aneczka_1981 Re: herbata zielona 25.08.10, 10:33 a ja jestem uzależniona od herbaty Eternal liściasta "Duży Liść" www.ziko.pl/p10245_eternal_herbata_lisciasta_100g.html Odpowiedz Link
nuova Re: Kawa, herbata 26.11.10, 13:49 Eksperymentuję z Nescafe Green blend. Ma smak zdecydowanie lepszy niż zwykła Neska, kt. uważam za najgorszą kawę rozpuszczalną jaką piłam, i kt. chyba pogorszyła się na przestzreni lat... Skusiłam sie na Dilmah Exeptional z mietą i miodem. Jak na Dilmah, to po jednym rodzaju herbaty nie moge oceniać całej kolekcji nowych smaków. Fakt, jest oryginalna w smaku. Odpowiedz Link
anula36 Kawa bellarom Lidl 14.12.10, 16:44 czy ktos moze probowal tej kawy w ziarnach lub mielonej firma Bellarom "caffe espresso"? Odpowiedz Link
anusiiia1313 Re: Kawa, herbata 16.12.10, 08:53 z przyczyn finansowych ostatnio kupiłam kawę w Biedronce za 6.99 zł 500 g (nazwy nie pamiętam) w żółtym opakowaniu- i jak za ta cenę jest na prawdę dobra. a herbatę uwielbiamy z całą rodziną z Anglii nazwa: PG, mam tam ciocię, która regularnie nam przesyła, ale wiem, że na allegro można też ją dostać, polecam Odpowiedz Link
anula36 Re: Kawa, herbata 22.12.10, 10:01 bardzo pozytywnie zaskoczyla mnie herbata Roibos z Lidla marki LOrd Nelson, zwykla i smakowa ( pomaranzca ,karmel) - bardzo dobre. Odpowiedz Link
nuova Wiem, że już nigdy nie kupię... herbata 11.01.11, 07:50 Wiem, że już nigdy nie kupię "herbaty" marki Carrefour pomarańcza z imbirem. Co to jest? nie wiem, ale na pewno herbatą tego nie nazwę! fuj Odpowiedz Link
nuova Re: Kawa, herbata 18.01.11, 12:30 Kawa 3w1 Kopiko z brązowym cukrem jest OK, choć z deczka za słodka [bo od 11 lat nie słodzę] Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Kawa, herbata 18.01.11, 18:57 Herbata - torebkowa lub rózne rodzaje sypanej, wszystkie marki Ahmad lub czasem czarne aromatyzowane kupowane na wagę. Kawa - Dallmayr Prodomo zaparzana w kawiarce pół na pół z wrzącym mlekiem. Pycha Odpowiedz Link
mezar73 Re: Kawa, herbata 25.02.11, 16:01 A próbowaliście latte z zielonej herbaty ? Ja ostatnio skusiłem się na japońską zieloną herbatę Matcha. Super ! Polecam sklep.freshandgreen.pl Odpowiedz Link
nuova Re: Kawa, herbata 07.11.11, 13:48 Z Bio-activ odkryłam owocową herbatę Żurawina z granatem, yerba mate i guaraną. Zapach nieziemski Smak taki sobie, bo nie przepadam za owocowymi. Z kaw popijam Nescafe Creme sensazione. Odpowiedz Link
kolec9 Re: Kawa, herbata 30.11.11, 11:38 Herbata - Safari marka Astra Kawa- 100% Arabica i tu z różnych firm Nie lubię mieszanek kaw szczególnie jak jest w nich dużo robusty to ma kwaśny posmak Odpowiedz Link
jolka.jolka.1 Re: Kawa, herbata 29.12.11, 16:40 Rozpuszczalną Nescafe Gold albo Jacobs złotą A sypaną różnie, Jacobsa zielonego najczęściej Herbatę piję rzadko. Odpowiedz Link
smutas13 wiem, że już nigdy nie kupię...kawy 02.01.12, 18:11 Astra Zwiedziona dobrymi opiniami skusiłam się, kupiłam, spróbowałam i postanowiłam - Nigdy więcej! Kwaśna, niesmaczna, pięknego aromatu brak Odpowiedz Link
mirszy Re: Kawa, herbata 11.01.12, 00:43 Z ekspresu ciśnieniowego - Gevalia ziarnista. Dostałam czerwoną Lavazze, ale mi nie podeszła. U koleżanki piłam też z ekspresu kawę z IKEI - super. Kupiłam, ale jeszcze nie robiłam. Na razie poszukuję swojego smaku, bo ekspres dopiero od Świąt. Z herbat - tetley earl grey, lub z Lidla z dzikiej róży. Odpowiedz Link
kawosz3 Re: Kawa, herbata 15.02.12, 10:44 ZACHĘCAM WSZYSTKICH KAWOSZY DO PRZYŁĄCZENIA SIĘ DO SPOŁECZNEJ INICJATYWY ZAKUPU GRUPOWEGO WIĘKSZEJ ILOŚCI DOSKONAŁEJ (ZDECYDOWANIE JEDNEJ Z NAJLEPSZYCH) ŚWIEŻEJ WŁOSKIEJ KAWY BAZZARA TOP 12 GRAN CRU W OPAKOWANIACH 250G OD JEJ BEZPOŚREDNIEGO DYSTRYBUTORA PO ATRAKCYJNEJ, WYNEGOCJOWANEJ CENIE, KTÓRA TO INICJATYWA NARODZIŁA SIĘ W TYM MIEJSCU caffeprego.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=8456&start=135 Odpowiedz Link
krakowskim_targiem Re: Kawa, herbata 29.02.12, 09:28 przede wszystkim to nie dzierżę minutki i sagi. pozostałe herbaty uważam za znośne, łącznie z zieloną, czerwoną czy białą - firma nie robi różnicy Odpowiedz Link
nuova Re: Kawa, herbata 19.12.12, 08:53 Moje zimowe odkrycie - herbata Bio-active Rooibos miód i cytryna; a ponadto: Grejpfrut z acai lub Mięta imbir i pomarańcza. Wszystkie smaczne, aromatyczne, każda w innym sytlu. Odpowiedz Link
awanturka HERBATY!!! 04.01.13, 20:15 jestem smokoszem herbaty podobno nie spoób kupić naprawdę dobrej herbaty w torebkach - ja jestem innego zdania to herbaty, ktore wydają mi się niezłe - owoc moich wieloletnich poszukiwań (umieszczam obok nazwy gwiazdki jako moją subiektywną ocenę) proszę zwracać uwagę na firmę! HERBATY CZARNE Darjeling tea (Twinings) ***** Ceylon Pekoe tee (Twinings) *** Pure assam special (Eilles) ***** The de Ceylan scotland (Twinings) *** Earl grey (Teekanne) ** Blue berry (Lipton) ***** (owoce jagodowe) Exclusiwe Assam (Irving) ***** (płatki róży i bławatka) Ceylon (Lipton) ***** Assam (Lipton) ***** Gold (Lipton) ***** (kwiat nagietka) Lady grey ***** (bergamotka ,cytryna, pomarańcza) HERBATY BIAŁE White tea (Irving) ** White tea (Tekanne) *** Melon & Plum White (Irving) ***** (melon, śliwka) Irving Fig & Pear White (Irving) ***** Wild strawberrys & tangerine (Lipton) **** (poziomka i mandarynka) White redberry (Teekanne) **** (czerwone owoce) White citrus (Teekanne) **** (owoce cytrusowe) HERBATY ZIELONE Indonesian Sencha (Lipton) ***** Zen Chai – speciality tee (Teekanne) ***** (owoce egzotyczne) Green tea – orange (Teekanne) *** (pomarańcza) Green tea – citrus (Lipton) **** (owoce cytrusowe) Green tea – echinacea (Teekanne) ** (jeżówka purpurowa) Green tea – opuncja (Teekanne) ***** (opuncja figowa) Green tea – lychee (Teekanne) ** (liczi) INNE Garden selection (Teekanne) ***** (czarny bez, cytryna) Ginger lemon (Teekanne) ***** (imbir, cytryna) Melisa lemon (Teekanne) *** (melisa, cytryna) Miodowo-imbirowa (biofix) ** Sweet pearl *** (gruszka) Odpowiedz Link
awanturka Re: HERBATY!!! 04.01.13, 20:19 nie podałam marki Lady grey (twinnings) ***** (bergamotka ,cytryna, pomarańcza) Odpowiedz Link
kio-ko Re: HERBATY!!! 05.01.13, 17:07 moja ulubiona, ja swoją przywożę z Anglii koszt 100 torebek to ok 15zł. Odpowiedz Link
awanturka Re: HERBATY!!! 06.01.13, 12:21 Ja kupuję na allegro - przeważnie 9 zł/20 szt (+wysyłka) razy zdarzyła mi się okazja i kupiłam taniej, 5 zł/20sztuk Odpowiedz Link
kio-ko Re: HERBATY!!! 06.01.13, 16:38 poszukaj w sklepach z herbata- wysyłka zawsze odpadnie. w Carrefourze są Twiningsy ale nie wiem czy jest Lady Gray. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kawa, herbata 06.01.13, 16:21 www.smacznaherbata.pl/herbata-czarna-z-pieprzem,-kardamonem-i-cynamonem-20tbx2g Na kolana nie powala ale zawsze jakies urozmaicenie to jest Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kawa, herbata 09.01.13, 11:40 nuova napisała: > Od wczoraj poszukuję jej. Zakupić przez net się nie da? Odpowiedz Link
nuova Re: Kawa, herbata 15.01.13, 10:44 sibeliuss napisał: > Zakupić przez net się nie da? Może da. Aż takiego parcia na nią nie mam. Odpowiedz Link
czarny_czarnuszek Re: Kawa, herbata 06.01.13, 21:57 Jeśli chodzi o kawę to zarówno rozpuszczalna jak i z ekspresu ciśnieniowego. Pierwsza to przeważnie Nescafe, Tchibo, Jacobs. Do ekspresu sprawdza się np.Segafrego i Lavaza. Smakoszem herbatki nie jestem ale np. Dilmah czy Lipton- chociaż czasem i Saga lub Ramsey Odpowiedz Link
czarny_czarnuszek Re: Kawa, herbata 18.01.13, 20:09 Zgadza się- w cenie też ... a wiadomo,że czasem trzeba oszczędzać bardziej heheh. Odpowiedz Link
mt01234 [...] 19.03.13, 14:54 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
allekawa Re: Kawa, herbata 14.01.13, 16:22 Serdecznie zapraszam do odwiedzenia sklepu z kawą allekawa.pl W jednym miejscu możecie Państwo znaleźć kilka nut z różnych zakątków świata. Każdy wybierze tu coś dla siebie – osoby delektujące się łagodnym smakiem kawy z delikatną kremą, jak i osoby lubiące mocne, czarne espresso. Wszystkie kawy są odpowiednio wyselekcjonowane. Większość z nich jest importowana z Niemiec, Włoch i Holandii. Gwarantuje to zachowanie największych norm jakości, jak i nieustającą świeżość. Serdecznie polecamy! Odpowiedz Link
nuova w lecie kubek "normalnej" kawy w ostawce 09.05.13, 13:34 www.ciao.de/Bellarom_Coffee_Shot_Espresso__7900330 mały strzał z rańca - teraz ją pijam, kiedy na polu wysokie temp. Odpowiedz Link
scoora82 Re: Kawa, herbata 27.05.13, 08:28 zapraszam na bloga o kawie smakosz-kawy.blogspot.com/ Odpowiedz Link
nuova Re: Kawa, herbata 26.11.13, 08:30 Skusiłam się na kawę z biedronki "D or Creme", ale wypiję tylko 150 g zawartości słoika i nigdy więcej do tej "kawy" nie wrócę. Jest kwaśna, słaba, nieekonomiczna. Odpowiedz Link
gaza765 [...] 16.12.13, 15:11 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
anna.kraw [...] 05.01.14, 19:35 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
nuova Re: Kawa, herbata 27.08.14, 14:56 Irving (czarna cejlon) czereśnia z imbirem - pycha. Odpowiedz Link
nuova Re: Kawa, herbata 28.08.14, 09:34 nuova napisała: > Irving (czarna cejlon) czereśnia z imbirem (...). Sorry, z kardamonem. Odpowiedz Link
justa1264 Re: Kawa, herbata 11.09.14, 14:08 Herbaty liptona są moimi ulubionymi, są mocne, esencjonalne. Najlepsza owocowa z figą, polecam Odpowiedz Link
grafelka Re: Kawa, herbata 11.09.14, 20:53 ja lubię earl grey i owocowe Teekane z imbirem a kawy nie pijam Odpowiedz Link
jaszczur.ka_87 Re: Kawa, herbata 19.09.14, 13:59 Ziarnista Lavazza robusta lub arabica [także mieszanki] w postaci espresso lub latte macchiato z ekspresu ciśnieniowego. Herbata - zielona liściasta gun powder z Tarltona. Odpowiedz Link