Dodaj do ulubionych

INTERNET na Starym Mokotowie

IP: *.crowley.pl 15.03.05, 17:45
Hej, orientujecie się czy na Mokotowie działa jakaś firma, która udostępnia
Internet bez obowiązku podłaczania kilku osób jednocześnie? (Poza kablówkami,
które tam nie działają i TPSĄ z Tele2).

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • aniak04 Re: INTERNET na Starym Mokotowie 15.03.05, 19:22
      polecam SFERIĘ, tanio i szybko
    • Gość: domino Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.acn.waw.pl 15.03.05, 20:16
      cześć,mieszkam na starym mokotowie, na Kazimierzowskiej i mam internet z
      kablówki Aster City, szybko, bezawaryjnie.
      • Gość: bubut Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 09:03
        >>> szybko, bezawaryjnie

to byl oczywiscie zart?
        • Gość: bubut dwa Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 15:33
          Nie wiem jak Aster City, ale Aster działa fatalnie :)
      • Gość: km Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.crowley.pl 16.03.05, 16:03
        Hej, a ja mieszkam przecznicę dalej i tam już netu nie ma z Astera... :(
        • jan-w Re: INTERNET na Starym Mokotowie 16.03.05, 22:37
          Sam miałem sferię, z braku innych możliwości. Jeśli chodzi o telefon -
          znakomita, nieprównywalna z Telekomuną. NIestety internet wychodzi obłędnie
          drogo. Mała prędkość ( nie ma nic wspólnego z oficjalnie deklarowaną ). Efekt:
          przy taryfie zorientowanej na czas połączenia - bankructwo. Przy zorientowanej
          na ilość przesłanych danych - też bardzo drogo, a na dodatek pamiętajcie o
          szczególe którego nie ma w reklamach, ani umowie: Płacicie zależnie od pory dnia
          np. za każde rozpoczęte 0,5 Mb przesyłanych danych, ale jeśli przez 15 sekund
          nic nie przesyłacie, następuje automatyczne rozłączenie i gdy ściagacie następne
          • jan-w Re: INTERNET na Starym Mokotowie 16.03.05, 22:41
            np. 30 kb, płacicie za kolejne 0,5 Mb. Zanim się w tym zorientowałem, za 2
            miesiące zapłaciłem po ponad 2000 PLN miesięcznie. Jest to możliwość do
            wykorzystania w sytuacji awaryjnej, gdy ktoś jak ja musiał zamieszkać na placu
            budowy, ale do b. ostrożnego wykorzystywania i napewno nie jako docelowa.
            • Gość: km Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: 193.0.117.* 17.03.05, 13:03
              Hej, dzięki za cenna informację nt. Sferii. Pozostaje zatem Telekompromitacja,
              bo w obietnice Aster co do oddania łączy w tym roku jakoś nie wierzę (czekałem
              dwa lata na Madalińskiego - i nadal nic ;). Trudno się mówi, takie czasy -
              rzekłbym. :)

Pozdrawiam!
              • Gość: Sokolek Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 13:40
                aster duzo sie nie rozni od tepsy! maja identyczny balagan w ksiegowsci, a
                awaryjnosc laczy jest identyczna z neo, tak wiec nic wielkiego nie straciles.
                napis sie lepiej krolewskiego i trzymaj kciuki za Legie w sobote ;)
              • Gość: Maja Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.chello.pl 20.03.05, 19:40
                Rozumiem, że chello też nie ma Twojej okolicy w planach? Choć to się całe
                szczęście zmienia - nasza okolica też nie była wcale w planach, a nagle od
                dozorczyni dowiedzieliśmy się, że już można zakładać - i dwa dni później była
                wymarzona stałka.
                • Gość: Czupur king Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 19:07
                  polecam aster!!!!
                  • Gość: ja Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl 21.03.05, 22:56
                    a ja mam aster 1,5 roku i jest OK

nie liczac tego ze rachunki place takie jak JA uwazam za stosowne, bo oni mi
                    nigdy jeszcze odpowiedniego nie przyslali:)
                    ale oni nie maja nic przeciwko....
                    a jak mi w poprzednim m-cu naliczyli za duzo 17zl...to w tym wcale nie kaza
                    placic (-116!!!)
                    milo jest generalnie...
                    • Gość: asterowiec Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 23:50
                      dokladnie mam tak samo :)
                      • Gość: Mariusz Ł. Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.05, 07:18
                        A ja mam astera od czterech miesięcy i jeszcze zadnego rachunku mi nie
                        przysłali. Nawet sam dzwoniłem do nich (wydawałem swoje pieniądze na telefon),
                        zeby mi przysłali rachunki (kurcze ale ja głupi - mama za darmo i jeszcze
                        lamentuje) a oni, ze to ich sprawa i zebym ich nie pouczał, bo oni doskonale
                        wiedząco robić, a jak jestem niezadowolony to moge... rozwiązać umowę!!!!
                        SZOK!!! Zupełnie tego nie rozumiem! Chce im zapłacić, a oni jeszcze mnie
                        opierdzielają! ale internet za free to w sumie dobra rzecz! Mają olbrzymi
                        bałagan z rachunkami!
                        • Gość: ja Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.igik.edu.pl 24.03.05, 13:13
                          a potem Ci przysla zbiorczy na 3 tys:)
                          ja to im kiedys papier wyslalam ze jak mi beda zbiorcze wysylac to nie bede
                          placic bo to nie hurtownia i tylko na detal mam
                          to przyslali hurt:)

a teraz lepiej...przyslali mi pismo ze polaczenia z BOK sa odplatne (wczesniej
                          im wyslalam papier ze mi naliczaja a w cenniku jest ze za darmo), wiec wyslalam
                          im meila jak sie pismo ma do cennika, wiec mi odpowiedzieli, ze w pismie
                          napisali mi nieprawde:)
                          lubie ich:)
                          a ze w necie sa bilingi wiec sama sobie wyliczam ile mam zaplacic
                          • jan-w Re: INTERNET na Starym Mokotowie 24.03.05, 22:13
                            Gorzej że w internecie są billingi w sekundach i nie chcą przyjąć do wiadomości,
                            że dla posiadaczy taryfy rozliczanej w minutach, powinny być w minutach. Aby
                            samemu wyliczyć opłaty, trzeba: zaokrąglić czas każdej rozmowy do pełnych minut
                            w górę i ręcznie podsumować wszystkie zaokrąglone minuty. Chociaż rozliczają
                            mnie w minutach, twierdzą że nie mogą tego wyliczyć ! Z kolei na fakturze
                            podają nie ilość impulsów ani minut, ale ilość przeprowadzonych rozmów (!) aby
                            nie można było sprawdzić rzetelności wyliczeń. W wildze wartość rozmów mają
                            podpisaną "cena". Chociaż przesłałem im zarówno cytaty ze słownika PWN i jak i
                            Ustawy VAT definujące słowa cena i wartośc, pozostają niewzruszeni i ciągle mnie
                            informują że "w naszej ocenie" CENA i WARTOŚĆ to to samo...
                            • Gość: ja Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl 29.03.05, 21:34
                              Ha, tez prowadzisz z nimi korespondencje?
                              najfajniej jest jak przysylaja list, ze w tym poprzednim liscie byla nieprawda:)
                              ostatnio wyslalam im meila z 2 slowami: fajni jestescie
                              ja sobie sama wyliczam co mam im zaplacic i tyle po prostu place - oni maja tam
                              taki burdel, ze sami to sie szybko nie zorientuja
                              • Gość: asterowiec Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.05, 12:49
                                ksiegowosc astera nie jest zla, ona jest tragiczna :)
                                • Gość: PK Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:15
                                  Ja mam astera i bardzo sobie chwale.
    • kmain Re: INTERNET na Starym Mokotowie 11.04.05, 17:21
      Może coś się w tej kwestii zmieniło? Jakieś nowe propozycje dla spragnionych
      sieci na Mokotowie (za rozsądną cenę...)?

Pozdrawiam!
      • Gość: Yann75 Re: INTERNET na Starym Mokotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:26
        Jest oferta w miarę sensowna np. w rejonie Madalińskiego (www.trans-misja.pl).
        Znalazłem ich ulotkę w skrzynce jakieś 2 miesiące temu, ceny mają sensowne.
        Jednak ze względu na jakość i fakt posiadania telefonu stacjonarnego TP
        zdecydowałem się na Neostradę tp i jak na razie nie mam powodów do narzekania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka