snuff1 27.03.06, 13:44 Czy wiecie cos na temat obwodnicy Serocka? Czy prace w koncu rusza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imicus Re: Obwodnica 27.03.06, 15:31 jakis czas temu czytalem na ten temat i wyszlo ze najpierw zbuduje obwodnice Jablonnej, potem przebudowa w legionowie a potem sie biora za obwodnice Serocka czyli gdzies kolo 2020 roku . Odpowiedz Link
tadeusz001 Re: Obwodnica 28.03.06, 14:52 Nie w 2020 tylko najpóźniej w 2013 (marne poocieszenie, ale zawsze...) Proszę spojrzeć pod adres: www.motogazeta.mojeauto.pl/cms/?id=27569 Ta, jest o inwestycjach na mazowszu. Wynika z tego, że budowa dwupasmówki Zegrze-Serock ruszy już w tym roku. Natomiast budowa obwodnicy Serocka powinna ruszyć w 2007 roku. A jak na razie to tworzą się dziury i pęknięcia na wyremontowanym w 2005 roku odcinku drogi nr 61 Serock-Pułtusk. Korzystając z okazji, że mowa o rdogach: co to się porobiło na skrzyżowaniu w Wierzbicy ?! W zeszłym roku kładli nowy asfalt "równiutki i gładziutki", po czym ze 2 dni później powycinali prostokątne dziury i pozalewali je tak, że wyboje są prawie takie jak były przedtem. Ponadto - niby pomalowali pasy, ale taką farbą, że juz teraz zupełnie się wszystko powycierało. Kto to odbierał ? Jak coś takiego mogło przejść ? Przecież to się nadaje do kolejnego remontu ! Zupełnie też nie rozumiem dlaczego panuje taka maniera, że nie malują linii brzegowych (oddzielających pobocze od jezdni). Na odcinku Zegrze_Serock są te linie, a juz od Serocka w stronę Pułtuska brak. Te linie przecież naprawdę pomagają - zwłaszcza wieczorem i w nocy. No i problem przystanków, które porobili ale nie tam gdzie trzeba i nie wszędzie wyasfaltowali - np. w Dzierżeninie jest tylko wielka dziura zalana obecnie wodą, a w Łubienicy - na odcinku pod górkę - w najniebezpieczniejszym miejscu na całej trasie (najwiecej wypadków, zderzenia czołowe itp.) zatoczki przystankowej nie zrobili - za to zrobili w polu tuz przed Łubienica i tuż za. Oczywiście PKSy tam nie stają tylko zatrzymują się tam gdzie wcześniej (czyli tam gdzie zatoczki nie ma, za to jest wiata) - jak z zwykle drobiazgi niweczą cały trud. Tadeusz Odpowiedz Link
aganiok32 załamałam się :-(((( 28.03.06, 15:13 to znaczy, że tiry będą jeździć do 2013 roku? wyprowadzam się mam dość Odpowiedz Link
marek_2005 Re: Obwodnica 07.04.06, 23:59 Nie jest źle, napisali: Przebudowa drogi Nr 61 Zegrze - Serock - 2,8 km, wartość kosztorysowa zadania- 44,3 mln zł, realizacja w latach 2006-2008. Ciekawe który to dokładnie odcinek i jak szeroka jest planowana nowa droga? Odpowiedz Link
tadeusz001 Re: Obwodnica 08.04.06, 13:24 No więc obiło mi sie o uszy, że jednak to będzie droga dwujezdniowa (taka jak w Zegrzu). Zreszta, nie tyle obiło, ile... jak kupowałem działkę to w urzędzie panie "łaskawie" mnie poinformowały. Zrobiły mi wielką łaskę i przewracając oczami jedna ruszyła "siedzenie" po jakąś mapę. A pytałem bo to dla mnie ważne było - czy za oknem nie będę miał obwodnicy! Ale nie narzekam, bo niektóre panie w urzędzie są jednak miłe. Szczególnie miło było w pokoju od pozwoleń na budowę i nadawania numeru porządkowego działce. (i jeszcze gdzieś, ale NIE tam gdzie mają mapy, a szczególnie nieuprzejmy był pewien Pan Urzędnik, który tam urzędował - może miał zły dzień, nie wierzę, żeby ktoś zawsze był taki ważny i nadęty) Ale do rzeczy, ponoć docelowo ma być szosa bezkolizyjna, ale nie wiem jak to zrobią, bo jest tyle bocznych uliczek, typu - do Jadwisina, do Zegrzynka, do Dosina, do Stasi Lasu, do Karolina itd. itp. Ma tez być rondo gdzieś w okolicy odjazdu na Karolino - na tym rondzie będzie można pojechać albo do Serocka - do centrum albo na obwodnicę - jak już ją wybudują - więc coś mi się zdaje, że to rondo powstanie dopiero jak będa budować obwodnicę. Natomiast dokładnie zmierzyłem, że od końca dwujezdniowego odcinka - przy skrzyżowaniu na Dębe, dokładnie 2,6 km jest do skrzyżowania na Karolino, a 3,0 km do zajazdu rybnego. Wygląda więc na to, że remontowany odcinek, jeśli miałby mieć długość 2,8km będzie się kończył gdzieś tam pomiędzy tymi punktami. To zresztą logiczne, jeśli potem tam ma powstać rondo i obwodnica. W końcu do samego Serocka nie trzeba będzie wtedy szosy dwujezdniowej. I tak w miescie nie ma na nią miejsca. Tadeusz Odpowiedz Link
f_anka Re: Obwodnica 22.04.06, 20:44 tadeusz001 napisał: w urzędzie p > anie "łaskawie" mnie poinformowały. Zrobiły mi wielką łaskę i przewracając ocza > mi jedna ruszyła "siedzenie" po jakąś mapę. A pytałem bo to dla mnie ważne było > - czy za oknem nie będę miał obwodnicy! Ale nie narzekam, bo niektóre panie w > urzędzie są jednak miłe. Szczególnie miło było w pokoju od pozwoleń na budowę i > nadawania numeru porządkowego działce. (i jeszcze gdzieś, ale NIE tam gdzie ma > ją mapy, a szczególnie nieuprzejmy był pewien Pan Urzędnik, który tam urzędował > - może miał zły dzień, nie wierzę, żeby ktoś zawsze był taki ważny i nadęty) he he starsznie mi sie podoba ten fragment wypowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link
snuff1 Re: Obwodnica 09.04.06, 18:38 Cos nowego w tej sprawie : www.miejscowa.pl/wydarzenia/legionowo/radzili_o_drogach_3.html Odpowiedz Link
serock_settler Re: Obwodnica 11.05.06, 10:21 "Nowe" wiadomości z UMiG: www.serock.pl/pls/serock/wiadomosci?ids=1&pageid=0&idn=706 Odpowiedz Link
tadeusz001 Re: Obwodnica 11.05.06, 13:33 No tu wygląda na to, że będzie nieco "lepiej" niz miało być (niż mi powiedziano w urzędzie). Po pierwsze zamiast rond, o których słyszałem w Urzedzie zdaje się, że będą skrzyżowania bezkolizyjne (przynajmniej tak to wygląda w projekcie). Po drugie budowa zacznie sie i skończy szybciej niż pierwotnie zakładano już nie ma mowy o 2013r tylko o 2009r). Zastanawia mnie jedno - zakładając, że wszystko pójdzie dobrze, powstanie Obwodnica Serocka, Jabłonny, dwujezdniowy odcinek Zegrze-Serock oraz poszerzenie Modlińskiej na terenie Warszawy (wąskie gardło w tzw. Bukowie) - co z samym Legionowem, i odcinkiem Legionowo-Zegrze? Przegapiłem coś, czy też dobrze rozumiem, że nie planuje się choćby przebudowy tego nieszczęsnego wiaduktu nad torami w Legionowie? A co ze światłami? Trochę bez sensu budować obwodnicę Jabłonny, żeby potem wszystko korkowało się w Legionowie. Chociaż z drugiej strony i tak większość jeździ przez Nieporęt. Odpowiedz Link
serock_settler Re: Obwodnica 11.05.06, 13:59 Coś tam jest o przebudowie drogi przez Legionowo i budowie nowego wiaduktu. Z tego co pamiętam, to władze i część mieszkańców Legionowa była zdecydowanie przeciwna działaniom obwodnicowym, m.in z obawy przed zagrożeniem dla przedsiębiorczości "przyulicznej", a na wielkie poszerzenie i "ubezkolizyjnienie" obecnej trasy też chyba nie ma co liczyć. Odpowiedz Link