Dodaj do ulubionych

samoloty-korytarze ???

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 12:13
Mieszkam na Kabatach od jakiegoś czasu kursy samolotów nad moim osiedlem są
coraz częstsze. Czy ktoś może wie gdzie można zdobyć mapę korytarzy dla
samolotów latających nad Warszawą. Będę wdzieczna. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: samoloty-korytarze ??? 23.04.02, 12:16
      Nigdie, to informacje strategiczne.
      • Gość: Lidia Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 12:24
        szkoda, ale liczę, że może ktoś coś bedzie wiedział, bo huk jest straszny a ma
        być coraz gorzej bo Okęcie ma się rozrastać......
        • Gość: martin Re:Lidia = jacek = wielki pajac IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 12:28
          jacuś baranie rozbudowa Okecia to nowe technologie które znacznie zmniejszą
          hałas i nie zmieniaj nickow pajacu
          • sloggi Re:Lidia = jacek = wielki pajac 23.04.02, 12:33
            Tak myślałem, że to on.
            Czyżby facet miał to jedyne hobby ?
            • pacio Re:Lidia = jacek = wielki pajac 23.04.02, 14:08
              sloggi napisał(a):

> Tak myślałem, że to on.
              > Czyżby facet miał to jedyne hobby ?

Taaaa, ubzdurał sobie że napisze pozew do Strassburga /po wygraniu sprawy
              Zadatkuje parcele we Francji na dom/ w kwestii chałasu czynionego przez samoloty
              i dopłat rządowych do paliwa samolotowego.

Pzdr
        • Gość: rubeus Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 23.04.02, 12:36
          pociesz sie ze tylko do konca kwietnia (chyba?) latac bedą regularnie na
          naszymi blokami.
          potem okazjonalnie -do nastepnego remontu vel. modernizacji :(
          • konger Re: samoloty-korytarze ??? 23.04.02, 12:49
            Na mapie Warszawy są narysowane pasy startowe na lotnisku.
            Samoloty lecą na ich przedłużeniach.Przedłużenie krótszego akurat
            eksploatowanego pasa jest nad szpitalem i Kabatami.
            Loty nad Kabatami mają na szczęście trwać do końca kwietnia, potem
            sporadycznie.
            Pzdr.
            • pacio Re: samoloty-korytarze ??? 23.04.02, 14:02
              Temat mnie zmęczył.
              Upierdliwy jak ciemny gwint.
            • Gość: Lidia Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 15:32
              A dlacezgo tylko do końca kwietnia ???
              • sloggi Re: samoloty-korytarze ??? 23.04.02, 15:36
                Do kwietnia jest remontowany pas główny, ale od czerwca na jego środku będzie
                pikietował Jacek z pasztetem sztrassburskim w kanapce a la cham-burger.
      • algirdas Re: samoloty-korytarze ??? 26.04.02, 10:31
        W zeszłym roku w "Skrzydlatej Polsce" wydrukowano mapki podejść, trasy
        korytarzy powietrznych, procedury itp.
        Nie jest to wbrew pozorom tajne. Zresztą tydzień obserwacji i wszystko już
        wiadomo.
        PZDR
    • eela Re: samoloty-korytarze ??? 23.04.02, 17:03
      Tu jest gdzies jeszcze jeden wątek o lotnisku. W jednym poscie, o ile dobrze pamietam jest podana strona, gdzie
      sa informacje o lotniskach swiata. jest tez Warszawa z korytarzami. Ale strona jest po angielsku
    • Gość: jacek Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 22:40
      a co skazancowi daje informacja o dlugosci sznura ????

sznura nie nalezy mierzyc tylko go zerwac

i nie dac sie na bajery o tymczasowosci - latac beda coraz czesciej - nawet co
      30 sekund - wtedy dopiero bedzie nowoczesnie
      • pacio Re: samoloty-korytarze ??? 25.04.02, 17:28
        Gość portalu: jacek napisał(a):

> a co skazancowi daje informacja o dlugosci sznura ????
        >
        > sznura nie nalezy mierzyc tylko go zerwac
        >
        > i nie dac sie na bajery o tymczasowosci - latac beda coraz czesciej - nawet co
        > 30 sekund - wtedy dopiero bedzie nowoczesnie

demonizujesz, i siejesz propagandę.
        To dobrze, że do np. Madrytu będe miał do wyboru 3-4 loty dziennie, a nie jeden.
        • Gość: Sol Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 10:25
          o jak rany.....mi tez przeszkadza bo lataja chyba co 1,5 minuty ale nie ma co dramatyzowac... A
          gdybysmy mieszkali przy JFK albo Heatrow? : )
          • Gość: ann.k Re: samoloty-korytarze ??? IP: 213.17.164.* 26.04.02, 11:21
            mieszkalam kiedys przy heathrow, dalo sie wytrzymac, ale dopiero po dwoch
            tygodniach;
            co zas do waszych jekow, mam jakies dziwne wrazenie, ze mieszkacie w tej
            okolicy od niedawna, wiec nie narzekajcie, bo sami sobie taka lokalizacje
            wybraliscie; bylo sie pokrecic po okolicy to byscie nie kupowali tu mieszkan,
            nie marudzili i nie zakladali glupich watkow; sa tansze lokalizacje niz kabaty
            i ursynow, a samolotow tam nie ma w takiej ilosci; nad ursynowem samoloty
            lataja od zawsze i codziennie, czasami wyzej czasami nizej i wtedy je bardziej
            slychac, ale tak jest od zawsze i tak juz bedzie;
            na pocieszenie: w piasecznie jest duuuuzo gorzej, ale tez juz mi to nie
            przeszkadza
            • Gość: Lidia Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 12:35
              Po pierwsze na Kabatach nie mieszkam "od wczoraj" tylko od 5 lat i na początku
              samoloty latały raz w miesiącu gdy zmieniał się kierunek wiatru i nam to za
              bardzo nie przeszkadzało. Obecnie zastanawiam się nad zmianą mieszkania nie
              tylko z powodu latających samolotów (jestem młodą osobą intensywnie pracującą i
              tak mnie nie ma w domu 10 godzin dziennie). Przy zmianie lokalizacji chciałabym
              wziąć pod uwagę różne rzeczy między innymi latające samoloty. Stąd moje
              pytanie. Nie lubię ludzi, którzy wiedząc, że są anonimowi są niesympatyczni na
              forum........ Pozostałych serdecznie pozdrawiam
              • eela Re: samoloty-korytarze ??? 26.04.02, 15:00
                Nie złość się na Ann.k. Może ja dzis bola zęby? :)
                Ale tak naprawdę to niestety, mieszkanie w mieście ma zalety, ale równiez i
                wady. Korytarz nad Ursynowem był zawsze i sądzę, że będzie coraz głośniej.
                • Gość: ann.k Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.tsmail.pl / 192.168.0.* 26.04.02, 15:19
                  nic mnie nie boli, ale dziekuje za obrone; rozumiem, ze nie moge sie
                  wypowiedziec negatywnie na temat tematu watku i bezsensu poruszanego tematu, bo
                  natychmiast zostaje uznane za osobe niemila... hmmm... konformisci wszytkich
                  krajow laczcie sie!
                  a jednak, droga Lidio, potwierdasz moja opinie, ze glosy protestow slychac
                  glownie od ludzi, ktorzy sie nie tak dawno wprowadzili w tamte rejony...akurat
                  wiem o czym pisze, bo mieszkam na ursynowie od 20 lat i zawsze nam nad glowami
                  lataly samoloty (z wyjatkiem tych kilku dni w roku, kiedy to wiatr byl
                  niezachodni);

ps. moge pisac jak chce i w jakim tonie chce, bo po to jest forum; nie
                  naruszylam netykiety ani regulaminu forum; a jesli kogos prawda boli i tak
                  bardzo chcialby byc miejscowy, ze jest bardziej miejscowy od miejscowych, to
                  juz nie moja wina;
                  • Gość: M. Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.pl 26.04.02, 17:14
                    Ja też mieszkam na Ursynowie od 20 lat i samoloty były zawsze.Mnie one
                    osobiście nie przeszkadzają wręcz przeciwnie.Lubię sobie na nie
                    popatrzeć,pomyśleć skąd lecą ( albo dokąd) ,pomarzyć,że sama gdzieś bym
                    poleciała.
                  • Gość: jacek Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 15:40
                    mnie sie wydaje, ze to Pani jest konformistka, ale dla pewnosci prosze o
                    sprawdzenie w slowniku i to Pani zabrani innym prawa glosu

to czy ktos mieszka gdzies 20 lat czy 20 godzn ma takie same prawo do
                    wspoldecydowania

upieranie sie przy rozwoju (r o z w o j u - czyli m. in. zwiekszenia ilosci
                    lotow) Okecia to utrwalanie prowizorki i to z naszych podatkow

do halasu nie mozna sie przyzwyczaic - po prostu traci sie sluch, zaburzeniu
                    ulegaja funkcje fizjologiczne

Polska nie jet krajem globtroterow - statystyki za 2001 mowia o 400,000 (lekko
                    ponad 1 proc ludnosci) rodakow korzystajacych - z mocno dotowanych - przelotow,
                    (na Warszawe przypada jeszcze mniej)

pewnie, ze widok ladujacego samolotu jest porywajacy - ale halas i spaliny juz
                    mniej (nie mowiac o kosztach)

• Gość: M. Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.pl 27.04.02, 18:33
                      Gość portalu: jacek napisał(a):

> mnie sie wydaje, ze to Pani jest konformistka, ale dla pewnosci prosze o
                      > sprawdzenie w slowniku i to Pani zabrani innym prawa glosu
                      >
                      > to czy ktos mieszka gdzies 20 lat czy 20 godzn ma takie same prawo do
                      > wspoldecydowania
                      >
                      > upieranie sie przy rozwoju (r o z w o j u - czyli m. in. zwiekszenia ilosci
                      > lotow) Okecia to utrwalanie prowizorki i to z naszych podatkow
                      >
                      > do halasu nie mozna sie przyzwyczaic - po prostu traci sie sluch, zaburzeniu
                      > ulegaja funkcje fizjologiczne
                      >
                      > Polska nie jet krajem globtroterow - statystyki za 2001 mowia o 400,000 (lekko
                      > ponad 1 proc ludnosci) rodakow korzystajacych - z mocno dotowanych - przelotow,
                      >
                      > (na Warszawe przypada jeszcze mniej)
                      >
                      > pewnie, ze widok ladujacego samolotu jest porywajacy - ale halas i spaliny juz
                      >
                      > mniej (nie mowiac o kosztach)
                      >
                      > --------------------
                      W ogóle nie wiem o co panu chodzi? Ja zabraniam innym głosu? A gadaj pan ile
                      chcesz , tylko ile można słuchać o tych samolotach.Jakoś innym one nie
                      przeszkadzają.Pozatym po 20 latach mieszkania na Ursynowie nie zauważyłam,żeby
                      stępił mi się słuch czy zaburzyły mi się funkcje fizjologiczne.Mnie samoloty nie
                      przeszkadzają a co spalin- trudno mieszkam w Warszawie a nie na wsi zabitej
                      dechami.Zresztą uważam ,że na Ursynowie i tak jest mało zanieczyszczone powietrze.

>

• Gość: jacek Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 22:31
                        no i jak pieknie sie roznimy ?

nawet z tym sie panie nie zgodzi, ze pomiedzy wsia zabita dechami a spalinami i
                        halasem jest cala masa rozsadnych rozwiazan

oraz z tym ze istnieja wazne powody dla ktorych lotniska lokuje sie poza
                        aglomeracjami

• Gość: ann.k Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.tsmail.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 09:35
                          chlopie zamiast pisac takie banialuki siegnij lepiej po plany zabudowy warszawy
                          z lat 60 i 70 i przyjrzyj sie w ktora strone mialo sie rozbudowac miasto i jak
                          w stosunku do miasta lezalo lotnisko; i co? zaskoczony?
                          • Gość: jacek Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 08:39
                            Gość portalu: ann.k napisał(a):

> chlopie zamiast pisac takie banialuki siegnij lepiej po plany zabudowy warszawy
                            >
                            > z lat 60 i 70 i przyjrzyj sie w ktora strone mialo sie rozbudowac miasto i jak
                            > w stosunku do miasta lezalo lotnisko; i co? zaskoczony?

kobito - czyli od tamtego czasu nie pojawilo sie nic co moglo by zweryfikowac
                            zalozenia ? co oprocz palacu kultury ostalo sie cos z tamtych zalozen ? planisci
                            Mercedesa zakladali na koniec 2000 pol miliona samochodow na swiecie

przebieg trasy NS przewidywal 20 proc natezenia ruchu z jakim sie teraz trzeba
                            liczyc i dlatego nie ograniczano budowy osiedli mieszkaniowych - teraz mieszkancy
                            zbieraja podpisy przeciw trasie

metro kiedy przebijali pod Wisla, potem mialo dowozic robotnikow (sic !) z
                            Ursynowa do huty, a teraz napedza rozwoj poludniowego Ursnynowa, Kabat i calej
                            osi Pulawskiej
                            czyli jak sie maja do tego te Pani zalozenia ? proponuje zalozyc muzeum im
                            poswiecone - najlepiej na nowym lotnisku, poza Warszawa - trzeba zerwac ze zlymi
                            tradycjami

• pacio Re: samoloty-korytarze ???/ do Jacka 05.05.02, 14:20
                              Eeee,dlaczego odrazu zrywać ???
                              Może lepiej zacząć pracować a nie gdybać co bybyło gdyby.
                              Oczywiście głową, a nie wypisaywać bzdury i dyrdymały.
                              ann.k zapędziła Cię w kozi róg i nie jestes w stanie odpowiedzieć w sposób
                              rzeczowy.

PS.
                              Jak idzie pisanie pozwu do Strassburga ???

Pzdr
                              pacio
              • pacio Re: samoloty-korytarze ??? 26.04.02, 23:10
                Gość portalu: Lidia napisał(a):

> Po pierwsze na Kabatach nie mieszkam "od wczoraj" tylko od 5 lat i na początku
                > samoloty latały raz w miesiącu gdy zmieniał się kierunek wiatru i nam to za
                > bardzo nie przeszkadzało. Obecnie zastanawiam się nad zmianą mieszkania nie
                > tylko z powodu latających samolotów (jestem młodą osobą intensywnie pracującą i
                >
                > tak mnie nie ma w domu 10 godzin dziennie). Przy zmianie lokalizacji chciałabym
                >
                > wziąć pod uwagę różne rzeczy między innymi latające samoloty. Stąd moje
                > pytanie. Nie lubię ludzi, którzy wiedząc, że są anonimowi są niesympatyczni na
                > forum........ Pozostałych serdecznie pozdrawiam

Gdybyś poczytała poprzednie wątki nie było by problemu. Gdybyś poświęciła więcej
                uwagii zaglądając do histori forum mokotów.
                Do końca kwietnia to termin umowny, gdyż lotnisko Okęcie stara się o pierwszą
                kategorie / możliwość lądowania i startu przy widoczności tzw. zero czyli bardzo
                złej mgła, oraz lądowanie z dużą częstotliwością itp. /, i z tego powodu trwa
                przebudowa tzw. głównego pasa gdzie jest dobodowywany szybki zjazd z pasa
                startowo-lądowego.

Pzdr
                pacio
                • Gość: Sol Re: samoloty-korytarze ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 21:14
                  dla zainteresowanych: w Pasmie z 25.04 byla notka, ze mozna protestowac
                  przeciwko rozbudowie Okecia. Sorry ale nie pamietam jaki mail tam byl, wiem ze
                  w hipermarketach zbierali podpisy (moze jeszcze beda zbierac)

Nie sadze zeby to pomoglo ale jak komus tak bardzo przeszkadza albo ktos sie
                  czuje ekologiem to zaprotestowac moze : )
    • Gość: uf Re: samoloty-korytarze ??? IP: 212.244.73.* 02.05.02, 13:27
      Kwiecień już minął a samaloty jak latały nad Kabatmi, tak latają. I kto pisał
      na forum, że to potrwa tylko do końca kwietnia (zakończenie remontu pasa
      startowego)?

uf
      • pacio Re: samoloty-korytarze ??? 05.05.02, 14:09
        Gość portalu: uf napisał(a):

> Kwiecień już minął a samaloty jak latały nad Kabatmi, tak latają. I kto pisał
        > na forum, że to potrwa tylko do końca kwietnia (zakończenie remontu pasa
        > startowego)?
        >
        > uf

Należy dodac budowę szybkiego zjazdu z pasa i termin tak do połowy maja.
        Cierpliwości, gdyz po zakończeniu wszystkich prac pogoda może spłatać figla i z
        terminów nici.

Pzdr
        pacio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka