Gość: ja IP: *.chello.pl 07.03.10, 22:54 gdzie tam są te bariery???!!! ja nie widziałem nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barierki tam są Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.chello.pl 07.03.10, 23:04 Widać zamykasz oczy, gdy jedziesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matierfakier Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 12:05 Skoro koleś jadący 120 wyszedł z auta o własnych siłach to znaczy, że jest tam bardzo bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Przyszła odwilż 08.03.10, 15:31 Przyszła odwilż, śnieg się stopił ze wszystkich beemek, to teraz każdy próbuje udowodnić jakim jest "miszczem". Juś wolałem jak był śnieg - na drogach było zdecydowanie mniej czubków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwny brzuch Re: Przyszła odwilż IP: *.krosno.vectranet.pl 09.03.10, 00:03 zgadzam się z Tobą...trzeba jeszcze dodać, że ktoś kto widzi ograniczenie prędkości do 50 km/h i nic sobie z tego nie robiąc zapier...la 120, 140 czy 200 km/h nie zasługuje na nic innego, jak tylko na śmierć i to oby bez udziału osób trzecich... dlatego dobrze, że zginął ten z Superekspresu a i Zientarski, choć żyje, już jest chyba, jako warzywko, niegroźny dla normalnych ludzi... debili na naszych drogach jest całe mnóstwo - sam to widzę na codzień jadąc z żoną i malutkim dzieckiem w foteliku... to się czuje, bo jak debil wyjedzie ci na czołówkę, to nic nie zrobisz... dlatego wykruszanie się debili na skutek spotkań z elementami przyrody nieożywionej niezwykle mnie cieszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Przyszła odwilż 28.06.13, 16:18 Teoretycznie racja. Ale ograniczenie na Puławskiej do 50km/h obowiązujące na wielokilometrowym odcinku było merytorycznie zasadne TYLKO w tym jednym miejscu. Ktoś, kto jechał Puławską po raz pierwszy od drugiej strony, zgrzytał zębami i WIDZĄC prostą trzypasmową jezdnię bez jakichkolwiek pieszych zwiększał prędkość nawet do 100. i NIC się nie działo, bo nie mogło się dziać. Ale gdy wracał od Warszawy i widział znów te 50 km, od razu się rozpędzał. A tam jest (był - chyba poprawiono jezdnię) PRÓG. Naprawdę niebezpieczny. Miasto stworzyło PUŁAPKĘ, mimo iż wiedzą wszyscy iż na Puławskiej jeździ się dużo szybciej niż pokazują znaki. Za taką jazdę można OD BIEDY karać, ale nie zastawiać śmiertelnych pułapek! Do dupy z taką władzą. Często jadę z Warszawy do Serocka i z powrotem. Po zbudowaniu nowego mostu na Narwi w Zegrzu NIGDY nie jechałem przez Zegrze z prędkością 50km/h. Bo to nie miało żadnego sensu. Znak "teren zabudowany" był, ale piesi nie mają tam dostępu do jezdni. Dopiero ostatnio, łaskawie, dwa metry za znakiem "teren zabudowany" ustawiono znak dopuszczalnej prędkości 70km/h. No i teraz przestrzegam przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh BMW wpadło na barierę. W tym miejscu co Zientarski IP: *.chello.pl 07.03.10, 23:04 oczywiście BMW :) a jak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lim Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.acn.waw.pl 07.03.10, 23:09 Przed chwilą tamtędy jechałem, widziałem wypadek, ale autor artykułu zapomniał dodać, że wypadek wydarzył się na przeciwnym pasie (w stronę centrum), a nie jak dziennikarza Zientarskiego - w stronę Piaseczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HansKloss BMW wpadło na barierę. W tym miejscu co Zientarski IP: *.home.aster.pl 07.03.10, 23:11 Ja tam jakoś nigdy nie uderzam w te filary. A jeżdżę tamtędy czasem ze trzy razy dziennie. Chyba ma po prostu fuksa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodziak Tak dziadziu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 10:30 Emeryci w kapeluszu nie miewają wypadków. Bo to trezba mieć fantazję dziadziu, fantazję i pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
totuus Re: Tak dziadziu 08.03.10, 11:10 Fantazja i pieniądze? Chyba głupota i kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manius Czyli jednak dresy mają dobry gust. Z bumy wyszedł IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 23:22 bez szwanku, nie to co z Ferrari. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.centertel.pl 07.03.10, 23:22 Ten odcinek został wyrównany i jest w porządku, tylko mimo ograniczenia do 50 km/h ludziom nadla się wydaje, że są na autostradzie.Zapewniam wszystkich Puławska to nie autostrada i należy tam zdjąć nogę z gazu na całej długości - to jest droga miejska. Ja sam na tej ulicy miałem kiedyś poważny wypadek bo nie wiedziałem, że szeroka ulica to nie znaczy bezpieczna ulica. Kilka lat później ledwo uniknąłem wypadku, bo tym razem ktoś inny zapomniał, że Puławska to nie autostrada. Błagam Ludzie nie piszcie dyrdymałów o dziurach i barierkach tylko zacznijcie jeździć tą ulicą wolniej i rozważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.acn.waw.pl 07.03.10, 23:41 Blagam, zielony, nie gadaj bzdur... ZDM naprawil tamten fragment (poprzeczna mulda - inaczej tego nie mozna znazwac) 2 (dwa) lata p zapowiadanym terminie. A i to pewnie tylko przez wypadek p Zientarskiego. Ale do rzeczy. Tamten fragment Pulawskiej w obie strony mozna jechac bezpiecznie grubo ponad 100, a nawet ponad 150 - sam sprawdzilem - jak chcesz nazwij mnie piratem czy wariatem, nie rusza mnie to. Zeby tam wypasc z drogi trzeba po prstu skrecic kierownice niezgdnie ze zdrowym rozsadkiem albo zostac wepchnietym na barierki. Ew miec pwazna awarie ukladu kierowniczego lub zawieszenia. Po zlikwidowaniu wspomnianej muldy nie ma juz innych opcji. Tak wiec pozostaje ustalic, ktora z ww przyczyn zainstniala w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 07:11 Ta, a ja tam jechałem Boeingiem 450 na godzinę, i się normalnie mieściłem we wszystkie zakręty, sam sprawdziłem, i też było superbezpiecznie, bo też jestem takim mądrym, rozważnym i dbającym o innych uczestników ruchu jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.61-188.cust.bluewin.ch 08.03.10, 07:33 10-150 km/h w Warszawie, w miescie.... IDIOTA! mam wrazenie, ze chodzac pieszo tez bedziesz stwarzal zagrozenie na drodze. Zwolnij w miescie idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: 217.153.242.* 08.03.10, 07:50 Właśnie dla takich jak Ty powinno się zostawiać dziury w jezdniach, muldy, a barierki stawiać w poprzek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.lot.pl 08.03.10, 08:11 tak naprawde w tamtym miejscu Pulawska to nie miasto, raczej pieszy nie wpadnie nagle na ulice, albo dziecko nie pogoni za pilka lub tez samochod nie wyjedzie z jakiejs uliczki itp. mozna jechac ile sie chce a cioty zawsze beda jechac 50 lewym pasem bo jakos tam wjechal i boi sie teraz pas zmienic, poniewaz inni go mijaja prawymi pasami jakby stal w miejscu. Ja bym takich faktycznie spychal z drogi, a jezeli chodzi o kodeks to ciotki powinniscie go przestrzegac i jezdzic prawym pasem Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co 08.03.10, 09:01 Gość portalu: :) napisał(a): > tak naprawde w tamtym miejscu Pulawska to nie miasto, raczej pieszy > nie wpadnie nagle na ulice, albo dziecko nie pogoni za pilka lub tez > samochod nie wyjedzie z jakiejs uliczki itp. mozna jechac ile sie > chce a cioty zawsze beda jechac 50 lewym pasem bo jakos tam wjechal > i boi sie teraz pas zmienic, poniewaz inni go mijaja prawymi pasami > jakby stal w miejscu. Ja bym takich faktycznie spychal z drogi, a > jezeli chodzi o kodeks to ciotki powinniscie go przestrzegac i > jezdzic prawym pasem Masz trudności w łóżku, nieprawda? Jak dorośniesz to Ci będzie stawał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 09:16 To w locie pracują takie pospolite gnojki, wyzywające ludzi przestrzegających przepisów od "ciot"? Mam nadzieję, że staną ci w gardle pieniądze, która ta nieszczęsna firma dostaje z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: 217.153.242.* 08.03.10, 09:26 Bez przesady. Faktycznie puławska przelatuje przez gęsto zabudowane tereny, ale 50kmh na tej trasie, to w wielu miejscach przedobrzenie. Proponowałbym wydzielenie jezdni na długich odcinkach barierami i (zwłaszcza na odcinku od Poleczki do Wałbrzyskiej) pozwolenie na jeżdżenie tamtędy 80kmh. Ale bezwzględnie tego pilnować - fotoradary mogłyby być na każdej latarni. I tak nie zwiększyłoby to przepustowości Puławskiej, ale przynajmniej byłoby normalnie i nie powstawałby martwy przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co 08.03.10, 09:36 Jeśli jest ograniczenie do 50, to lewym pasem można jechać 50, a prawy zawsze zostawiam dla tych co jadą wolniej niż 50. Odpowiedz Link Zgłoś
busqueros Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co 08.03.10, 10:57 Święte słowa. Do prucia z pierwszą kosmiczną jest lewy pas NA AUTOSTRADZIE W NRD. W mieście jeździmy zgodnie z dopuszczalną prędkośćią. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co 08.03.10, 14:19 synu, naucz się czytać ze zrozumieniem - kodeks drogowy tyż. Prawym pasem, to masz jechać zawsze chyba, że wyprzedzasz, a ograniczenie prędkości, obowiązuje na wszystkich pasach. A na kretynów w bmw, to każdy zakręt jest za ciasny, a droga za wąska, trzeba tez wyciąc wszystkie drzewa w odległości do 100m od drogi, o słupach nie wspomnę i najlepiej wyeliminować wszystkich pozostałych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: 217.153.242.* 08.03.10, 14:19 Panie Mądry, jak jest ograniczenie do 50 to jeździmy prawym pasem, bo w Polsce obowiązuje ruch zwany prawostronnym. Pasy na lewo od niego służą do wyprzedzenia tych co jadą mniej, niż te 50, po czym należy zjechać spowrotem na pas prawy i na nim jechać nie przekraczając dopuszczalnej prędkości. Plus zjeżdżamy na lewo przed skrętem w lewo. Taka jest teoria. Praktyka pokazuje, że w dupie większość ma zarówno ograniczenia prędkości, jak i ruch prawostronny. I nie będę kłamał, że zaliczam się do mniejszości. Jeżdżę lewym pasem i przekraczam dopuszczalne prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.10, 09:55 Sądzę, że strzał ostrzegawczy w twoją potylicę rozwiązałby twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nix Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 13:41 Gość portalu: kkk napisał(a): > Tamten fragment Pulawskiej w obie strony mozna jechac bezpiecznie grubo ponad > 100, a nawet ponad 150 - sam sprawdzilem - jak chcesz nazwij mnie piratem czy > wariatem, nie rusza mnie to. kkk, wiem, że Cię to nie rusza, ale przez takich jak Ty w cywilizowanych krajach mówią o nas "polskie świnie", a normalni Polacy muszą się wstydzić za swój kraj. Mam nadzieję, że jak najszybciej rozp*lisz się razem ze swoim samochodem nie robiąc krzywdy żadnemu normalnemu człowiekowi. Wtedy świat stanie się odrobinę lepszy, bo zniknie z niego jedno ścierwo. Mało, ale zawsze coś. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co 08.03.10, 14:20 nic dodać, nic ująć. I niech mu ziemia lekką będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komenda Policji Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 19:35 kkk Prosze jutro o 8:00 rano zglosic sie do nas na komende w celu odebrania mandatu za niebezpieczna jazde do czego wlasnie sie pan przyznal. Oswiadczam rownoczesnie, ze mamy namierzony pana komputer wiec bez klopotu pana znajdziemy. Dobrowolne zgloszenie sie zadecyduje o zmniejszeniu kary Sierzant Maciej Borowski Odpowiedz Link Zgłoś
allegropajew Re: BMW wpadło na barierę. W tym samym miejscu co 28.06.13, 15:15 Ciekawe, czy ten sierżant wie, że przyznanie się do winy nie może być podstawą wyroku w Polsce? Pewnie nie wie, bo mu się w piaskownicy coś do oka dostało!!!!! Dawno się tak nie uśmiałem!!!! Gościula P.S. Niech on, ten sierżant, namierzy tych od paniki bombowej, to sam mu dam awans na starszego sierżanta. Podpisano: Porucznik Borewicz Michał 07 zgłaszam się. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Potem sie dziwić 08.03.10, 20:09 Gość portalu: kkk napisał(a): > Tamten fragment Pulawskiej w obie strony mozna jechac bezpiecznie > grubo ponad 100, a nawet ponad 150 Potem sie dziwić że Polacy i Ruscy mają na Zachodzie opnie bydła za głupiego nawet na posługiwanie się samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofi a dlaczego tam ograniczenie. IP: *.chello.pl 07.03.10, 23:30 A dlaczego tam nadal tam nadal w stronę Piaseczna jest ograniczenie do 50 pomimo ze droga została wyrównana? Czu wszędzie tam gdzie ktoś miał kiedyś wypadek będziemy stawiać ograniczenia dla świętego spokoju. To właśnie jest jeden z powodów wypadków bo ludzie mają gdzieś znaki - bo stoją bez sensu. Bo się przyzwyczajają, że jak jest do 40 to można 120, a jak faktycznie trzeba wolniej to przyzwyczajenie bierze górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: a dlaczego tam ograniczenie. IP: *.acn.waw.pl 07.03.10, 23:55 I jeszcze jedno - Pulawska powinna byc droga szybkiego ruchu (nie w sensie przepisow), ale jakis spryciaz, celem czywiscie zwiekszenia "bezpieczenstwa" postawil tam dwa miliony swiatel, z czego niezbednych jest raptem kilka. Dzieki temu mamy korki i wk***wienie kierowcow co skutkuje wszystkim tylko nie podwyzszeniem bezpieczenstwa. No chyba, ze ktos rozumie bezpieczenstwo jak turlanie sie 20 kmh. Ale w takim przypadku to juz chyba lepiej kolczatki rozciagnac w poprzek ulicy to bezpieczenstwo siegnie 100%... A w temacie bezpieczenstwa i spowalniania ruchu to polecam zastanowic sie nad taka kwestia: skoro duze predkosci sa zle bo niebezpiecznie (sorry, ale w Polsce i innych krajach EU legalny max to ok 130, a i to na tych kilku km autostrad, a kazde dziecko wie, ze wiekszosc samochodow dzisiaj ma Vmax ponad 200 albo niewiele mniej), a do tego zle jest wysokie spalanie bo nieeklogiczne to po jakiego diabla WSZYSTKIE koncerny opowiadajace sie za bezpieczenstwem (!) od dzisiatek lat buduja coraz mocniejsze silniki, pozwalajace craz szybciej jezdzic (a przeciez mozna zablokowac Vmax d 100) i spalajace coraz wiecej paliwa? Czekam na argumenty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewka Re: a dlaczego tam ograniczenie. IP: 87.204.10.* 08.03.10, 00:56 Gość portalu: kkk napisał(a): > jakiego diabla WSZYSTKIE koncerny opowiadajace sie za bezpieczenstwem (!) od > dzisiatek lat buduja coraz mocniejsze silniki, pozwalajace craz szybciej jezdzi > c > (a przeciez mozna zablokowac Vmax d 100) i spalajace coraz wiecej paliwa? Czeka > m > na argumenty :) Robią to po to, żeby buraki miały na co kasę puszczać, żeby było jak się pozbyć buraków i whatever you want. A, i dlatego, że umieją, to robią, bo potem inni dziennikarze o znanych nazwiskach mogą się podniecać i buraków podniecać (żeby kupili). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedylelek Re: a dlaczego tam ograniczenie. IP: *.aster.pl 08.03.10, 01:08 kiedyś zawodowo pojechałem z Polakiem mieszkającym w Stanach jego samochodem poruszaliśmy się po Warszawie w pewnym momencie zapytałem go , dlaczego jedzie 50 km/godz ( Wisłostrada ) a on mi na to - bo jest ograniczenie do 50 km/godz wszyscy wokół grzali grubo ponad te 50 km/godz komentarz? on mi powiedział - nie ma znaczenia, czy znaki są postawione sensownie - one obowiązują a ludzie są od tego , żeby wnosić do odpowiednich władz sprzeciwy ale jeździć maja zgodnie z przepisami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w-wiak Bo przyjacielu to jest USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 07:57 Kiedys w TV pewien człowiek opowiadał jak był w Stanach w pewnym mieście, które w ramach walki z korkami wprowadziło przepis że daną ulicą można przejechać max. 4 x dziennie. Oczywiście gościa ten przepis rozśmieszył jak to Polaka no bo kto tego pilnuje. Jego amerykańscy znajomi odpowiedzieli że nikt, bo każdy wie że nie wolno więcej niz 4 x razy dziennie i tego limitu nie przekracza, przepis to przepis. Ale to USA, zacofany kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle It's the Law! 08.03.10, 08:57 > on mi powiedział - nie ma znaczenia, czy znaki są postawione > sensownie - one obowiązują powiedział "it's the law", prawda? :-) Amerykanie, niedoścignione bożyszcza naszych samochodowiczów, mają właśnie takie powiedzonko. Bardzo popularne i faktycznie się nim przejmują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: It's the Law! IP: 217.153.242.* 08.03.10, 11:57 Bożyszcza? Ja raczej spotykam się z opinią, że jeżdżą słabo, rozleniwieni automatami, ostrożnie i - właśnie - zgodnie z każdym przepisem (hahaha!). Wyprzedzają dopiero jak do horyzontu nie ma nikogo z przeciwka i to też po to, żeby zaraz zwolnić... Rzeczywiście, tam obywatele przestrzegają prawa, ale i stróże porządku tego prawa pilnują. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Szit, spudlowal fajtlapa! 07.03.10, 23:46 Mial wyrznac w filar, a nie dachowac! Odpowiedz Link Zgłoś
cq17 BMW wpadło na barierę. W tym miejscu co Zientarski 07.03.10, 23:48 No cóż. BMW sie roztrzaskało... jadąc 50 km/h dość trudno roztrzaskac auto. Testy Euro NCAP to potwierdzają, no chyba, że BMW było pełnoletnie i złożaone z dwóch, czy trzech innych BMW... ale to inna historia. Uilica Puławska jest ulicą miejską i obowiązuje tam 50 km/h. Jeżdzę nią codziennie i nigdy jeszcze, może poza nauką jazdy nie widaiłem auta jadącego 50 km/h, no chyba, że korek... to i wolniej. Ale standardowo, kiedy ulica jest w pełni przejesdna, czy pustawa to jadąc 70 - 80 km jest się jednym z najwolniejszych aut. To jest po prostu przerażające. Kilka razy zdarzyło mi się "zapiratować" i pojechac stówą, i co ... Było wiele aut szybszych i poganiających światłami, żeby im zjechać na chodnik, bo trzy pasy na wyścigi nie wytarczają. Kilka lat temu, poganiała mnie pani w Fordzie Fokusie, była cały czas w zasięgu wzroku, potem zjechaliśmy z Puławskiej i straciłem szybką panią z oczy, kilkanaście sekund później spotkałem Panią biegająca wokół samochodu, trzymała się za głowe i cos krzyczła... wokół gromadziło się coraz więcej ludzi... podjechałem do niej i... na przeciwnym pasie, pod kołami samochodu leżał człowiek. Jak się okazało starsza pani. Fokus nie dał jej żadnych szans na przeżycie. Uderzenie odrzuciło panią pod koła nadjeżdzającego samochodu... A gdyby tak trochę zwolnić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niedzielny też mi afera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 23:51 Jeżdżę tamtędy codziennie (notabene też mam BMW) i jakoś jeszcze nigdy w żaden filar nie wpadłem. Dlaczego? Bo nie pędzę jak idiota, to i jestem w stanie panować nad samochodem. To, że mój wózek może szybko jechać, to nie znaczy że ja muszę zawsze i wszędzie zapieprzać ile fabryka dała! W Wawce jest pełno dziur w jezdniach, ale zawsze można nad bryką zapanować, jeżeli się za dużo prędkości nie przekracza. Ci co wylatują z drogi "bo nierówno było" są sobie sami winni - można jechać tylko tak szybko, jak się umie. Jak ktoś umie, to nigdy nie będzie za szybko, a jak nie umie to bywa że i 50/h będzie za szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: też mi afera... IP: *.acn.waw.pl 07.03.10, 23:58 Gość niedzielny - popieram w pełnej rozciągłości - ludzie powinni jezdzic tak szybk jak umieja, a nie tak szybk jak mze samochod. Poza tym powinni kupwac samochow, ktory ogarniaja, a nie kloca, ktorego po prostu nie potrafia okielznac. Poczytajcie posty wyzej - czekam na komentarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niedzielny Re: też mi afera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 00:14 Problem z BMW jest taki, że większość ich kierowców nigdy wsześniej nie jeździła autem RWD, większość katowała wcześniej słabe przednionapędówki. Nagle dorabiają się, kupują mocne auto z napędem na tył i nieszczęście gotowe... Kiedyś to przynajmniej jeździć uczyli na maluchach czy poldkach, to ludzie jakiś odruchów nabrali, a teraz to już nawet tego nie ma. Co prawda te nowe beemki mają kupę elektroniki myślącej za bezmyślnych kierowców, ale jak jest duża kicha to i elektronika nie pomoże... Muszę się tam kiedyś w nocy wybrać i na ostro przejechać w obie strony, aż ciekaw jestem czy rzeczywiście tam taki problem jest, czy to tylko cienkość "rajdowców" wychodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: też mi afera... IP: 217.153.242.* 08.03.10, 08:05 kolega kkk, nie jesteś sam na drodze i to, że potrafisz pojechać 150 Puławską, to nie znaczy, że nie wyjedzie ci zza autobusu starszy pan w kapeluszu 45-konnym uniakiem, który z upodobaniem przyspiesza na 4 od 30kmh. Nawet BMW ma droge hamowania. Dobry kierowca to nie taki co potrafi szybko jechac, tylko taki co potrafi przewidywać co może się stać i brać pod uwagę najgorszą z możliwości. BTW - ja znam pare miejsc ozdobionych krzyżami, w których zastanawiam się, jak można tam się nie zmieścić... Jagiellońska pod POLMO w stronę Pragi. Sławetny zakręt przy Spójni - wyburzono budynek, a ludzie dalej tam wypadają z jezddni. Znacie jeszcze jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Coż - przykład Z. nic nie nauczył... IP: *.spray.net.pl 07.03.10, 23:55 Ale czego wymagać od półgłówków za kółkiem Bryki Młodego Wieśniaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niedzielny Re: Coż - przykład Z. nic nie nauczył... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 00:08 Nie ma znaczenia, że to było akurat BMW. Kretyn za kółkiem może pozabijać siebie i nietylko jadąc czymkolwiek - jak nie umie bezpiecznie jechać, to równie groźny będzie w Escorcie, Matizie czy Yarisie ;) Samochód, wbrew nazwie, sam nie jedzie. Wszystko niestety zależy od kierowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arem Smarek Tam nie ma nierówności IP: *.acn.waw.pl 08.03.10, 00:01 Tam nie ma już żadnej nierówności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB BMW wpadło na barierę. W tym miejscu co Zientarski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.10, 00:58 a ZDM się dalej opier...la Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbiter Będziesz Miał Wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 01:12 Szkoda pieniędzy na leczenie takich mułów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Jezdnia dawno wyrównana... IP: *.pia.abpl.pl 08.03.10, 01:46 ...i ma nową nawierzchnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baburiba Jak nie Ferrari to BMW IP: 80.51.132.* 08.03.10, 04:18 Proponuję trybunki postawić i kasę brać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotta BMW wpadło na barierę. W tym miejscu co Zientarski IP: 66.198.41.* 08.03.10, 06:32 Znam doskonale to miejsce. Ciarki mnie przechodzą jak czytam ze znowu o mały włos nie zginął człowiek. Do tej pory nie poprawili nawierzchni! Szok.. W tamtym miejscu nawet nie przekraczajac dozwolonej prędkości nie jest trudno wypaść z drogi, na dodatek są te filary podtrzymujące wiadukt na których lądują samochody . Zero zabezpieczeń, zero bezpieczeństwa. Może warto byłoby oskarżyć służby/ miasto , to może w końcu coś by się zmieniło. Dlaczego wciąż trzeba czekać na kolejne ofiary?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: BMW wpadło na barierę. W tym miejscu co Zient IP: 217.153.242.* 08.03.10, 08:37 Kobieto... Co ty piszesz...?! Dla takich ostrożnych, to powinni gąbkę na krawężniki nakładać :) Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 dorotta czemu mijasz sie z prawdą? 08.03.10, 10:41 Jezdnię tam wyrównano w stronę Warszawy trzy lata temu a strone Piaseczna dwa lata temu. Droga jest równa jak stół, można jechać 100 km/godz i nie odczuwa się żadnych nierówności. Z tym, że ZDM powinno ograniczenie do 50 zamienić na 70. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad BMW wpadło na barierę. W tym miejscu co Zientarski IP: 213.17.253.* 08.03.10, 06:54 Tak więc syn redaktora Zientarskiego może być zwolniony od wszelkiej odpowiedzialności za wypadek. Bo kto inny się w tym miejscu rozbił. Tak więc to zobowiązuje redaktora Zientarskiego aby głosował za wydawaniem praw jazdy - pozwoleń nieletnim. Tak więc można gnać po ulicach miasta bo redaktor Zientarski i jego zwolennicy znajdą okoliczności łagodzące dla piratów za kierownicą. Tak więc można wypić jak aktor Tomasz S. i modelka Ilona F. następnie przeprosić i mieć obrońcę w redaktorze Zientarskim. Nie wspomnę o doskonałej obronie syna polityka Lecha W. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright zjawisko Zientarskiego-beton przyciaga beton 08.03.10, 07:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Szczekasz jak burek wsiowy IP: *.chello.pl 08.03.10, 08:38 Jwsteś ofiarą molestowania?Trzeba było nie chodzić na religię. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright drynda, idz sie posmarowac, zeby ksiedzu bylo milo 08.03.10, 11:28 skad pomysl, ze mnie ksiadz uwodzil, masz jekies doswiadczenia, jakies projekcje? opanuj sie miszczu kierownicy. za kazdym razem, kiedy czytam takie sprawozdania, to zadaje sobie pytanie - ilu ludzi nie straci przez balwana zycia? I to jest najwazniejsze, tego jednego mi nie zal. Do dowod dobroczynnego wplywu doboru naturalnego, gdzie najslabsi umyslowo przegrywaja. dzieki wlasnej glupocie. A ja moge spokojnie chodzic i jezdzic, jednego idioty mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright najprosciej postawic tam kapliczke, beda omijac z 08.03.10, 06:54 daleka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość_m BMW wpadło na barierę. W tym miejscu co Zientarski IP: *.aster.pl 08.03.10, 07:44 Do wiadomości Pana Redaktora: nierówność asfaltu, na której wyleciał Zientarski została zlikwidowana jakieś (jeśli się nie mylę) 1,5 roku temu. Nawierzchnia jest tam ok. Ten odcinek drogi można przejechać bezpiecznie nawet Syreną Bosto z prędkością 150 km/h - tylko po co. Jak jakiś debil w BMW nie potrafi kierować samochodu i się tam rozbija z prędkością GRUUUBO powyżej 50 km/h to jest to tylko i wyłącznie jego wina. I jeśli tylko sobie zrobi jakąś krzywdę, to pół biedy. Gorzej jeśli ktoś inny przy okazji ucierpi. Dla takich kierowców proponował bym dożywotni zakaz prowadzenia samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rade I co z tego.... IP: *.com.pl 08.03.10, 07:57 A TEN SYN ZNANEGO PREZENTERA już jest skazany? Czy został bezkarny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: I co z tego.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 08:14 Jeszcze nie. Nadal jest kaleką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: I co z tego.... IP: 217.153.242.* 08.03.10, 08:39 Nadal jest kaleką. Kaleką to był już wcześniej. Umysłową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Re: I co z tego.... IP: *.chello.pl 08.03.10, 08:40 a ty jesteś tłuk.zwykły tłuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda [...] IP: 217.153.242.* 08.03.10, 08:45 ale dostrzegam, że nie jestem sam na drodze, choć czasem sam w samochodzie Odpowiedz Link Zgłoś
sfuj_hlop Ktoś nazywa rzeczy po imieniu,a ty go wyzywasz 08.03.10, 12:50 Zientarski - inwalida bez mózgu, na dodatek morderca, a ty się stawiasz? Przecież zabił kumpla z braku mózgu, czyż nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: I co z tego.... 08.03.10, 13:18 Jest kaleką jeśli chodzi o stawienie się przed wymiarem sprawiedliwości. Na chodzenie po restauracjach oraz Galerii Mokotów jest zupełenie zdrowy. Jakiś czas temu poszła wiadomość, że prokuratura zażądała przebadania Macieja Z. przez nowy skład zagranicznych biegłych. I co? Cisza. Długie macki Tatuśka znów spowodwały, że sprawa została po raz kolejny zamieciona pod dywan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo To się nazywa selekcja naturalna: IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.10, 08:01 giną najgłupsi. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: To się nazywa selekcja naturalna: 08.03.10, 14:31 Niestety nie zawsze, czasami giną przypadkowi, a kretyni, zwłaszcza na gazie wychodzą cało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macierzanka Re: To się nazywa selekcja naturalna: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:07 i nich twoj bachor jak mu sie choroba przydarzy tez selekcji naturalnej bedzie poddany przez polska sluzbe zdrowia biorac pod uwage jak sie u nas leczymasz to jak w bnku :) selekcja przezja najsilniejsi aja wtedy na forum napisze - selkcja naturalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Zientarski przekroczył prędkość i zabił kolegę IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.10, 08:17 to nie wina drogi. to wina ludzi,że giną ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi tak,pchnął go nożem IP: *.chello.pl 08.03.10, 08:44 Brałeś kiedyś udział w wypadku z ofiarami?Głąbie kanapowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: tak,pchnął go nożem IP: 217.153.242.* 08.03.10, 08:48 W tym, nomen omen, wypadku, ciężko mówić o niewinności pana Macieja Zientarskiego. Być może to nie zabójstwo, może zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci, to też sporo, ale spowodowanie katastrofy w ruchu lądowym bez sprzeciwów. BTW - A ty brałeś udział? Odpowiedz Link Zgłoś
sfuj_hlop Re: tak,pchnął go nożem 08.03.10, 12:53 Gość portalu: taxi napisał(a): > Brałeś kiedyś udział w wypadku z ofiarami?Głąbie kanapowy. A ten Zientarski jechał przepisowo, kiedy zabił swojego kumpla, głąbie kanapowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek"Aiwa-Platz" Tysiące samochodów bezpiecznie tam przejeżdża. IP: *.cdma.centertel.pl 08.03.10, 08:36 To sztuka w tym miejscu spowodować wypadek. Chyba, że prawo jazdy ma ktoś z Różyca lub Stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś