Gość: ewa IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.02.04, 23:58 Dziennikarze GW są wyrażnie zdziwieni, że lokatorki próbowały ratować psa. Ja zachowałabym się tak samo i wiele odpowiedzialnych opiekunów także. Ale Gw to dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cati Re: Pożar na Powiślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 02:51 Popieram przedmówcę. Też najpierw zabrałabym swoje psy i uważam, że nie ma w tym nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogień Re: Pożar na Powiślu IP: *.waw.cdp.pl 25.02.04, 10:05 A jak by się jej nie udało przeżyć ciekawe co byście pisali.... W razie pożaru czy innego zagrożenia najpierw ratuje się życie ludzie a potem inne 'rzeczy'. I radzę nie udawać bohatera w takich przypadkach bo słowo bohater pojawia się potem na nekrologach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Pożar na Powiślu IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 10:25 Myślę, że to wszystko zależy od tego jak Pan(i) podchodzi do psa. Nie poradzę nic na to, że w naszej rodzinie jest on członkiem pełnoprawnym i traktowanym z takim szacunkiem i miłością jak każdy inny członek rodziny. Na pewno nie pozostawiłabym go w płonącym budynku, tak jak nie zostawiłabym tam swojego przyjaciela, czy siostry. Wiem, że wiele osób pomyśli że to przesada - ale trudno, tak już jestem "skonstruowana" i taki mam do tego stworzenia stosunek. Jeśli rzeczywiście, któraś z pań zginęłaby podczas tej próby, byłaby to wielka tragedia, owszem, ale nie totalny nonsens, i jakaś tam fanaberia, że "głupie baby polazły kundla z balkonu zbierać, zamiast jak każdy szanujący się człowiek, życie ratować i psa zostawić" - jak, mimo wszystko, sugeruje powyższy artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Pożar na Powiślu IP: *.sprintserwis.pl 25.02.04, 10:51 jesli zwierze jest dla ciebie rzecza, to jestes ćwok !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xD Re: Pożar na Powiślu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.04, 23:57 Pies nie jest rzeczą. Jest istotą, która czuje. Św Franciszek się kłania, a Ty dalej trzymasz się średniowiecznej drabiny bytów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pożar na Powiślu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.04, 08:57 Dopoki nie macie pozaru to zbierajcie kupy po tych swoich pieskach, przejsc przez miasto nie mozna zeby nie wdepnac. Kurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Pożar na Powiślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 09:35 Czy to jest Powiśle czy już Ujazdów bo sam się gubię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_p Re: Pożar na Powiślu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 09:46 A ja mam pytanie: ile ta akcja (straż + pogotowie) kosztowała? I kiedy te panie za nią zapłacą? Od razu czy wezmą kredyt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Pożar na Powiślu IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 10:20 Czy mi się wydaje, czy z tego artykułu nie możesz, drogi przedmówco, wnioskować kto ma za to zapłacić? Aż tak bardzo cię boli że przy takich nieszczęśliwych przypadkach ktoś wogóle przyjeżdża i gasi,a tu pieniądze podatnika lecą? Pewnie że lecą, ale jakby te panie de facto *nie miały* z czego zapłacić za akcję, to co, lepiej by było żeby nie gasili? ludzie, rozsądku. Ja wiem że mnóstwo pieniędzy przepada przez ludzką głupotę, ale nie ma co się rzucuać na pierwszy lepszy przypadek. Więcej pieniędzy "kolesie", pod stołem kradną niż 100 takich pożarów i akcji będzie kosztować. Frustracje należy odpowiednio kierunkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Pożar na Powiślu IP: *.sprintserwis.pl 25.02.04, 11:04 gaba, nie stresuj sie wypowiedziami roznych oszolomow na forum tym i nie tylko tym, wiadomo,ze ta forma wypowiedzi jest dla duzej czesci naszego spoleczenstwa jedyna forma przekazania swych pojebanych przekonan. Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: Pożar na Powiślu 25.02.04, 16:43 Może producent wadliwej farelki? Może to on powinien zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icik_mcartman RATOWAC PSA IP: *.chello.pl 25.02.04, 11:33 Oj, dziennikarzyna chyba serce i dusze (jesli posiadal) Agorze oddal i wraca do pustego domu. Nie rozumie, ze mozna ratowac psa. I pewnie nigdy nie zrozumie. Ale czy nikt tych tekstow nie czyta przed puszczeniem ich do druku? Przeciez gazecie, ktora wylansowala Wajraka naprawde nie wypada lekcewazyc zycia naszych mniejszych braci. Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: Pożar na Powiślu 25.02.04, 16:40 Nie dziwmy się - ja sama kiedyś rozmawiałam z dyżurującym dziennikarzem stołecznej przez 1/2 godziny próbując uświadomić mu, że stwierdzenie "zwierzę zdechło" niesie ze sobą jednak negatywne przesłanie i nie powinno się go używać. A jeżeli kogoś boli użycie słowa "zmarło" to zawsze można się jakoś wymigać od użycia tego słowa zmieniając konstrukcję zdania. Pan - skądinąd całkiem grzeczny - twierdził uparcie, że ludzie umierają, a zwierzęta zdychają. Nie potrafił wyjaśnić, dlaczego ludzie nie zdychają, ani dlaczego o swoim zwierzaku nigdy nie powiedziałby, że "zdechł". To lata edukacji - one jeszcze przed nami... A i tak GW jest nieco czulsza na los zwierząt od innych gazet - SE ostatnio przy okazji śmierci suki Kwaśniewskich napisał "zdechł ich ulubiony kundel" Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Pożar na Powiślu 25.02.04, 17:04 Z ktorego fragmentu tekstu wynika ze dziennikarz jest zdziwiony ze ktos chcial ratowac psa? Odpowiedz Link Zgłoś