ona jest idiotką uncertainuncertain
        i traktuj ją jak ścierwo ..
        bądź niemiła dla niej ...kiss
    • 2468 Re: Kuzynka.... :( 24.07.10, 20:37
      Wygarnij jej, ze jest rozpuszczonym bogatym bachorem wink
    • made_in_italia Re: Kuzynka.... :( 24.07.10, 20:46
      pogadaj z nią
    • klaudynka24 Re: Kuzynka.... :( 24.07.10, 20:46
      przykro mi .. ale na pocieszenie powiem ci co zrobic wink
      powiedz o wszystkim mamie jesli cinie uwierzy to (wie ze glupi pomysl) ale nagraj ja jak jestescie na osobnosci a potem daj to mamie. powiedz ze skoro ona tak sie zmienila to jzu nie chce sie z nia widywac itp.

ja w sumie mam moja najlepsza kuzynke, z tego samego roku i bardzo sie ciesze ze jestesmy takie jakie jestesmy i dalej tak sie kumplujemy jak w dziecinstwie. to naprawde fajna sprawa.
    • maadziaaa pisze sie ode mnie a nie "od mnie" 24.07.10, 20:47

• cytrynka12 do" maadziaaa" 24.07.10, 20:50
        Pff..może zgubiła literkę uncertain

Zawsze ktos musi sie czepiać ..uncertainuncertain
    • mudzyn10 Re: Kuzynka.... :( 24.07.10, 20:53
      no wiesz ja też mam problem z kuzynem wogule niechce zemną gadać i trele morele
      doskonale cie rozumiem kiss nie masz niczego innego do wyboru musisz powiedzieć
      raz na zafrze koniec i tyle bo inaczej pedzie ci tak nie fajnie . pozdro od Piotrka
      smile

• wercia01105 Mam kilka rozwiązań ;) 24.07.10, 20:54
      Hey smile
      Na początek :
      SZCZERZE Z NIĄ POGADAJ , dlaczego tak się zachowuje, czy jest niedowartościowana
      że musi się dowartościowywać twoim kosztem i dlaczego myśli, że jak ma więcej
      kasy to jest lepsza ! Tak na pewno nie jest ! To że ktoś ma fajne ciuchy i
      mnóstwo kasy to nic nie znaczy. Zwykle ci ludzie ukrywają swoje wady pod taką "
      markową maską".

Jeśli to nie poskutkuje :
      1. Udawaj że nie słyszysz- Olewaj ją totalnie, gdy zacznie, wychodź z pokoju,
      nie zwracaj uwagi na wszelkie docinki i komentarzewink
      2. Nie pozwól jej na to- każdą wypowiedź ucinaj jeszcze bardziej ostrą itp.
      tylko kiedy to wymknie się z pod kontroli, może być nieciekawie uncertain
      3. Pogadaj z kimś dorosłym - po prostu, idź się wyżalić tongue_out
      4. Znajdź sobie inne koleżanki - to że jesteś u niej, nie znaczy że jesteś na
      nią skazana smile

Mam nadzieje że pomogłam smile
      • ultra_fiolet Re: Mam kilka rozwiązań ;) 24.07.10, 21:08
        Po prostu z nią pogadaj, jeśli to nie poskutkuje, powiedz komuś zaufanemu może
        mamie? (Przez telefon)

Przepraszam, niestety nie mogę Ci za bardzo pomóc, ponieważ nigdy nie byłam w
        takiej sytuacji.
    • rosalie Re: Kuzynka.... :( 24.07.10, 20:58
      powiedz rodzicom jak cie traktuje, albo zapytaj ją wprost. ja bym wybrała tą drugą opcję
      i zapytała się jej dlaczego ze mną nie rozmawia etc.
    • aga5125 Re: Kuzynka.... :( 24.07.10, 21:11
      ja mam pomysł...najlepiej daj sobie z nia spokoj ...zachowoj sie w stosunku do
      niej tak samo jak ona do ciebie !po co masz byc dla niej milaa skoro ona dla
      ciebie nie jest ?!?a te jej markowe ciuchy...ech... daj jej jakis wyklad i
      udowodnij ze jestes lepsza od niej
    • mudzyn10 Re: Kuzynka.... :( 24.07.10, 21:25
      bo ty jesteś normalna a ona dzika i napalona wiesz ona ma tera gimnazjum i tyle
      rzeczy na głowie i nie morze morze się z tobą tak za bardzo bawić ani gadać
      dziewczyny w jej wieku są jeszcze głupie zobaczysz jeszcze wszystko beńdzie po
      staremu mówię ci niemartwa się kiss
      tongue_out
      pozdro. ot Piotrka smile
    • ilovemyself Re: Kuzynka.... :( 06.08.10, 01:04
      Nie daj po sobie poznać, że cie to boli czy rusza. Olej ją, tak jak ona
      Ciebie. Zajmij się czymś sama, a ona niech sobie wychodzi ze swoimi ''lepszymi
      znajomymi'', oni się kiedyś od niej odwrócą, zostawią ją, a ona się przekona
      jakie są wartości.
    • happyend13 olej wieśniarę zaraz tam wszystkie przyjedziemy i 06.08.10, 01:34
      jej wygarniemy i jej się odechcę Cię dręczyć . -.-
      wiem że może Ci trudno ale odpyskuj jej nie pozwól żeby Tobą gardziła . Nie
      jesteś od niej gorsza nawet powiem więcej jesteś o 100 razy lepsza . Moja mama
      była w podobnej sytacji była u rodziny na wakacjach jak miała parenaście lat i
      wszyscy kuzyni i kuzynki jej dokuczali , i wtedy napisała do mamy list wszytko w
      nim opisała , i na końcu dodała że jak nie przyjedzie po nią to popełni
      samobójstwo XD moja babcia jak dostała ten list to od razu po nią pojechała
      pociągiem a to było jakieś 200 km . big_grin oczywiście nie radzę Ci abyś tak samo
      zrobiła chyba że chcesz . Ale ja pierwsze co bym zrobiła to zadzwoniła do swojej
      mamy i jej wszytko powiedziała wszytko . i żeby jak tylko wrócą jak najprędzej
      Cię z tamtąd odebrała . A na dowód dokładnie jak tu ktoś napisał nagraj to
      telefonem jak ona Cię poniża jak się do Cb zwraca i wgl . I nie masz kogoś z
      rodziny aby mógł po CB przyjechać ? Jeśli nie to mówie Ci nie możesz okazać że
      jesteś gorsza ! Odpyskuj jej i wgl . ;/ a jakby się poskarżyła mamusi to
      wcześniej nagraj jak ona się do CB zwraca ! powodzenia !

informuj mnie jak sprawa się potoczyła 10373225 big_grin 3 maj się <3

WSZYSTKIE W CB WIERZYMY !
    • senseless Re: Kuzynka.... :( 06.08.10, 01:46
      że tak powiem, Twoja siostra ma nie po kolei w głowie. współczuję Ci takiej
      siostry xd

olej ją. zorganizuj sobie jakoś inaczej czas smile znajdź jakąś książkę np big_grin
    • malinkowyludz Re: Kuzynka.... :( 06.08.10, 08:30
      Rzeczywiście trudna sytuacja. Wiesz może spróbuj się z kimś zakolegować? Po co masz
      spędzać ten wolny czas z nie fajną kuzynką? A jeśli nie to kiedy ona zacznie gadać o sobie i
      się wywyższać to powiedz "nie interesuje mnie to idź się 'wygadaj' swoim przyjaciołom" i
      zajmij się czytaniem książki czy słuchaniem muzyki. Jeśli jej na Tobie zależy to kiedy będzie
      wiedziała że nie masz ochoty wysłuchiwać jej wyżaleń to może zrozumie i postara się
      zaprzestać z tymi przechwałkami smile Powodzenia malinkowyludz big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka