Dodaj do ulubionych

Most Grota-Roweckiego

05.05.06, 10:05
Niech się wpisują Ci, którym udało się przejchać trasą toruńską po moście
Grota ;) czasami sobie myślę, że dowmhill jest bezpieczniejszy...

PS. podobno jest tam zakaz poruszania się rowerów...ale ja go nie widziałem :)
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: Most Grota-Roweckiego 06.05.06, 00:45
      przejechalem po 22:00 w zeszlym roku... tylko jeden tir trabil, ale bylo trudno,
      jechalem od metra wierzbno, moja dziewczyna byla na tarchominie (nowodwory) 10
      mionut pozniej. coz... nie byla to chyba najlepsza przejazdka w moim zyciu.

porownywalna - to tylko chyba jagielonska/modlinska od starzynskiego do siedziby
      gminy bialoleka.
    • evvcik Re: Most Grota-Roweckiego 06.05.06, 10:18
      Wczoraj jechalam po Grota - nic specjalnego - ja jechalam... reszta pojazdow
      stala lub przemieszczala sie wolnym tempem :-))))
      • xun_vixx Re: Most Grota-Roweckiego 06.05.06, 12:12
        evvcik napisała:

> Wczoraj jechalam po Grota - nic specjalnego - ja jechalam... reszta pojazdow
        > stala lub przemieszczala sie wolnym tempem :-))))
        >

Normalka :)
        Ogolnie Grota nie polecam po zmroku/w zimie bo jest za duzy ruch. Ale w dzien przy ladnej pogodzie to zaden wielki wyczyn... Tymbardziej, jelsi sie trafi na godziny szczytu, bo wtedy korek jest na moscie :D
        A na Grocie to sie ladnie z bielan rekordy predkosci bije, bo dlugi zjazd jest :D
    • robertrobert1 Re: Most Grota-Roweckiego 07.05.06, 07:53
      Rowniez i ja zaliczylem ten most...niestety w godzinach poza korkowych. Gdybym
      w korek sie wpakowal byloby fajniej.
      • Gość: kashiash Re: Most Grota-Roweckiego IP: 62.233.164.* 09.05.06, 15:52
        a mozna bezstresowo z polnocnej strony waskim chodnikiem, tylko na lampy trzeba
        uwazac ...
        • chaladia Re: Most Grota-Roweckiego 09.05.06, 20:32
          Jeżdżę bardzo często chodnikiem, i to pomimo posiadania lusterek po obu
          stronach kierownicy. Za to jazdę po jezdni uważam za skrajne ryzykanctwo.

BTW - proponowałbym rozpoczęcia nacisków na odpowiednich Decydentów, by zrobić
          ścieżki rowerowe na poziomie DOLNEGO pasa belki mostowej. To jest o parę
          nmetrów niżej i stosunkowo łatwo można by zorganizować podjazdy na ten poziom,
          ponadto samochody by nie przeszkadzały.
          • olecky Re: Most Grota-Roweckiego 02.07.06, 21:43
            no to naciskajcie. Najlepiej teraz, w tym tygodniu:

www.zm.org.pl/?a=grota-067

pozdrawiam, olek
        • Gość: Roberto Re: Most Grota-Roweckiego IP: *.broadband.pl 09.05.06, 21:57
          Chodnikiem...? A i owszem raz jechalem i nigdy wiecej. Po pierwsze to tam sa
          schody wiec nijak nie mozna wjechac a przeciez rower nie sluzy do dzwigania. A
          po drugie to na owym chodniczku jest tak wasko, ze podczas mijania sie z
          lampami i znakami drogowymi trzeba schodzic z roweru a ominiecie sie 2
          rowerzystow jest niemozliwe, nieprawdaz?
          Wiec po co jezdzic po chodniku kiedy to po drugiej stronie barierki masz
          szeroka autostrade?
        • user0001 Re: Most Grota-Roweckiego 01.07.06, 19:08
          Dziękuję, więcej na ten chodnik nie będę dźwigać roweru! Wczoraj na pierwszej
          lampie wziąłem sakwę w szprychy (co _nigdy_ wcześniej mi się nie zdażyło).
        • Gość: iron_giant Re: Most Grota-Roweckiego IP: *.chello.pl 17.08.06, 12:46
          to dobra propozycja, wąsko, powoli ale bezpiecznie i nawet mijanki są
          bezproblemowe pomiędzy latarniami.
    • Gość: Efe Re: Most Grota-Roweckiego IP: *.chello.pl 10.05.06, 13:12
      Ja przejechałem o 2 w nocy 1 maja,nieźle padało.Był mały ruch ,bo to noc i
      długi weekend ,ale i tak nie mam zamiary tego powtarzać
    • kfadam Re: Most Grota-Roweckiego 06.06.06, 10:45
      A często się trafiało, sympatyczne wrażenie szczególnie w miejscach gdzie są
      dwa pasy do zjazdu w lewo i dwa do jazdy na wprost, sunies sobie środkiem i co
      jakiś czas ktoś przyjaźnie zatrąbi i pomacha ci ręką.
      Zdecydowanie bezpieczniej ale za to ciężej chodnikiem, czyli schodami w góre
      zjazdy z nasypu, przeplataniec schodami w dół krótki przejazd tunelem znowu
      schodami w górę, ub w strnę Bielan super podjazd na nasyp od strony pętli
      autobusowej.
      Słowem bajka, pozdrawiam KA
    • Gość: iac1 jechac tam to jest koszmar IP: *.aster.pl 30.06.06, 11:38
      chyba ze ...jest korek ale i tak slusznie ktos napisal ze to skrajne ryzykanctwo!!masakra zadnego pasa wydzielonego dla rowerow ale czy to sie zmieni czy skonczy tylko na pogaduszkach???
    • olecky Re: Most Grota-Roweckiego 02.07.06, 21:42
      www.zm.org.pl/?a=grota-067

pozdrawiam, olek
    • maciej_wawa Re: Most Grota-Roweckiego 04.07.06, 13:32
      Widzę, że wielu jest takich jak ja ;)
      Ja jezdzę dosyć często z Bielan na Białołeke i jak nie mam zbyt dużo czasu to
      muszę ulicą (z duszą na ramieniu)- widziałem już raz tam wypadek rowerzysty...
      Chodnikiem rzeczywiście można, już niech sobie będą latarnie ale trzeba co
      chwile znosić rower i wnośić, traci się dużo czasu.

Pozdrawiam roweromaniaków :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka