Dodaj do ulubionych

Melyny Powiśla

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 13:58
Gdzie są?????
Obserwuj wątek
    • Gość: yogi Re: Melyny Powiśla IP: 212.244.106.* 01.06.02, 21:38
      Sprobuj,przy dworcu PKP Powisle,na Dobrej,w okolicach Tamki...
      Polecam tez spacer Przemyslowa,oraz rowniez piekna wycieczke do Pomnika Sapera,
      obok HOTELu SOLEC,zajrzyj na tamte podworka,wrazenia,nie do zapomnienia...
      p.s:jeszcze na Szarej,jest podworko,kolo zrujnowanego przedwojennego budynku,na
      tylach glownej siedziby SLD,pozdrawiam,wroc stamtad calo,powodzenia...

• Gość: Salsi Re: Melyny Powiśla IP: *.polbox.pl 25.04.03, 22:57
        brzmi, jakby Powiśle to było nie-wiadomo-co, a ja na
        Powiślu mieszkam (DObra róg Tamki właśnie) i znajduję je
        bardzo miłym zakątkiem.
        • Gość: b. mieszkaniec Re: Melyny Powiśla IP: *.acn.waw.pl 26.04.03, 00:47
          Gość portalu: Salsi napisał(a):

> brzmi, jakby Powiśle to było nie-wiadomo-co, a ja na
          > Powiślu mieszkam (DObra róg Tamki właśnie) i znajduję je
          > bardzo miłym zakątkiem.

Zgadzam się. Ja mieszkałem kupę lat na Górnośląskiej, a więc niedaleko
          opisywanych przez kogoś w tym wątku Hotelu Solec i pomnika sapera i bardzo miło
          wspominam tę dzielnicę. Bywam tam często (ostatnio przedwczoraj) i uważam, że w
          porównaniu z obecnym moim miejscem zamieszkania (obskurne blokowisko Gocław -
          dresiarsko-meliniarsko-menelskie)jest tam super. Parę pijaczków zdarza się w
          okolicach sklepu i sąsiednich bramach, ale nikt z nich nie próbował ode mnie
          nigdy wyłudzić pieniędzy na browara albo winko, tak jak zdarza się to co rusz
          na Gocławiu (pętla autobusowa po zmroku).
          • Gość: Pawel Powiśle - dzielnica parków i apartamentów IP: proxy / 10.40.15.* 13.06.03, 09:48
            Melyny owszem są ale na wymarciu. Kto przejdzei się po powiślu zobaczy wiele
            świeżo zbudowanych apartamentowców (np wzdłuż parku z pomnikiem sapera, przy
            Górnośląskiej, Cerniakowska róg Śniegockiej, czy budowna na terenie dawnego
            bułgarskiego cyrku przy Kruczkowskiego) i zadbane bloczki tonące w zieleni.
            Dużo przyjemniej niż np na Muranowie, gdzie kiedy z rana kupowałem bułki byłem
            samotny w tym zakuie bo wszyscy inni "Jedne wino".
            • Gość: mont Re: Powiśle - dzielnica parków i apartamentów IP: 217.153.132.* 07.07.03, 14:47
              wino z rana jak smietana ;-)
              kiedys jeden taki menel powiedzial mi ze po prostu nie moze pracowac
              jest to bardzo dobry argument
          • Gość: jaaaaa Re: Melyny Powiśla IP: *.chello.pl 30.07.03, 15:39
            na Browarnej owszem, stare menele wyludzaja na alpagi, od ludzi przechodzacych
            chodnikiem lub parkujacych przed sklepami. Sa upierdliwi, ale raczej to inny
            typ niz ci na Goclawiu ;)
        • roody102 Re: Melyny Powis´la 08.07.03, 12:34
          Czesc Bibi :))))
          Sama wiesz, ze ja Powisle lubie, ale wiesz tez jak sie skonczylo nasze
          spotkanie w "Barbarzyncy" - pobic mnie chcieli i spieprzac musialem. Ale to nie
          Powisla specyfika, tylko ogolna zyciowa prawda, ze po ryju mozna dostac
          wszedzie, a z wiosna spod ziemi dresiarstwo wylazi. Zimna jest bezpieczniej.
          • yagnieszka Re: Melyny Powis´la 17.07.03, 18:51
            Co by nie mowic o DZISIAJ, nie ma to jak meliny z dawnych lat - budeczka z
            piwem pod wiaduktem kolo szpitala srodmiejskiego - juz z 25 lat temu zniknela i
            zamienila sie w warzywniak, budka z piwem kolo Barbarki - czy ktos jeszcze
            pamieta pijaczkow obsikujacych sciane poczty na tylach budki? A swieta Barbara
            patrzyla na to z wyrozumialoscia... No i meliny prywatne jak np. prowadzona
            przez jedna z corek Dymszy przy Alei 3 Maja - to byly czasy... Gdziez te
            niegdysiejsze sniegi ;o)
            • Gość: Ja Re: Melyny Powis´la IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 08.11.03, 20:59
              Rzadzi i tak Rybitwa...od dziada pradziada tam ludzie chodza pokoleniami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka