Dodaj do ulubionych

Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta

IP: *.acn.waw.pl 16.06.05, 23:19
No i gdzie teraz kulturalnie nad Wisłą browaru się napić??????????
Obserwuj wątek
    • szczesny.pawel Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta 16.06.05, 23:30
      tyle kasiory umoczyli w budowe tego tunelu, to i tereny nad nim bedą teraz
      drogie
      • Gość: ktoglupijest i bardzo dobrze! IP: *.chello.pl 17.06.05, 09:55
        No rzeczywiście bar z taką "piękną" tradycją starej praskiej mordowni.
        Zmontowany z pordzewiałej blachy niczym smażalnia ryb w porcie rybackim. Jakże
        ten "lokal" był piekny, urokliwy...Profesorowie i bezrobotni...- na pewno mieli
        wiele wspólnych tematów...Szczerze mówiac to nie widziałem tam tłumów
        profesorów schodzących skarpą z kampusu UW aby napić się piwska z 5 zeta z
        żulami w śmierdzącej budzie...Autorka artykułu troche przesadza z tymi
        profesorami, to że jeden czy dwóch raz tam skoczyło na piwo to chyba nie znaczy
        że jest to jakąś reguła czy tradycją...co do studentów to się zgodzę, dla nich
        liczy się kasa więc tanie piwo można kupić, tym bardziej że można je wziąść w
        kubeczku i pójśc nad Wisłę bo siedzenie w tym smrodzie w środku Rybitwy do
        przyjemności nie należało....Jeśli profesorowie UW (bo mniemam że o tych
        chodziło) lubią takie miejsca jak rybitwa, to przepraszam...ale skończę moją
        edukację na magistrze. Moim zdaniem artykuł jest przesadnie pochlebny o tym
        barze, naprawde nie ma się czym zachwycać...To była tandetna buda bez
        wentylacji- żadnego w tym nie było uroku ani tym bardziej polotu!
        • Gość: Leszek Re: i bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:32
          Lepiej już wyjedź z tego miasta do swej wiochy i nieopowiadaj głupstw
          A rób sobie magistra u siebie a nie w moim mieście
        • Gość: berg Re: i bardzo dobrze! IP: 83.238.99.* 17.06.05, 10:53
          nie musisz chodzić do takich miejsc i psuć atmosferę. tu bywali różni ludzie,
          widywałem żigolowatych queer-japiszonów (jak chcesz to takich więcej spotkasz w
          Igiełce, Nitce i Cipce na pl. 3 Krzyży), ludzi normalnych i wym. w artykule.
          Była to snobistyczna odskocznia od identycznych lokali, wśród których możesz
          sobie wybierać do woli.
        • Gość: Bywalec Re: i bardzo dobrze! IP: 195.85.249.* 17.06.05, 14:02
          Ale najwyraźniej nie było Cię tam pajacu, bo piwo kosztuje 3.80 PLN, bananie.
        • pavelko1 Re: i bardzo dobrze! 19.06.05, 10:06
          Zalezy dla kogo. Nie kazdy lubi knajpy gdzie sie lazi z krawatem jak jakis
          popieprzony filozof jak Ty.
        • Gość: Banach44 Re: i bardzo dobrze! IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 18:24
          Podobno żyjemy w demokratycznym państwie prawa. Pdobno, bo jak się okazuje ktoś
          może sobie wymyślić jakiś idotyzm w stylu tego, że czynsze za lokale nad Wisłą
          powinny być takie jak na starówce. Co za debil na to wpadł?? Prawdopodobnie
          gdyby przeprowadzono akcję zbierania podpisów pod ocaleniem Rybitwy i tak nikt
          nie zwróciłby na to uwagi. Bądźmy szczerzy urzędnicy schodzą już nawet nie na
          psy ale niżej.
          Ja jestem przyjezdny. Nigdy w Rybitwie nie byłem. Zastanawiam się tylko jak
          można pozwolić na zamknięcie lokalu z taką tradycją. Klientom Rybitwy zostaje
          zaopatrzyć się w browarek w sklepie i pod obsrane jelenie na BUW. Jak miasto ma
          się rozwijać kiedy zamyka się wiekowe knajpy a stawia jelenie. Te zwierzątka
          obesrane powinny nosić imię urzędników mista stołecznego.
          Krew mnie zalewa jak się czyta takie rzeczy. Gdzie ja żyje?
        • Gość: GOŚĆ Re: i bardzo dobrze! IP: *.pawlacz.com 30.06.05, 18:32
          To spadaj śwoku,buraku nz swoją wiochę i przestań pie..ć głupoty.Takie
          miejsca też mają swój urok,ale ty chamie przyjezdny tego nie pojmujesz.WYPAD!!!
        • Gość: lfdlksd Re: i bardzo dobrze! IP: *.local.pl / 80.51.198.* 01.07.05, 01:01
          Jak widać z tego tekstu i magistry tam bywali hłe hłe
    • Gość: dino lipa w kalesonach... IP: 82.160.251.* 16.06.05, 23:58
    • Gość: Rysiek I to jest to osławione stawanie frontem do rzeki? IP: *.aster.pl 17.06.05, 00:38
      To samo zrobiono z ogródkami nad Wisłą, a przy BUWie są jakieś obsrane tandetne
      Jelenie, ot cały wkład miasta
    • Gość: gość Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 08:01
      No nareszcie. Won z tymi obskurnymi budami piwnymi.
      • Gość: berg Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: 83.238.99.* 17.06.05, 10:46
        Masz powód do zadowolenia tandeciarzu. Lecz nie każdy musi być uszczęśliwiany
        pączkującymi kebabami i kolejnymi pijalniami kawy i kakao określanego jako
        "gorąca czekolada".
        • Gość: yaris Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:55
          ludzie, którzy cieszą się z zamknięcia "Teresy" (bo tak w mojej nomenklaturze
          nazywaliśmy ten lokal) w większości tam nie byli, nie posiedzieli, nie
          wchłoneli autentycznego klimatu tego miejsca. Pewnie przechodząc obok zauważyli
          tylko brudna budę, ale dla nas bywaców to kolejne miejsce kultowe znikające z
          mapy naszego miasta.
          Byłem w dniu kiedy zamykano lokal, piwo z puszki nie smakuje tak samo......
          straszna stypa
          smutek
          koniec
          • Gość: berg Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: 83.238.99.* 17.06.05, 11:00
            w końcu ktoś normalny. poprzednie pisały chyba te ku..połcie z ZTP... ;)
          • Gość: esteta Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 11:22
            > ludzie, którzy cieszą się z zamknięcia "Teresy" (bo tak w mojej nomenklaturze
            > nazywaliśmy ten lokal) w większości tam nie byli, nie posiedzieli, nie
            > wchłoneli autentycznego klimatu tego miejsca. Pewnie przechodząc obok zauważyli
            > tylko brudna budę

Trafiłeś w sedno. I całe szczęście, że ta brudna buda znika. I to JEST brudna
            buda, co nawet widzą jej zwolennicy, a nie "budka", czy "kultowa budka". Czy
            pani Anna brała szlify w Superexpressie?
    • japolak Pustynia nad Wisłą 17.06.05, 12:29
      W Krakowie, pod Wawelem na Wiśle ustawiane są kolejne barki - restauracje i
      bary. Obok tych, działających na brzegach.
      Warszawa likwiduje, co może. Jakiś czas temu była akcja, by zakazać w wiślanych
      barach sprzedaży szaszłyków i frytek - bo nie miały przyłączy wody i
      kanalizacji. Za stanu wojennego walczono z wódą - tu z zakąską, zamiast
      ulepszać infrastrukturę. Dlatego nie mamy takich bulwarów jak Paryź i każde
      średniej wielkości nawet miasto w Europie, nad jakąś rzeką.
      W czeskiej Pradze ukrzyżowano by chetnego choćby do zmiany nazwy gospody, np.
      zamiast "u zlateho lwa" na McDonalda.
      W Warszawie miejscami historycznymi, które mogłyby podlegać ochronie, były
      takie knajpy jak "Kameralna" (Janek Himilsbach i inni) - dziś restauracja
      japońska i salon sprzętu elektronicznego, "Złota Kaczka" - chyba
      meble, "Karczma Warszawska" - zamknięty dziś jakiś sklep,"Lajkonik" itd.
      Niedługo zamiast Bliklego i Bazarnika na Nowym Świecie będą kolejne fast-foody,
      w kawiarni "Czytelnika" na Wiejskiej salon samochodowy.
      Nie tylko coś umiera - a co dostajemy zamiast tego?
    • Gość: SLAVO Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:00
      I bardzo dobrze!Już dawno powinni zamknąć ten syf!Sposób w jaki serwowano
      jedzenie,podawano piwo i myto szklanki(o zgrozo:dwoma palcami brzeg szklanki!)
      urągał wszelkim normom (nawet socjalistycznym!!!)Powinni postawić jakiś ładny
      lokal.
      • Gość: Bywalec Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 17.06.05, 17:15
        A kto Ci kazał tam chodzić pałko?
        • Gość: slavo Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 14:59
          Bo nikt tego nie może mi zabronić!Po drugie nie przypuszczałem,że jest to lokal
          dla "takich",którym jest bez różnicy co piją i w czym piją!A jeśli chcesz kogoś
          obrazić,to "pałko" pisz po przecinku, DURNIU!!!
          • Gość: Orz Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.devs.futuro.pl 08.07.05, 06:37
            Ach tak :) Ty za pewne w domu piwo z nocnika pijesz, którego mama w zmywarce
            myje, bo ręką i gąbką to nie higieniczne :] Może czas najwyższy zaopatrzeć się
            w rękawiczki gumowe, bo jeszcze syfa w autobusie złapiesz? Boshe.. Że tacy sie
            rodzą, a nie sieje się ich 0_o
    • Gość: RAFAL Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:07
      W SUMIE TO MORZEMY PODZIEKOWAĆ ZTP SAMI LUDZI ZMUSZAJĄ DO LIKWIDACJI JAK MOZNA
      TU INWESTOWAC SKORO LEDWO STARCZA NA OPLATY.
      • Gość: Robert Re: Rybitwa nad tunelem Wisłostrady zamknięta IP: *.biol.sc.edu 30.06.05, 23:31
        Szkoda, ze zamkneli Rybitwe.
        Pamietam, ze ostatnio bylem tam gdy dostalem stypendium FNP dla mlodych
        naukowcow. No coz, jakos lepiej sie tam czulem niz na Zamku Krolewskim.
        To byla naprawde fajna knajpka a Pani Teresa byla normalnym czlowiekiem.
        Zadnego pozerstwa. To byla jedna z niewielu knajp w Warszawie, do ktorych warto
        bylo przyjsc. A teraz co; wsciekle paczki nam zostana?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka