25.05.05, 12:56
Jechalem wczoraj do pracy i przy zjezdzie na highway stal pewien murzyn.
Trzymal w rece tekturowa kartke papieru, na ktore bylo napisane: "Jestem
bezdomny, nie mam pracy, prosze o cos do jedzenia i picia." Bylo bardzo
goraco, wiec kobieta z samochodu (ktory stal obok mojego) podala mu puszke z
jakims napojem. I wiecie co zrobil ten "czarny". Rzucil ta puszka o ziemie i
poszedl dalej !
Czasami zastanawiam sie, czy Ci bezdomni sa rzeczywiscie pokrzywdzeni przez
los, czy tylko zeruja na ludzkich uczuciach ?

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Bezdomni 25.05.05, 23:35
      cuski napisał:

> Jechalem wczoraj do pracy i przy zjezdzie na highway stal pewien murzyn.
      > Trzymal w rece tekturowa kartke papieru, na ktore bylo napisane: "Jestem
      > bezdomny, nie mam pracy, prosze o cos do jedzenia i picia." Bylo bardzo
      > goraco, wiec kobieta z samochodu (ktory stal obok mojego) podala mu puszke z
      > jakims napojem. I wiecie co zrobil ten "czarny". Rzucil ta puszka o ziemie i
      > poszedl dalej !
      > Czasami zastanawiam sie, czy Ci bezdomni sa rzeczywiscie pokrzywdzeni przez
      > los, czy tylko zeruja na ludzkich uczuciach ?
      >
      > Pozdrawiam smile

Z nieba mi spadles z tym postem smile Dzisiaj po pracy, w deszczu, przejezdzalam obok "potrzebujacego."
      Mial tekture ze "potrzebuje na jedzenie a nie na uzywki." Glupio tak przejechac i nic nie dac ale z
      drugiej strony nachodza mysli czy jak opuszcze szybe nie dostane w czache, czy rzeczywiscie
      potrzebuje? Co robicie w takich sytuacjach? Kiedys z mezem mijalismy grupke bezdomnych, mlodzi
      ludize, nie byli pijani ani nic z tych rzeczy, lezeli na "szmatach" na chodniku rozmawiajac. Mielismy
      kanapki wiec zaproponowalismy, przyjeli chetnie i przy nas zjedli. Ale to byla zupelnie inna sytuacja
      niz bezdomni na skrzyzowaniach.
      • cuski Re: Bezdomni 26.05.05, 02:28
        Edytkus, ja staralem sie zawsze cos dawac bezdomnym, ale to co zobaczylem
        wczoraj, bylo dla mnie jak zimny prysznic !

Pozdrawiam smile
        • rysunkowapostac Re: Bezdomni 26.05.05, 02:30
          Lepiej nie dawac! Jak chcecie pomoc takim ludziom to wspierajcie organizacje ,
          ktore sie zajmuja bezdomnymi. Wtedy to ma sens.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka