19.12.05, 15:48
Hej-jestem tu nowa i zachwycilam sie-jakbym do rodziny przyjechala! :P
uwielbiam ksiazki Kinga-jedne mniej, inne bardziej ale to jeden z moich
ulubionych pisarzy-raz na miesiac musze wziac jego ksiezke do reki!
przeczytalam prawie wszystkie :P i ciagle odswiezam:)) to sie nazywa
uzaleznienie:))
Obserwuj wątek
    • amaranta78 Re: Witajcie 20.12.05, 11:08
      Witamy :)
      I jesteśmy ciekawi Twoich opinii, które książki uwielbiasz bardziej, które
      mniej ;)

Pozdrawiam
      • kaaarolinkaa Re: Witajcie 20.12.05, 13:46
        Hmmm-trudno mi odpowiedziec ktora z ksiazek Kinga jest wg mnie najlepsza-ja
        uwielbiam "To". Kocham Kinga za klimat jaki buduje w swoich ksiazkach-małe,
        senne, amerykanskie miasteczka, w ktorych tyle sie dzieje! uwielbiam ten
        nastroj spokoju, normalnosci i nagle wydarza sie cos, co wykracza poza tę
        normalnosc...Jak w "Worku kosci"-malzenstwo, wypadek i coraz wiecej
        niewytlumaczalnych zjawisk wokol bohatera. "To" kocham za opis dzieciecej
        przyjazni, za opis miasteczka. Ksiazki Kinga to dla mnie skarbnica wiedzy o
        Ameryce, oczywiscie o malym jej wycinku. U nas male miasta wygladaja zupelnie
        inaczej-sa brudne, biedne, bez kin i domow kultury... . Kocham Stany z jego
        powiesci. Psychologia postaci-swietna, to samo z opisem miejsc, a budowanie
        nastroju grozy-genialne! Jesli lubicie ksiazki w poodbnym klimacie to
        polecam "Chlopiece lata " Roberta McCammona-bardzo podobne. W ogole marzy mi
        sie kolekcja ksiazek Kinga na polkach, kilka mam, powoli bede dokupywac.
    • emilaya Re: Witajcie 20.12.05, 11:44
      Cześć i czołem! Uzależnienie dobra rzecz... w niektórych przypadkach :)
      • shoresinflames Re: Witajcie 23.12.05, 12:17
        Prawda! "Chłopięce lata" są świetne, czytałem to dawno temu ale pamiętam że
        byłem zachwycony. Dołączam się do polecających.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka