Gość: chinique IP: *.acn.waw.pl 25.05.07, 00:29 A w Papai tak pysznie i WiFi za darmo. Oj nieładnie Zarządzie Dróg Miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetlian Re: Parking lepszy od ogródka 25.05.07, 06:50 Najlepszy byłby parking z ogródkiem, lub też parking w ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Lub coś na kształt kina samochodowego. IP: 217.116.98.* 25.05.07, 09:16 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Parking lepszy od ogródka IP: 87.105.164.* 25.05.07, 13:23 Albo drive through Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darios Re: Parking lepszy od ogródka IP: 193.24.24.* 25.05.07, 08:14 W temacie zajmowania pasa drogowego i trawnika. Mam obok siebie loka, w którym właściclele wystawili ogódek na trawniku, ot tak. Kto może ich sprawdzić czy zrobili to prawidłowo? Czy straż miejska ma takie prawo? Czy zgłasząć to do np gminy, bo to mała lokalna uliczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Parking lepszy od ogródka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:06 Wszyscy albo nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Parking lepszy od ogródka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:08 Straż miejska może przetrzepać im papiery.Ale jak teren jest pod zarządem prywatnym ,to i ogródek na trawniku jest mozliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Parking lepszy od ogródka IP: 213.195.173.* 25.05.07, 09:24 Standardowa polityka ZDM, wiecej smrodzących aut w mieście niż miejsc gdzie mozna odpocząć. ZDM juz dawno HGW powinna przewietrzyć, świerzy powiew przydałby się, może wtedy myslenie byłoby nie takie płytkie. Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Wykopac wszystkich pieszych z miasta 25.05.07, 09:46 pozostawic samochody. Wystarcza Makdrajwy, kina samochodowe, zarcue z hipermarketow. Po co ruszac cztery litery, skoro mozna je posadzic na samochodowych pluszach, po co oddychac spalinami, skoro mozna powietrzem z automatycznej klimy w bryce. Zafundujmy sobie drugi Teheran! www.bluszowe.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Zróbmy z tym coś wreszcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:12 no, będzie super. Mam wrażenie, że to jest właśnie cel polityki transportowej ZDM. Nie jestem tylko pewien, czy ZDM zdaje sobie z tego sprawę... Czy my jako obywatele możemy coś z tym zrobić? Przecież to są służby PUBLICZNE, utrzymywane z NASZYCH pieniędzy, powinny służyć LUDZIOM. Ja nie chcę mieć takiego miasta, gdzie LEPIEJ jest jechać samochodem, bo jak będziesz pieszo, rowerem czy autobusem, to musisz się liczyć z zastawionymi przejściami, ścieżkami rowerowymi, przystankami autobusowymi, nadmiernymi prędkościami, przejściami podziemnymi bez wind dla wózków... Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Zróbmy z tym coś wreszcie!! 25.05.07, 12:26 absolutnie popieram przedmówcę.Samochody już są wszędzie,ta pazernośc i nie wiadomo skad wzięte przekonanie,ze samochód ma absolutne pierwszeństwo do zajmowanie każdego skrawka wolnej przestrzeni,niszczy nasze miasto.Chcemy ogródków, samochody z CHODNIKÓW won na ulice tam niech parkują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Dzwońcie obywatele ... IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 00:44 www.zdm.waw.pl/o-firmie/kontakt.html ... zamiast pokrzykiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Ale głupia ta restauratorka IP: 87.105.164.* 25.05.07, 13:22 Jak kogoś nie stać na samochód to do restauracji też nie przyjdzie. A jak ktoś ma samochód to musi go gdzieś zaparkować. Wogóle zamiast robić knajpy na takim zadupiu, lepiej niech sieprzeniesie w miejsce gdzie bez problemu można parkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Ale głupia ta restauratorka IP: 83.238.72.* 25.05.07, 14:14 Gość portalu: Tirinti napisał(a): > Jak kogoś nie stać na samochód to do restauracji też nie przyjdzie. A jak ktoś > ma samochód to musi go gdzieś zaparkować. > Wogóle zamiast robić knajpy na takim zadupiu, lepiej niech sieprzeniesie w > miejsce gdzie bez problemu można parkować. Dziecinko, napisanie, ze Foksal to zadupie jest koszmarną ignorancją i brakiem elementarnej wiedzy na temat Warszawy. Jesli nie jesteś z Warszawy, cofam argument o wiedzy, a raczej jej braku, ale w takim razie zagracja furami swoją wioskę/miasto, a od stolicy wara... I dla twojej wiedzy- jestem osobą, która chodzi do restauracji, również Papayi i nie posiadam samochodu. Takich osób jest sporo, po prostu jedni korzystają z samochodu, bo muszą/potrzebują/chcą jeszcze inni, aby okazać reszcie, ze ich stać. Mam nadzieję, że już pozostaniesz bogatszy o wiedzę, że Foksal to centrum, i nie wszyscy, którzy jadająw restauracjach mają samochody. Na pewno Ci szczupli nie mają, albo racjonalnie z nich korzystają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Ale głupia ta restauratorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:46 Jesrem z Warszawy i doskonale wiem gdize jest ul. Foksal. Dla mnie cała strefa płatnego niestrzeżonego parkowania to zadupie. Mam nadzieję, że kiedyś wszyscy przedsiębiorcy wyniosąsię z tego zadupia, na granicy postawi się mur a w środku zrobi więzienie na wzór Manhatanu z Ucieczki z Nowego Jorku. Ja potencjalnym pracodawcą z centrum mówię, że chcę 1000zł więcej niżbym chciał za pracę w tak cywilizowanej dzielnicy jak np Ursynów. Ja korzystam z samochodu przede wszystkim dlatego, że lubię, po drógię bo chcę. Nie wiem jak możne się tłoczyć w autobusie i czekać na niego na przystanku jak można sobie wygodnie siedzieć w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Ale głupia ta restauratorka IP: 193.0.116.* 28.05.07, 15:47 Kolejna osoba, która by chciała takiego centrum Warszawy: i36.photobucket.com/albums/e19/msm1234/INNE/houston2.jpg By twoje marzenie się spełniło, skrzyżowanie Plac Zawiszy/Rondo Daszyńskiego, Rondo Babka musiały by wyglądać mniej więcej tak: maps.google.com/?ie=UTF8&ll=29.763446,-95.356007&spn=0.018254,0.040169&t=k&z=15&om=1 Oczywiście podobnie musiałaby wyglądać Puławska i wszystkie inne główne drogi prowadzące do centrum! Czy na pewno chciałbyś takiego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Prawda o parkingach.... miejskich IP: *.nokia.com 25.05.07, 14:12 to wydarte czesci chodnikow z wielkimi KRAWEZNIKAMI, czesto wkomponowanymi drzewami, klombami i temu podobne .. najlatwiej namalowac linie biala farba i postawic slupek do opłat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Prawda o parkingach.... miejskich IP: 83.238.72.* 25.05.07, 14:15 Najłatwiej nie parkować w ogóle w centrum, tylko korzystać z powstajacych park&ride...Będzie czyściej, ładniej i bezkorkowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Poki co nie bardzo jest gdzie IP: *.nokia.com 25.05.07, 14:27 Raptem na przyklad parkujac na Marymoncie... musisz pojecha jedna stacje raz na 10 minut ;-)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Odpowiedz... IP: *.nokia.com 25.05.07, 14:30 Nie do konca sie zrozumielismy... ja oczywiscie jestem za tym zeby byly porzadne pietrowe parkingi a nie te prowizorki na chodnikach i w kazdym zakamarku uliczki.. gdzie sie da... tylko ze wladze miasta jak maja dac grunt na parking to wola sprzedac to miejsce na biurowiec bo z tego bedzie wiecej kasy... a to ze mamy jak mamy... czyli obstawiony kazdy kawalek chodnika, czasem pasy na przejsciu, trawniki ktore nigdy nie odrosną to nikogo nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Odpowiedz... IP: 83.238.72.* 25.05.07, 14:39 A zatem mamy zbieżne poglądy w tym miejscu. Natomiast nie uzasadnia to zachowania kierowców zajmujących całe chodniki. A co do Marymontu, miedzy innymi napisałam "powstającymi p&r" :) Ale są osoby, które mają 15 minut do pracy autobusem, ale zablokują miasto swoim autkiem, aby zaoszczędzic te 5 minut i poszpanować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Odpowiedz... IP: *.nokia.com 25.05.07, 16:34 ...owszem mamy zblizone. Marymont juz ma parking tylko ze Metro poki co jest "niedokonczone" :-) Ja mieszkam na Tarchominie pracuje w Centrum i mam conajmniej 3 powody dla ktorych wole i jezdze komunikacja miejska Jesli zas chodzi o zajmowanie chodnikow to jeszcze raz napisze... Uwazam ze znakomity procent parkingow w miescie to "wyrwanie" chodnikow ludziom i przeznaczenie na latwy zarobek... Bylbym innego zdania gdyby zarzadcy parkingow chodnikowych obnizyliby krawezniki... a predeszystkim odgraniczyly czesc chodnikowa od parkingowej... bo teraz jest tak ze coprawda sa parkingi wyznaczone... ale kierowcy i tak zastawiaja prawie cale chodniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Re: Odpowiedz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:22 Przepisy mówią wyraźnie, że ma zostać 1,5 metra szerokości chodnika po zaparkowaniu. Jeśli jest to niemożliwe, to należy uznać takie parkowanie za niedozwolone. Zorientowałem się, ze straż miejska egzekwuje tem przepis tylko wtedy, kiedy złapie kogoś na gorącym uczynku (każą wtedy przeparkować). Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Propozycja dla Papai 25.05.07, 14:16 Wystawcie przed lokal potykacz (lub inną formę reklamy) z informacją: Nie mamy ogródka bo odmówił nam ZDM ale w zamian na tych miejscach obsługujemy do samochodu. Papaya-drive (z konieczności). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Skąd oni się urwali-ZDM tylko za łapówkę coś daje! IP: *.acn.waw.pl 25.05.07, 16:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Parking lepszy od ogródka IP: 217.150.175.* 25.05.07, 17:20 Sliczna Niunia na zdjeciu. Kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz Re: Parking lepszy od ogródka 25.05.07, 18:00 zrobic przetarg na m2 ogrodka, licytacja albo niech papaya zdejmie okna w swoim lokalu i bedzie jak w ogrodku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Wystarczy, że raz obsługa była niemiła dla kogoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:18 wpływowego i oto efekty. Wniosek: trzeba być miłym zawsze i dla każdego, bo nigdy nie wiadomo, na jakiego sku..syna się trafi (a że pozory mylą, to można się nawet nie zorientować, że ze sku..synem ma się doczynienia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUNKi poprę kolegę - kim jest ta Niunia? na zdjęciu ;-) IP: 217.150.175.* 25.05.07, 18:24 poprę kolegę - kim jest ta Niunia? na zdjęciu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek W tej Papay to psa z kulawą nogą nie spotkasz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:49 Po kiego im jeszcze ogródek! W tym miejscu była najlepsza w Warszawie restauracja "Kameralna"!!! Teraz to jakieś muzea w tym lokalu otwierają, a to niby jedzenie japońskie a teraz tajskie. A i tak poza personelem nikogo tam nie uświadczysz. Pewnie, że zwijać manatki i odtworzyć Kameralną. Mieszkam w tej okolicy. Stać mnie i chciałbym raz w tygodniu przekąsić cosik w przyzwoitej restauracji. Ale niczego takiego na Foksal i okolicy nie ma! Same badziewie!!! ZWIJAĆ MANATKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: W tej Papay to psa z kulawą nogą nie spotkasz IP: 193.0.116.* 26.05.07, 11:47 Po pierwsze, wielką krzywdą dla tego miasta jest sytuacja w której przestrzeniami o randze miejskiej, regionalnej i w niektórych przypadkach krajowej, zarządzają ludzie których poziom umysłowy pretenduje ich do zarządzania, co najwyżej, drogami gminnymi w małej mieścinie. Do tych ludzi po prostu nie dociera że warszawskie place, chodniki i ulice są istotnym elementem konkurencyjności miasta! Po drugie, restauracja z parkingiem dla każdego klienta to McDonald na przedmieściach. Oczekiwanie takich wygód w śródmieściu jest nie na miejscu. Dużo zarabiać i żyć jak w małym miasteczku - to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś