Gość: aga IP: *.t-s.pl 15.10.03, 09:43 Ciekawe,a nagrody za wybitne kompetencje dyrektor ZDM i jego zastępcy to dostali od Prezydenta Miasta. Tylko marne 10tys.jak raczył stwierdzić dyr. ZDM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MisiekK Re: Koszykowa bez bruku IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 15.10.03, 09:54 To jest lobuzeria. Niekompetetni kretyni niszcza historie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: col Re: Koszykowa bez bruku IP: *.polkomtel.com.pl 15.10.03, 10:34 Gość portalu: MisiekK napisał(a): > To jest lobuzeria. Niekompetetni kretyni niszcza historie miasta. Co to za historia? Bruk? Niech go pokazują w muzeum a nie na ulicach. Może powinniśmy przywrócić bardziej historyczną (starszą) nawierzchnię na innych ulicach? Może np. gruntowa droga utwardzona na jakiejś ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Koszykowa bez bruku IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 16.10.03, 10:21 > Co to za historia? Bruk? Niech go pokazują w muzeum a nie na > ulicach. Może powinniśmy przywrócić bardziej historyczną > (starszą) nawierzchnię na innych ulicach? Może np. gruntowa > droga utwardzona na jakiejś ulicy? Nie masz pojecia czym jest historia i dziedzictwo miasta. Kazdy zachowany szczegol swiadczy o historii miasta. W Warszawie natomiast niszczy sie zabytki bez opamietania - przykladem jest kamienica przy Pl. Zbawiciela. Co do bruku, to na Koszykowej lezal we wjazdach na posesje. Wystarczylo wymienic najbardziej zniszczone plyty, a calosc potem zeszlifowac. Natomiast co do przywracania ulic, to chetnie bym zobaczyl Krakowskie Przemiescie po zerwaniu asfaltu (tam jest ponad 100-letni bruk pod spodem) i po pelnym wylaczniu ruchu samochodowego (za wyjatkiem komunikacji miejskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Koszykowa bez bruku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 13:01 W Niemczech cale miasteczka i dzielnice maja bruk - oryginalny, lecz przekladany co 20 lat, wiec jest rowny. Wyglada to elegancko i prestizowa - asfalt przy tym to wies. I nikomu to nie przeszkadza, bo nie jezdzi tam sie 70tha tylko 30tka, bo tak sa zaprojektowane ulice ze szybciej sie nie da. Polecam obejrzenie np. dzielnicy Moabit w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Koszykowa bez bruku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 13:06 Tylko ze nami ciagle rzadzi dyktatura ciemniakow - zwlaszcza w drogownictwie. To sa ciagle goscie z awansu spolecznego sciagnieci z jakichs zapadlych wsi, dla ktorych szczytem marzen jest cokolwiek co jest nowe. Tacy sami ludzie zniszczyli ladne domy wiejskie i wybudowali zamiast nich rozmaite paskudztwa, za to z biezaca woda i kiblem. Jadac przez Francje czy Niemcy, mozna zobaczyc ze wszystko mozna modernizowac w taki sposob ze bedzie to ladne i tradycyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: col Re: Koszykowa bez bruku IP: *.polkomtel.com.pl 15.10.03, 10:29 Bruk niech sobie będzie, ale może na podwórkach obrońców zabytków. Mnie osobiście trafia szlag ilekroć jadę ulicą Chłodną i rozwalam podwozie na tej historycznej, gównianej nawierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez warszawiak Re: Koszykowa bez bruku IP: *.pap.net.pl 15.10.03, 16:01 Najlepiej col to sobie wyasfaltuj mózg, to może Ci myślenie pójdzie (pojedzie) lepiej. Ze swej strony nie będę się powtarzał, niedawno pisałem co sądzę o dbaniu przez "miasto" o warszawskie zabytki. To jest kolejny przykład urzędniczego totalnego debilizmu lub cwaniactwa (gdzie kostka?) lub czego, no właśnie już nie wiem. Wiem jedno, teraz czynniki będę przerzucać papierki w sprawie aż hałas ucichnie i wszystko wróci do normy (urzędniczej). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: col Re: Koszykowa bez bruku IP: *.polkomtel.com.pl 16.10.03, 12:31 Gość portalu: tez warszawiak napisał(a): > Najlepiej col to sobie wyasfaltuj mózg, to może Ci myślenie pójdzie (pojedzie) > lepiej. Ze swej strony nie będę się powtarzał, niedawno pisałem co sądzę o > dbaniu przez "miasto" o warszawskie zabytki. To jest kolejny przykład > urzędniczego totalnego debilizmu lub cwaniactwa (gdzie kostka?) lub czego, no > właśnie już nie wiem. Wiem jedno, teraz czynniki będę przerzucać papierki w > sprawie aż hałas ucichnie i wszystko wróci do normy (urzędniczej). pzdr Sam se wyasfaltuj mózg jeśli ci to pomaga w myśleniu. Nie pochodzę z Warszawy i nie wiem, które ulice były kiedyś brukowane a które nie, ale uważam, że we wszystkim warto zachować umiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Koszykowa bez bruku IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 16.10.03, 10:25 > Bruk niech sobie będzie, ale może na podwórkach obrońców > zabytków. Mnie osobiście trafia szlag ilekroć jadę ulicą > Chłodną i rozwalam podwozie na tej historycznej, gównianej > nawierzchni. To nie jezdzij Chlodna - Warszawa ma tyle innych rownych ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: col Re: Koszykowa bez bruku IP: *.polkomtel.com.pl 16.10.03, 12:26 Gość portalu: MisiekK napisał(a): > > > Bruk niech sobie będzie, ale może na podwórkach obrońców > > zabytków. Mnie osobiście trafia szlag ilekroć jadę ulicą > > Chłodną i rozwalam podwozie na tej historycznej, gównianej > > nawierzchni. > > To nie jezdzij Chlodna - Warszawa ma tyle innych rownych ulic. Nie jeżdżę dla (nie)przyjemności tylko do pracy. Chodzi o to, aby w walce o bruk zachować jakiś rozsądek. Oczywiście doceniam wagę zabytków, jednak utrzymywanie ruchliwej ulicy w tak fatalnym stanie to jakiś absurd. Zostawmy brukową nawierzchnię na ulicach gdzie odbywa się tylko ruch pieszy i gdzie zjawiają się turyści. Nie sądzę, że ktokolwiek zawędruje na Chłodną aby oglądać tamtejsze brukowe dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Koszykowa bez bruku IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 16.10.03, 13:12 Sa ludzie, ktorzy chodza Chlodna obejrzec. Co do stanu, to jest fatalny - fakt. ZDM powinien go wyrownac i wyfrezowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Koszykowa bez bruku IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 16.10.03, 13:13 Sa ludzie, ktorzy chodza Chlodna obejrzec. Co do stanu, to jest fatalny - fakt. ZDM powinien go wyrownac i wyfrezowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Koszykowa bez bruku IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 16.10.03, 13:17 Sa ludzie, ktorzy chodza Chlodna obejrzec. Co do stanu, to jest fatalny - fakt. ZDM powinien go wyrownac i wyfrezowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Koszykowa bez bruku IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.10.03, 17:18 No i wreszcie bedzie rowno gladko i pod sznurek. Wreszcie ktos zaczal dbac o nasze miasto. Moze jeszcze miasto zadbaloby o inne obiekty. Bylem w Lazienkach i wyobrazcie sobie, ze tam sa jeszcze stare drewiane okna. Kto sie za to wezmie? A stara kostka? Taki second hand pewnie pewnie `kupil` sobie jakis ratuszowy aby wybrukowac sobie podjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Koszykowa bez bruku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 14:54 A wracając do Łazienek. Tam też jest piękny "twarzowy" asfalcik. Ach ten wioskowy klimat Warszawki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddj Re: Koszykowa bez bruku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 13:52 W wielu miastach kostka jest na także na głównych ulicach tak jak np.Marszałkowska i nikomu to nie przeszkadza!!Cała tajemnica tkwi w tym że co jakiś czas kostka jest tam przekładana i szlifowana dzięki temu cała nawierzchnia jest bardzo równa i wygląda o wiele lepiej niż asfalt...W Wawie komuchy na wielu ulicach nawet jej nie zrywali tylko kładli po chamsku na nią asfalt który teraz schodzi i odsłania bruk.Może warto by było jakoś go wyeksponować??? Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Koszykowa bez bruku 18.10.03, 18:13 Skurwysyny bezduszne. __________________________ Roody102 - hip-hopowy erudyta by Wszechwarszawiak. Odpowiedz Link Zgłoś