Dodaj do ulubionych

Mieso i wojna...

02.12.05, 06:29
Kupujemy mieso i wedliny w sklepie. Wojne ogladamy w telewizji i na zdjeciach.

Mieso - nie kojarzymy tego z zabijaniem.
Wojna to tez telewizyjna abstrakcja - dla milionow, ktorych nie dotyczy to
bezposrednio.
Podobnie jak gry komputerowe z zabijaniem.
Obserwuj wątek
    • mysza_81 Te gry komputerowe.... 02.12.05, 17:07
      Te gry komputerowe,to sa najgorsze.Ja nie wiem,kto je wymysla,ale to chyba
      jacys pomyleni ludzie,maja za przeproszeniem nasrane we lbachsmile
      • cuski Ja tam czasem lubie pograc ! 03.12.05, 04:39
        Ja tam czasem lubie pograc, na roznych grach bitewnych, he he he...

PS. Sadze, ze M4verick rowniez smile
        • cuski Apropos brutalnych gier komputerowych... 03.12.05, 05:57
          Apropos brutalnych gier komputerowych, najlepiej obejrzyjcie sobie TEN FIM, he he he...
          • tadeuszx Re: Apropos brutalnych gier komputerowych... 23.04.06, 09:40
            ...mnie się wydaje, że gry same w sobie, są elementem rozrywki, obojętnym w
            sensie społecznym. Jak film, gry karciane, operetka, itd. Istotne są treści i
            przesłanie, które z sobą niosą. Wzorce zachowań i postaw moralnych proponowane w
            niektórych grach, bywają sprzeczne z ogólnie uznanymi za dopuszczalne w świetle
            kształtowania osobowości a nawet prawa. Ogromne niebezpieczeństwo stwarza
            relatywizm moralny, gdzie zatarto różnicę między dobrem a złem. Np. gra "Mafia".
            Żeby osiągnąć szczyty, trzeba być sprytnym, bezwzględnym i dbać wyłącznie o
            swoje "interesy". Zbijać przeciwników, przyłączać do zwycięzców po to by tych
            "przyjaciół" skutecznie wyeliminować (czyli zamordować). Lub "Postal 2" - ale tu
            samotnie, aby osiągnąć sukces, trzeba kraść, rabować, zabijać i... gwałcić! Tak,
            w tej grze to jest możliwe a nawet konieczne!?. Natomiast serie gier wojennych,
            np. Medal of Honor, Call of Duty, Conflict Desert Storm, Deadly Dozen,
            Battlefield..itp. gdzie jednoznacznie zdefiniowane jest, gdzie dobro a gdzie
            zło, są myślę, pożyteczne w sensie wychowawczym, poznawczym (historia) i rozwoju
            zdolności manualnych, refleksu i spostrzegawcości. Sorry, znowu wykład...-sad
            • cuski Gra "Robin Hood" 23.04.06, 12:55
              Gra "Robin Hood" tez wedlug mnie nalezy do niegroznych... szkoda tylko,
              ze polscy programisci nie zrobia jakiegos Janosika, ktory bylby odpowiednikiem
              tej gry wink
              • tadeuszx Re: Gra "Robin Hood" 23.04.06, 13:46
                ... "otarłem" się o nią, ale nie zdążyłem zagrać, bo wlazłem w sieć. I kaplica,
                nie ma czasu na nic. Sami widzicie jak rozrabiam... no ale mam jeszcze inne. I
                to sporo tego...
                • tadeuszx Re: Gra "Robin Hood" 23.04.06, 13:55
                  Polacy zrobili "Polanie" 1 i 2. Coś jak Warcrafty tylko mniej bo 6-ciu można
                  mieć pod kontrolą. Spellforce było mocne, ale trudne. Przeszedłem raz, za drugim
                  płytki połamałem i do kubła! A zaczynałem od Return of Castle Wolfenstein.
                  Pierwsza gra! Ta mi dała popalićwink Ale ukończyłem! Grałeś?
                  • zbuntowany8aniol Tadzio 23.04.06, 13:57
                    Luknij se w wizytowkesmile
                    • tadeuszx Dziękuję:) 23.04.06, 15:04
                      smile
                      • zbuntowany8aniol Re: Dziękuję:) 23.04.06, 17:38
                        wink
                  • cuski Zajebista gierka ! 23.04.06, 22:51
                    Pewnie, ze gralem w Wolfsteina smile

Zajebista gierka !
                • cuski Tadeusz 23.04.06, 22:50
                  Widze, ze lubisz pykac w gierki, jak wikary M4verick wink
                  • tadeuszx Bo jak byłem dzieckiem... 24.04.06, 01:21
                    ...to mi komputera nikt nie kupił!-sad No to sobie sam kupiłem i zaniedbania z
                    dzieciństwa trzeba było nadrobićsmile))) A jeszcze gry samochodowe. Colin2 jest
                    dobry. Trójkę spapralisad Czwórka już u mnie nie chodzisad I takie coś Evo4x4.
                    Stary, to jest suuuper. Mała gra a możliwości tuningów i modeli aut, od
                    gromasmile)) Jak tak sobie człowiek poszalał wirtualnie to na szosie, spoko. Bez
                    żadnej brawury i bez wypadków, stłuczeksmile)) A moja Zośka to jest fan szybkiej
                    jazdy. Jak teraz jechaliśmy na święta, to mnie podpuszczała: co się tak
                    wleczemy, a ja stówą jadę, po zwykłej drodze dwupasmowej gdzie jest 90. No to
                    dodałem do 140 no i wioska i zwalniać. Miały być jakieś policyjne łapanki, nic
                    nie widziałem. Żadna jazda po zwykłych drogach, gdzie co chwilę jakieś domkismile
                    • cuski "Need for Speed underground" 24.04.06, 01:26
                      Z gier samochodowych najbardziej podoba mi sie "Need for Speed underground" smile

Polecam
                      • tadeuszx Re: "Need for Speed underground" 24.04.06, 10:24
                        Hehehe, za późno (polecasz). Już to zaliczałem. Wyniki, eee nie chwalebne. Zośki
                        siostrzeniec (20-to latek) nawet mi dokładałsad A Offroad? Też szybka, ale trzeba
                        kierownicy, bo z klawiatury tylko... ciężko, ciężko się przebićsmile)
          • tadeuszx A inny typ gier. 23.04.06, 09:46
            Gry hazardowe. Ciekawe jak to potraktować, bo w swietle prawa, bywa różnie w
            różnych krajach. O, np. to: www.everestpoker.com/ -smile Kto chce, może
            spróbować-smile
    • homerowy_beret Re: Mieso i wojna... 03.12.05, 05:09
      Troche glupi watek ale przyszedl mi do glowy jak ...gotowalem kalafiora na
      parze.
      • cuski Apropos kalafiorow... 03.12.05, 05:11
        Apropos kalafiorow, to moja dziewczyna je uwielbia smile

PS. Moglaby w kazdy dzien jesc kalafiora smile
    • zbuntowany8aniol A ja... 23.04.06, 13:17
      A ja myslalam,ze trolla mamy na Forum:]
      • tadeuszx aha, wyciągnąłem wątek... 23.04.06, 13:38
        ... założony przez trolla? Nie chciałem nowego mnozyć, to wyszukiwarką. A że te
        wpisy autora... nie agresywne.. to pomyślałem: niech będziesad A cuski też
        swobodnie i na luzie to traktuje, i wpis dał, to myślę, że gafy nie ma. Może
        wprost przeciwnie-smile Wyciągając to dajemy do zrozumienia, że nie mamy fobii, czy
        jakichś tam kompleksów... i jesteśmy psychicznie górą!-wink
        • zbuntowany8aniol Spoko Tadzio 23.04.06, 13:42
          Autor tego watku nie byl (i nim jest)trollemsmile

PS.Ale sam rozumiesz tak mi sie skojarzylosmile
        • cuski Tadeusz 23.04.06, 13:42
          Autor tego watku nie jest trollem wink
      • cuski W pierwszej chwili tez tak pomyslalem, ale... 23.04.06, 13:41
        W pierwszej chwili tez tak pomyslalem, ale pozniej przypomnialem sobie
        o tym nicku naszego Bolka, ktory zostal sprofanowany przez znana sfore trolli.
        • tadeuszx No... to pięknie:) 23.04.06, 15:07
          ... miałem, niby po nicku pewne wątpliwości, ale po treści postów uznałem, że
          wątek można odświeżyć. I się okazało, że jest dobrze.wink))
          • bolek2006 Zdziwilem sie ....baaardzo. 24.04.06, 04:29
            Niespodzianka, po prostu niespodzianka. Dziwne, ze po tak dlugiej przerwie nikt
            jeszcze nie przechwycil tego nicka....pomijajac proby podrobek.
            • zbuntowany8aniol Bolek 24.04.06, 10:04
              Dzieki za to co napisalessmile

PS.I znow tajemniczo napisalam,ale...no nic poczekamy troche i zobaczymy jak
              bedziesmile
              • tadeuszx Re: Bolek 24.04.06, 10:32
                Ooooo? Coś się zaś dziejewink Noooo, ja oczyyyywiście nie wiem o co biega!?
                Normalkasad
                Bolek?... Chwila... Cześć Bolek!!!smile))) Ja tu nowy jestem, no i jak widzisz...
                hehehe, rozrabiamsmile)) Cóż, taka naturkasad Nie gniewasz się??? No, no, tylko
                spróbuj..smile))
                Pozdrówkasmile
                • zbuntowany8aniol Tadzio 24.04.06, 10:35
                  Nic sie nie dzieje,tak se napisalamsmile
                  A witaj sie i mysle,ze Bolek sie nie gniewa,bo i przecie napisal w poscie
                  Swoimsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka