Dodaj do ulubionych

Prywatny chodnik

• Gość: a żałosne... IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 06.08.05, 13:31
      oh nie, tzn. że jeśli np. będzie padać i jakaś biedna babcia schowa się pod
      daszkiem żeby nie zmoknąć, to rozumiem, że wygodni ją ochrona?! To jest nie
      tylko bezsensowne, to jest po prostu żałosne i bezczelne..
      • Gość: wakacyjna Re: żałosne...oj zalosne IP: *.arcor-ip.net 06.08.05, 14:11
        Moja stara ojczyzna jest nieuleczalnie chora - dobrze miec to za soba.
    • at_work Chodnik dla wszystkich! 06.08.05, 14:12
      Kiedyś to było moje miastu.

Tutaj się urodziłem i wychowałem. To było miasto moich rodziców i dziadków itd.
      Teraz ktoś kupił moje miasto i mówi mi gdzie jest moje miejsce...

Sorki, ale to jakaś pomyłka. Nie zgadzam się na to. Mam nadzieję, że ćwok,
      który to wymyślił szybko zplajtuje.
      Za taki brak szacunku powinien zapłacić. Dosyć chamstwa w tym mieście.

Nie wolno tak traktować ludzi. Poza tym Warszawa jest własnością całego narodu.
      Każdy ma prawo do tego kawałka chodnika o ile ewidentnie nie szkodzi innym
      współużytkownikom.

www.atwork.pl
      • Gość: Krakus Re: Chodnik dla wszystkich! ALE NIE WARSZAWA! IP: *.crowley.pl 06.08.05, 21:35
        A to palnołeś głupstwo! Człowieku, Warszawa nie należy do całego narodu!! W
        każdym razie ja nie czuję się i co najważniejsze NIGDY NIE CHCĘ się czuć jej
        współwłaścicielem, a członkiem "narodu" jestem.
        Patrząc z boku: ale macie problemy w tej Warszawce... Koń by się uśmiał! Swoją
        drogą to już dawno powinniście zlikwidować ten cały syf wokół "Pajaca" i -
        pożal się Boże - Dworca "Centralnego". Budy z jakimiś gaciami i śmierdzącym
        żarciem, gorsze niż w jakimś Bankgoku czy Bombaju, i to ma być europejska
        Stolica, w dotatku myśląca o sobie jak o metropolii.. Może więc przynajmniej
        niech ochroniarze zrobią trochę porządku.
        Jako wolnościowiec musze dodać: prawo własności jest święte i każdy ma prawo ze
        swojego (lub wydzierżawionego) terenu przeganiać kogo chce i kiedy chce... A
        czy to mu się opłaca (utrata klientów) to już jego sprawa...
        Z marketingowego widzenia: nie macie racji, jeśli sądzicie, że od tego im
        obroty spadną, dzięki odsłoniętym witrynom (bez łóżek z majtkami i gigant-
        biustonoszami, etc.) i łatwemu dojściu liczba klientów zapewnie wzrośnie...
        Pozdrówka dla ukochanej przez cały Naród Stolycy.
    • Gość: s chodnik IP: *.iim.pl / *.iim.pl 06.08.05, 14:17
      Idiotyzm i bezmyslnośc
    • chateau Prywatny chodnik 06.08.05, 14:45
      No to zrzutka na jakiś nędzny płotek i niech miasto się odgrodzi
      od broniącej swojej prywatności i intymności Galerii ;))
    • Gość: bridge Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:45
      Absurd.
    • Gość: rupi A ja jestem za! IP: *.aster.pl 06.08.05, 15:45
      W żadnej innej europejskiej stolicy nie widziałem straganów z gaciami i
      sznurowadłami w samym centrum miasta na rzekomo jednym z najbardziej
      reprezentacyjnym deptaków. Tak samo jak nie widziałem tam tylu ludzi rozdających
      ulotki, gazety reklamowe, próbujących wcisnąć mi kadzidełka, kupon rabatowy na
      bilety do teatru, namówić do podpisania listy kandydata do sejmu i Bóg jeden wie
      co jeszcze. Nie umiał z tym burdelem zrobić porządku żaden prezydent miasta (czy
      jak tam to stanowisko się przed reformą samorządową nazywało) od 15 lat (choć
      każdy kolejny obiecywał że rozwiąże ten problem) to niech to załatwią prywatni
      właściciele. Mam dosyć wysłuchiwania że Warszawa to wielka wiocha, bo akurat pod
      względem tego nieustającego jarmarku w centrum to prawda. Dlatego precz ze
      straganiarzami i śmieciarzami.
      • Gość: Krakus Re: A ja jestem za! Warszawa i tak wiocha! IP: *.crowley.pl 06.08.05, 21:41
        Przykro mi kolego, ale Warszawa i tak wiochą jest i pozostanie. Sam napisałeś,
        że od 15 lat tego syfu wokół DTC, Pajaca, Dworca etc. zlikwidować nie
        potraficie... a więc szans nie ma, ze coś się zmieni. Chyba, że ostatni skrawek
        wokół "Pajaca" sprzedacie prywtanym firmom pod biurocw/hotele/sklepy... Masz
        też rację, w żadnej stolicy w centrum nie ma takiego syfu! Dlatego Polska
        wstydzi się swojej stolicy....Wiocha, wiocha jest i (niestety) będzie!
        • Gość: rupi Re: A ja jestem za! Warszawa i tak wiocha! IP: *.aster.pl 07.08.05, 02:35
          Przepraszam bardzo, ale nie napisałem tego posta po to, aby tacy idioci jak ty
          mogli leczyć swoje kompleksy. Bez problemu mógłbym wymienić z 10 rzeczy, za
          które może wstydzić się Kraków, ale tego nie zrobię, bo lubię to miasto i mam
          tam paru przyjaciół. Jak jesteś tak głupi żeby w całej tej historii doszukiwać
          się tylko dowodów na "wioskowatość" stolicy swojego kraju, to gratuluję :).
    • Gość: SS No i o co chodzi? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.08.05, 15:45
      Mają swój chodnik to i dyktują reguły jakie na nim rządzą, moim zdaniem całkiem
      racjonalne i życiowe, po prostu utrzymują porządek. Autor artykułu doszukuje
      się sensacji gdzie jej nie ma ot co.
    • Gość: hehenio A ile płaci się podatku gruntowego za m w centrum? IP: *.arkonskie.v.pl 06.08.05, 16:49
      Za ten chodnik miasto bierze kasę.Kto się oburza, niech kieruje żale we właściwą stronę. Jak się komuś każe płacić podatek za obrys budynku, to nic dziwnego że ten odpłaca Nienażartemu Prosiakowi Nr 2 tak, jak umie.
    • ampolion Chodnik do chodzenia. 06.08.05, 18:52
      Jesli chodnik jest do chodzenia to dlaczego jeżdżą po nim rowerami?
    • Gość: Archie Dodaję swoją opinię ... IP: *.aster.pl 06.08.05, 19:12
      ..., bo jakiejś sensownej interpretacji tego tekstu "stołecznej" chyba się
      jednak da przeprowadzić ... wielokreotnie jej dziennikarze krytykują bałagan na
      warszawskich ulicach, uliczny naręczny, pudełkowy i łóżkowy handel, brud,
      bałagan itp. itd. Krytykowano też okolicę domów towarowych Centrum (czy jak tam
      one się dzisiaj nazywają, tymczasem gdy ich właściciele próbują z tym
      wszystkim walczyć przynajmniej na swoim terenie (bo ta wyśmiana czarna linia na
      chodniku to granica uzytkowania wieczystego - to co jest pod antresolą,
      czyli "w podcieniu" domów towarowych, jest de facto i de iure domeną prywatną,
      czyli włascicieli tychże domów towarowych, a nie miasta), to dziennikarze GW
      czarno wieszczą i najwyraźniej występują przeciwko porządku w zasyfionym pasażu
      na tyłach tych domów ! To jakaś paranoja i szukanie sensacji na siłę -
      najwyraźniej sezon ogórkowy daje znać o sobie. Inna sprawa, że nadgorliwi (czy
      też niedostatecznie wyszkoleni) ochroniarze, źle całej sprawie się przysłużyli,
      ale przecież inteligentny rzecznik prasowy (a tego z całą pewnością nie można
      powiedzieć o rzecznicce DTC RE ...) sprawę szybko by wyjaśnił. W ogóle, gdy sie
      obserwuje mało efektywne działania tej firmy, jesli chodzi o tak nagłaśniany
      remont Pasażu Wiecha, to można odnieść wrażenie, że ta firma działa nie dość
      profesjonalnie, pewnie jej zarząd jest mieszaniną zarozumiałych cudzoziemców i
      expatów oraz pełniących drugorzędną rolę buraków z prowincji (oszczędności ! -
      pani rzecznik też została wytrzaśnięta nie wiadomo skąd, najwyraźniej nie czuje
      specyfiki warszawskiej i nie ma dobrych kontaktów z mediami). Ciekawe tylko co
      w tym towrzystwie robi dośc bystry były burmisttrz Bielan - przecież DTC RE
      żadnych interesów tam nie robiły ?
      Archie
    • Gość: Gość prywatne chodniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 19:19
      ten kraj jest coraz bardziej chory - skończy się niezłą rozróbą, bo ludzie w
      końcu nie wytrzymają...
    • Gość: Arek Grunt do dbac o PR IP: *.umcs.lublin.pl 06.08.05, 19:37
      Ja tam zakupów nie będę robił. Jeśli ochrona jest tak nadgorliwa to pomyślcie
      jakie przeszukanie fundują podejrzanym o kradzierz batonika....
    • Gość: mól kolejne tanie sensacje IP: *.chello.pl 06.08.05, 20:44
      nie widze nic zlego w tym, ze przeganiaja nagabywaczy, a reszta to bajki
      sfrustrowanego reportera, który rozstawil sie ze statywem i trafil na
      nadgorilwego ochroniarza. jestem pewien, ze nikt stamtad nie przegania zwyklych
      ludzi, którzy przystana pod dachem.
    • Gość: camel_3d polska paranoja... IP: *.arcor-ip.net 06.08.05, 21:01
      kuzwa no to juz wogole jakich przekret...
      • Gość: malkontent Re: polska paranoja... IP: *.msp.mlm.bostream.se 06.08.05, 21:10
        czytam to i z sil opadam,na glupote nie ma rady,a glupota maszeruje teraz do
        wladzy,a i niechybnie ja wezmie,przeciez tam sa sklepy i ktos tam kupuje,jezdze
        troszke po swiecie i w centrach mnie cos takiego nie spotkalo,tym co tak
        zarzadzili trzeba zaordynowac psychiatre i to szybko.
    • Gość: PCX W DUP*E... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 21:43
      ... MOZE MNIE TA "OCHRONA" POCALOWAC !!!
      NIECH WSKAZA PARAGRAF, KTORY ZABRONI MI STANAC PRZED WYSTAWA LUB WYJAWSZY
      APARAT NAWET JA FOTOGRAFOWAC !
      TZW. "OCHRONA" DZIALA TAK NA PRAWDE NA TAKICH SAMYCH ZASADACH JAK KAZDY INNY
      OBYWATEL , KROTKO RZECZ UJMUJAC NIE MA PRAWA CIE DOTKNAC TUDZIEZ WYDAWAC
      ZADNYCH POLECEN, DO KTORYCH KTOKOLWIEK MUSIAL BY SIE STOSOWAC...
      A JESLI SIE WAM PRZYDAZY ZBYT NATRETNY OCHRONIARZ, ZAWSZE MOZECIE ZAPYTAC NA
      JAKIEJ PODSTAWIE PRAWNEJ PROBUJE OGRANICZAC WASZE SWOBODY OBYWATELSKIE, TUDZIEZ
      POWIEDZIEC, ZE JAK SIE NIE ODPIERWIASTKUJE TO WEZWIECIE POLICJE, ZEBY WSKAZALA
      MU JEGO MIEJSCE...
      "OCHRONIARZE" TO W SWIETLE PRAWA C I E C I E !!!
    • milo_1 Niezwykła ta Wa-wa- q..wa zawsze coś....:)))))) 06.08.05, 22:19
      Po niezwykłej burzy nad wawą następny temat sezonu ogórkowego;
      Niezwykła ta Wa-wa- q..wa zawsze coś....:))))))
    • Gość: jan.grz chodnik IP: *.dll.se 06.08.05, 22:49
      To moze byc zarazliwe!!! Trzeba natychmiast "uchwalic" szczepionke.
    • Gość: LAPTOP PRYWATNY CHODNIK IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 07.08.05, 00:26
      W firmie Solid Security niestety nie pracują ludzie myślący tylko tacy co tak
      jak kiedyś w wojsku i PZPR robią to co im każą. KIedyś w MPiKu przy placu
      Degola bronili jak LWY wejścia przy schodach bo było 5 minut przed 9.00 Ale cóż
      Solisd za wszelką cenę chce być na rynku TAK PO PROSTU PO TRUPACH
    • Gość: Welcome to Poland Warszawka-Zaściankawka - każdy tu lubi być PAN IP: *.spray.net.pl 07.08.05, 00:43
      • Gość: Stan Artykul nie na temat IP: *.levels.unisa.edu.au 07.08.05, 05:13
        GW powinna raczej zastanowic sie dlaczego ta druga czesc chodnika, to znaczy ta
        miejska czesc, wyglada tak dziadowsko. Dlaczego w ogole chodniki na
        Marszalkowskiej i Alejach Jerozolimskich wygladaja jak w trzecim swiecie.
        Dlaczego Domom Centrum sporzedano tylko polowe chodnika. Ja bym im sprzedal
        caly chodnik, nawet wszystkie chodniki w Warszawie bym im sprzedal. Nie
        musialbym sie wtedy wstydzic, gdy odwiedzam Warszawe. Dlaczego w Warszawie
        wszystko jest na opak. Dlaczego na zadupiu gdziesz, w jakiejs dzielnicy chodnik
        jest prosty. A w samym centrum miasta, tam gdzie przewalaja sie miliony gosci z
        zagranicy chodniki sa i zawsze byly w latach dziewiecdziesiatych w oplakanym
        stanie. Przeciez cudzoziemcy sie z nas smieja, gdy to widza. Mysla co to za
        barachlo. Te same uwagi odnosza sie do Dworca Centralnego i podziemnych
        przejsc. Brud, smrod i rozpacz. Doslownie. Co robia warszawscy lawnicy. Ile
        wazy ich sadlo na brzuchu?
    • Gość: m Płatne chodniki - naszą szansą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 05:00
      bardzo dobry pomysł - moim zdaniem należy wprowadzić opłaty za chodzenie po
      chodnikach - mamy gospodarkę wolnorynkową - tego typu opłaty spowodują, że
      powstaną PRYWATNE, lepiej utrzymane chodniki i obywatel będzie miał prawo
      wyboru.

To jest tzw. niewidzialna ręka rynku, nawet muminki o tyum w telewizji mówili
      (mama muminka, tata muminka i Balcerowicz muminka).
    • Gość: rom48 To moze byc chwyt reklamowy. IP: 213.77.79.* 07.08.05, 09:22
      Jest darmowa reklama firmy w prasie. Kto nie slyszal o takiej firmie to teraz ja zna:)
    • Gość: myslacy czlowiek WILK I OWCA IP: *.adsl.wanadoo.nl 07.08.05, 09:56
      Widac, ze ci ludzie ze sklepu nie maja w ogole logicznej wyobrazni i brak im
      pomyslow. Przeciez wystarczy postawic przed wystawa pare wielkich, ale niskich
      pojemnikow np. z kwiatami, wilk syty i owca cala.
      • 1966p Boże co się tu dzieje???? 07.08.05, 10:59

"I dodaje: - Chodnik służy tylko do przemieszczania się.", a mózg do myślenia:)
        Chyba sobie postoję w tej "zakazanej strefie" a jak jakiś ochroniarz bedzie
        próbował naruszyć moją "nietykalność osobistą" wezwę Policję
    • Gość: baba idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:55
      ciekawe za ile groszy sprywatyzowali te chodniki, najłatwiej panoszyć się gdy
      zdobyło się coś nie całkiem uczciwie
    • Gość: szukacz_waw POKAZMY IM NASZ stosunek do takiego zakazu IP: *.jmdi.pl 07.08.05, 10:59
      Do czasu likwidacji tego durnego zakazu przestanmy kupowac w Domach Centrum -
      ciekawe, co powiedza wtedy wynajmujacy sklepy...
    • Gość: szukacz_waw warszawski folklorek? IP: *.jmdi.pl 07.08.05, 11:03
      Ciekaw jestem skad zjawil sie w Warszawie pomyslodawca tego zakazu... Mysle, ze
      moze nim byc tylko tzw nowowarszawianin, czyli wiesniak lub malomiasteczkowy
      mlotek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka