speranzaa 28.11.05, 04:50 szukam adresu instytucji w stanach, podobno jedna jest w NY druga w WI, zajmujacej sie ewaluacja dyplomow z polskich uniwersytetow. ma moze ktos ? bede dzwieczna1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Fajny temacik ! 28.11.05, 05:12 Fajny temacik ! Ja tez bylbym zainteresowany ! PS. Moze Kaska, bedzie wiedziala cos na ten temat. Odpowiedz Link
speranzaa Re: ewaluacja dyplomu 28.11.05, 05:14 fajny, bo potrzebny tutaj i inny , bo odbiegajacy od bzdur wiadomo jakich Odpowiedz Link
speranzaa Re: ewaluacja dyplomu 28.11.05, 05:23 pisze zawsze to co mysle. w kazdym razie jak to ma ten adres to niech z laski swojej sie podzieli nim Odpowiedz Link
cuski A ja mysle, wiec... 28.11.05, 05:33 A ja mysle, wiec jestem, he he he... PS. Cosik sie spiacy robie Odpowiedz Link
himera24 Wejdz na stronke: 28.11.05, 19:32 www.wes.org oni robia ewaluacje dyplomow. nasza szkola uzywa glownie tego i tak naprawde wiekszosc uniwersytetow. na stronie masz wszystkie informacje oraz aplikacje. po wiecej informacij mozesz zadzwonic do osoby w mojej szkole zajmujacej sie international students, Brisbane Rouzan (312) 261-3461. Odpowiedz Link
cuski Asiu 29.11.05, 00:11 Asiu z pewnoscia tym haselkiem zajebiscie podbudowalas Kaske )) PS. Ja tez dziekuje, choc nie wiem kiedy zabiore sie za ewaluacje swojego dyplomu ? Odpowiedz Link
cuski Asiu 29.11.05, 00:51 Asiu, problem w tym, ze brakuje mi wiary w to, ze dalbym rade Odpowiedz Link
himera24 Re: Asiu 29.11.05, 01:00 cuski napisał: > Asiu, problem w tym, ze brakuje mi wiary w to, ze dalbym rade > no cos ty!!!! > Odpowiedz Link
cuski Kaska 29.11.05, 01:12 Kaska, mowie powaznie... niby mam mozliwosci, ale brak mi i wiary i odwagi Odpowiedz Link
himera24 Re: Wejdz na stronke: 29.11.05, 00:23 speranzaa napisała: > dzieki laska!. anytime Odpowiedz Link
speranzaa Re: Wejdz na stronke: 29.11.05, 00:45 Kasia, pomocy, czytam wlasnie o tej ewaluacji na tej stronce co podalas, i jzu nie wiem czy jak te transkrypty z polski z uczelni , ja ma posla cdo wes czy wymagaj aby zrobil ato uczelnia, bo juz tu zaraz zwariuje, siedz ena necie caly dzien i po tych szkolach latam , co potrzeb atu a co tam i juz kolomyja! Odpowiedz Link
cuski To jeszcze jakies transkrypty ? 29.11.05, 00:53 To jeszcze jakies transkrypty z polskiej uczelni sa potrzebne ? :-0 Odpowiedz Link
speranzaa Re: To jeszcze jakies transkrypty ? 29.11.05, 00:54 spis przedmoiow jakie miales i ile godzin chyba Odpowiedz Link
cuski A ja myslalem, ze... 29.11.05, 00:57 A ja myslalem, ze studencki indeks starczy. PS. Moze te transkrypty tycza sie tylko osob, ktore zaczely studia w Stanach ? Odpowiedz Link
speranzaa Re: A ja myslalem, ze... 29.11.05, 01:02 nie , kopia przedmiotow, ktore milaes w poslce, taki spis Odpowiedz Link
cuski Ktos mi mowil, ze... 29.11.05, 01:14 Ktos mi mowil, ze wystarczy wystawienie jakiegos papieru na podstawie indeksu. Odpowiedz Link
himera24 Re: Ktos mi mowil, ze... 29.11.05, 01:49 cuski napisał: > Ktos mi mowil, ze wystarczy wystawienie jakiegos papieru na podstawie indeksu. no wlasnie moze ten papier to transkrypt, bo oni ci tlumacza indeks i dyplom i wsadzaja tu na transkrypt. w Stanach dyplom to tylko kawalek papieru dla ciebie zebys se go mogl powiesic nad biorkiem w pokoju, co sie liczy wszedzie (czy jak sie starasz o prace czy tez jak kontynuujesz edukacje) to transkrypt. Odpowiedz Link
cuski Apropos tego swistka papieru... 29.11.05, 01:57 Apropos tego swistka papieru zwanego transkryptem, to slyszalem, ze mozna go zrobic tutaj w Stanach. Odpowiedz Link
himera24 Re: To jeszcze jakies transkrypty ? 29.11.05, 01:02 cuski napisał: > To jeszcze jakies transkrypty z polskiej uczelni sa potrzebne ? :-0 no tak. nawet jak tutaj studiowales na jakiejsc uczelni i transferujesz sie do drugiej to transkrypt jest wymagany, po to aby cobaczyc ile kursow ukonczyles lub, jesli ukonczyles juz undergraduate kursy, to aby zobaczyc ze faktycznie masz tego bachelora Odpowiedz Link
himera24 aha i jeszcze 29.11.05, 01:04 transkrypt ujawnia GPA czyli srednia, jesli jest abyt niska to wtedy student musi przyniesc dodatkowe listy rekomendujace aby na dana uczelnie sie dostac. Odpowiedz Link
cuski Ciekawe jaka srednia ? 29.11.05, 01:16 Ciekawe jaka srednia jest wystarczajaca ? Odpowiedz Link
himera24 Re: Ciekawe jaka srednia ? 29.11.05, 01:47 cuski napisał: > Ciekawe jaka srednia jest wystarczajaca ? nie chce ci klamac, jak sie dowiem dokladnie to napisze, ale naprawde jakie ludzie niektorzy maja srednie to ja sie dziwie jak oni wogole sie ucza i jak poradziliby sobie w polsce Odpowiedz Link