carrissimus1 Re: Świat ciuchlandów 10.08.05, 16:41 ...coś mi omskło. Tych (szmateksów) w Rio jest zatrzęsienie. Smutne małe klitki, smętne "sztuki odzieży", smętne sprzedawczynie... Lubie myszkować w szmateksach i czasami udaje mi się kupić naprawdę świetną rzecz, nową a nie jakiś wytarty, znoszony łach sprzed 20-30 lat. Z rypinskich peweksów szybko wychodziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyjank Re: Świat ciuchlandów 20.08.05, 14:52 w latach 70 popisowym sklepem byl Znicz ... a naprzeciwko knajpa Marylka ... ech cudne czasy .... Odpowiedz Link Zgłoś
carrissimus1 Re: Świat ciuchlandów 20.08.05, 14:54 ZNICZ ? pamiętam, dziś już jest inna nazwa a na górze sprzedają buty Odpowiedz Link Zgłoś
carrissimus1 Re: poszukuję kolegów, koleżanki .... 20.08.05, 15:01 ...niestety, nie jestem absolwentem rypińskiej szkoły. Kończyłem ogólniak w Wieliczce. Odpowiedz Link Zgłoś
carrissimus1 Re: Świat ciuchlandów 20.08.05, 15:06 krzyjank napisał: > w latach 70 popisowym sklepem byl Znicz ... a naprzeciwko knajpa Marylka ... ec > h > cudne czasy .... "Marylka" ? a to była rzeczywiście straszna mordownia ! W Rypinie byłem gościem i nigdy nie miałem odwagi tam wchodzić aby nie zostać popisowo obitym po twarzy (wówczas - delikatnej, wysublimowanej, studenckiej :) Sama nazwa mordowni jakoś dziwnie zgrzytała, miałem bowiem siostrę Marylę, która to właśnie wyprowadziła się do Rypina. Była super dziewczyną !!! Odpowiedz Link Zgłoś