Dodaj do ulubionych

SPEED na dobrej

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 11:09
zasadniczo bardzo ten sklep/serwis kiedys lubiłem ale koles prowadzący zaczął
przeginac. dzwonie i pytam sie ile jedna czesc kosztuje, ide po to do niego a
on mi 15% wiecej i jeszcze twierdzi, ze nie miał telefonu o to ( a pytałem
sie z kim gadam). teraz mi chciał wcisnac przod c201 za 45 zeta... to, ze
chodze w garniturze i krawacie nie oznacza, ze sie nie znam. Jak wiec cos
kupujecie tam, ubierzcie sie jak na długa rowerową wyprawe, coby
profesjonalizm z Was wyciekał uszami, to jedyna szansa na uzyskanie tam
uczciwej ceny ( no chyba, ze cos ma naklejke z ceną, ale to sie rzadko zdarza
akurat)
Obserwuj wątek
    • vuyu Re: SPEED na dobrej 28.09.02, 08:56
      ja się natomiast znam mniej. co to jest przód c201? zjada mnie ciekawość
      • rutboj Re: SPEED na dobrej 29.09.02, 19:33
        vuyu napisał:

> ja się natomiast znam mniej. co to jest przód c201? zjada mnie ciekawość

Ja mam np korby C201. To najtańsze Shimano, ale ostatnio widzialem je po 90
        PLN, wiec za taką cene jak mowi przedmowca, to nic tylko brac, i to hurtowo...
      • Gość: biker Re: SPEED na dobrej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 10:30
        przednia shimano c201, ta ( nawiasem mowiac niezła całkiem, mimo jej
        turystycznego rodowodu) drobnostka kosztuje 27-30 zeta i kazda cena powyzej
        takiej to czyste złodziejstwo.
    • bodi Re: SPEED na dobrej 30.09.02, 13:42
      nie unos sie tak w tym krawacie - sprawy nie znam ale kazdy sie moze pomylic a
      jak sie pomyli o 5 zloty to tym bardziej nie ma sie co unosic i psuc fajnej
      dziupelce opinie na forum...
      :)
      • Gość: drZbuszu Re: SPEED na dobrej IP: *.cors.gov.pl 30.09.02, 15:50
        bodi napisał:

> nie unos sie tak w tym krawacie - sprawy nie znam ale kazdy sie moze pomylic
        a
        > jak sie pomyli o 5 zloty to tym bardziej nie ma sie co unosic i psuc fajnej
        > dziupelce opinie na forum...
        > :)

nie chcialbym fajnej dziumpelce psuc opini na forum, ale kiedys w chyba sobote
        ta dziupelka byla mi po drodze do kampinosu a ze mialem luz na sterach i troche
        scentrowane tylne kolo ale bez tragedii i przed soba dzien na rowerze to
        pomyslalem ze wstapie do fajnej dziupelki ;-)) i szybko te problemy mi tam
        rozwiaza, ale nie; to nie bylo takie proste - zaproponowano mi zebym zostawil
        rower a oni mi to zrobia a rower moge odebrac w poniedzalek - wygladalo to tak
        jakby sie gdzies spieszyli i szybko chcieli zamknac dziupelke a do godziny
        zamkniecia bylo jakis 10-15 minut. kompletnie bezsensowna propozycja -
        pojechalem dalej i zrobili mi to w giantcie na wysokosci cytadeli (spojnia to
        miejsce sie nazywa?) w ciagu 3 minut od reki. co prawda na moja prosbe zeby
        centrujac kolo zademonstrowali mi jednoczescie jak to robia opatrujac swoje
        dzialania komentarzem chlopak zrobil tajemnicza mine i powiedzial ze to
        tajemnica zawodowa hehe rozumiem ze sa po to zeby zarabiac na naprawach a nie
        uczyc klientow jak sami moga sobie rower naprawic ale chodzilo mi o sytuacje
        kiedy centruje sobie kolo 20 km od cywilizacji i cos bede musial sam
        pokombinowac - na taka argumentacje koles wytlumaczyl mi w sosob daleki od
        zrozumialego metode centrowania, zaplacilem i tu nastepuje jak na razie koniec
        moich kontaktow z tymi dwoma miejscami.

pozdr
        marcin
        • bodi Re: SPEED na dobrej 01.10.02, 12:34
          bez urazy: sam piszesz ze byla sobota i 10 min do zamkniecia (zwinac szpej w
          takim sklepie to tez dluzsza chwila). Gosc ze spojni naprawil na poczekaniu,
          dal sie namowic na tlumaczenie (szkoda ze Ty nie nadleciales) a i tak do niego
          juz nie wpadniesz? Sorki, czego oczekujesz od idealnego serwisu: milosci od
          pierwszego wejrzenia czy pocalowania w reke na do widzenia?
          Nie uwazasz ze z gostkiem ze sklepu z "sasiedztwa" czy innego "po drodze" mozna
          sie zakolegowac na zwyklych zasadach bajkowych (bike your life) i dopiero wtedy
          ewentualnie oczekiwac ze bedzie Cie traktowal jak kumpla? Czyli na przyklad
          podzieli sie kawalkiem swojego warsztatu pracy - bo tak trzeba traktowac jego
          wiedze i umiejetnosci - nawet jesli jakos szczegolnie nie powazasz jego
          kompetencji...
          Uszy do gory i wiecej wiary w zyczliwosc mechanikow ;)
          Mechanik Amator
          • Gość: kiti Re: SPEED na dobrej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 13:04
            kolego, czasy ci sie pomieszały. zakładasz taki biznes po to, zeby zarobic i
            dzieki temu zyc jakos. a jak jest klient to sie go obsługuje a nie laske
            kladzie na niego. z tego co tu czytam to ten sklepik stracil juz 2 klientów,
            wiec dobrze to o nim nie swiadczy. prowadzac taki interes wstydziłabym sie
            majac klienta powiedziec mu "spadaj, za 10 minut zamykam". jak ma ochote
            prowadzic biznes typu "kumpel-kumplowi" to niech szyld zdejmie, bo normalnych
            ludzi w bład wprowadza.
            • bodie Re: SPEED na dobrej 01.10.02, 13:34
              Gość portalu: kiti napisał(a):

> ....zakładasz taki biznes po to, zeby zarobic i
              > dzieki temu zyc jakos.

Kiti dobrze rozumujesz:
              biznes jest po to zeby zyc (a nie uczyc nieznajomych)
              biznes jest po to zeby zyc a nie siedziec po godzinach i tracic czas
              przeznaczony na rowerowanie (chociaz tu sie nie upieram bo pewnie ruznie bywa)

....a jak jest klient to sie go obsługuje a nie laske
              > kladzie na niego...

przeciez laski nie polozyl tylko chcial zatrzymac sprzet (swoja droga pokazcie
              mi zawodowca ktory w 10 minut zdemontuje kolo detke opone; nacentruje - ale
              solidnie a nie na odpier, zlozy napompuje zalozy! Ale w prawdziwym zyciu a nie
              na zawodach...)

....jak ma ochote
              > prowadzic biznes typu "kumpel-kumplowi" to niech szyld zdejmie, bo normalnych
              > ludzi w bład wprowadza.
              i pewnie wlasnie nie ma ochoty (ten ze spojni) a ja tylko sugerowalem ze
              klientowi czegos takiego bylo trzeba...

pozdrowko
              bodi
          • Gość: drZbuszu Re: SPEED na dobrej IP: *.cors.gov.pl 01.10.02, 13:25
            bodi napisał:

> bez urazy: sam piszesz ze byla sobota i 10 min do zamkniecia (zwinac szpej w
            > takim sklepie to tez dluzsza chwila). Gosc ze spojni naprawil na poczekaniu,
            > dal sie namowic na tlumaczenie (szkoda ze Ty nie nadleciales) a i tak do
            niego
            > juz nie wpadniesz? Sorki, czego oczekujesz od idealnego serwisu: milosci od
            > pierwszego wejrzenia czy pocalowania w reke na do widzenia?
            > Nie uwazasz ze z gostkiem ze sklepu z "sasiedztwa" czy innego "po drodze"
            mozna
            >
            > sie zakolegowac na zwyklych zasadach bajkowych (bike your life) i dopiero
            wtedy
            >
            > ewentualnie oczekiwac ze bedzie Cie traktowal jak kumpla? Czyli na przyklad
            > podzieli sie kawalkiem swojego warsztatu pracy - bo tak trzeba traktowac jego
            > wiedze i umiejetnosci - nawet jesli jakos szczegolnie nie powazasz jego
            > kompetencji...
            > Uszy do gory i wiecej wiary w zyczliwosc mechanikow ;)
            > Mechanik Amator

no oczywiscie bez urazy, ale musze polemizowac: jak sie nie chce swiadczyc
            uslug w sobote 10 minut przed zamknieciem to trzeba zamknac sklep albo
            powiedziec wprost ze sie nie chce a nie ciemnote wciskac ze cos co jest banalna
            naprawa musi trwac minimum jedna dobe...
            a od serwisu oczekuje, że jak naprawiaja mi rower a ja jestem na miejscu i
            czekam to na proste pytanie otrzymam nie jakis pseudo wyklad ale sensowna
            odpowiedz - to chyba zaden problem poinstruowac jak podcentrowac kolo zebym nie
            musial roweru prowadzic 10 km z lasu. uwaga o milosci i calowaniu na dowidzenia
            to niepotrzebna przesada...
            oczywiscie ze z serwisantem mozna sie zakolegowac - zaden problem, ale przeciez
            chcialem zlikwidowac luzy w sterach a nie towarzysko sie udzielac w
            warszawskich serwisach rowerowych... i tu bede sie trzymal mojej wersji jak
            pijany płotu: czy konieczna jest bliższa zazylosc z serwisantem zeby wyjasnil
            jakas prosta kwestie przy okazji platnej naprawy, a jesli ja jestem niesmialy a
            on z trudem nawiazuje znajomosci ? to co wtedy ? ;-)) i nie jest tak ze jakos
            szczegolnie podwazam kompetencje czlowieka ze spojni poniewaz wcale nie
            podwazam - z tego co zrobil bylem zadowlony i pojechalem dalej. wcale nie
            twierdze ze nigdy sie wiecej nie zjawie np na spojni... napisalem ze na razie
            koniec kontaktow bo mieszkm na grochowie i sa ok miejsca do ktorych jest mi
            blizej i z ktorych bede korzystal np marcel bike na minskiej ;-)

jednej rzeczy nie bardzo rozumiem co to znaczy ze: "(szkoda ze Ty nie
            nadleciales)" ?

pozdr
            marcin
            gg 856270
            • Gość: biker Re: SPEED na dobrej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 13:39
              no i własnie od mojej uwagi na temat sklepu doszlismy do sprawy olewki roboty;).
              popieram zdecydowanie: jak pracowac to porzadnie, a nie kity wciskac. jak
              komukolwiek nie zalezy na dobrej opinii o sobie i uczciwym podejsciu do klienta
              to niech sie zajmie czyms innym,a nie prowadzeniem własnego biznesu. wiecej
              tam kupowac/naprawiac nie bede. ktos inny na mnie zarobi. amen
            • bodi Re: SPEED na dobrej 01.10.02, 14:13
              doktorze!
              nie chcialem wcale przesadzac - taki zarcik:) - o niesmialosci i tak dalej sam
              wtraciles zartem jak rozumiem ;)
              co do nadlatywania - moze roznica w czasie moze w przestrzeni? u nas tak sie
              kiedys mowilo zrozumial = nadlecial.
              moze to bylo dawno - ale ja sie przyzwyczajam...
              pozdrowko
              • Gość: drZbuszu Re: SPEED na dobrej IP: *.cors.gov.pl 01.10.02, 15:48
                bodi napisał:

> doktorze!
                >

rozumiem nadlecić = rozumieć, teraz juz bede wiedzial ;-))
                uwaga o nieśmiałoci miała charakter ogolny - nie kazdy jest takim bezczelnym
                typem jak ja ;-)))

pozdr
                dr
                no i zapraszam na ognisko oczywiscie

gg 856270
                • bodi Re: SPEED na dobrej 02.10.02, 11:55
                  za zaproszenie bardzo dziekuje chociaz pewnie nie uda mi sie wybrac :(dziatwa
                  domaga sie czasu - "mama to nie jest to samo co tato")
                  wracajac do nauk: co to jest "gg 856270" -telefon szescio cyfrowy?
                  • Gość: drZbuszu Re: SPEED na dobrej IP: *.cors.gov.pl 02.10.02, 12:03
                    bodi napisał:

> za zaproszenie bardzo dziekuje chociaz pewnie nie uda mi sie wybrac :(dziatwa
                    > domaga sie czasu - "mama to nie jest to samo co tato")
                    > wracajac do nauk: co to jest "gg 856270" -telefon szescio cyfrowy?

to jest moj numer gadu gadu ;-) czyli programu do komunikacji w sieci sluzy do
                    chatowania, dziala podobnie jak ICQ, mozna przez niego smsy wysylac, pliki
                    przesylac.
                    więcej na www.gadu-gadu.pl/

pozdr
                    marcin
                    gg 856270

• Gość: Gaweł Re: SPEED na dobrej IP: 212.2.102.* 02.10.02, 12:41
                      Sorry, czy ktoś z Was ma numer telefonu na Dobrą do Speeda?
                      • Gość: bodi Re: SPEED na dobrej IP: *.osw.waw.pl 02.10.02, 14:13
                        Jasne: /82 797 13 albo 604 99 58 73
                        • Gość: Gawel Re: SPEED na dobrej IP: 212.2.102.* 08.10.02, 08:39
                          Serdeczne dzięki, znalazłem to czego szukałem.

Pozdrowienia dla wszystkich
                          • Gość: drZbuszu Re: SPEED na dobrej IP: 213.25.158.* 08.10.02, 17:28
                            Gość portalu: Gawel napisał(a):

> Serdeczne dzięki, znalazłem to czego szukałem.
                            >
                            >
                            > Pozdrowienia dla wszystkich

a tak z ciekawosci to czego szukales i co znalazles?

pozdr
                            m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka