Dodaj do ulubionych

Pani Walewska

30.09.11, 12:25
Dzisiaj w drogerii zauwazylam mydlo Pani Walewska. Wyprodukowalo je Miraculum . Piękny elegancki granatowy kartonik z zloconymi napisami.No wprost cudo! Jest to edycja jubileuszowa z okazji 40-lecia tej firmy.Pachnie to mydelko przepieknie.
Obserwuj wątek
    • awanturka Re: Pani Walewska 30.09.11, 17:52
      Perfumy też pachły nieźle, nie wiem czy jeszcze produkują.
      Sądząc po ich trwałości były na dobrych komponentach.

A może ktoś pamięta serię SAWA (chyba tej samej firmy)?
      To miała była seria wypuszczona na rynek z serią WARS (woda po goleniu istnieje do dzisiaj)
      nie wiem czemu dość szybko zniknęła z rynku.
      Perfumy miały przecudny zapach, nigdy nic tak pięknego nie wąchałam.

Zapach był silny (trzeba było bardzo uważać, żeby nie przesadzić) i trwały do tego stopnia, że nawet mycie nie było go w stanie usunąć (co było równocześnie zaletą i wadą).

Pamięta ktoś te perfumy? (koniec lat siedemdziesiątych).
      • felinecaline Re: Pani Walewska 30.09.11, 21:50
        Pachly spod pachy pewnie, wlasciwie stosowane pachnialy. Rzeczywiscie calkiem niezle.
        • f.l.y Re: Pani Walewska 30.09.11, 22:40
          pamiętam, że wypuszczono jeszcze białą i czerwoną serię tej wody, ale te zapachy były takie sobie...
          • awanturka Re: Pani Walewska 01.10.11, 02:30
            jest też krem Pani Walewska na dzień i na noc.
            Moim zdaniem na jak na krem ma zapach za intensywny.
          • awanturka Re: Pani Walewska 01.10.11, 02:32
            Czerwonej nie znam.
            Biała to wymysł dużo późniejszych czAsów (lata 90-te?) i do tej granatowej jej daleko.
    • awanturka Re: Pani Walewska 30.09.11, 18:16
      Teraz sobie przypomniałam, że perfumy Pani Walewska są dostępne i to za jakieś śmieszne pieniądze.

Ciemnogranatowy flakonik o ciekawym kształcie, niewielki złoty napis, złota zakrętka. jeżeli to ta sama jakość co kiedyś i komuś podoba się ten zapach to naprawdę warto!
    • awanturka Re: Pani Walewska 01.10.11, 14:15
      dla zainteresowanych linki:

- www.miraculum.pl/produkty/kremowe-mydlo-do-ciala (mydełko)

- www.miraculum.pl/produkty/pani-walewska (wszystko co można dostać z tej serii)
      • 25augustyna Re: Pani Walewska 27.10.11, 16:08
        ostatnio widziałam w Biedronce limitowana serię. W takich małych flakonikach niebieskie, czerwone i białe chyba. Nie pamiętam dokładnie i ceny też nie , bo mnie nie zachwyciły. Wręcz przeciwnie
        • awanturka Re: Pani Walewska 28.10.11, 17:50
          Też je widziałam ostatnio w Biedronce, flakoniki brzydkie (kiedys riobil je dużo bardziej dopracowane).

te które pamiętam były trzykrotnie większe.
          zapach też nie ten (pewnie używają byle jakich komponentów), cena chyba 14,50.

Wierz mi, to kiedyś były całkiem niezłe perfumy.
          Choć nie w mioim stylu (zapach był taki ciężki, duszny)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka