Dodaj do ulubionych

Oszmaniec znowu dyrektorem Batorego???

IP: *.tktelekom.pl 14.02.11, 14:13
Spotkałam Oszmaniec, była trochę "wesoła", i mi powiedziała, że jej pan prezydent Paszyński osobiście to obiecał.Oni się baaaardzo dobrze znają więc to może być prawda...
Znowu się balangi zaczną!:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bat To już do końca szkołę rozkradnie i przepije;-) IP: *.tktelekom.pl 15.02.11, 12:45
      • Gość: Ja Dwupoziomowe mieszkanie już ma;-) IP: *.tktelekom.pl 16.02.11, 16:41
        • fedorczyk4 Brawo cichopodgryzaczki 18.02.11, 19:37
          No to może złóżcie doniesienie do prokuratury zamiast opluwać anonimowo i bezkarnie.
          Nic nie wiem na ten temat, nawet nie wiem jakiej Oszmaniec jest płci, ale szczerze mówiąc takie podsrywanie pod cichym krzaczkiem uważam za wyjatkowo paskudne. Wiecie, to atakujcie otwarcie. Nie to mordy w kubeł!
          To że ktoś coś ma nie stanowi dowodu przeciwko niemu, a jedynie dowód na to że atakant jest sfrustrowanym zazdrośnikiem którego nie stać, a skoro jego nie stać to ci których stać na pewno ukradli!
          • Gość: Kodeks Jak to mieszkanie Paszyński Oszmaniec załatwił;-) IP: *.tktelekom.pl 28.02.11, 20:10
            Najpierw Oszmaniec jako dyrektor różnymi metodami "wygospodarowała" sobie w budynkach mieszkalnych należących do Batorego od jego powstania(miały być dla nauczycieli!) dwupoziomowe mieszkanie. Potem kuratorium, którego szefem był wtedy Paszyński, przekazało budynki mieszkalne miastu jako komunalne. A potem już mogła sobie Oszmaniec to swoje "komunalne" mieszkanie dwupoziomowe w centrum Warszawy w pięknym miejscu za bezcen wykupić. Co i zrobiła...;-) W sumie wszystko lege artis, ale ja bym ani jej ani Paszyńskiemu żadnego już publicznego(swojego też!) majątku w życiu nie powierzył!!!
            Są takie przekręty,że ludzie o nich wiedzą, ale na prokuratora kwitów nie mają (np.że i co dostał Paszyński od Oszmaniec za tę "usługę") ...Więc nie proponuj pójścia do prokuratora jako sposobu... Jest lepszy-żeby sprawa była głośna!!!;-)
            • Gość: Archeo Jak ona mu płaciła?;-) IP: *.tktelekom.pl 21.05.11, 15:23
              Oczywiście "sympatia" sympatią ale Paszyński altruistą nie jest.
              Oszmaniec-Czajkowska zawierała z nim np. płatne z Rady Rodziców umowy o na pisanie jakichś "ekspertyz" i podobnych za kilkanaście tysięcy sztuka- wtedy(lata 90-te- to było honorarium za np.napisanie podręcznika albo i dwóch).
              Sporo kasy razem skręcali przy okazji tzw.Konferencji, na które Paszyński dawał kasę i raił sponsorów bo to taka trudna do rozliczenia po jakimś czasie impreza.
              Kuratorium dawało też dużo na inne rzeczy, a prowizja...
              Po prostu wspólnicy w interesach!
    • Gość: Pieszy Jarek Szulski-żywy kawał o pedagogu i pedofilu!;-) IP: *.rev.snt.net.pl 26.02.11, 14:25
      Kawał jest taki:
      "Czym się różni pedofil od pedagoga?
      - Pedofil naprawdę kocha dzieci i jest z nimi blisko!"
      Szulski też chce być dyrektorem Batorego co objawił wprost w "Życiu Warszawy".
      Też się chwali poparciem Paszyńskiego i, sądząc po tej przedkonkursowej medialnej promocji, mówi prawdę:
      www.zyciewarszawy.pl/artykul/570493.html
      www.wprost.pl/ar/231362/Zdarza-sie-czasem-w-szkole/?I=1462
      www.glos.pl/node/2551
      Jest tego dużo..;-)
      • Gość: Niecyklista Paszyński nie tak mocny-to gay-lobby!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.11, 12:08
        Aż takiego wpływu na prasę Włodzimierz Paszyński nie ma...;-)
        Skądinąd i Jarosław Szulski i Małgorzata Oszmanic niejeden przekręt z Paszyńskim zrobili.
        Ona - ze szkołą jak Paszyński był kuratorem, Szulski - "przerabiając" kasę sponsorów przy swoich sławetnych Konferencjach... I tylko po to one były potrzebne jemu.A że sporo dzieciaków miało przy tym niezły ubaw i okazję do nocnych "zabaw" to inna historia;-)
        • trevistas Re: Paszyński nie tak mocny-to gay-lobby!!! 02.03.11, 00:27
          TO straszny pomysl...!!!!!
      • Gość: marta poplawska Re: Jarek Szulski-żywy kawał o pedagogu i pedofil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 00:53
        Ale poziom dyskusji, wspolczuje spolecznosci Batroego ze ich szkola tak sie stoczyla. Ta dyskusja i uzywane argumenty (oczywiscie ze anonimowe) sa tak zenujace ze bardziej nie mozna. Sa sądy jesli macie jakies konkretne zarzuty. Co do pana Szulskiego, proponuje przeczytac ksiazke. Nie jestem z Warszawy, zanim mnie obrazicie. Szkoda tego Batorego o ktorych absolwentach wszyscy czytalismy kiedys lekture szkolna.
        • Gość: Monika Przecztałam!Szulski to nadęty przemądrzały bufon! IP: *.tktelekom.pl 07.06.11, 09:47
          I efekciarz na dodatek!
          Nie wszystko czego dotyczy książka widziałam, ale to co widziałam pozwala mi tak napisać!
          Szulski wyśmiewa i wykpiwa program Międzynarodowej Matury.Ja jestem z pierwszego rocznika tej matury, z roku 2007. Program był super, dzięki niemu jestem dziś na przyrodniczym kierunku na uniwersytecie w UK, uczelni z pierwszej światowej 50-tki! Takich u na nie ma i nie będzie! Do Polski przyjechałam teraz tylko na wakacje. Patrzę na jakość tzw.nowej matury z jaką ma się "zmagać" moje rodzeństwo i śmiech mnie pusty ogarnia!!!!
          Brałam udział w "Konferencjach", z których Szulski jest tak dumny.Robiłam też MUN i jakoś więcej z niego wyniosłam!
          I jeszcze jedno.Był u nas polonista-alkoholik Zarzycki.Mieszkał przy szkle i nie raz i nie dwa bywał na gazie. Raz go na rok przed moją maturą złapali, z pomiarem alkomatem i chcieli usunąć ze szkoły, Szulski opisuje jak go Oszmaniec instruowała, zeby tego uniknął
          • Gość: ??? Re: Przecztałam!Szulski to nadęty przemądrzały bu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 18:46
            Czy Wy w Batorym wszyscy tak dyskutujecie? Aby kogoś obrazić, najlepiej anonimowo, bez konsekwencji i odpowiedzialnosci za słowo. Bez słowa "Pani", "Pan" mówiąc o ludziach? Bez szacunku? Bez świadomości że ludzie miewają inne poglądy i że da się z tym żyć? Naprawdę niektóre wypowiedzi na tym forum skierowane pod adresem innych ludzi nie wystawiają dobrego świadectwa Waszej szkole. Wszystko dlatego że rozgrywa się jakaś walka o władzę?
            Przykre.
            • Gość: menodo Re: Przecztałam!Szulski to nadęty przemądrzały bu IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 10:54
              Gość portalu: ??? napisał(a):

> Czy Wy w Batorym wszyscy tak dyskutujecie? Aby kogoś obrazić, najlepiej anonimo
              > wo, bez konsekwencji i odpowiedzialnosci za słowo."

Hehe, Batoracy:D
              Kamienie na szaniec...

Zenada, fajny wizerunek robia Batoremu osoby wtajemniczone w wewnetrzne klimaty tej szkoly (nauczyciele????) - i to tuz przed rekrutacja do gimnazjum/liceum.

• Gość: Mokotów G. Dariusz Zarzycki&Jarosław Szulski uczą w Reytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 14:07
                Więc dziś ich problemy to raczej problemy Reytana (taka kiedyś dobra szkoła była;-) ) niż Batorego...
                • Gość: Wiktorska Oszmaniec też uczy w Reytanie! IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.11, 15:40
                  • Gość: Rej Re: Oszmaniec też uczy w Reytanie! IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 22:41
                    Nie wiem, czy to dobra wiadomość, czy też zła. A tak w ogóle to odwalcie się od tej kobiety.
                  • Gość: 51 Makowska od matmy Reytana też była w Batorym! IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 09:23
                    Kiedyś...;-)
    • Gość: Radosna No i nie jest!!!:-) IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 13:56
      • Gość: hmm Re: No i nie jest!!!:-) A KTO JEST? IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 19:19
        A kto jest?
        • Gość: Bat Barbara Kordas,dotychczasowa wice.... IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.11, 08:24
          • Gość: wow! Re: Barbara Kordas,dotychczasowa wice.... IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.11, 21:29
            ha ha! dobre :)
            • Gość: gaga Re: Barbara Kordas,dotychczasowa wice.... IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 16:55
              trudno w to uwierzyć, to pobrzmiewa niczym marsz żałobny dla Batorego
              • Gość: bobas Re: Barbara Kordas,dotychczasowa wice.... IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 18:06
                konkurs na dyrektora Batorego został unieważniony z powodów formalnych. Pani Kordas będzie musiała raz jeszcze zmierzyć się z panią Oszmaniec i tym razem wynik może być inny.
                • Gość: Aneta Re: Barbara Kordas,dotychczasowa wice.... IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 21:35
                  czyli jest jeszcze nadzieja... Po tym co ponoć Batoracy wypisuja powyzej (te wszystkei anonimowe oskarzenia, to kompletne dno, ci ludzie nie powinni miec do czynienia z naszymi dziecmi, mam na mysli tych ktorzy to pisza, jesli to nauczyciele z Batorego a mam takie podejrzenia) trzeba miec nadzieje na zmiany.
                  p.s. i przepraszam, nie chcac dotknac tych wspanialych nauczycieli Batorego ktorych troche jeszcze w tej szkole zostalo.
                  • Gość: gosia Re: Barbara Kordas,dotychczasowa wice.... IP: *.batory.edu.pl 24.05.11, 11:31
                    W ostatnich latach Batory stracił sporo ze swojej dawnej sławy. To "zasługa" dwóch kobiet, które dyrektorowały szkole - Żuber-Zielicz i Cichockiej. Perspektywa kontynuacji, którą ma realizować pani Kordas, została w porę przerwana. Można przypuszczać, że władze oświatowe chcą mieć Batorego pod swoją kontrolą i skierują na ten "odpowiedzialny" kierunek właściwego człowieka.
                  • Gość: 2006 Gdzie mieszka Oszmaniec&historia bloku znana jest! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 15:05
                    Widomo,że bloki na terenie były szkoły od początku a ona je oddała miastu na komunalne.
                    Gdzie i jak mieszka ( w jednym z nich!) możesz sprawdzić! To zrób to i wtedy będzie wiadomo! I jeszcze się dowiedz skąd w Batorym się Dziedziniewicz wzięła(ma związek!);-)
                    • Gość: 2497Bazyl Re: Gdzie mieszka Oszmaniec&historia bloku znana IP: *.batory.edu.pl 27.05.11, 10:23
                      Pisz konkretnie, a nie powielaj plotki, z których nic nie rozumiem. Może warto przypomnieć, że Oszmaniec miała w Batorym spore sukcesy. Rozmieniła je jednak na drobne odchodząc z dyrektorowania. Ważniejsze pytanie brzmi - kto powinien zarządzać Batorym, jakie kwalifikacje są do tego potrzebne, a nie męczenie sie nad Oszmaniec czy innymi kandydatami.
                      Bazyl
                      • Gość: Marek M. Opisz,ale konkretnie,jakie zasługi miała Oszmaniec IP: *.tktelekom.pl 01.06.11, 10:35
                        Ona dostała szkołę z opozycyjną i historyczną legendą, choć już spacyfikowaną przez nomenklaturę i SB! Część nauczycieli zwolniono, a w latach 80-tych przyjęto m.in.
                        Lenart (córka członka Biura Politycznego KC PZPR Albina Siwaka,żona oficera SB)
                        Gałek(córka członka Biura Politycznego KC PZPR Jana Główczyka)
                        Podlewska (córka generała LWP)
                        Bartosik(córka generała MO Biczysko, przez 15 lat komendanta Wyższej Oficerskiej Szkoły Milicji Obywatelskiej w Szczytnie(pałował z kursantami wszystko co było do spałowania w PRL, żona wyższego oficera milicji)
                        Oraz szereg agentów.
                        Oszmaniec ich przykryła swoją opozycyjną przeszłością i kontynuowała zmiany w tym samym duchu.
                        Mimo ,że była radną Śródmieścia po sobie zostawiła szkołę do kapitalnego remontu z dziurawym dachem i przegniłą podłogą. To gdzie te zasługi?;-)
                        • Gość: Halina Re: Opisz,ale konkretnie,jakie zasługi miała Oszm IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 18:08
                          Jestem porażona tymi rewelacjami, ale o czym one mają świadczyć? Co mnie obchodzi, jakich ojców miały wymienione panie nauczycielki. Ważne jest, czy są dobrymi, twórczymi pedagogami, które szczycą się swoim dorobkiem. Z punktu widzenia zarządzania szkołą ważne jest, czy przyszły dyrektor (chyba o to tutaj chodzi?) ma jakiś plan na następne lata, chce coś zmienić lub poprawić, czy też zamierza konserwować zastaną rzeczywistość. Z tego co czytam na forum jest jakiś problem z konkursem na dyrektora w szkole i trudno mi pojąć, co do tego wszystkiego mają te wszystkie osoby.
                          Halina
                          • Gość: Wind55 Re: Opisz,ale konkretnie,jakie zasługi miała Oszm IP: *.aster.pl 01.06.11, 22:25
                            Jak można tak wartościować ludzi!!!. Co mnie to obchodzi kim byli ich rodzice!!! Pani Nela Lenart jest w szkole o godzinie 7.15 (można to sprawdzić - jest książka wpisów).
                            • Gość: wind55 Re: Opisz,ale konkretnie,jakie zasługi miała Oszm IP: *.aster.pl 02.06.11, 00:10
                              Po co nam tak paskudna dyskusja, i komu na tym zależny????? Apeluję do WSZYSTKICH, aby zachowali godność i jakość dyskusji, na tym forum i na innych forach. Liceum i Gimnazjum im. S. Batorego w Warszawie tj. uczniowie, ich rodzice, nauczyciele, pracownicy szkoły i dyrekcja, zasługują na to, aby traktowano ich godnie i poważnie. Liczy się to, co dla nas jest ważniejsze, czy ważniejsza jest walka o władzę, czyli o to kto będzie ją dalej sprawował w Naszej Szkole (???), i z czyim poparciem, czy też to, jaka ta szkoła będzie w przyszłości, i co dobrego z tego wyniknie dla uczniów,i ich rodziców, nauczycieli i pracowników szkoły.
                              Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
                          • Gość: 2006 Gdyby szło o 1 osobę, miałabyś rację!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.11, 10:38
                            Tu jest takie nagromadzenie, a to tylko najbardziej spektakularne i ewidentne przypadki, że widać w tym metodę opanowania i spacyfikowania szkoły. Na ogół takie rodziny nie wychowywały dzieci w tradycjach niepodległościowych czy wolnościowych! Oczywiście, że oni potem się starali różne rzeczy udawać i tworzyć wrażenie, że są inni niż są. Czasy się zmieniały to i każdy kameleon skórę zmieniał;-)
                            Myśląc o kandydaturze na nowego dyrektora dobrze jest pomyśleć o tym co i jak robił do tej pory!!!
                            • darrok12 Re: Gdyby szło o 1 osobę, miałabyś rację!!! 04.06.11, 20:53
                              Cytat z poprzedniego wpisu: Myśląc o kandydaturze na nowego dyrektora dobrze jest pomyśleć o tym co i jak robił do tej pory!!!
                              Tak zgadzam się z tym. Niestety, zgodnie z przepisami, należy to do kompetencji komisji konkursowej. To ONA decyduje, ale też to ONA powinna podejść do tego merytorycznie, rzetelnie, sprawiedliwie i bez żadnych nacisków. Niestety unieważniony konkurs jest tej komisji porażką. A jeśli będzie nowy – to powieli się to samo działanie. Niestety, ważne i istotne sugestie większości, jak zwykle nie będą brane pod uwagę (takie przepisy).
                              Mnie jednak zastanawia fakt, dlaczego komisja ma tak ograniczony wybór. Przecież mamy w tym kraju ludzi wykształconych i przygotowanych do pełnienia odpowiedzialnych funkcji. Batory to jedna z najlepszych szkół, dlaczego w unieważnionym konkursie były tylko DWIE kandydatki – była dyrektor i obecna v-ce dyrektor???
                              • Gość: Oświecony Kandydatów mało bo to teraz orka na ugorze;-) IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.11, 09:45
                                Po prostu to bardzo ciężka i zbiurokratyzowana praca. W przeciwieństwie do lat 90-tych dziś od dyrektora niewiele zależy!!!On jest ograniczony przez bardzo szczegółowe przepisy i zarządzenia formalne i nieformalne MEN oraz miasta. Ich realizację musi papierami dokumentować. Ma stosy kwitów wypełniać, a mogą się go czepiać wszyscy praktycznie za wszystko!!! Bardzo trudno w tym wszystkim coś dobrego dla szkoły zrobić!
                                I to by było na tyle...
                                • Gość: tu154 Re: Kandydatów mało bo to teraz orka na ugorze;-) IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 17:20
                                  Praca dyrektora szkoły nie wydaje sie wyłącznie jednym wielkim cierpieniem, ale mądry dyrektor ma szansę sporo w szkole zmienić na dobre. Przebieg całej tej historii z konkursem na dyrektora w Batorym wskazuje na niejasne kryteria, które nie każdy jest w stanie przejść. Nauczyciele, którzy nie próbowali startować w konkursie, po prostu obawiają się całej serii przeszkód formalnych. W niewielkim stopniu liczy się koncepcja i formacja takiej osoby, natomiast istotne okazują się różne papierki. Trudno się dziwić, że nie ma wielkiego zainteresowania takimi konkursami.
                                  • Gość: Oświecony Reguły konkursu są proste-papiery muszą być OK! IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.11, 17:43
                                    OK tzn. zgdne z przepisami. I to w obecnych warunkach jest dobry test na dyrektora-on też musi w III RP AD2011, w pierwszej kolejności, mieć papiery w porządku!!!
                                    Ja nie twierdzę,że to dobrze, ale tak dziś realnie Polska, i w szczególności jej oświata, wygląda!
                                    • Gość: tu154 Re: Reguły konkursu są proste-papiery muszą być O IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 20:24
                                      Nie ma między nami sporu w kwestii zasadniczej. Okazuje się jednak, że papiery można interpretować według różnych pokrętnych stanowisk. To najnowsze doświadczenie szkoły Batory. Sprawa interpretacji jakiś przepisów przez wysokich urzędników pogrzebała szansę na szybki wybór dyrektora tej szkoły.?))
                                  • Gość: Majka Re: Kandydatów mało bo to teraz orka na ugorze;-) IP: *.aster.pl 06.06.11, 20:48
                                    Nie gadaj głupot. Dopóki dyrektor szkoły będzie zarabiał 3500 zł, odpowiadając za wszystko, dopóty nikt o zdrowych zmysłach nie będzie się pchał na ten stołek. Więcej zarobisz będąc zwykłym nauczycielem, który po godzinach udziela korepetycji. Taka prawda...
                                    • Gość: Gosia Re: Kandydatów mało bo to teraz orka na ugorze;-) IP: *.batory.edu.pl 07.06.11, 09:27
                                      Dyrektor większej szkoły w Warszawie dostaje miesięcznie 6700 brutto plus premie i nagrody co jakiś czas. Oczywiście za te pieniądze - inaczej niz nauczyciel - odpowiada za wszystko. To może być sprawa kalkulacji - czy podjąć wyzwanie i zostać dyrektorem, czy tez robić swoje jako szeregowy nauczyciel.
                                      • Gość: filga Re: Kandydatów mało bo to teraz orka na ugorze;-) IP: 217.11.129.* 07.06.11, 13:24
                                        Jesteś dyrektorem? Chyba mało wiesz ...
                                        • Gość: Katarzyna Re: Kandydatów mało bo to teraz orka na ugorze;-) IP: *.aster.pl 10.06.11, 14:42
                                          Ale 6700 to chyba brutto. Mam to szczęście że dyrektorka jest oczko wyżej nade mną w liście płaci i co miesiąc jest 3500-4000 góra. :) Jak na stanowisko menedżerskie w Warszawie to pensja porównywalna chyba do kierownika zmiany McDonalda.
                        • Gość: Marek Re: Opisz,ale konkretnie,jakie zasługi miała Oszm IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 22:58
                          ja p...ole, ktoś powinien się za was wziąć w tym Batorym. Dyskutujcie tak dalej zakompleksieni "nauczyciele" to niedługo wstyd będzie się przyznać że kończyło się tę zacną szkołę. Obrazicie mnie? czekam...
                          Marek
                          • Gość: jhfguk bjcvn IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 23:30
                            Oszmaniec to kretaczka, nie potrafi uczyc i rujnuje tym samym ludziom kariere. Nie byla przygotowana NA ZADNA lekcje, ktora miala poprowadzic; zadnego planu kospektu, zawsze lala wode. Pewnie nawet nie wie czego miala uczyc a uczy podobno fizyki.
                            • Gość: Byrcyn Re: bjcvn IP: *.play-internet.pl 20.06.13, 23:50
                              I jak to się wszystko skończyło?
    • mjuhbun Re: Oszmaniec znowu dyrektorem Batorego??? 24.12.19, 06:40
      - Nauczyciele mają tyle wolnego że nie mają kiedy strajkować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka