cucuru 23.06.04, 00:03 słuchajcie gdzie mozna sie napic prawdziwej i gęstej czekolady.Byłam ostatnio w WEDLU koło szpitalnej i co wypiłam? jakieś rozwodnione <za przeproszeniem> badziewie :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.ssss.gouv.qc.ca 23.06.04, 13:49 Moja siostrzenice ktora spedzala wakacje w Polsce, tez wyslalem na wspaniala czekolade ( przynajmniej taka pamietalem sprzed lat ) do Wedla na Szpitalna i wrocila..........zawiedziona, sic !! Stwierdzila delikatnie, ku mojemu zdumieniu, ze wiecej oczekiwala po napoju ktory tam jej podano !! A wiec okazuje sie, ze wedlowska czekolada zeszla na psy............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.stacje.agora.pl 06.07.04, 11:19 A to ciekawe!!!!!!!!!!!! Byłe tam juz jakiś czas temu (ze 2 lata) i była rewelacyjna. Od tej pory żadna czekolada pita gdzie indziej się nie umtwała - chyba z torebek ją robią. Zawsze mówiłem, że nie ma jak Wedel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.ssss.gouv.qc.ca 06.07.04, 18:17 W drugiej polowie lipca bede na urlopie to wpadne na Szpitalna i zdam raport z wizytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.mennica.com.pl 07.07.04, 09:21 Polecam sklep firmowy Wawela na Nowym Świecie. Rewelacja za bardzo małe pieniądze. Niebo w gębie! Naprawdę. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
werwolf1975 Re: Gdzie CZEKOLADA ? 26.07.04, 16:05 Zdecydowanie polecam cukierni w podwórzu wyremontowanej kamienicy przy Chmielnej 30. Budynek nalezy do Wlochow, ww. cukiernia rowniez, maja b. dobra czekolade i lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.chello.pl 28.07.04, 23:35 To chyba jakiś niechlubny wyjątek. Bywam u Wedla i jeszcze nigdy, nigy nie dostałam rozwodnionedo czegoś tylko zawsze gęstą, jedwabistą czekoladę. Dodam, ze bywam i na Szpitalnej, i na Zamojskiego. Raz na kilka tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn pracownicy Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.man.polbox.pl 29.07.04, 11:49 Nawiazujac do popzredniej wypowiedzi na forum, jako syn osoby pracujacej w Wedlu chcialbym podkreslic, ze czekolada Wedla na Szpitalnej jest po prostu wyborna i wcale nie przypomina w smaku lury ani pomyjow, jak to sugeruja osoby odwiedzajace nasz lokal przy szpitalnej w charakterze gosci i klientów. Wystarczy zajrzec do ksiegi skarg i wnioskow zeby zobaczyc ze placowka gastronomiczna przy ulicy szpitalnej cieszy sie uznaniem stalej klienteli oraz osob odwiedzajacych ten lokal i to juz od wielu lat. Duzym uznaniem cieszy sie przepiekny, bardzo wytworny wystroj wnetrz, zapewniajacy mozliwosc konsumpcji w bardzo kulturalnym otoczeniu. Osoby krytykujące wspaniala czekolade Wedla maja zbyt wygorowane wymagania i nie wiadomo czego by chcialy, a przeciez jeszcze tak niedawno - wystarczy siegnac pamieciom - dostep do czekolady ze strony spoleczenstwa byl tak utrudniony reglamentacją i przejsciowymi brakami w zaopatrzeniu. A komu nie smakuje tego personel nie bedzie zatrzymywac, droga wolna, laski bez. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Gdzie CZEKOLADA ? 29.07.04, 14:44 A sĄ i tacy, co naszemu Wedlowi wpychaja szpilki - TO NIE LUDZIE TO WILKI Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ? 07.09.04, 10:00 Gość portalu: syn pracownicy napisał(a): Duzym uznaniem cieszy sie > > przepiekny, bardzo wytworny wystroj wnetrz, zapewniajacy mozliwosc konsumpcji w > > bardzo kulturalnym otoczeniu. Tylko ten barek tam nie pasuje!!! Poszłam do Wedla po dłuższej nieobecności i się bardzo zawiodłam, jak zobaczyłam tę zmianę. Ale czekolada jest i tak wyśmienita!! Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Gdzie CZEKOLADA ? 10.09.04, 00:06 a kiedy tam byłaś? bo ja przez całe lato widziałam papier pakowy w oknach, drzwi zamknięte na cztery spusty - sklepu firmowego na szpitalnej brak. przenieśli się, zlikwidowali, czy to remont był? Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ? 10.09.04, 11:01 W pijalni czekolady byłam ponad pół roku temu. Pod koniec czerwca sklep był jeszcze czynny, ale na początku lipca już było zamknięte. Nadal jest zamknięty? Pijalnia też? Odpowiedz Link Zgłoś
cucuru Re: Gdzie CZEKOLADA ? 11.09.04, 16:38 właśnie ostatnio chciałam pojsc do wedla zeby sprawdzic co z tą czekoladą<moze wtedy po prostu mi sie tak trafilo> a tu niespodzianka i kartony na oknach :-0 co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.crowley.pl 16.09.04, 13:06 W Wedlu przy Szpitalnej jest remont Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ? 16.09.04, 20:24 Może zdemontują ten barek, który wogóle tam nie pasuje i moim zdaniem psuje klimat tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.crowley.pl 21.09.04, 17:21 Jaki barek? Nie pamiętam żebym taki tam widziała :( Inna sprawa, że dobry rok już tam nie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ? 21.09.04, 19:24 Ten barek jest w tej dalszej jasnoróżowej sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.aura KIEDY CZEKOLADA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:44 to kiedy bedzie mozna sie wrescie napic tej czekolady? Wie ktos? chcialam zabrac mojego goscia... pol dnia mu chrzanilam o tej czekoladzie... a tu.. remont ;( Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: KIEDY CZEKOLADA ? 23.09.04, 20:28 Dzisiaj przechodziłam obok Wedla i zobaczyłam, że już jest otwarte (sklep i pijalnia). Wprowadzili trochę zmian. Dostawili dodatkowe stoliczki, m.in. na terenie sklepu, a także w miejscu gdzie kiedyś była szatnia (z takim sympatycznym Panem Szatniarzem). Zlikwidowali drzwi wewnątrz, co sprawiło, że sklep i pijalnia stanowi teraz jedną całość. Przemalowali ściany na żółty i na ceglany kolor. Powiesili ryciny na ścianach. A co najważniejsze: ... zlikwidowali barek!!!! Niestety nie miałam czasu, żeby wypić czekoladę, ale chyba smak się nie powinien zmienić! Następnym razem postaram się tam wstąpić chociaż na jedną filiżankę! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.aura Re: KIEDY CZEKOLADA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:18 pic w sklepie? jeszcze tam nie bylam, ale chyba to nie bedzie juz ten sam klimat :/ Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: KIEDY CZEKOLADA ? 24.09.04, 19:14 Wystrój sklepu też się trochę zmienił, stoliczki są pod oknami i wcale to tak nie razi. Ale zawsze można usiąść przy "dawnych" stoliczkach. Cały wystrój (nawet stroje pracowników) jest jakby z poprzedniej epoki. Moim zdaniem zmiany są na korzyść! Mam nadzieję, że inni mają podobną opinię! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: KIEDY CZEKOLADA ? 27.09.04, 10:25 Znam pijalnie czekolady Wedla, ale ostatnio bylam u Bliklego, przy pl. Wilsona i czekolada byla wysmienita! Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: KIEDY CZEKOLADA ? 06.10.04, 22:02 z-o-s-i-a napisała: > Następnym razem postaram się tam wstąpić chociaż na jedną filiżankę! > Pozdrawiam! Ostatnio udało mi się wstąpić do Wedla na czekoladę, ale miałam duży kłopot.... żeby się zdecydować co wypić. Kiedyś był chyba tylko jeden rodzaj czekolady, a teraz podają ją przynajmniej na 15 sposobów!! Wypiłam dwa różne smaki czekolady i obie były wyśmienite! Mam nadzieję, że obsługa się trochę "rozkręci", bo naprawdę długo się czekało na podanie menu, a później na przyjęcie zamówienia. Ale to pewnie tylko tak na początku, bo w końcu niedawno otworzyli. Niedługo wybiorę się tam znowu! Już mi ślinka cieknie na samą myśl... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Gdzie CZEKOLADA ?W kafejce firmy "Wawel" IP: 217.11.136.* 07.10.04, 10:00 ......... niestety ale pilam ja w Krakowie. Czy "Wawel" ma w Warszawie swoja firmowa cukiernie w torej mozna wypic rowniez czekolade? Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ?W kafejce firmy "Wawel" 02.11.04, 18:39 Gość portalu: nn napisał(a): > ......... niestety ale pilam ja w Krakowie. Czy "Wawel" ma w Warszawie swoja > firmowa cukiernie w torej mozna wypic rowniez czekolade? Jest, na Nowym Świecie 64, ale jeszcze tam nie byłam. Jakoś mi nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Gdzie CZEKOLADA ?W kafejce firmy "Wawel" IP: 217.11.136.* 06.11.04, 10:57 Dzieki z o s i a!! Sprawdze to mozliwie szybko Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Gdzie CZEKOLADA ?W kafejce firmy "Wawel" 07.12.04, 20:09 Ponieważ, nikt nie napisał o czekoladzie "Wawel" postanowiłam sama się przekonać jak smakuje. Czekolada bardzo dobra, tylko niestety, tego miejsca na Nowym Świecie nie można nazwać pijalnią. Jest to po prostu sklep firmowy, w którym oprócz zrobienia czekoladowych zakupów, przy okazji można spróbować czekolady. Piszę spróbować, bo filiżanki są miniaturowe (90ml) i wypijając jedną można stwierdzić tylko, że to co pijemy jest czekoladą i do tego nawet bardzo dobrą czekoladą! Nie jest to miejsce, do którego można przyjść i popijając czekoladę pogadać sobie o tym i o tamtym (pomijajam fakt, że inne osoby czekające w kolejce, stoją Tobie nad głową). Z tego co zaobserwowałam, ludzie tam przychodzą, stają w kolejce, kupują czekoladę, biorą ją do stoliczka, nie rozbierając się siadają, wypijają ją dwoma łykami i wychodzą. Nie wiem jak jest w Krakowie, ale szkoda, że ten lokal przy Nowym Świecie nie ma większej powierzchni, bo byłoby tam bardzo sympatycznie. Może się to zwykle nie opłaca, bo wynajęcie większej powierzchni jest drogie, ale chodziaż mogliby tę czekoladę serwować w większych filiżankach. Nie jest to wygodne, jeżli po wypiciu jednej małej porcji, trzeba wstawać od stolika, stawać jeszcze raz do kolejki i czekać, żeby zamowić sobie kolejną porcję! Mimo wszystko warto ją spróbować, bo jest pyszna! Tylko pamiętajcie, żeby od razu zamowić po dwie porcje na osobę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
agawalora Re: Gdzie CZEKOLADA ? 20.10.04, 19:53 Kiedyś, dawno temu jak byłam na studiach (czyli jakieś 7 lat temu:)) wspaniałą czekoladę na gorąco można było kupić w sezonie zimowym w Zielonej Budce - była faktycznie dużo lepsza od wedlowskiej. No ale niestety nie wiem jak to jest teraz tym bardziej, że Zielona Budka chyba pozamykała swoje śliczne budki..... Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:37 Ostatnio przypadkiem trafilam wracajac z delegacji do knajpy "Chata za wsia" drewnina chata po prawej stronie jak jedzie sie z Gdanska do w-wy zaraz za Płonskiem i tam poprosiłąm o czekolade na gorąco, z mysla pewnie dostane taka zageszczona kawe capuccino a to niespodzainka. DOstalam PRAWDZIWA gorzaka czekolade rozpuszczona w filizance, to bylo niebo w gebie, cud malina. Za pare tyg. poszlismy do Wedla na Szpitalnej, wedlowska czekolada do piet nie dorastala tej za W-wa :-( Bardzo bardzo polecam czkolade w chacie, swoja droga nalesniki ze szpinakiem pod beszamelem byly tez pyszne, a moj kolega zajadal sie zurkiem w chelebi i pierogami ruskimi, tez pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.crowley.pl 04.11.04, 14:17 Widziałam, że Wedel otworzył pijalnię czekolady w centrum Arkadia. Nie byłam. Nie piłam. Nie mogę się wypowiedzieć o smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Gdzie CZEKOLADA ? IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 14:59 Bylam w Arkadii - odradzam: nie ta atmosfera (Wedel nie jest oszkolony, wiec jest glosno, atmosfera sklepowa, glosno; traci caly czar), duzo mniejszy wybor czekolady niz na Szpitalnej. Odpowiedz Link Zgłoś