29.12.06, 00:04
CZeść !!!
Moja siostra jest alergiczkę i bardzo chce mieć psa !
(alergia na sierść i wydzielinę psów)
Najbardziej chciałaby mieć Yorkashire terriera !
i nie wiem czy te rasy uczulaj takie osoby czy nie ???
Podobno Yorki mają ludzcką sierść i nie uczuają ale ja nie jstem pewna na 100%
więc chcę się dowiedzieć od właścicieli psów tej rasy czy tak jest naprawdę !!!
Czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi
Pozdrowienia kara1995
Dzięki z góry !!!
Obserwuj wątek
    • chantal11 Re: WAŻNE!!! 29.12.06, 18:05
      Z calą pewnością yorki nie uczulają. Mam dwójkę dzieci alergicznych i własnie ze
      względu na ich alergię zdecydowaliśmy się na yorka. Maja włosy, nie sierść. Z
      takim zywym terrierkiem jakim jest york, jest naprawde bosko w domu:)Polecam.
    • lola211 Re: WAŻNE!!! 29.12.06, 19:21
      Ludzka siersc!!?? chyba wlos:)).
      Ja bym zrobila badania, to sprawa bardzo indywidualna.
    • snotty14 Re: WAŻNE!!! 29.12.06, 19:37
      Yorki mają włos, dlatego nie uczulają. Ale błagam, jak Twoja siostra chce kupić
      Yorka, to tylko i wyłącznie z rodowodem! Niech nie wspiera pseudo hodowli!
      Wiadomo, że York z rodem kosztuje całkiem sporą sumkę, ale kupi się raz z
      rodkiem i się ma pewność, że pies jest bez wad i że jest to 100% rasy. Chyba
      lepiej raz wydać na rasowca i cieszyć się jego zdrowiem niż co chwilę biegać po
      wetach, ponieważ piesek ma jakieś wady..Ja sama żałuję, że mam psa w typie rasy
      Yorkshire Terrier, a nie Yorka..Mam nadzieję, że Twoja siostra spełni swoje
      marzenie i kupi Yorka z rodowodem ;)
      Pozdrawiam
      • tamilan Re: WAŻNE!!! 03.01.07, 18:09
        okrywa włosowa yorka jest takiej samej struktury i rodzaju co ludzkie włosy.
        Psy tej rasy są polecane dla alergików, co nie oznacza, że akurat nie
        podziałają na twoje dziecko. Jednak jest to minimalne niebezpieczeństwo.
        Bardziej bałabym się o yorka w łapkach dziecka :-)
        • markela Re: WAŻNE!!! 24.02.07, 17:56
          kochani uczula nie tylko włos zapominacie o ślinie psa jak wiadomo
          niemożliwością jest tego uniknąć pozatym naskórek to on uczula w większości
          przypadków .Mam corkę która jest alergikiem i nic jej nie jest chociaż jest w
          domu psiak ,jednak nie w każdym przypadku musi tak być poza tym córka miała
          robione testy z krwi które wykazały że nie jest uczulona na sierść pisią .Łatwo
          jest kupić psa i się do niego przywiązać a potem byc zmuszonym go komuś
          oddać ,lepiej najpierw przekonać się że faktycznie nie jest się
          uczulonym ,warto przebywać z psem jakiś czas bawić się z nim dać się polizac po
          ręce i zobaczyć czy wszystko w porządku -czego serdecznie życzę .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka