Gość: a żałosne... IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 06.08.05, 13:31 oh nie, tzn. że jeśli np. będzie padać i jakaś biedna babcia schowa się pod daszkiem żeby nie zmoknąć, to rozumiem, że wygodni ją ochrona?! To jest nie tylko bezsensowne, to jest po prostu żałosne i bezczelne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacyjna Re: żałosne...oj zalosne IP: *.arcor-ip.net 06.08.05, 14:11 Moja stara ojczyzna jest nieuleczalnie chora - dobrze miec to za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Chodnik dla wszystkich! 06.08.05, 14:12 Kiedyś to było moje miastu. Tutaj się urodziłem i wychowałem. To było miasto moich rodziców i dziadków itd. Teraz ktoś kupił moje miasto i mówi mi gdzie jest moje miejsce... Sorki, ale to jakaś pomyłka. Nie zgadzam się na to. Mam nadzieję, że ćwok, który to wymyślił szybko zplajtuje. Za taki brak szacunku powinien zapłacić. Dosyć chamstwa w tym mieście. Nie wolno tak traktować ludzi. Poza tym Warszawa jest własnością całego narodu. Każdy ma prawo do tego kawałka chodnika o ile ewidentnie nie szkodzi innym współużytkownikom. www.atwork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Chodnik dla wszystkich! ALE NIE WARSZAWA! IP: *.crowley.pl 06.08.05, 21:35 A to palnołeś głupstwo! Człowieku, Warszawa nie należy do całego narodu!! W każdym razie ja nie czuję się i co najważniejsze NIGDY NIE CHCĘ się czuć jej współwłaścicielem, a członkiem "narodu" jestem. Patrząc z boku: ale macie problemy w tej Warszawce... Koń by się uśmiał! Swoją drogą to już dawno powinniście zlikwidować ten cały syf wokół "Pajaca" i - pożal się Boże - Dworca "Centralnego". Budy z jakimiś gaciami i śmierdzącym żarciem, gorsze niż w jakimś Bankgoku czy Bombaju, i to ma być europejska Stolica, w dotatku myśląca o sobie jak o metropolii.. Może więc przynajmniej niech ochroniarze zrobią trochę porządku. Jako wolnościowiec musze dodać: prawo własności jest święte i każdy ma prawo ze swojego (lub wydzierżawionego) terenu przeganiać kogo chce i kiedy chce... A czy to mu się opłaca (utrata klientów) to już jego sprawa... Z marketingowego widzenia: nie macie racji, jeśli sądzicie, że od tego im obroty spadną, dzięki odsłoniętym witrynom (bez łóżek z majtkami i gigant- biustonoszami, etc.) i łatwemu dojściu liczba klientów zapewnie wzrośnie... Pozdrówka dla ukochanej przez cały Naród Stolycy. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Prywatny chodnik 06.08.05, 14:45 No to zrzutka na jakiś nędzny płotek i niech miasto się odgrodzi od broniącej swojej prywatności i intymności Galerii ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridge Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:45 Absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi A ja jestem za! IP: *.aster.pl 06.08.05, 15:45 W żadnej innej europejskiej stolicy nie widziałem straganów z gaciami i sznurowadłami w samym centrum miasta na rzekomo jednym z najbardziej reprezentacyjnym deptaków. Tak samo jak nie widziałem tam tylu ludzi rozdających ulotki, gazety reklamowe, próbujących wcisnąć mi kadzidełka, kupon rabatowy na bilety do teatru, namówić do podpisania listy kandydata do sejmu i Bóg jeden wie co jeszcze. Nie umiał z tym burdelem zrobić porządku żaden prezydent miasta (czy jak tam to stanowisko się przed reformą samorządową nazywało) od 15 lat (choć każdy kolejny obiecywał że rozwiąże ten problem) to niech to załatwią prywatni właściciele. Mam dosyć wysłuchiwania że Warszawa to wielka wiocha, bo akurat pod względem tego nieustającego jarmarku w centrum to prawda. Dlatego precz ze straganiarzami i śmieciarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: A ja jestem za! Warszawa i tak wiocha! IP: *.crowley.pl 06.08.05, 21:41 Przykro mi kolego, ale Warszawa i tak wiochą jest i pozostanie. Sam napisałeś, że od 15 lat tego syfu wokół DTC, Pajaca, Dworca etc. zlikwidować nie potraficie... a więc szans nie ma, ze coś się zmieni. Chyba, że ostatni skrawek wokół "Pajaca" sprzedacie prywtanym firmom pod biurocw/hotele/sklepy... Masz też rację, w żadnej stolicy w centrum nie ma takiego syfu! Dlatego Polska wstydzi się swojej stolicy....Wiocha, wiocha jest i (niestety) będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Re: A ja jestem za! Warszawa i tak wiocha! IP: *.aster.pl 07.08.05, 02:35 Przepraszam bardzo, ale nie napisałem tego posta po to, aby tacy idioci jak ty mogli leczyć swoje kompleksy. Bez problemu mógłbym wymienić z 10 rzeczy, za które może wstydzić się Kraków, ale tego nie zrobię, bo lubię to miasto i mam tam paru przyjaciół. Jak jesteś tak głupi żeby w całej tej historii doszukiwać się tylko dowodów na "wioskowatość" stolicy swojego kraju, to gratuluję :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS No i o co chodzi? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.08.05, 15:45 Mają swój chodnik to i dyktują reguły jakie na nim rządzą, moim zdaniem całkiem racjonalne i życiowe, po prostu utrzymują porządek. Autor artykułu doszukuje się sensacji gdzie jej nie ma ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehenio A ile płaci się podatku gruntowego za m w centrum? IP: *.arkonskie.v.pl 06.08.05, 16:49 Za ten chodnik miasto bierze kasę.Kto się oburza, niech kieruje żale we właściwą stronę. Jak się komuś każe płacić podatek za obrys budynku, to nic dziwnego że ten odpłaca Nienażartemu Prosiakowi Nr 2 tak, jak umie. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Chodnik do chodzenia. 06.08.05, 18:52 Jesli chodnik jest do chodzenia to dlaczego jeżdżą po nim rowerami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie Dodaję swoją opinię ... IP: *.aster.pl 06.08.05, 19:12 ..., bo jakiejś sensownej interpretacji tego tekstu "stołecznej" chyba się jednak da przeprowadzić ... wielokreotnie jej dziennikarze krytykują bałagan na warszawskich ulicach, uliczny naręczny, pudełkowy i łóżkowy handel, brud, bałagan itp. itd. Krytykowano też okolicę domów towarowych Centrum (czy jak tam one się dzisiaj nazywają, tymczasem gdy ich właściciele próbują z tym wszystkim walczyć przynajmniej na swoim terenie (bo ta wyśmiana czarna linia na chodniku to granica uzytkowania wieczystego - to co jest pod antresolą, czyli "w podcieniu" domów towarowych, jest de facto i de iure domeną prywatną, czyli włascicieli tychże domów towarowych, a nie miasta), to dziennikarze GW czarno wieszczą i najwyraźniej występują przeciwko porządku w zasyfionym pasażu na tyłach tych domów ! To jakaś paranoja i szukanie sensacji na siłę - najwyraźniej sezon ogórkowy daje znać o sobie. Inna sprawa, że nadgorliwi (czy też niedostatecznie wyszkoleni) ochroniarze, źle całej sprawie się przysłużyli, ale przecież inteligentny rzecznik prasowy (a tego z całą pewnością nie można powiedzieć o rzecznicce DTC RE ...) sprawę szybko by wyjaśnił. W ogóle, gdy sie obserwuje mało efektywne działania tej firmy, jesli chodzi o tak nagłaśniany remont Pasażu Wiecha, to można odnieść wrażenie, że ta firma działa nie dość profesjonalnie, pewnie jej zarząd jest mieszaniną zarozumiałych cudzoziemców i expatów oraz pełniących drugorzędną rolę buraków z prowincji (oszczędności ! - pani rzecznik też została wytrzaśnięta nie wiadomo skąd, najwyraźniej nie czuje specyfiki warszawskiej i nie ma dobrych kontaktów z mediami). Ciekawe tylko co w tym towrzystwie robi dośc bystry były burmisttrz Bielan - przecież DTC RE żadnych interesów tam nie robiły ? Archie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość prywatne chodniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 19:19 ten kraj jest coraz bardziej chory - skończy się niezłą rozróbą, bo ludzie w końcu nie wytrzymają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Grunt do dbac o PR IP: *.umcs.lublin.pl 06.08.05, 19:37 Ja tam zakupów nie będę robił. Jeśli ochrona jest tak nadgorliwa to pomyślcie jakie przeszukanie fundują podejrzanym o kradzierz batonika.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mól kolejne tanie sensacje IP: *.chello.pl 06.08.05, 20:44 nie widze nic zlego w tym, ze przeganiaja nagabywaczy, a reszta to bajki sfrustrowanego reportera, który rozstawil sie ze statywem i trafil na nadgorilwego ochroniarza. jestem pewien, ze nikt stamtad nie przegania zwyklych ludzi, którzy przystana pod dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel_3d polska paranoja... IP: *.arcor-ip.net 06.08.05, 21:01 kuzwa no to juz wogole jakich przekret... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: polska paranoja... IP: *.msp.mlm.bostream.se 06.08.05, 21:10 czytam to i z sil opadam,na glupote nie ma rady,a glupota maszeruje teraz do wladzy,a i niechybnie ja wezmie,przeciez tam sa sklepy i ktos tam kupuje,jezdze troszke po swiecie i w centrach mnie cos takiego nie spotkalo,tym co tak zarzadzili trzeba zaordynowac psychiatre i to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCX W DUP*E... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 21:43 ... MOZE MNIE TA "OCHRONA" POCALOWAC !!! NIECH WSKAZA PARAGRAF, KTORY ZABRONI MI STANAC PRZED WYSTAWA LUB WYJAWSZY APARAT NAWET JA FOTOGRAFOWAC ! TZW. "OCHRONA" DZIALA TAK NA PRAWDE NA TAKICH SAMYCH ZASADACH JAK KAZDY INNY OBYWATEL , KROTKO RZECZ UJMUJAC NIE MA PRAWA CIE DOTKNAC TUDZIEZ WYDAWAC ZADNYCH POLECEN, DO KTORYCH KTOKOLWIEK MUSIAL BY SIE STOSOWAC... A JESLI SIE WAM PRZYDAZY ZBYT NATRETNY OCHRONIARZ, ZAWSZE MOZECIE ZAPYTAC NA JAKIEJ PODSTAWIE PRAWNEJ PROBUJE OGRANICZAC WASZE SWOBODY OBYWATELSKIE, TUDZIEZ POWIEDZIEC, ZE JAK SIE NIE ODPIERWIASTKUJE TO WEZWIECIE POLICJE, ZEBY WSKAZALA MU JEGO MIEJSCE... "OCHRONIARZE" TO W SWIETLE PRAWA C I E C I E !!! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Niezwykła ta Wa-wa- q..wa zawsze coś....:)))))) 06.08.05, 22:19 Po niezwykłej burzy nad wawą następny temat sezonu ogórkowego; Niezwykła ta Wa-wa- q..wa zawsze coś....:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.grz chodnik IP: *.dll.se 06.08.05, 22:49 To moze byc zarazliwe!!! Trzeba natychmiast "uchwalic" szczepionke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAPTOP PRYWATNY CHODNIK IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 07.08.05, 00:26 W firmie Solid Security niestety nie pracują ludzie myślący tylko tacy co tak jak kiedyś w wojsku i PZPR robią to co im każą. KIedyś w MPiKu przy placu Degola bronili jak LWY wejścia przy schodach bo było 5 minut przed 9.00 Ale cóż Solisd za wszelką cenę chce być na rynku TAK PO PROSTU PO TRUPACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Poland Warszawka-Zaściankawka - każdy tu lubi być PAN IP: *.spray.net.pl 07.08.05, 00:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Artykul nie na temat IP: *.levels.unisa.edu.au 07.08.05, 05:13 GW powinna raczej zastanowic sie dlaczego ta druga czesc chodnika, to znaczy ta miejska czesc, wyglada tak dziadowsko. Dlaczego w ogole chodniki na Marszalkowskiej i Alejach Jerozolimskich wygladaja jak w trzecim swiecie. Dlaczego Domom Centrum sporzedano tylko polowe chodnika. Ja bym im sprzedal caly chodnik, nawet wszystkie chodniki w Warszawie bym im sprzedal. Nie musialbym sie wtedy wstydzic, gdy odwiedzam Warszawe. Dlaczego w Warszawie wszystko jest na opak. Dlaczego na zadupiu gdziesz, w jakiejs dzielnicy chodnik jest prosty. A w samym centrum miasta, tam gdzie przewalaja sie miliony gosci z zagranicy chodniki sa i zawsze byly w latach dziewiecdziesiatych w oplakanym stanie. Przeciez cudzoziemcy sie z nas smieja, gdy to widza. Mysla co to za barachlo. Te same uwagi odnosza sie do Dworca Centralnego i podziemnych przejsc. Brud, smrod i rozpacz. Doslownie. Co robia warszawscy lawnicy. Ile wazy ich sadlo na brzuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Płatne chodniki - naszą szansą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 05:00 bardzo dobry pomysł - moim zdaniem należy wprowadzić opłaty za chodzenie po chodnikach - mamy gospodarkę wolnorynkową - tego typu opłaty spowodują, że powstaną PRYWATNE, lepiej utrzymane chodniki i obywatel będzie miał prawo wyboru. To jest tzw. niewidzialna ręka rynku, nawet muminki o tyum w telewizji mówili (mama muminka, tata muminka i Balcerowicz muminka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom48 To moze byc chwyt reklamowy. IP: 213.77.79.* 07.08.05, 09:22 Jest darmowa reklama firmy w prasie. Kto nie slyszal o takiej firmie to teraz ja zna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy czlowiek WILK I OWCA IP: *.adsl.wanadoo.nl 07.08.05, 09:56 Widac, ze ci ludzie ze sklepu nie maja w ogole logicznej wyobrazni i brak im pomyslow. Przeciez wystarczy postawic przed wystawa pare wielkich, ale niskich pojemnikow np. z kwiatami, wilk syty i owca cala. Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Boże co się tu dzieje???? 07.08.05, 10:59 "I dodaje: - Chodnik służy tylko do przemieszczania się.", a mózg do myślenia:) Chyba sobie postoję w tej "zakazanej strefie" a jak jakiś ochroniarz bedzie próbował naruszyć moją "nietykalność osobistą" wezwę Policję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:55 ciekawe za ile groszy sprywatyzowali te chodniki, najłatwiej panoszyć się gdy zdobyło się coś nie całkiem uczciwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz_waw POKAZMY IM NASZ stosunek do takiego zakazu IP: *.jmdi.pl 07.08.05, 10:59 Do czasu likwidacji tego durnego zakazu przestanmy kupowac w Domach Centrum - ciekawe, co powiedza wtedy wynajmujacy sklepy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz_waw warszawski folklorek? IP: *.jmdi.pl 07.08.05, 11:03 Ciekaw jestem skad zjawil sie w Warszawie pomyslodawca tego zakazu... Mysle, ze moze nim byc tylko tzw nowowarszawianin, czyli wiesniak lub malomiasteczkowy mlotek Odpowiedz Link Zgłoś