Dodaj do ulubionych

Gdzie CZEKOLADA ?

23.06.04, 00:03
słuchajcie gdzie mozna sie napic prawdziwej i gęstej czekolady.Byłam ostatnio
w WEDLU koło szpitalnej i co wypiłam? jakieś rozwodnione <za przeproszeniem>
badziewie :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.ssss.gouv.qc.ca 23.06.04, 13:49
      Moja siostrzenice ktora spedzala wakacje w Polsce, tez wyslalem na wspaniala
      czekolade ( przynajmniej taka pamietalem sprzed lat ) do Wedla na Szpitalna i
      wrocila..........zawiedziona, sic !! Stwierdzila delikatnie, ku mojemu
      zdumieniu, ze wiecej oczekiwala po napoju ktory tam jej podano !! A wiec
      okazuje sie, ze wedlowska czekolada zeszla na psy.............
    • Gość: Seb Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.stacje.agora.pl 06.07.04, 11:19
      A to ciekawe!!!!!!!!!!!!
      Byłe tam juz jakiś czas temu (ze 2 lata) i była rewelacyjna. Od tej pory żadna
      czekolada pita gdzie indziej się nie umtwała - chyba z torebek ją robią. Zawsze
      mówiłem, że nie ma jak Wedel
      • Gość: Maciek Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.ssss.gouv.qc.ca 06.07.04, 18:17
        W drugiej polowie lipca bede na urlopie to wpadne na Szpitalna i zdam raport z
        wizytki.
    • Gość: Syrena Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.mennica.com.pl 07.07.04, 09:21
      Polecam sklep firmowy Wawela na Nowym Świecie. Rewelacja za bardzo małe
      pieniądze. Niebo w gębie! Naprawdę.
      Pozdrawiam
      Syrena
    • werwolf1975 Re: Gdzie CZEKOLADA ? 26.07.04, 16:05
      Zdecydowanie polecam cukierni w podwórzu wyremontowanej kamienicy przy
      Chmielnej 30. Budynek nalezy do Wlochow, ww. cukiernia rowniez, maja b. dobra
      czekolade i lody.
    • Gość: kiwi Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.chello.pl 28.07.04, 23:35
      To chyba jakiś niechlubny wyjątek. Bywam u Wedla i jeszcze nigdy, nigy nie
      dostałam rozwodnionedo czegoś tylko zawsze gęstą, jedwabistą czekoladę. Dodam,
      ze bywam i na Szpitalnej, i na Zamojskiego. Raz na kilka tygodni.
      • Gość: syn pracownicy Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.man.polbox.pl 29.07.04, 11:49
        Nawiazujac do popzredniej wypowiedzi na forum, jako syn osoby pracujacej w
        Wedlu chcialbym podkreslic, ze czekolada Wedla na Szpitalnej jest po prostu
        wyborna i wcale nie przypomina w smaku lury ani pomyjow, jak to sugeruja osoby
        odwiedzajace nasz lokal przy szpitalnej w charakterze gosci i klientów.
        Wystarczy zajrzec do ksiegi skarg i wnioskow zeby zobaczyc ze placowka
        gastronomiczna przy ulicy szpitalnej cieszy sie uznaniem stalej klienteli oraz
        osob odwiedzajacych ten lokal i to juz od wielu lat. Duzym uznaniem cieszy sie
        przepiekny, bardzo wytworny wystroj wnetrz, zapewniajacy mozliwosc konsumpcji w
        bardzo kulturalnym otoczeniu. Osoby krytykujące wspaniala czekolade Wedla maja
        zbyt wygorowane wymagania i nie wiadomo czego by chcialy, a przeciez jeszcze
        tak niedawno - wystarczy siegnac pamieciom - dostep do czekolady ze strony
        spoleczenstwa byl tak utrudniony reglamentacją i przejsciowymi brakami w
        zaopatrzeniu. A komu nie smakuje tego personel nie bedzie zatrzymywac, droga
        wolna, laski bez.
        • mike_ Re: Gdzie CZEKOLADA ? 29.07.04, 14:44
          A sĄ i tacy, co naszemu Wedlowi wpychaja szpilki - TO NIE LUDZIE TO WILKI
        • z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ? 07.09.04, 10:00
          Gość portalu: syn pracownicy napisał(a):

Duzym uznaniem cieszy sie
          >
          > przepiekny, bardzo wytworny wystroj wnetrz, zapewniajacy mozliwosc konsumpcji
          w
          >
          > bardzo kulturalnym otoczeniu.

Tylko ten barek tam nie pasuje!!! Poszłam do Wedla po dłuższej nieobecności i
          się bardzo zawiodłam, jak zobaczyłam tę zmianę. Ale czekolada jest i tak
          wyśmienita!!
          • kragmel Re: Gdzie CZEKOLADA ? 10.09.04, 00:06
            a kiedy tam byłaś? bo ja przez całe lato widziałam papier pakowy w oknach,
            drzwi zamknięte na cztery spusty - sklepu firmowego na szpitalnej brak.
            przenieśli się, zlikwidowali, czy to remont był?
            • z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ? 10.09.04, 11:01
              W pijalni czekolady byłam ponad pół roku temu.
              Pod koniec czerwca sklep był jeszcze czynny, ale na początku lipca już było
              zamknięte. Nadal jest zamknięty? Pijalnia też?
    • cucuru Re: Gdzie CZEKOLADA ? 11.09.04, 16:38
      właśnie ostatnio chciałam pojsc do wedla zeby sprawdzic co z tą czekoladą<moze
      wtedy po prostu mi sie tak trafilo> a tu niespodzianka i kartony na oknach :-0
      co jest?
      • Gość: Agata Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.crowley.pl 16.09.04, 13:06
        W Wedlu przy Szpitalnej jest remont
        • z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ? 16.09.04, 20:24
          Może zdemontują ten barek, który wogóle tam nie pasuje i moim zdaniem psuje
          klimat tego miejsca.
          • Gość: Agata Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.crowley.pl 21.09.04, 17:21
            Jaki barek? Nie pamiętam żebym taki tam widziała :(
            Inna sprawa, że dobry rok już tam nie byłam
            • z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ? 21.09.04, 19:24
              Ten barek jest w tej dalszej jasnoróżowej sali.
              • Gość: L.aura KIEDY CZEKOLADA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:44
                to kiedy bedzie mozna sie wrescie napic tej czekolady?
                Wie ktos?
                chcialam zabrac mojego goscia... pol dnia mu chrzanilam o tej czekoladzie... a
                tu.. remont ;(
                • z-o-s-i-a Re: KIEDY CZEKOLADA ? 23.09.04, 20:28
                  Dzisiaj przechodziłam obok Wedla i zobaczyłam, że już jest otwarte (sklep i
                  pijalnia). Wprowadzili trochę zmian. Dostawili dodatkowe stoliczki, m.in. na
                  terenie sklepu, a także w miejscu gdzie kiedyś była szatnia (z takim
                  sympatycznym Panem Szatniarzem). Zlikwidowali drzwi wewnątrz, co sprawiło, że
                  sklep i pijalnia stanowi teraz jedną całość. Przemalowali ściany na żółty i na
                  ceglany kolor. Powiesili ryciny na ścianach. A co najważniejsze: ...
                  zlikwidowali barek!!!!
                  Niestety nie miałam czasu, żeby wypić czekoladę, ale chyba smak się nie
                  powinien zmienić!
                  Następnym razem postaram się tam wstąpić chociaż na jedną filiżankę!
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: L.aura Re: KIEDY CZEKOLADA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:18
                    pic w sklepie?
                    jeszcze tam nie bylam, ale chyba to nie bedzie juz ten sam klimat :/
                    • z-o-s-i-a Re: KIEDY CZEKOLADA ? 24.09.04, 19:14
                      Wystrój sklepu też się trochę zmienił, stoliczki są pod oknami i wcale to tak
                      nie razi. Ale zawsze można usiąść przy "dawnych" stoliczkach.
                      Cały wystrój (nawet stroje pracowników) jest jakby z poprzedniej epoki.
                      Moim zdaniem zmiany są na korzyść! Mam nadzieję, że inni mają podobną opinię!
                      • jazzfoxy Re: KIEDY CZEKOLADA ? 27.09.04, 10:25
                        Znam pijalnie czekolady Wedla, ale ostatnio bylam u Bliklego,
                        przy pl. Wilsona i czekolada byla wysmienita!
                  • z-o-s-i-a Re: KIEDY CZEKOLADA ? 06.10.04, 22:02
                    z-o-s-i-a napisała:

> Następnym razem postaram się tam wstąpić chociaż na jedną filiżankę!
                    > Pozdrawiam!

Ostatnio udało mi się wstąpić do Wedla na czekoladę, ale miałam duży kłopot....
                    żeby się zdecydować co wypić. Kiedyś był chyba tylko jeden rodzaj czekolady, a
                    teraz podają ją przynajmniej na 15 sposobów!! Wypiłam dwa różne smaki czekolady
                    i obie były wyśmienite!
                    Mam nadzieję, że obsługa się trochę "rozkręci", bo naprawdę długo się czekało
                    na podanie menu, a później na przyjęcie zamówienia. Ale to pewnie tylko tak na
                    początku, bo w końcu niedawno otworzyli.
                    Niedługo wybiorę się tam znowu! Już mi ślinka cieknie na samą myśl... ;)
    • Gość: nn Re: Gdzie CZEKOLADA ?W kafejce firmy "Wawel" IP: 217.11.136.* 07.10.04, 10:00
      ......... niestety ale pilam ja w Krakowie. Czy "Wawel" ma w Warszawie swoja
      firmowa cukiernie w torej mozna wypic rowniez czekolade?
      • z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ?W kafejce firmy "Wawel" 02.11.04, 18:39
        Gość portalu: nn napisał(a):

> ......... niestety ale pilam ja w Krakowie. Czy "Wawel" ma w Warszawie swoja
        > firmowa cukiernie w torej mozna wypic rowniez czekolade?

Jest, na Nowym Świecie 64, ale jeszcze tam nie byłam. Jakoś mi nie po drodze.
        • Gość: nn Re: Gdzie CZEKOLADA ?W kafejce firmy "Wawel" IP: 217.11.136.* 06.11.04, 10:57
          Dzieki z o s i a!!
          Sprawdze to mozliwie szybko
      • z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ?W kafejce firmy "Wawel" 07.12.04, 20:09
        Ponieważ, nikt nie napisał o czekoladzie "Wawel" postanowiłam sama się
        przekonać jak smakuje. Czekolada bardzo dobra, tylko niestety, tego miejsca na
        Nowym Świecie nie można nazwać pijalnią. Jest to po prostu sklep firmowy, w
        którym oprócz zrobienia czekoladowych zakupów, przy okazji można spróbować
        czekolady. Piszę spróbować, bo filiżanki są miniaturowe (90ml) i wypijając
        jedną można stwierdzić tylko, że to co pijemy jest czekoladą i do tego nawet
        bardzo dobrą czekoladą! Nie jest to miejsce, do którego można przyjść i
        popijając czekoladę pogadać sobie o tym i o tamtym (pomijajam fakt, że inne
        osoby czekające w kolejce, stoją Tobie nad głową). Z tego co zaobserwowałam,
        ludzie tam przychodzą, stają w kolejce, kupują czekoladę, biorą ją do
        stoliczka, nie rozbierając się siadają, wypijają ją dwoma łykami i wychodzą.
        Nie wiem jak jest w Krakowie, ale szkoda, że ten lokal przy Nowym Świecie nie
        ma większej powierzchni, bo byłoby tam bardzo sympatycznie. Może się to zwykle
        nie opłaca, bo wynajęcie większej powierzchni jest drogie, ale chodziaż mogliby
        tę czekoladę serwować w większych filiżankach. Nie jest to wygodne, jeżli po
        wypiciu jednej małej porcji, trzeba wstawać od stolika, stawać jeszcze raz do
        kolejki i czekać, żeby zamowić sobie kolejną porcję! Mimo wszystko warto ją
        spróbować, bo jest pyszna! Tylko pamiętajcie, żeby od razu zamowić po dwie
        porcje na osobę! :)
    • agawalora Re: Gdzie CZEKOLADA ? 20.10.04, 19:53
      Kiedyś, dawno temu jak byłam na studiach (czyli jakieś 7 lat temu:)) wspaniałą
      czekoladę na gorąco można było kupić w sezonie zimowym w Zielonej Budce - była
      faktycznie dużo lepsza od wedlowskiej. No ale niestety nie wiem jak to jest
      teraz tym bardziej, że Zielona Budka chyba pozamykała swoje śliczne budki.....
      Aga
      • Gość: Ona Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:37
        Ostatnio przypadkiem trafilam wracajac z delegacji do knajpy "Chata za wsia"
        drewnina chata po prawej stronie jak jedzie sie z Gdanska do w-wy zaraz za
        Płonskiem i tam poprosiłąm o czekolade na gorąco, z mysla pewnie dostane taka
        zageszczona kawe capuccino a to niespodzainka. DOstalam PRAWDZIWA gorzaka
        czekolade rozpuszczona w filizance, to bylo niebo w gebie, cud malina. Za pare
        tyg. poszlismy do Wedla na Szpitalnej, wedlowska czekolada do piet nie
        dorastala tej za W-wa :-( Bardzo bardzo polecam czkolade w chacie, swoja droga
        nalesniki ze szpinakiem pod beszamelem byly tez pyszne, a moj kolega zajadal
        sie zurkiem w chelebi i pierogami ruskimi, tez pychotka.
        • Gość: Agata Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.crowley.pl 04.11.04, 14:17
          Widziałam, że Wedel otworzył pijalnię czekolady w centrum Arkadia. Nie byłam.
          Nie piłam. Nie mogę się wypowiedzieć o smaku.
          • Gość: lu Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 14:59
            Bylam w Arkadii - odradzam: nie ta atmosfera (Wedel nie jest oszkolony, wiec
            jest glosno, atmosfera sklepowa, glosno; traci caly czar), duzo mniejszy wybor
            czekolady niz na Szpitalnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka