Gość: Owsik IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 13:58 Gdzie są????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yogi Re: Melyny Powiśla IP: 212.244.106.* 01.06.02, 21:38 Sprobuj,przy dworcu PKP Powisle,na Dobrej,w okolicach Tamki... Polecam tez spacer Przemyslowa,oraz rowniez piekna wycieczke do Pomnika Sapera, obok HOTELu SOLEC,zajrzyj na tamte podworka,wrazenia,nie do zapomnienia... p.s:jeszcze na Szarej,jest podworko,kolo zrujnowanego przedwojennego budynku,na tylach glownej siedziby SLD,pozdrawiam,wroc stamtad calo,powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salsi Re: Melyny Powiśla IP: *.polbox.pl 25.04.03, 22:57 brzmi, jakby Powiśle to było nie-wiadomo-co, a ja na Powiślu mieszkam (DObra róg Tamki właśnie) i znajduję je bardzo miłym zakątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. mieszkaniec Re: Melyny Powiśla IP: *.acn.waw.pl 26.04.03, 00:47 Gość portalu: Salsi napisał(a): > brzmi, jakby Powiśle to było nie-wiadomo-co, a ja na > Powiślu mieszkam (DObra róg Tamki właśnie) i znajduję je > bardzo miłym zakątkiem. Zgadzam się. Ja mieszkałem kupę lat na Górnośląskiej, a więc niedaleko opisywanych przez kogoś w tym wątku Hotelu Solec i pomnika sapera i bardzo miło wspominam tę dzielnicę. Bywam tam często (ostatnio przedwczoraj) i uważam, że w porównaniu z obecnym moim miejscem zamieszkania (obskurne blokowisko Gocław - dresiarsko-meliniarsko-menelskie)jest tam super. Parę pijaczków zdarza się w okolicach sklepu i sąsiednich bramach, ale nikt z nich nie próbował ode mnie nigdy wyłudzić pieniędzy na browara albo winko, tak jak zdarza się to co rusz na Gocławiu (pętla autobusowa po zmroku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Powiśle - dzielnica parków i apartamentów IP: proxy / 10.40.15.* 13.06.03, 09:48 Melyny owszem są ale na wymarciu. Kto przejdzei się po powiślu zobaczy wiele świeżo zbudowanych apartamentowców (np wzdłuż parku z pomnikiem sapera, przy Górnośląskiej, Cerniakowska róg Śniegockiej, czy budowna na terenie dawnego bułgarskiego cyrku przy Kruczkowskiego) i zadbane bloczki tonące w zieleni. Dużo przyjemniej niż np na Muranowie, gdzie kiedy z rana kupowałem bułki byłem samotny w tym zakuie bo wszyscy inni "Jedne wino". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mont Re: Powiśle - dzielnica parków i apartamentów IP: 217.153.132.* 07.07.03, 14:47 wino z rana jak smietana ;-) kiedys jeden taki menel powiedzial mi ze po prostu nie moze pracowac jest to bardzo dobry argument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa Re: Melyny Powiśla IP: *.chello.pl 30.07.03, 15:39 na Browarnej owszem, stare menele wyludzaja na alpagi, od ludzi przechodzacych chodnikiem lub parkujacych przed sklepami. Sa upierdliwi, ale raczej to inny typ niz ci na Goclawiu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Melyny Powis´la 08.07.03, 12:34 Czesc Bibi :)))) Sama wiesz, ze ja Powisle lubie, ale wiesz tez jak sie skonczylo nasze spotkanie w "Barbarzyncy" - pobic mnie chcieli i spieprzac musialem. Ale to nie Powisla specyfika, tylko ogolna zyciowa prawda, ze po ryju mozna dostac wszedzie, a z wiosna spod ziemi dresiarstwo wylazi. Zimna jest bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: Melyny Powis´la 17.07.03, 18:51 Co by nie mowic o DZISIAJ, nie ma to jak meliny z dawnych lat - budeczka z piwem pod wiaduktem kolo szpitala srodmiejskiego - juz z 25 lat temu zniknela i zamienila sie w warzywniak, budka z piwem kolo Barbarki - czy ktos jeszcze pamieta pijaczkow obsikujacych sciane poczty na tylach budki? A swieta Barbara patrzyla na to z wyrozumialoscia... No i meliny prywatne jak np. prowadzona przez jedna z corek Dymszy przy Alei 3 Maja - to byly czasy... Gdziez te niegdysiejsze sniegi ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Melyny Powis´la IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 08.11.03, 20:59 Rzadzi i tak Rybitwa...od dziada pradziada tam ludzie chodza pokoleniami Odpowiedz Link Zgłoś