Dodaj do ulubionych

Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:00
w tym wzniosłym okresie czekamy na beatyfikację męczenników za le madamme.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Jak Leonidas pod Termopilami IP: *.acn.waw.pl 02.04.06, 22:45
      Legierski ze swoimi ze Spartanami walczyl o tolerancje
      za kilkaset lat umieszczona zostanie tam inskrypcja,jako i pod Termopilami

"Przechodniu, powiedz tolerantom, że leżymy tutaj, posłuszni ich prawom."
      • jestem_gejem Przechodniu, powiedz Brukseli, 02.04.06, 23:01
        • jestem_gejem Re: Przechodniu, powiedz Brukseli, 02.04.06, 23:04
          że leżymy tu, posłuszni jej prawom,
          zawsze chętni i weseli [1],
          Michnik bije nam brawo.

[1] ang: "gay"
    • jestem_gejem Jesteście obrzydliwymi homofobami! 02.04.06, 22:50
      Jak śmiecie tak ironizować na temat ostatniej reduty walki ze wszechogarniającym kaczyzmem?
      Jestem młodym (25 lat), wykształconym (Wyższa Szkoła Turystyki i Zarządzania) i aktywnym politycznie
      (Partia Demokratyczna "demokraci.pl") gejem i wstyd mi za to państwo, które umożliwia prześladowanie
      ludzi tylko z powodu ich seksualnej orientacji. Już niedługo Unia Europejska zrobi z tym porządek.
      • Gość: normalny goń się geju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 06:54
        No poważne studia masz chłopaku?dziewczynko?no dobra geju.To nie jest
        prześladowanie,tylko za wszystko trzeba płacić,za wymajmowany lokal też.Tylu
        was jest,to zróbcie składke i zapłaćcie długi.
        • Gość: vogue Do normalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:15
          Rzeczywiście normalny, jesteś bardzo normalny:chamstwo i buractwo staje się w
          tym kraju powoli normą...

Gość portalu: normalny napisał(a):

> No poważne studia masz chłopaku?dziewczynko?no dobra geju
          • mhmmhm1 Re: Do normalnego 03.04.06, 09:41
            a uważasz, że jak się jest homoseksualistą to jest się ponad prawem i nie
            trzeba płacić czynszu?
      • mhmmhm1 Re: Jesteście obrzydliwymi homofobami! 03.04.06, 09:41
        Błaaaaaaaaaaaaaaagaaaaaaaaaaaam!!! skończyłeś szkółkę niedzielną w wyższej
        szkole gotowania na gazie i biznesu i uważasz się za człowieka
        wykształconego!!! HAHAHAHA... nagraj to na video i wyślij do "Śmiechu warte" z
        miejsca wygrasz samochód pełen Grześków
      • Gość: Edek Wyższa Szkoła Turystyki i Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:04
        Daje "wyższe" wykształcenie a nie wyższe
      • sloggi_so Re: Jesteście obrzydliwymi homofobami! 09.04.06, 20:51
        jestem_gejem napisał:

> Jak śmiecie tak ironizować na temat ostatniej reduty walki ze wszechogarniający
        > m kaczyzmem?
        > Jestem młodym (25 lat), wykształconym (Wyższa Szkoła Turystyki i Zarządzania) i
        > aktywnym politycznie
        > (Partia Demokratyczna "demokraci.pl") gejem i wstyd mi za to państwo, które umo
        > żliwia prześladowanie
        > ludzi tylko z powodu ich seksualnej orientacji. Już niedługo Unia Europejska
        z robi z tym porządek.

Tak myslisz?
    • Gość: PL Trzeba tepic Antywojennych, Ekologow etc... IP: *.orange.pl 02.04.06, 22:53
      dresy to nowy style ! Badzcie dżezi !!!!
    • Gość: anty-złodziej Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 01:05
      Okropna rzecz, podłośc, brak słów, żeby tak kogos brutalnie oderwac od koryta! Panie Kochalski, jak pan możesz wykonywac wyrok niezawisłego sądu? Gdzie tu prawo? Gdzie sprawiedliwość, która musi byc po "naszej" stronie. PS: kiedy juz padnie ostatni obrońca proponuję dla upamiętnienia ich męczeństwa ustawic na Kozlej niewielki obelisk. Może pani Nieznalska coś zaprojektuje? :))
    • Gość: dorota Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.chello.pl 03.04.06, 03:08
      Szkoda, bylam tam pare razy, miedzy innymi na swietnej sztuce.
      W programie Dzien Dobry TVN wlasciciel klubu zastanawial sie nad zalozeniem
      nowego klubu. Nie bedzie to to samo juz Le Madame, ale mogloby cos je zastapic.
      I jakis dobry prawnik by sie przydal.
      • Gość: remek Żenada w tvn z udziałem legierskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 07:03
        To oznacza,że tvn popiera ,,wałki,,i oszustwa.Jak gostek był bezprawnie,i nie
        płacił,to wynocha i po bólu.Może tvn wynajmie mu jakieś pomieszczenie,tylko
        ciekawe czy bedzie zadowolona jak koleś będzie im winny 250 tyś.zł i będzie
        palił głupa,że nie wie jaka jest stawka najmu.I ten wywalacz chce otworzyć nową
        knajpe? Ciekawe czy znowu na krzywy ryj.
        • Gość: dorota Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego IP: *.chello.pl 03.04.06, 09:30
          remku przeczytaj najpierw dokladnie artykul. w ogole go czytales?
          • mhmmhm1 Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego 03.04.06, 09:43
            niech pan Legierski udowodni, że slał pisma do ratusza... Nie robił tego -
            uważał, że jest ponad prawem...
            a co do nowego klubu - przeciez ma już dwa inne w Wawie
            • Gość: Warszawianka Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:04
              Piszesz :
              "niech pan Legierski udowodni, że slał pisma do ratusza... Nie robił tego -
              uważał, że jest ponad prawem...
              a co do nowego klubu - przeciez ma już dwa inne w Wawie"

Jak ma to udowodnić Tobie?? Gdzie ma te pisma opublikować?
              A w drugą stronę - jaki Ty masz dowód na to, że tego NIE robił?

Kiedyś się mawiało "dżentelmeni o faktach nie dyskutują" - a teraz ani
              dżentelmenów już nie ma, ani faktów nie umie się ustalać...
              • Gość: dorot Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego IP: *.aster.pl 03.04.06, 23:33
                Gość portalu: Warszawianka napisał(a):

> Piszesz :
                > "niech pan Legierski udowodni, że slał pisma do ratusza... Nie robił tego -
                > uważał, że jest ponad prawem...
                > a co do nowego klubu - przeciez ma już dwa inne w Wawie"

> Jak ma to udowodnić Tobie?? Gdzie ma te pisma opublikować?
                > A w drugą stronę - jaki Ty masz dowód na to, że tego NIE robił?
                > Kiedyś się mawiało "dżentelmeni o faktach nie dyskutują" - a teraz ani
                > dżentelmenów już nie ma, ani faktów nie umie się ustalać...

Jak udowodnic ? Normalnie, np.pokazaćw TVN-ie. Mobilizować naiwników potrafi
                a placic nie wie jak ?
                "Dżentelmenów nie ma" ? W takim klubie na pewno.
            • 1maruti1 Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego 03.04.06, 14:05
              Pokazywal pisma kazdemu kogo to interesowalo. Sa nawet do zobaczenia niektore na stronie Le Madame.
              • esmeralda_pl Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego 03.04.06, 14:27
                pokaż w którym miejscu... i czy mają stempel terminowy z kancelarii o terminie
                złożenia... bo teraz to ja tez mogę różne pisma napisać ze wsteczną datą
                • Gość: maruti Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:46
                  www.lemadame.pl/forum/viewtopic.php?t=253&sid=0b8fc99a9b73ce9f505a4b193649d180
                  www.lemadame.pl/forum/viewtopic.php?t=254&sid=0b8fc99a9b73ce9f505a4b193649d180
                  A jak chcesz pisma to pogemraj na stronie, byly linki.

Jakim prawem zakladasz, ze klamie??? Nawet Miasto potwierdzalo ze pisma otrzymywalo. I TO W WYPOWIEDZACH PUBLICZNYCH DLA PRASY!
                  • esmeralda_pl Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego 03.04.06, 17:42
                    ale to są pisma z marca teo roku, a z poprzednich miesięcy??? i chodzi mi o
                    takie skany, gdzie jest pięczeć potwierdzająca datę przyjęcia pisma
            • Gość: dorot Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego IP: *.aster.pl 03.04.06, 23:26
              mhmmhm1 napisała:

> niech pan Legierski udowodni, że slał pisma do ratusza... Nie robił tego -
              > uważał, że jest ponad prawem...
              > a co do nowego klubu - przeciez ma już dwa inne w Wawie

I też nie płaci ?
        • Gość: rozsądny_pedał Re: Żenada w tvn z udziałem legierskiego IP: *.aster.pl 03.04.06, 10:02
          Remku, mało tego, on ma już dwie inne knajpy w Warszawie :-)
      • Gość: dorot Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.aster.pl 03.04.06, 23:24
        Gość portalu: dorota napisał(a):

> Szkoda, bylam tam pare razy, miedzy innymi na swietnej sztuce.
        > W programie Dzien Dobry TVN wlasciciel klubu zastanawial sie nad zalozeniem
        > nowego klubu. Nie bedzie to to samo juz Le Madame, ale mogloby cos je
        zastapic.
        > I jakis dobry prawnik by sie przydal.

Na tyle dobry żeby parę lat nie płacić czynszu za lokal, i na tyle głupi
        żeby pilnował tego za darmo. A potem kilka lat sie będzie kiwało wladze
        samorządowe i skarbowe. I do nastepnego razu.
    • a.vanworden Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame 03.04.06, 06:25
      Kilka ciekawostek, które z niewiadomych powodów nie znalazły się w tekście artykułu.
      1. Napisany pod wpływem wrażeń z ostatnich dni wiersz Gieni (22 l.), która rok
      temu debiutowała jako poetka w klubie:

Gdy przyjdą podpalić klub twój, Le Madame,
      Nie daj się, stój twardo, ramię w ramię
      Z przyjacielem gejem, przyjaciółką lesbijką,
      Z tymi, co mają okres i nie płakali po papieżu.
      To ostatnia reduta. Wokół czarne sotnie
      Domorosłych Hitlerów hulają bez przeszkody,
      Tłamsząc moją wolność.
      I przyszli, i spałowali, i paznokieć mi złamali.
      Ale mojej wolnej, lesbijskiej duszy nic nie złamie.
      Staniemy naprzeciw kohortom ciemniaków, niosąc światło,
      Nawet wbrew ich woli. A niech no się do nas kto przyp...li!

2. Pojawiło się już kilka pomysłów na upamiętnienie bohaterskiej obrony Le
      Madame. Proponuję, żeby "GW" urządziła SMS-ową sondę, który sposób jest najlepszy.
      A) Upamiętnienie klubu poprzez zalanie Krystiana Legierskiego brązem z wierzchu
      i ustawienie w charakterze pomnika.
      B) Ustanowienie Międzynarodowego Dnia Le Madame przez ONZ.
      C) Wydanie przez Agorę dwudziestotomowej relacji wszystkich uczestników protestu
      w Le Madame. Każdy egzemplarz numerowany w twardej oprawie, z autografem p.
      Legierskiego.
      D) Samospalenie się w proteście wszystkich zagorzałych obrońców klubu.
      Ja osobiście popieram zwłaszcza ten ostatni sposób.
      • Gość: gizmo Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 08:21
        A tego klubu w Le Madame udzielałby pan Legierski? Czy taki slub jest ważny?
        Kto udzieli rozwodu? Czy partnera do nocy poślubnej losuje się metodą "na
        butelkę"?
      • Gość: vogue Akcja pod Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:20
        a.vanworden napisał:
        > 2. Pojawiło się już kilka pomysłów na upamiętnienie bohaterskiej obrony Le
        > Madame.

Harcerze niech w każdą rocznicę obrony klubu, zrobią inscenizację:Akcja pod Le
        Madame:)
    • mhmmhm1 Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame 03.04.06, 09:44
      "Agness jest socjolożką o rozlicznych, jak podkreśla, zainteresowaniach. -
      Przedstawiam ludziom idee - mówi. - Poprzez fotografię, publicystykę. Do
      poznania struktur społecznych wykorzystuję nie tylko teorie socjologiczne.
      Również astrologię czy numerologię. "

LIIIIITOŚCIIIIIIIIIIIIIIIIIII Dobrze, że zamknęli jeśli tam więcej takich
      świrów bywało
      • Gość: dorota Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.chello.pl 03.04.06, 10:12
        Dla kogos kto ma klapki na oczach, wraca z pracy po to, zeby usiasc przed
        telewizorem i obejrzec Klan i nic mu wiecej do szczescia nie potrzeba, masz
        racje, Le Madame mogloby nie istniec.
        • Gość: Mars Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: 217.153.152.* 03.04.06, 10:50
          Astrologia i numerologia - szczytowe osiagniecia naukowe postepowej lewicy na
          socjologicznej niwie. Nic dziwnego, ze to zamkneli. Dla czubkow jest szpital
          psychiatryczny, a nie lokale w srodku miasta. Jeszcze by sobie i innym krzywde
          zrobili.
          • Gość: anty-złodziej Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:45
            Hmmm, a jak mozna komus uniemozliwić płacenie czynszu? :) Ja tez tak chcę, mieszkam niedaleko LeMa, może by tak uczynić tu strefę bezczynszową lub, jak zaproponował Vortex, miasto dopłacałoby jeszcze mieszkańcom i restauratorom?! :)Kiedys zapłaciłem przez pomyłke dwa razy to nie chcieli mi zwrócic tylko kazano mi odliczyc nadpłatę w kolejnych rachunkach. A od Krystiana nie chcieli wcale, ehh niektórym to dobrze, on im płacił a oni nie chcieli... w tej sytuacji trudno sie dziwić obrońcom, ze bronili klubu jak Westerplatte. Maja pecha, że nie ma juz prezydenta Kwasniewskiego, na bank dostaliby medale "Za Ofiarnośc i Odwagę".
        • esmeralda_pl Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame 03.04.06, 12:21
          śmiem zaryzykować stwierdzenie, że to własnie widzowie Klanu bardziej intersują
          się numerologią i astrologią...
    • Gość: rozsądny_pedał Krystynę z Legierza niech na ołtarze wyniosą! IP: *.aster.pl 03.04.06, 10:00
    • Gość: anka Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:15
      Jedno z Le Madame napewno zapamiętałam: było tam zawsze brudno i pachniało
      stęchlizną !
      • Gość: bleff Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:04
        rozumiem, ze gdyby Le madame bronila kasia cichopek wraz z reszta
        obsady ,,tanca z gwiazdami" oraz inteligentnymi bracmi mroczkami glosy krytyki
        pod adresem klubu szybko by ucichly, dla mnie chore jest to, ze 1 kwietnia
        zamiast prima aprilis byl dzien zaduszny, a na klatce bloku dozorczyni ustawila
        oltarz z fotografia jana pawla II i pelno zniczy wokolo.
        • Gość: vortex Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:11
          Pamietaj o jednym - kazdy robil co chcial...
          Decyzje podejmowali dorosli ludzie
          Zalosne jest to ze srednia wieku wsrod osob cytowanych to ca 19 lat. O czym to
          wdlg swiadczy?
          • Gość: dorota Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.chello.pl 03.04.06, 11:39
            dla mnie zalosne jest to, ze ludzie wypowiadaja sie na podstawie paru
            cytowanych osob, nie bedac nigdy w klubie.
            • Gość: vortex Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:43
              dziecko drogie - wasza bohaterska postawa na zawsze utknie w mojej pamieci, a
              lzy, bol i upokorzenia ktorych doznaliscie w walce z neofaszystowskim
              komornikiem i urzedem sa dla mnie niewyobrazalne i przeze mnie docenione.
              Niczym kamienie rzucane na szaniec mezna piersia broniliscie ostatniego
              przybytku kultury w Warszawie. Mieszkancy Kozlej, Franciszkanskiej i Nowego
              Miasta tlumnie przybywali wam na pomoc, niestety, jam jako mieszkaniec Starego
              stchorzylem i z nerw obgryzajac paznokcie siedzialem zamkniety w szafie. Wiem
              ze okoliczni resauratorzy z sympatia przygladali sie poczynaniom Krystka,
              nadzieje majac na ozywcze dla miasta i biznesu wydarzenia skali swiatowej
              odbywajace sie w LeMa. Oburzeniem i obrzydzeniem napawa mnie fakt ze ZGN zada
              od Krystka pieniedzy za wynajem - wszak miasto powinno jeszcze mu doplacac.
    • Gość: Rysiek Nie płakałem po Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:00
      • Gość: maruti Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:55
        I O TO CHODZI!!!

Kazdy ma prawo do wlasnego zdania. I o to chodzilo Le Madame. Mozesz nie plakac po Le Madame. Twoje swiete prawo. Ci co placza na pewno to uszanuja.
        • Gość: KrystynekCytrynek Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.chello.pl 03.04.06, 18:26
          dziecko drogie

idź już sobie. Na piwo albo wódkę - utop smutki w alkoholu. Zdrowiej będzie i
          dla ciebie i dla reszty świata. Świat się nie skończył, choć niektórzy tutaj
          starają się koniec dziejów na gwałt zadekretować. Uwierz - LeMa obchodzi
          wszystkich tyle co zeszłoroczny śnieg - poza kilkoma nawiedzeńcami oraz tymi,
          którzy chętenie sobie z tych nawiedzeńców dworują. Co zresztą jest zdrowe :)
          • Gość: me Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.chello.pl 03.04.06, 18:55
            mysle, ze sa ciekawsze rzeczy nic chlanie wody. Niestety osoby o zawezonych
            horyzontach ich nie dostrzegaja.
            • Gość: KrystynekCytrynek Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.chello.pl 03.04.06, 19:08
              po pierwsze dałem wybór. Może być piwo.
              Po drugie tobie już nic innego nie pomoże. Może alkohol pomoże ci rozszerzyć
              horyzont zawężony do LeMa.

Idź już dziecko i się tak nie podniecaj ;) To niezdrowe w twoim wieku. Może się
              skończyć zmazami nocnymi :)
              • Gość: me Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.chello.pl 03.04.06, 19:23
                Nie chce mi sie znizac do twojego poziomu. Wstyd mi za ciebie.
                • Gość: maruti Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:12
                  przynajmniej dwom ludziom tu zalezy... Me i Maruti... moze jednak nie tylko
                  garstka??? tlumy pod Le Madame dzien w dzien od tygodnia... moze jednak to
                  wiecej niz garstka???
                  • Gość: KrystynekCytrynek Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.chello.pl 04.04.06, 09:22
                    dwóm ludziom?

to się nazywa samogwałt i rozdwojenie jaźni. Poza tym monomania. Ale to się leczy.
                  • Gość: vortex Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:46
                    ciotki - jakie tlumy? w piatek po Masie Krytycznej moze ze 20tu rowerzystow.
                    Jak ide na spacer z psem to tam kreci sie nie wiecej niz 5 osob. Wyluzujta
                    • santanka Re: Nie płakałem po Le Madame 04.04.06, 18:17
                      maruti nie ma co gadac z prostakami.
          • Gość: maruti Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:15
            skad w tobie tyle zawisci i nienawisci? uznaje twoje prawo do nieprzejmowania
            sie losem Le Madame. zostaw mnie i moja prawa w spokoju.

p.s. nie pije wodki.

p.s.2 jestem z natury radosnym czlowiekiem. smutek objawia sie w postaci
            radosci.

p.s.3 przezyje bez LeMa. ale lepiej jakby byl niz gdyby go nie bylo. swiat sie
            nie konczy. swiat sie cofa.
            • Gość: KrystynekCytrynek Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.chello.pl 04.04.06, 09:25
              Zawiści i nienawiści??

Bezinteresownie udzielam ci naprawdę dobrych rad, a inni żądają za nie ciężkich
              pieniędzy.

A losem LeMa przejmuj sie ile wlezie - tylko moze niekoniecznie publicznie z
              maniakalnym uporem. To już jest naprawdę nudne. Dlatego radzę jednak setę -
              pomoże. A jak nie, to zawsze jeszcze można się na Sobieskiego udać.
            • Gość: KrystynekCytrynek Re: Nie płakałem po Le Madame IP: *.chello.pl 04.04.06, 09:26
              > p.s.2 jestem z natury radosnym czlowiekiem. smutek objawia sie w postaci
              > radosci.

A radość w postaci smutku? To ty teraz musisz się kulać ze smiechu po podłodze...

Nie przejmuj się, to jest uleczalne.
    • sebpl Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame 03.04.06, 12:01
      A na pierwszym zdjeciu to chlopak czy dziewczyna? Bo na drugim ta nawiedzona, co
      czyta z pokolorowanych obrazkow - od razu poznalem. Moze by tak Stoleczna
      podpisala zdjecia do artykulu. Przywoitosc wobec bohaterow i czytelnikow by tak
      nakazywala.
      • mhmmhm1 Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame 03.04.06, 17:44
        pewnie kobieta, bo wygląda jak facet
    • Gość: sen to li tylko? [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:08
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: wooboodoo Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.crowley.pl 03.04.06, 16:22
      tez bym chcial wynajac lokal od miasta oczywiscie i nie placic przez rok albo i
      dluzej: ponadnormatywna stopa zwrotu gwarantowana :) ciekaw jestem co legierski
      zrobil z tymi pieniędzmi?
      • Gość: maruti Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:26
        Wynajal legalnie i placil przez ponad dwa lata. Dopieor miasto uniemozliwlo mu dalsze placenie.

A pieniadze zainwestowal w dwa lkolejne kluby.
    • unicef123 Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame 04.04.06, 15:03
      skoro płacili czynsz to dlaczego zostali wyrzuceni.
      Są przecież umowy najmu i tego należy sie trzymać.Chyba lepiej ,że młodzi
      ludzie moga miec takie swoje miejsce do samorealizacji własnych zdolności
      twórczych. Przecież już prawie nie ma klubów sportowych , kółek zainteresowań i
      tp. ,które przyciągały młodżież mającą jakieś zainteresowania.
      Moim skromnym zdaniem nie powinno sie odbierać czegoś co łączy i uczy
      chyba ,że przyczyna była zupełnie inna.
      Poza tym autorowi nie chodziło o to aby padały tutaj wyzwiska i wzajemne
      obrażanie się.
      A dyskusja jak zwykle rozmywa powstały problem , posłuchać trzeba forumowicza
      proponującego "zrzutkę " na opłacenie czynszu .Lub poszukać sponsora .
      Nic nie ma za darmo !!!

• Gość: KrystynekC Re: Reportaż o ludziach, którzy bronili Le Madame IP: *.chello.pl 04.04.06, 20:51
        > skoro płacili czynsz to dlaczego zostali wyrzuceni.

No właśnie nie płacili

> Są przecież umowy najmu i tego należy sie trzymać.

No właśnie nie było żadnej umowy najmu - zajmowali lokal na dziko

> Moim skromnym zdaniem nie powinno sie odbierać czegoś co łączy i uczy

Uczy? Złodziejstwa, cwaniactwa...
    • Gość: gosc Chora GW - a reportaz o bylej opozycji? IP: *.molgen.mpg.de 04.04.06, 16:34
      Skojarzylem ze od lat nie bylo wspomnien opozycjonistow, ktorzy przekradali sie
      za komuny w slusznej sprawie.

To chore, zeby opisywac "obroncow" klubu gejowskiego, a byli opozycjonisci sa
      zapomniani (jesli dziecko wie, co to byla bibula i palowanie, to na pewno nie z GW).
    • Gość: rs dewianci seksualni to całe le madame IP: *.olsztyn.mm.pl 07.04.06, 13:31
      • sloggi_so Re: dewianci seksualni to całe le madame 09.04.06, 20:52
        Byłeś i widziałeś?
        A może doznałeś złego dotyku?
        • Gość: gary Re: dewianci seksualni to całe le madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 00:40
          Widzę że awantura wokół tego bajzlu to największy problem naszego miasta.
          Kogo obchodzi że kilku frajerów stoi na ulicy broniąc tego lokaliku?
          Gazetowo-Wyborczy bohaterowie...
          • Gość: babcia Re: dewianci seksualni to całe le madame IP: *.chello.pl 10.04.06, 07:36
            Od dłuższego czasu obserwuję to forum i serce we mnie rośnie! Młodzi ludzie
            wreszcie dyskutują,może ta "debata"czasami nie zasługuje ma miamo debaty,ale
            jest gorąca.To wspaniałe.Może właśnie po to była Le Madame?A tak zwani "dewianci
            seksualni" Synku byli od zawsze.Zaręczam ci też,że nie są to podludzie,trochę
            tolerancji,będzie łatwiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka