Gość: Elleinne IP: *.acn.pl 28.08.03, 16:06 NO WRESZCIE może zostaną zauważeni rowerzyści! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K. Re: IP: *.acn.waw.pl 28.08.03, 16:30 Sam jeżdżę na rowerze, ale zawsze denerwowała mnie to, że była ona okazją dla zakompleksionych lafiorów odważnych tylko w tłumie do uwalniania nagromadzonej agresji w stosunku do każdego napotkanego samochodu. Może teraz coś się zmieni. P.S. Lamuski: Czy tatusiowi i mamusi też walicie piąchami w samochód? I nie myślcie sobie, że mnie to kiedyś spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepiający się czytelnik piatek o 18:00 IP: *.chello.pl 28.08.03, 16:38 wszsystko ladnie, pieknie tylko dlaczego akurat w piatek o 18:00?? super pora na zamykanie ulic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert a moze piatek o 15:00 IP: *.astercity.net 28.08.03, 16:50 Gość portalu: czepiający się czytelnik napisał(a): > wszsystko ladnie, pieknie > tylko dlaczego akurat w piatek o 18:00?? > super pora na zamykanie ulic Jesli nie odpowiada ci ta pora to mozemy poczatek masy przesunac na 15:00. Masa przewaznie trwa 3-5 godzin. Czy ta pora cie satysfakcjonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeus Re: a moze piatek o 15:00 IP: *.man.polbox.pl 29.08.03, 10:51 Gość portalu: Robert napisał(a): > Jesli nie odpowiada ci ta pora to mozemy poczatek masy przesunac na 15:00. Masa > > przewaznie trwa 3-5 godzin. Czy ta pora cie satysfakcjonuje? Super :))) ustawcie się tylko pod Ratuszem i ZDM - to oni mają możliwości, aby realizować Wasze postulaty. Nie musicie terroryzować całego miasta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Terror na drogach. IP: *.astercity.net 29.08.03, 14:43 Gość portalu: Zeus napisał(a): >Nie musicie > terroryzować całego miasta ... Nie chodzi nam tylko i wylacznie o budowanie drog dla rowerow. Chodzi nam o to aby przecietny uzytkownik samochodu postrzegal rowerzyste i respektowal jego prawa w ruchu drogowym. Jak do tej pory taki przecietniak w ogole nie zwraca uwagi na rowerzyste co przeklada sie na swiadomy badz nie swiadomy ale terror z jego strony w stosunku wlasnie do rowerzystow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: IP: *.acn.waw.pl 28.08.03, 16:43 Nie rozumiesz dlaczego? Jest to MANIFESTACJA mająca na celu zwrócenie uwagi na problem ignorowania rowerzystów przez władze miasta. Gdyby odbywała się np. o 22 nie miałaby sensu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: 28.08.03, 16:58 Wobec tego lepsze sa godziny ranne. Po poludniu czlowiek spozni sie najwyzej do domu, rano nawali w robocie. Moze go z niej wyrzuca, straci mozliwosc placenia za samochod i zostanie pieszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Pracowac na samochod. IP: *.astercity.net 28.08.03, 17:44 niech napisała: > straci mozliwosc > placenia za samochod Czy ty chodzisz tylko po to do pracy aby utrzymywac swoj samochodzik? Jesli tak to szerze wspolczuje. >i zostanie pieszym. I bedzie zyl dlugo i bez stresow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz ich nie lubie Rowerzysci nie sa zauwazani niestety przez IP: *.int.warszawa.sint.pl 28.08.03, 17:05 policje, ktora nie interweniuje kiedy nie stosujac sie do przepisow, stwarzaja zagrozenie dla siebie i innych uczestnikow ruchu. No coz, wladze miasta pewnie nie maja nic innego do roboty jak w priorytecie dogadzac awanturnikom. Gość portalu: Elleinne napisał(a): > NO WRESZCIE może zostaną zauważeni rowerzyści! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: *.astercity.net 28.08.03, 17:58 Gość portalu: juz ich nie lubie napisał(a): > policje, ktora nie interweniuje kiedy nie stosujac sie do przepisow, stwarzaja > zagrozenie dla siebie i innych uczestnikow ruchu. To jest dokladnie opis wiekszosci warszawskich kierowcow. > No coz, wladze miasta pewnie > nie maja nic innego do roboty jak w priorytecie dogadzac awanturnikom. Dogadzac, w czym? - czy w tym, ze w Warszawie niema mozliwosci bezpiecznego poruszania sie na rowerze? - czy w tym, zeby moc pojezdzic rekreacyjnie na rowerze trzeba najpierw stoczyc smiertelny boj z samochodami? Jesli uwazasz, ze rowerzystom sie dogadza to odpowiedz mi dlaczego: - W Warszawie jest wiecej drog dla samochodow niz drog dla rowerow - W Warszawie tylko jeden most zapewnia bezpieczna komunikacje rowerowa - dlaczego przez 2 mosty (lazienkowski i torunski) w ogole nie mozna przejechac na rowerze gdy tymczasem dla samochodow sa dostepne wszystkie (oczywiscie nie licze dwoch mostow kolejowych) - dlaczego w srodmiesciu nie ma stojakow do parkowania rowerow gdy tymczasem miejsc parkingowych dla samochodow jest pelno? - dlaczego pod biurowcami nie ma stojakow na rowery a tylko miejsca do parkowania samochodow? - dlaczego przy dojezdzie do skrzyzowania rowerzysci musza wcisnac przycisk a kierowcy nie? - dlaczego pokonujac jezdnie rowerzysci musza zsiadac z roweru a kierowcy moga nadal toczyc sie w samochodach? Jesli uwazasz, ze rowerzysci maja lepiej od kierowcow to podaj mi przyklady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: 212.180.147.* 28.08.03, 19:24 > Jesli uwazasz, ze rowerzystom sie dogadza to odpowiedz mi dlaczego: > - W Warszawie jest wiecej drog dla samochodow niz drog dla rowerow > - dlaczego przez 2 mosty (lazienkowski i torunski) w ogole nie mozna przejechac na rowerze gdy tymczasem dla samochodow sa dostepne wszystkie (oczywiscie nie licze dwoch mostow kolejowych) > - W Warszawie tylko jeden most zapewnia bezpieczna komunikacje rowerowa > - dlaczego w srodmiesciu nie ma stojakow do parkowania rowerow gdy tymczasem miejsc parkingowych dla samochodow jest pelno? > - dlaczego pod biurowcami nie ma stojakow na rowery a tylko miejsca do parkowania samochodow? Dlatego, że samochodów poruszających się po ulicach jest więcej niż rowerów i potrzebuja one więcej miejsca. > - dlaczego przy dojezdzie do skrzyzowania rowerzysci musza wcisnac przycisk a > kierowcy nie? > - dlaczego pokonujac jezdnie rowerzysci musza zsiadac z roweru a kierowcy moga > nadal toczyc sie w samochodach? Nie musieliby, gdyby nie jeździli po chodniku, co jest złamaniem przepisów drogowych. To tak, jakby kierowca przekraczający prędjkość narzekał, że musi się zatrzymywać na wezwanie policji, podczas gdy inni mogą sobie spokojnie jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: *.acn.waw.pl 28.08.03, 19:30 K2, odnoszę wrażenie, ze nie jechałeś nigdy po scieżce rowerowej. Tam tez trzeba wciskać przycisk, a jedzie się zgodnie z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: *.astercity.net 28.08.03, 19:39 Gość portalu: K2 napisał(a): > > Dlatego, że samochodów poruszających się po ulicach jest więcej > niż rowerów i potrzebuja one więcej miejsca. Toz przeciez maja 2 i 3 pasowe jezdnie, a rowery co? > Nie musieliby, gdyby nie jeździli po chodniku, I tu sie mylisz bo : - przyciski sa rowniez montowane na sciezkach rowerowych - polskie prawo dopuszcza jazde rowerem po chodniku > To tak, jakby kierowca przekraczający > prędjkość narzekał, że musi się zatrzymywać na wezwanie policji, > podczas gdy inni mogą sobie spokojnie jechać. Ni z gruszki, ni z pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 17:12 Gość portalu: Robert napisał(a): > > > Nie musieliby, gdyby nie jeździli po chodniku, > > I tu sie mylisz bo : > - polskie prawo dopuszcza jazde rowerem po chodniku > "WYJĄTKOWO", Robert, wyjątkowo. Taki "stan wyższej konieczności", jeśli nie ma ścieżki, a na drodze dopuszczalna prędkość ᡴkm/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: *.astercity.net 29.08.03, 17:39 Gość portalu: P.S.J. napisał(a): > > - polskie prawo dopuszcza jazde rowerem po chodniku > > > > "WYJĄTKOWO", Robert, wyjątkowo. Taki "stan wyższej konieczności", jeśli nie ma ścieżki, a na drodze dopuszczalna prędkość ᡴkm/h Jesli wymienimy te wyjatki to w praktyce okaze sie, ze niemal zawsze. Oto te wyjątki: - jesli chodnik ma szerokosc 2 metrow - jesli pod nasza opieka pozostaje osoba w wieku do lat 10 - jesli na drodze wystepuje zakaz ruchu dla rowerow - jesli predkosc dopuszczalna na drodze jest powyzej 60 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 13:19 Otóz poza drogami przelotowymi przez W-wę, na 90% ulic jest ograniczenie prędkości do 50 km/h. A warunki dopuszczenia do jazdy po chodniku muszą być spełnione łącznie. To oznacza, że po chodniku możesz jechać (nie licząc sytuacji z dzieckiem), jeśli dopuszczalna prędkość na ulicy jest większa od 60 km/h (tu odpada nam tych 90% dróg), a szerokość chodnika jest większa niż dwa metry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek 40 PLN za wjazd do miasta! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 23:32 Spor miedzy moja nogą prawa gazowa i lewa pedalowa jest fundamentalny dla mej dalszej egzystencji. Wiec jesli moi koledzy/anki, za ktorymi zdazyc nie potrafie wymogą na stolowych gazowych nogach zamkniecie Nowego Swiatu i kilku innych deptakow miejskich, napelnią nieoliwione glowy oczywistosciami ktore poznali ci ktorzy wczesniej niz my zaczeli uzywac nogi gazowej. I doszli do wniosku aby pobierac 6 funtowe myto za wjazd do Londynu czy $20 oplaty za partkingi. Bo oni juz wiedzą ze miasta nie sa z gumy i nawet gdyby co drugi dom zamienic na garaz to i tak wszystkich aut sie w nich nie pomiesci. Im predzej moi koledzy/anki z moja najszczersza pomoca zmienia mentalny lad tego miasta tym mniejsze beda rozczarowania za kilka lat i mniej gazowych nog, rak i kregoslupow (nie mowiac juz o znerwicowanych i pozakleszczanych sercach) pojdzie do remontu. Z calego serca gazowa i pedalowa bije WAM brawo. Tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan/ek Re: Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 23:36 Spor miedzy moja nogą prawa gazowa i lewa pedalowa jest fundamentalny dla mej dalszej egzystencji. Wiec jesli moi koledzy/anki, za ktorymi zdazyc nie potrafie wymogą na stolowych gazowych nogach zamkniecie Nowego Swiatu i kilku innych deptakow miejskich, napelnią nieoliwione glowy oczywistosciami ktore poznali ci ktorzy wczesniej niz my zaczeli uzywac nogi gazowej. I doszli do wniosku aby pobierac 6 funtowe myto za wjazd do Londynu czy $20 oplaty za partkingi. Bo oni juz wiedzą ze miasta nie sa z gumy i nawet gdyby co drugi dom zamienic na garaz to i tak wszystkich aut sie w nich nie pomiesci. Im predzej moi koledzy/anki z moja najszczersza pomoca zmienia mentalny lad tego miasta tym mniejsze beda rozczarowania za kilka lat i mniej gazowych nog, rak i kregoslupow (nie mowiac juz o znerwicowanych i pozakleszczanych sercach) pojdzie do remontu. Z calego serca gazowa i pedalowa bije WAM brawo. Tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smola Re: Czy rowerzysci maja lepiej od kierowcow? IP: *.pseinfo.pl / localhost 29.08.03, 10:02 Gość portalu: K2 napisał(a): > Nie musieliby, gdyby nie jeździli po chodniku, co jest złamaniem > przepisów drogowych. To tak, jakby kierowca przekraczający > prędjkość narzekał, że musi się zatrzymywać na wezwanie policji, A ty jako znany i nie przekraczjacy zadnych przepisów legalista czytales kiedys Kodeks Drogowy ? Z tego co widze to nie a w przypadku powylywania sie na jakis przepi powinno sie go przeczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Chyba znam. IP: *.astercity.net 29.08.03, 14:49 Gość portalu: smola napisał(a): > A ty jako znany i nie przekraczjacy zadnych przepisów legalista > czytales kiedys Kodeks Drogowy ? > Z tego co widze to nie a w przypadku powylywania sie na jakis > przepi powinno sie go przeczytac. Kolego K2, Kodeks drogowy znam bardzo dobrze bo swego czasu oferowano mi prace w Policji Drogowej. Rowniez znam bardzo dobrze wymogi jakie powinny spelniac drogi dla rowerow bo w koncu stalem sie nieformalnym doradca w sprawie budowy infrastruktury przyjaznej rowerzystom. Odpowiedz Link Zgłoś
michaues Re: Chyba znam. 30.08.03, 11:31 Gość portalu: Robert napisał(a): > Rowniez znam bardzo dobrze wymogi jakie powinny spelniac drogi dla > rowerow bo w koncu stalem sie nieformalnym doradca w sprawie budowy > infrastruktury przyjaznej rowerzystom. Tiaa? To napisz, gdzie można obejrzeć tę infrastrukturę, przy powstawaniu której doradzałeś. Jeśli w Warszawie, to znaczy że nie masz BLA-DE-GO pojęcia o potrzebach rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Rowerzysci nie sa zauwazani niestety przez IP: *.acn.waw.pl 28.08.03, 18:02 Ciągle słyszęgadanie o stwarzaniu niebezbiecznych sytuacji na drodze przez Rowerzystów. Ja w tej roli częściej widzę kierowców. A ty nie? Chyba nie mówisz szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: 'Masa krytyczna' zalegalizowana IP: *.knc.pl 28.08.03, 19:30 z tego co mi wiadomo, to nie bedzie to juz pierwsza masa we wspolpracy z policja (chociazby miesiac temu bylo widac, ze policja nas wspierala i nawet muzyczke z glosnikow puszczali... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: 'Masa krytyczna' zalegalizowana IP: *.acn.waw.pl 28.08.03, 19:32 Faktycznie było miło, ale chodzi o oficjalną współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Proponuje zalegalizować jazdy krytyczne aut po ścieżka IP: *.acn.pl 28.08.03, 21:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: 40 PLN IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 23:34 Bije brawo bazowa i pedalowa w sylikonowe piersi. Zakute zelazem lby musza sie kiedys opamietac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 23:37 Spor miedzy moja nogą prawa gazowa i lewa pedalowa jest fundamentalny dla mej dalszej egzystencji. Wiec jesli moi koledzy/anki, za ktorymi zdazyc nie potrafie wymogą na stolowych gazowych nogach zamkniecie Nowego Swiatu i kilku innych deptakow miejskich, napelnią nieoliwione glowy oczywistosciami ktore poznali ci ktorzy wczesniej niz my zaczeli uzywac nogi gazowej. I doszli do wniosku aby pobierac 6 funtowe myto za wjazd do Londynu czy $20 oplaty za partkingi. Bo oni juz wiedzą ze miasta nie sa z gumy i nawet gdyby co drugi dom zamienic na garaz to i tak wszystkich aut sie w nich nie pomiesci. Im predzej moi koledzy/anki z moja najszczersza pomoca zmienia mentalny lad tego miasta tym mniejsze beda rozczarowania za kilka lat i mniej gazowych nog, rak i kregoslupow (nie mowiac juz o znerwicowanych i pozakleszczanych sercach) pojdzie do remontu. Z calego serca gazowa i pedalowa bije WAM brawo. Tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaAnka Re: Gazowe Pancerne stoNogi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 23:42 Zapach spalin i hemoroidy spowodowaly korozje waszych mozglow wiec dyskusja mozliwa jest tylko przez tlumaczy. Ale za jakis czas gdy sie zdeydujecie na odwyk i wyjdziecie ze swoich wozkow inwalidzkich dialog bedzie mozliwy. Wierze w Was moi Wy pancerni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re:fajna ta Wasza dyskusja IP: *.tele2.pl 29.08.03, 08:14 kiedy jezdze samochodem - psiocze na rowerzystów i pieszych, kiedy jade rowerem - psioczę na kierowców i pieszych kiedy jestem pieszym - psioczę na kierowców i rowerzystów ... i jest mi z tym dobrze - bo kazdy dostanie po troszku bo kazdemu sie należy, tak samo jak i sie nie należy więc dalej się kłóćice rowerzyści, kierowcy i piesi kto jakie stwarza zagrożenie, kto łamie przepisy, bijcie się, skaczcie do oczu ciekawe dokąd Was to zaprowadzi (ale ja z wami nie idę) pa pa pzdr uśmiech nic nie kosztuje DAMY RADĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re:fajna ta Wasza dyskusja IP: 217.153.16.* 11.09.03, 12:19 Gość portalu: kamil napisał(a): > kiedy jezdze samochodem - psiocze na rowerzystów i pieszych, > kiedy jade rowerem - psioczę na kierowców i pieszych > kiedy jestem pieszym - psioczę na kierowców i rowerzystów > > ... i jest mi z tym dobrze > - bo kazdy dostanie po troszku > bo kazdemu sie należy, > tak samo jak i sie nie należy > > więc dalej się kłóćice rowerzyści, kierowcy i piesi > kto jakie stwarza zagrożenie, kto łamie przepisy, > bijcie się, skaczcie do oczu > ciekawe dokąd Was to zaprowadzi > (ale ja z wami nie idę) > pa pa > pzdr > > uśmiech nic nie kosztuje > DAMY RADĘ > > :))))) KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jugo Re: Horror! To nie może być prawda! IP: 193.0.122.* 29.08.03, 09:27 Może po prostu oddajmy Warszawę do dyspozycji znudzonym bachorom, przecież już i tak spokojnie ich zabawy terroryzują mieszkańców. Zalegalizujmy jazdę z samochodami z fajną szybkością 120 -150 km na godzinę, wyjącą muzykę całymi nocami, wrzaski pod oknami. Przepychanki na schodach metra już przecież też zalegalizowano - musimy ustępować miejsca, żeby dzieci miały gdzie poskakać, Myślę, że kolejnym miejscem, gdzie można dzieciom zorganizować fajną zabawę są szkoły - zamiast nauki konkurs plucia na nudnych nauczycieli, kopania woźnych czy zabawa w wybilanie szyb... Kto tu zwariował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #1 Re: Horror! To nie może być prawda! IP: *.emergency.pl 29.08.03, 14:21 Ty walnięty DEBILU my baranie jeżdzimy raz w m-cu i co ci to przeszkadza popieprzony ku.... pier..... hu...... Gorąco pozdrawiam pa pa cioto:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Kim jest "znudzony bachor"? IP: *.astercity.net 29.08.03, 15:03 Gość portalu: Jugo napisał(a): > Może po prostu oddajmy Warszawę do dyspozycji znudzonym > bachorom, Jak mniemam okreslenie "znudzony bachor" uzywasz na okreslenie osoby jezdzacej na rowerze. To ciekawe bo ja codziennie jezdze na rowerze, rano i po poludniu pokonujac 10 km w celu dotarcia do pracy. Aby jeszcze bardziej ci naswietlic obraz"znudzonego bachora" to dodam, ze mam 37 lat, jestem inzynierem i mam dwoje dzieci. Jak sadzisz czy "znudzony bachor" moze miec dzieci i prace? > przecież już i tak spokojnie ich zabawy terroryzują > mieszkańców. Czy moglbys podac konkretne przyklady? > Zalegalizujmy jazdę z samochodami z fajną > szybkością 120 -150 km na godzinę, Alez ona jest zalegalizowana. Zalegalizowana jest na zamknietych rajdach drogowych oraz na torach wyscigowych. Czy byles tam? Czy brales w nich czynny udzial? Z jakim skutkiem? > musimy ustępować miejsca, żeby dzieci miały > gdzie poskakać, Jak widze wszystkie dzieci ci przeszkadzaja. A co wedlug ciebie dzieci maja robic? Czy do 7 roku zycia tylko i wylacznie powinny siedziec w piaskownicy? Czy do 21 roku zycia powinny tylko i wylacznie siedziec przy ksiazkach? Ciekawe jakim ty byles dzieckie, co robiles, w co sie bawiles? A moze nigdy nie byles dzieckiem tylko od razu stales doroslym? >Kto tu zwariował? No wlasnie, kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Kim jest 'znudzony bachor'? IP: 217.153.16.* 11.09.03, 12:31 Gość portalu: Robert napisał(a): > Gość portalu: Jugo napisał(a): > > > Może po prostu oddajmy Warszawę do dyspozycji znudzonym > > bachorom, > > Jak mniemam okreslenie "znudzony bachor" uzywasz na okreslenie osoby jezdzacej > na rowerze. To ciekawe bo ja codziennie jezdze na rowerze, rano i po poludniu > pokonujac 10 km w celu dotarcia do pracy. Aby jeszcze bardziej ci naswietlic > obraz"znudzonego bachora" to dodam, ze mam 37 lat, jestem inzynierem i mam > dwoje dzieci. > Jak sadzisz czy "znudzony bachor" moze miec dzieci i prace? > > > przecież już i tak spokojnie ich zabawy terroryzują > > mieszkańców. > > Czy moglbys podac konkretne przyklady? > > > Zalegalizujmy jazdę z samochodami z fajną > > szybkością 120 -150 km na godzinę, > > Alez ona jest zalegalizowana. Zalegalizowana jest na zamknietych rajdach > drogowych oraz na torach wyscigowych. Czy byles tam? Czy brales w nich czynny > udzial? Z jakim skutkiem? > > > musimy ustępować miejsca, żeby dzieci miały > > gdzie poskakać, > > Jak widze wszystkie dzieci ci przeszkadzaja. A co wedlug ciebie dzieci maja > robic? Czy do 7 roku zycia tylko i wylacznie powinny siedziec w piaskownicy? > Czy do 21 roku zycia powinny tylko i wylacznie siedziec przy ksiazkach? Ciekawe > > jakim ty byles dzieckie, co robiles, w co sie bawiles? A moze nigdy nie byles > dzieckiem tylko od razu stales doroslym? > > >Kto tu zwariował? > > No wlasnie, kto? A ja znudzony bachor lada dzień kończę 41 latek i jestem zatrudniony na poważnym stanowisku. Jeśli rowerzysta kojarzy ci się ze smykiem na rowerku z dodatkowymi kółkami to współczuje ( mam nadzieje, że to nie było to twoje ostatnie wspomnienie aktywności) Po raz nie wiadomo, który powtórzę, rower to mój świadomy wybór środka lokomocji, styl życia i forma utrzymania się w zdrowiu i sprawności. O dorosłości świadczą nie gadżety a zachowanie... Co ty robiłeś do tej pory?? KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achim LUDZIE! MOŻE UDA SIĘ PRZEZWYCIĘŻYĆ GŁUPOLANDIĘ! IP: 213.186.76.* 29.08.03, 10:02 Odpowiedz Link Zgłoś
niicek Puszkarze do butów 29.08.03, 12:31 Co prawda nie mam roweru, tylko motor, ale jestem z pedałowcami. Może powoli dotrze do puszkarzy, że można inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;PETER-32 ROWERZYSCI NA DROZKI ROWEROWE A NIE NA ULICE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 14:47 jEZDZE NA ROWERZE I SAMOCHODEM I UWAZAM, ZE ROWERZYSCI NIE POWINNI JEZDZIC PO ULICACH, BO SA ZAGROZENHIEM DLA SIEBIE I INNYCH, A PRZYNAJMNIEJ NIE POWINNI SIE DZIWIC, ZE PADAJA OFIARA WYPADKOW. POZA TYM, JESLI JUZ JEZDZA PO DROGACH POWINNI BYC OBOWIAZKOWO UBEZPIECZENI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: ROWERZYSCI NA DROZKI ROWEROWE A NIE NA ULICE IP: *.astercity.net 29.08.03, 15:12 Gość portalu: ;PETER-32 napisał(a): > jEZDZE NA ROWERZE I SAMOCHODEM I UWAZAM, ZE ROWERZYSCI NIE > POWINNI JEZDZIC PO ULICACH, BO SA ZAGROZENHIEM DLA SIEBIE I > INNYCH, Ciekawa teoria. Czy moglys podac jakis przyklad: - w ktorym to rowerzysta jest zagrozeniem dla siebie - w ktorym to rowerzysta jest zagrozeniem dla innych > A PRZYNAJMNIEJ NIE POWINNI SIE DZIWIC, ZE PADAJA OFIARA > WYPADKOW. Kolejna ciekawa teoria. Zatem, idac za twoja logika: - kierowcy rowniez nie powinni sie dziwic, ze gina w wypadkach drogowych - pasazerowie samolotow nie powinni sie dziwic, ze samoloty czasem spadaja a zwlaszcza w tedy kiedy wlasnie oni sa na pokladzie - pasazerowie statkow rowniez nie powinni sie dziwic, ze ststki nabieraja wody i ida na dno wraz z kilkoma tysiacami osob Rzeczywiscie nic nie powinno dziwic. Wszystko to jest norma. > POZA TYM, JESLI JUZ JEZDZA PO DROGACH POWINNI BYC > OBOWIAZKOWO UBEZPIECZENI. A w czym to ubezpieczenie im pomoze? Czy ochroni ich przed jakims rozpedzonym samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: ROWERZYSCI NA DROZKI ROWEROWE A NIE NA ULICE IP: jednosci:* / 192.168.0.* 29.08.03, 15:42 Gość portalu: ;PETER-32 napisał(a): > jEZDZE NA ROWERZE I SAMOCHODEM I UWAZAM, ZE ROWERZYSCI NIE > POWINNI JEZDZIC PO ULICACH, BO SA ZAGROZENHIEM DLA SIEBIE I > INNYCH, A PRZYNAJMNIEJ NIE POWINNI SIE DZIWIC, ZE PADAJA OFIARA > WYPADKOW. Mamy chorego na schizę? :P Pozdro Tomek CM SZCZECIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: ROWERZYSCI NA DROZKI ROWEROWE A NIE NA ULICE IP: 217.153.16.* 11.09.03, 12:36 Gość portalu: ;PETER-32 napisał(a): > jEZDZE NA ROWERZE I SAMOCHODEM I UWAZAM, ZE ROWERZYSCI NIE > POWINNI JEZDZIC PO ULICACH, BO SA ZAGROZENHIEM DLA SIEBIE I > INNYCH, A PRZYNAJMNIEJ NIE POWINNI SIE DZIWIC, ZE PADAJA OFIARA > WYPADKOW. POZA TYM, JESLI JUZ JEZDZA PO DROGACH POWINNI BYC > OBOWIAZKOWO UBEZPIECZENI. A z jakiej planety pochodzisz???? Czy na twojej planecie naprawde zabronione jest używanie mózgu do myślenia?? KA Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Ale was WYDYMALI!!! 29.08.03, 14:53 Ale was WYDYMALI!!! Taka to była wielka "alternatywna" impreza. Jacyś pozieleniali ganiali i inne ekologi a teraz co? Z Panem Policjantem za rączkę (a właściwie pedał w pedał), żeby wam się krzywda jaka nie stała. Haha!!! Ale was UJAILI!!! Jak w przedszkolu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #1 Re: Ale was WYDYMALI!!! IP: *.emergency.pl 29.08.03, 15:15 pan_pndzelek napisał: > Ale was WYDYMALI!!! > > Taka to była wielka "alternatywna" impreza. Jacyś pozieleniali ganiali i inne > ekologi a teraz co? Z Panem Policjantem za rączkę (a właściwie pedał w pedał), > żeby wam się krzywda jaka nie stała. Haha!!! Ale was UJAILI!!! Jak w > przedszkolu... Jak nie masz ochoty ty pedale to siedz na dupie w domu i lamentuj jak ci do bani bo niema alejek dla rowerów i dymaj się sam akrobato rowerowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ale was WYDYMALI!!! IP: *.astercity.net 29.08.03, 15:16 pan_pndzelek napisał: > Ale was WYDYMALI!!! Mulisz sie. Od dawna negocjowalismy aby ta impreza byla zalegalizowana. Wlasnie mamy to o co walczylismy bodajze od 5 lat. > Taka to była wielka "alternatywna" impreza. Jacyś pozieleniali ganiali i inne > ekologi a teraz co? Z Panem Policjantem za rączkę (a właściwie pedał w pedał), żeby wam się krzywda jaka nie stała. Tak wlasnie wygladaja wszystkie MASY na zachodzie: na rowerze jada pedal w pedal Pan Policjant i kucharka. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek A jednak was WYDYMALI!!! 29.08.03, 15:21 Gość portalu: Robert napisał(a): > Tak wlasnie wygladaja wszystkie MASY na zachodzie: na rowerze jada pedal w > pedal Pan Policjant i kucharka. To jeśli taki jest skład Masy - gliniarz i kuchta - to dla miejsca tam nie ma... PS. Podtrzymuję swoją opinię. Wydymali was i ujaili. Z "alternatywy" zrobili wam PRZEDSZKOLE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #1 Re: A jednak was WYDYMALI!!! IP: *.emergency.pl 29.08.03, 15:24 pan_pndzelek napisał: > Gość portalu: Robert napisał(a): > > Tak wlasnie wygladaja wszystkie MASY na zachodzie: na rowerze jada pedal w > > > pedal Pan Policjant i kucharka. > > To jeśli taki jest skład Masy - gliniarz i kuchta - to dla miejsca tam nie ma.. > . > > PS. Podtrzymuję swoją opinię. Wydymali was i ujaili. Z "alternatywy" zrobili > wam PRZEDSZKOLE... > > I ok jednego barana mniej nikt cię nie zmusza a o 19 masz dobranockę Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: A jednak was WYDYMALI!!! 29.08.03, 15:26 Spierdalaj PAROBASIE, nie do ciebie pisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #1 Re: A jednak was WYDYMALI!!! IP: *.emergency.pl 29.08.03, 15:31 pan_pndzelek napisał: > Spierdalaj PAROBASIE, nie do ciebie pisałem... A ja ci odpisałem to świadczy o twojej niedojżałości umysłowej. zapytaj mamy i taty czy udana była imprezka, bo sądząc po twojej przemyślanej wypowiedzi to był niezła. Bym zapomniał o 19 masz bajeczkę. ps Masz ogromne kompleksy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #1 Re: A jednak was WYDYMALI!!! IP: *.emergency.pl 29.08.03, 15:36 Zatkało czy problemy z trafieniem paluszkami w klawiaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: A jednak was WYDYMALI!!! IP: *.astercity.net 29.08.03, 16:06 pan_pndzelek napisał: > Gość portalu: Robert napisał(a): > > Tak wlasnie wygladaja wszystkie MASY na zachodzie: na rowerze jada pedal w > > > pedal Pan Policjant i kucharka. > > To jeśli taki jest skład Masy - gliniarz i kuchta - to dla miejsca tam nie ma.. Sa rowniez studenci i inzynierowie, przedszkolaki i muzycy, plastycy i emeryci. Sadze, ze moglbym dlugo wymieniac kogo mozna tam spotkac. Jednak na pewno nie widzialem nigdy pana z wielkim brzuchem i flaszka wody w dloni. > > PS. Podtrzymuję swoją opinię. Wydymali was i ujaili. Z "alternatywy" zrobili > wam PRZEDSZKOLE... Moze masz racje ale przez to bedzie bezpiecznie a w koncu wszystkim rowerzystom wlasnie oto chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Ale was WYDYMALI!!! IP: 217.153.16.* 11.09.03, 12:40 pan_pndzelek napisał: > Ale was WYDYMALI!!! > > Taka to była wielka "alternatywna" impreza. Jacyś pozieleniali ganiali i inne > ekologi a teraz co? Z Panem Policjantem za rączkę (a właściwie pedał w pedał), > żeby wam się krzywda jaka nie stała. Haha!!! Ale was UJAILI!!! Jak w > przedszkolu... Witaj o walony w pendzelek. Odpowiadam na twoje pytanie: - Widać że tych ciosów było za wiele.... KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l bezsens IP: 212.180.147.* 29.08.03, 22:44 Sam jeżdze dużo rowerem (może ostatnio trochę mniej), ale ta "impreza" to jakieś nieporozumienie. Oczywiste jest, że ścieżek rowerowych jest za mało, ale żeby co miesiąc z tego powodu blokować pół miasta, to już lekka przesada. Stojąc kiedyś w korku, widziałem karetkę pogotowia (R), która w związku z masą nie bardzo mogła przejechać - stała tak z 5 minut na skrzyżowaniu Świętokrzyskiej i Marszałkoskiej. Mam nadzieję tylko, że pacjent w tej karetce przeżył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: bezsens IP: jednosci:* / 192.168.0.* 30.08.03, 05:32 Gość portalu: l napisał(a): > Stojąc kiedyś w > korku, widziałem karetkę pogotowia (R), która w związku z masą > nie bardzo mogła przejechać - A może jednak wina leżała po stronie kierowców, którzy swoimi pojazdami uniemożliwiali jej przejazd, jak zresztą czynią to na codzień i żadna rowerowa masa do tego nie jest potrzebna... POzdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: IP: *.chello.pl 29.08.03, 22:44 Dlaczego nie karze się mandatami rowarzystów, którzy poruszają się po jezdniach obok których biegnie ścieżka rowerowa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: IP: jednosci:* / 192.168.0.* 30.08.03, 05:37 > Dlaczego nie karze się mandatami rowarzystów, którzy poruszają > się po jezdniach obok których biegnie ścieżka rowerowa ??? Zapewne z tego samego względu, dlaczego nie karze się pieszych łażących po ścieżkach, czy kierowców parkujących tam swoich samochodów, czy też kierowców jeżdżących szybciej niż dopuszczone w mieście 50, czy 60km/h... To takie proste... Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: IP: *.chello.pl 30.08.03, 06:24 Tyż prawda ... dzięki za logiczne rozwinięcie tematu... Pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: IP: 217.153.16.* 11.09.03, 12:48 Gość portalu: Wallenrod napisał(a): > Dlaczego nie karze się mandatami rowarzystów, którzy poruszają > się po jezdniach obok których biegnie ścieżka rowerowa ??? Z tego samego powodu, dla jakiego nie karze się 99% kierowców przekraczających dopuszczalną prędkość w mieście itd. itp. A tak poważnie to wiele ścieżek nigdzie się nie zaczyna i nigdzie nie prowadzi, a po za tym często jest zastawiona przez samochody lub nie nadaje się do użytku. Ponad to czy ścieżka jest, aby na pewno w moim kierunku?? KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: 'Masa krytyczna' zalegalizowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.03, 11:34 Gość portalu: Elleinne napisał(a): > NO WRESZCIE może zostaną zauważeni rowerzyści! :) A ja wolę zauważać rowerzystki. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Hunt Zamiana samochodów na rowery ? IP: *.acn.waw.pl 10.09.03, 09:05 Niedługo pozostanie nam wszystkim zamienić samochody na rowery, jesli nasz fantastyczny rząd wprowadzi w życie swe pomysły co do opłat za korzystanie z mostów i tunelów, za wjazd do Centrum, podniesienie opłat za parkowanie, no i jeszcze wzrośnie cena benzyny! Rok 2010, Centrum stolicy Polski: tysiące rowerzystów a między nimi przepychające się drogie limuzyny no i samochody rządowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Zamiana samochodów na rowery ? IP: *.itpp.pl 11.09.03, 10:02 Czyli idziemy w dokladnie odwrotnym kierunku niz np. Pekin. :) A tak powaznie, to ludziska predzej przesiada sie na motocykle, lub (co bardziej prawdopodobne) skutery, ktorymi da sie bez wiekszych wyrzeczen wygodnie jezdzic i w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Jazda w zimie 11.09.03, 11:29 A czy jezdziles skuterem lub motorem przy -20 st i po oblodzonej nawierzchni? Konia z rzedem temu kto tego dokona. A rowerem bez najmniejszego problemu taka trase pokonam. Mowie, ze pokonam bo przez ostanie 3 zimy wlasnie w takich warunkach dojezdzalem do pracy i to nie jakies pare km ale przez 11 km. Zajmowalomi to 35 min. A ile Tobie zajmowal powrot do domu podczas silnych opadow sniegu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Jazda w zimie IP: 217.153.16.* 11.09.03, 12:55 robertrobert1 napisał: > A czy jezdziles skuterem lub motorem przy -20 st i po oblodzonej nawierzchni? > Konia z rzedem temu kto tego dokona. > A rowerem bez najmniejszego problemu taka trase pokonam. Mowie, ze pokonam bo > przez ostanie 3 zimy wlasnie w takich warunkach dojezdzalem do pracy i to nie > jakies pare km ale przez 11 km. Zajmowalomi to 35 min. A ile Tobie zajmowal > powrot do domu podczas silnych opadow sniegu? Robert jakich opon używasz w zimie?? KA Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Jazda w zimie 11.09.03, 13:38 Marki ci teraz nie podam ale z grubym protektorem. Wiecej informacji jutro jak sprawdze w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Jazda w zimie IP: 217.153.16.* 11.09.03, 14:39 robertrobert1 napisał: > Marki ci teraz nie podam ale z grubym protektorem. Wiecej informacji jutro jak > sprawdze w domu. Nie sa to w każdym bąć razie jakieś wynalazki?? KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Jazda w zimie IP: *.astercity.net 11.09.03, 15:05 Tak. Sa to najwyklejsze terenowe opony. Kusilo mnie pare razy kupic opony z kolcami ale, ze w zimie nie zawsze jezdze po zasniezonych drogach dla rowerow tylko po suchych ulcach to stwierdzilem, ze nie ma sensu. Widzialem, ze zima kurierzy nadal jezdza na slikach ale chyba na ten wyczyn niepredko sie odwaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Jazda w zimie IP: 217.153.16.* 11.09.03, 16:01 Gość portalu: Robert napisał(a): > Tak. Sa to najwyklejsze terenowe opony. Kusilo mnie pare razy kupic opony z > kolcami ale, ze w zimie nie zawsze jezdze po zasniezonych drogach dla rowerow > tylko po suchych ulcach to stwierdzilem, ze nie ma sensu. Widzialem, ze zima > kurierzy nadal jezdza na slikach ale chyba na ten wyczyn niepredko sie odwaze. Ja zaraz wracam do domu, a mam opony Kendy półsliki, w Kołobrzegu jak popadało trzy razy usiłowałem zaliczyć asfalt... Co do zimy zupełny brak praktyki a mam zamiar w tym roku jeszcze pojeździć, a jak się uda to i nie przerywać jazdy przez całą zimę. Nie mam pojęcia tylko jak się do tego przygotować sprzętowo, z ubiorkiem sobie chyba poradze. KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Jazda w zimie IP: 217.153.16.* 12.09.03, 10:02 Udało się ponownie nie zaliczyć gleby, ale nie dlatego że nie było okazji, na przejeżdzie miła pani zastawiła mi drogę i omijając ją musiałem chamować przed wysokim krawężnikiem, zarzuciło mi tył, a kawałek dalej już na ulicy miły starszy pan wymusił na mnie pierszwństwo, było fajnie.... bo nic z tyłu akurat nie jechało gdy wlaczyłem z przyciąganiem ziemi ( bezwzglednie stwierdzam: więcej jest kretynów za kierownicą samochodu niż za kierownicą roweru, procentowo też) KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsen Re: Jazda w zimie IP: *.acn.waw.pl 11.09.03, 15:33 Ja skuterem i rowerem jeżdżę nawet jak jest śnieg i lód,ale dużym motocyklem nie potrafię(MZką potrafiłem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Zamiana samochodów na rowery ? IP: 217.153.16.* 11.09.03, 12:52 Gość portalu: Agent Hunt napisał(a): > Niedługo pozostanie nam wszystkim zamienić samochody na rowery, > jesli nasz fantastyczny rząd wprowadzi w życie swe pomysły co > do opłat za korzystanie z mostów i tunelów, za wjazd do > Centrum, podniesienie opłat za parkowanie, no i jeszcze > wzrośnie cena benzyny! > Rok 2010, Centrum stolicy Polski: > tysiące rowerzystów a między nimi przepychające się drogie > limuzyny no i samochody rządowe... Nie było by to takie głupie, a i zdrowiej by było, nawet dla tych co na rower by się nie przesiedli.... Kurde, do końca dnia nad niczym się już nie skupie tak zauroczyła mnie Twoja wizja KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsen Podsumowanie IP: *.acn.waw.pl 11.09.03, 18:14 Jeżeli Polacy choć trochę zmądrzeją,być może za 5-10 lat z wielkomiejskich ulic zniknie sporo samochodów,a w ich miejsce pojawią się rowery,skutery i motocykle o małych pojemnościach.Wiele osób zacznie traktować rower użytkowo i będzie pedałować do stacji kolejowej lub metra,tam parkować rower na specjalnym parkingu dla jednośladów i dalej np.do pracy jechać na szynach. Większość samochodów na ulicach przynajmniej wiosną,latem i jesienią będą stanowić taksówki,pojazdy zaopatrzenia,limuzyny rządowe czy radiowozy. Zmniejszą się korki,oczyści powietrze a ludzie schudną i będą lepiej się czuli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Podsumowanie IP: 217.153.16.* 12.09.03, 09:54 Gość portalu: Olsen napisał(a): > Jeżeli Polacy choć trochę zmądrzeją,być może za 5-10 lat z wielkomiejskich ulic > > zniknie sporo samochodów,a w ich miejsce pojawią się rowery,skutery i motocykle > > o małych pojemnościach.Wiele osób zacznie traktować rower użytkowo i będzie > pedałować do stacji kolejowej lub metra,tam parkować rower na specjalnym > parkingu dla jednośladów i dalej np.do pracy jechać na szynach. > Większość samochodów na ulicach przynajmniej wiosną,latem i jesienią będą > stanowić taksówki,pojazdy zaopatrzenia,limuzyny rządowe czy radiowozy. > Zmniejszą się korki,oczyści powietrze a ludzie schudną i będą lepiej się czuli. Witaj. Miałeś cudowny sen ;)))) KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Podsumowanie IP: 217.153.16.* 12.09.03, 10:10 Wracając do tematu ubranka na jesień i zime po wczorajszej i dzisiejszej jeździe widzę potrzebę zakupu kurtki i długich spodni na rower, ortalion i spodnie Adidasa) nie wypuszczają pary (dziś wylałem litr potu ze spodni a drugi wyżąłem z koszulki), a polar Adidasa niby z Climawet-u a też nie sprawdza się idealnie, no i koniecznie ochraniacze na buty, te ciuszki sprawdzają się przy jeżdzie spacerowej. Wszystko jeszcze da się wytrzymać gdy ma być to przejazd bez postoju do pracy ( tu w cieple zdejmuje zapocone ciuchy i je susze, ale gdybym tak miał jechać na wycieczkę i zatrzymał się taki przepocony na dworze to szlag by mnie na pewno trafił, a i przy temperaturach poniżej i około 0 to wystarczy minuta postoju na światłach) Tak że cofam wszystko to co wcześniej powiedziałem o ciuchach i polecam zakup profesjonalnych ciuchów na rower. Pogrzebałem w necie i znalazłem zupełnie niedrogie spodenki z wkładką (65zł)na Allegro, oraz kurtkę na stronie sklepu internetowego) Jeśli jesteś zainteresowany prześle ci linki. KA Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Ubranko na zime 12.09.03, 15:37 Oto wersja na silne mrozy: NOGI: - skarpety polarowe + buty za kostke - kalesony z bielizny antypotnej + ocieplane spodnie rowerowe + spodnie z ortalionu (ale oddychajace) TUŁOW: - Podkoszulek z dlugi rekawem z bielizny antypotnej + golf rowerowy + polar 200 + kurtka z hydrotexu GŁOWA: - cienka czapka kominiarka + maska na neopropylenowa na usta i nos ( chociaz po zalozeniu jej to tylko oczy sa widoczne) + kask Przy temperaturach w okolicy zera i powyzej odpowiednio zmniejszamy (zdejmujemy) warstwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Ubranko na zime IP: 217.153.16.* 12.09.03, 16:58 robertrobert1 napisał: > Oto wersja na silne mrozy: > NOGI: > - skarpety polarowe + buty za kostke > - kalesony z bielizny antypotnej + ocieplane spodnie rowerowe + spodnie z > ortalionu (ale oddychajace) > TUŁOW: > - Podkoszulek z dlugi rekawem z bielizny antypotnej + golf rowerowy + polar 200 > > + kurtka z hydrotexu > GŁOWA: > - cienka czapka kominiarka + maska na neopropylenowa na usta i nos ( chociaz po > > zalozeniu jej to tylko oczy sa widoczne) + kask > > Przy temperaturach w okolicy zera i powyzej odpowiednio zmniejszamy > (zdejmujemy) warstwy. Co sądzisz o kurtkach z neopropenu?? Robi takie firma Vitex (mam ich spodenki i są super) KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ubranko na zime IP: *.astercity.net 12.09.03, 17:52 Jezeli kurteczka i spodenki maja takie same wlasciwosci jak maska to raczej bylbym ostrozny z zakupem. Materiał na kurtke rowerowa powinien posiadac jak najlepsze wlasciwosci odprowadzajace pare wodna czyli pot a neopropen nie radzi sobie z tym najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Ubranko na zime IP: 217.153.16.* 15.09.03, 10:06 Dziś ponoć mają mieć dostawę kurtek, chyba zobacze co i jak. To co widziałem Gicomelli jest wiatro odporne ale niestety przemaka, w dehatlonie mają chore ceny, a ja szukam czegoś bardziej uniwersalnego, to co mam niestety nie sprawdza sie na jesienne jazdy, albo przemaka albo nie przepuszcza potu i jestem mokry. KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ubranko na zime IP: *.astercity.net 15.09.03, 10:54 Tak naprawde to nie ma uniwersalnego ubranka na silne opady deszczu. Przy delikatnych mzawkach to zwykly polar wystarczy. Oczywiscie pozniej musi schnac. Na silne opdy deszczu to nawet specjalna peleryna tez nie jest skuteczna bo skutecznie zabezpiecza od gory ale za to nogi i buty masz mokre wskutek bryzgajacej wody spod przedniego kola. Oczywiscie mozna temu zaradzic jadaz z predkoscia 10 km/h czyli nieco szybciej do pieszego ale wowczas czas dotarcia do celu wydluza sie niesamowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Ubranko na zime IP: 217.153.16.* 16.09.03, 10:27 Co sądzisz o tych ubrankach solen.com.pl/oferta/oferta.html KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ubranko na zime IP: *.astercity.net 16.09.03, 12:15 Interesujaca propozycja. Nie, wroc! To jest rewelacja. Wreszcie moge miec ubranko w takim kolorze jaki preferuje! Normalnie w sklepach ubranka na okres jesienno-zimowy sa w kolorach czarnych lub ciemnych co jest niekorzystne w przypadku poruszania sie po miescie a to mam jasne kolory. Bomba! Tylko wersja z czarnymi rekawami mi sie nie bardzo podoba. W ciemnosci nie bedzie widac znakow dawanych lewa reka. Rowniez jestem sceptyczny odnosnie ocieplanych kamizelek. Normalnie jak jezdze zima to nigdy mi nie jest zimno w tylow, predzej w rece. Wiesz, chyba u nich cos zamowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Ubranko na zime IP: 217.153.16.* 16.09.03, 16:04 Gość portalu: Robert napisał(a): > Interesujaca propozycja. Nie, wroc! To jest rewelacja. Wreszcie moge miec > ubranko w takim kolorze jaki preferuje! Normalnie w sklepach ubranka na okres > jesienno-zimowy sa w kolorach czarnych lub ciemnych co jest niekorzystne w > przypadku poruszania sie po miescie a to mam jasne kolory. Bomba! Tylko wersja > z czarnymi rekawami mi sie nie bardzo podoba. W ciemnosci nie bedzie widac > znakow dawanych lewa reka. Rowniez jestem sceptyczny odnosnie ocieplanych > kamizelek. Normalnie jak jezdze zima to nigdy mi nie jest zimno w tylow, > predzej w rece. > > Wiesz, chyba u nich cos zamowie. Też mi się podoba kolorystyka i już zamówiłem kurtkę W i kilka pierdułek, w planach mam spodenki na zimę SZDW i kurtkę WZPO, mają też bielizne a spotkałem się i ze skarpetkami tej firmy. Czekam teraz na dostawe i ciekaw jestem jakości, ale wygląda na to że powinna być dobra. Cop do kamizelek to jakies totalne nieporozumienie, marzną ręce ale tułów nie, to wymysł by nabić ludzi...Zaraz po odbiorze zamówienia podziele się wrażeniami. Nigdzie na razie nie znalazłem lepszej oferty KA Odpowiedz Link Zgłoś