Dodaj do ulubionych

Oszczędzanie jak hobby.

08.12.11, 08:03
biznes.onet.pl/oszczedzanie-jak-hobby,18572,4951932,1,prasa-detal
Judith jest gotowa jadać posiłki, których nie lubi, wypatrywać w sklepach darmowych gadżetów, a nawet zbierać rzucone wokół sklepów rachunki – wszystko po to, by wydawać jak najmniej pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Oszczędzanie jak hobby. 08.12.11, 15:25
      To nie hobby,to choroba.
    • f.l.y Re: Oszczędzanie jak hobby. 11.12.11, 17:39
      raz hobby, raz konieczność... zawsze powtarzam, że punkt widzenia zależy od punktu siedzena smile
    • gazeta_mi_placi Re: Oszczędzanie jak hobby. 12.12.11, 14:56
      Mam kartę do sklepu spożywczego która uprawnia do zniżki około 5% (robię tam zakupy "codzienne" tj. co drugi dzień średnio), mąż się śmieje, ale jak patrzę na rachunki to mam i 2 złote oszczędności nieraz.
      Zawsze coś.
      Ostatnio w innym sklepie (akwarystycznym) gdzie mam kartę stałego klienta zaoszczędziłam 20 zł (zepsuło się coś poważniejszego i sprzęt kosztował dość dużo).
      A teraz robię zakupy w Almie, jest taniej niż w spożywczym (wbrew pozorom), wiem bo porównywałam, na artykułach które kupuję tam i w Almie większość produktów jest 10-40 groszy tańsza.
      • gazeta_mi_placi Re: Oszczędzanie jak hobby. 12.12.11, 14:58
        A Panią z artykułu podziwiam, też tak bym chciała.
        Na razie oszczędzam na wodzie, uważam że codzienny prysznic gdy nie pracuje się na budowie i nie uprawia sportu jest doskonale zbędny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka