Dodaj do ulubionych

LUDZIE!!! SWIATLA !!!

08.06.05, 21:16
wczoraj wieczorem jechalem okolo 22 sciezka rowerowa wzdluz KEN. Co 5
nadjezdzajacy z przeciwka MIAL swiatla, czyli 80% ludzi jechalo bez swiatel.
ja mam swiatlo, normalny halogen, ale i tak nie zawsze widac nadjezdzajacych
pacjentow BEZ. Jadac 15 - 20 km/h przy zderzeniu - niekoniecznie czolowym,
wystarczy zahaczyc o kierownice, perawie na bank ladujemy oboje i jeszcze nas
moze rozjada ci co jada z tylu i nie wyhamuja. To jest koszmar.

No i jeszcze jeden "sport adrenalinowy" - jechalem z wilanowa sciezka do
powsina -w ciagu dnia, bylo pare kaluzy, jedna byla prawie przez cala
szerokosc jezdni. akurat po mojej stronie bylo troche sucho, grzeje okolo 30,
a tu patrze - z przeciwka jedzie prosto na mnie jakas siksa cala w bialym
dresiku i w cale sie nie przejmuje tym, ze jedzie centralnie na mnie - bo
pewnie nie chciala sobie dresik zachlapac....jakbym nie wyjechal na trawe, to
dzisiaj ma dresik we krwi i jej ladna buzka by wygladala pewnie troche inaczej...

ja nie wiem czy ludzie na prawde nie mysla...alechyba nie...tak hasmko jak sie
zachowuja na co dzien tak i jezdza. a szkoda, bo rower to relaks
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! 09.06.05, 14:38
      Skiba to kiedys nazwal "najt rower". Nowy, eksportowy sport ekstremalny rodem z naszego kraju. Najgorsze jest to, ze mial racje...
      • Gość: Slawek.K Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:24
        Taaa... Świateł nie ma albo nie zapali, jeszcze do tego jeden z drugim ubierze
        się na czarno.
        A potem matka lamentuje, że "los jej dziecko odebrał". Jaki los? Głupota i
        tyle.
        • marekggg Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! 09.06.05, 16:04
          los dziecko odebral....dorosli tak jezdza, to jest tragedia
          • Gość: Slawek.K Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:19
            Ach.. bo dorośli to liczyć potrafią i oszczędni są.
            Przecież taki zestaw lampek kosztuje te kilkadziesiąt złotych, a baterii też
            nikt darmo nie rozdaje.

Z resztą... oni po nocy nie jeżdzą, a jak się zdarzy zasiedzieć gdzieś w
            Powsinie, to on tylko "szybciutko" na Kabaty przeskoczy i już w domku jest -
            światło nie potrzebne, bo przecież ulicą nie jedzie, tylko po chodnikach i
            drogach rowerowych....

Tragedia.
            • Gość: wieszak Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! IP: *.aster.pl 10.06.05, 10:20
              To niestety smutna prawda ja się nawet z jednym takim zderzyłem po zmroku pod
              Gdańskim. Po prostu nagle się wyłonił a lampkę przednią miałem wtedy tylko taką
              sygnałową nie oświetlającą. Powinienem mu dać jeszcze w mordę ale mi się go
              zrobiło szkoda bo się cały pościerał.
            • Gość: KA Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.06.05, 11:18
              Gość portalu: Slawek.K napisał(a):

> Ach.. bo dorośli to liczyć potrafią i oszczędni są.
              > Przecież taki zestaw lampek kosztuje te kilkadziesiąt złotych, a baterii też
              > nikt darmo nie rozdaje.
              Raczej nie potrafią, komplet lampek to koszt około 20zł i styknie, jak ktoś
              nie chce sobie drogi oświetlać to z przodu moze sobie taka diodówke za 8 zł
              założyć i przynajmniej będzie go widać. Co do liczenia kasy to po takiem
              zderzeniu koszt strat napewno przekroczy te 20 zł. wiec sie nie opłaca być nie
              oświetlonym.
              KA
              • Gość: Slawek.K Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:59
                KA, Gdybyś nie dostrzegł - to była ironia. ;)
                Sam używam lamp Trelocka, z przodu halogen, z tyłu 6-cio diodowa. Światło
                stałe.
                • Gość: KA Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.06.05, 16:31
                  Sławku ironie paniał, i domyslam sie ze masz swiatła, ale dla tych co ew. by
                  nie załapali prezentuje nie ironiczne wyliczenie kosztów oświetlenia. Uwielbiam
                  patrzyć na tych gosci na rowerach za pare tysiaków co to na światła im zabrakło.
                  Pozdrawiam KA
    • divak2 Re: LUDZIE!!! SWIATLA !!! 16.06.05, 09:48
      z przeciwka jedzie prosto na mnie jakas siksa cala w bialym
      > dresiku i w cale sie nie przejmuje tym, ze jedzie centralnie na mnie - bo
      > pewnie nie chciala sobie dresik zachlapac....jakbym nie wyjechal na trawe <ciach>
      Lepiej (choć może nie dla białego dresiku) było wjechać w kałużę :).
    • Gość: Jarus Bo w sumie cykliści to tez kretyni są. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.06.05, 19:51
      Tak jak kierowcy z kratką i bez czasem.
      • Gość: Artur Re: Bo w sumie cykliści to tez kretyni są. IP: *.net.icm.edu.pl 07.07.05, 11:56
        No popatrz. Jeżdżę rowerem, zdarza mi się też jeździć samochodem z kratką. Nic tylko popełnić samobójstwo. ;-)
        Oczywiście rowerem po zmroku to zawsze z oświetleniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka