Dodaj do ulubionych

ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98?

05.02.03, 11:50
Jesli tak, to ciekawia mnie opinie jak sie mieszka w tych budynkach, czy jest spokojnie, bezpiecznie, jacy sasiedzi, itp., jak rowniez czy nie ma wielu usterek i wad "budowlanych"

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gig Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 05.02.03, 16:09
      Spokojnie? Bezpiecznie? Chyba nie wiesz o czym mówisz. Przecież mieszkania tam
      są albo zamieszkane przez wiejskich ziomków, albo przez studencików, którzy od
      nich wynajmują i śpią po ośmiu w jednym pokoju. Też najczęściej ze wsi. Spokój
      to tam jest w nocy z soboty na niedzielę, kiedy wszystkie matizy na lubelskich
      rejestracjach wyjeżdżają na wieś po wałówkę. A w inne dni/noce? Imprezki,
      imprezki, imprezki...
      • internista Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? 05.02.03, 17:04
        Ale mieszkasz tam, albo znasz kogoś, kto mieszka, czy tylko słyszałeś, albo przypadkiem widziałeś jakiegoś "matiza na lubelskich numerach", a resztę sobie dopowiedziałeś? Bo szukam konkretnych, wiarygodnych opinii.

Pozdrawiam
        • Gość: gif Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 06.02.03, 20:58
          No dobrze, uspokoję Cię. Mieszkam kawałek dalej w starym bloczysku i mam pod
          oknem nowozbudowaną "rezydencję". Jak kupujesz mieszkanie w nowym bunkrze, to
          sprawdź stosunek wsiockich rejestracji do warszawskich na samochodach tam
          stojących. Bo synowie kmieciów jako sąsiedzi to najgorsze, co Cię może spotkać.
          Przyjeżdżają do Warszawy i sodówka uderza im do głowy.

Aha, jak pod takie "kameralne osiedle" (cytat za reklamą w GW Nieruchomości)
          podjedzie tylnonapędowa Skoda z rejestracją "SDK ...." to będziesz miał/a
          spokój, znaczy rodzinka przyjechała do Twojego sąsiada.

Cytat ze ochroniarza tej rezydencji: "Pracowałem na wielu obiektach, ale takiej
          swołoczy jeszcze nie widziałem".
          • internista Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? 07.02.03, 10:20
            No tak, to mi pomogłeś(aś). Może ktoś inny się wypowie, bo
            jednak chodziło mi o rzeczowe informacje, a nie o to, żeby dać
            okazję do odreagowania kompleksów jakiemuś sfrustrowanemu
            mieszkańcowi starego bloku, którego kłuje w oczy nowe osiedle
            i tłumaczy sobie, że tam mieszkają "same głupie wieśniaki".

Pozdrawiam,
            • Gość: gif Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 07.02.03, 11:58
              Ha, ha, jak Ci załtwią gablotę tak jak to zrobili już mojemu ojcu i bratu, to
              będziesz inaczej śpiewać. U mnie ci "zamiejscowi rezydenci" nie powykupywali
              miejsc w podziemnym parkingu. Więc cały bunkier poobstawiany jest ich
              wehikułami "SD ...", "BAU ....", itp. Administracja poszła po rozum do głowy i
              wynajęła parking podziemny "sfrustrowanym mieszkańcom ze starego bloku". Ale
              zaczęły ginąć radia, w ruch poszły gwoździe. W związku z tym frustraci uciekli
              ze swoimi brykami na parking strzeżony. Amen.
              • internista Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? 07.02.03, 20:33
                > Ha, ha, jak Ci załtwią gablotę tak jak to zrobili już mojemu ojcu i bratu, to
                > będziesz inaczej śpiewać. U mnie ci "zamiejscowi rezydenci" nie powykupywali
                > miejsc w podziemnym parkingu. Więc cały bunkier poobstawiany jest ich
                > wehikułami "SD ...", "BAU ....", itp.

No cóż, miałem po drodze, więc z ciekawości poszedłem obejrzeć.
                Osobiście średnio mnie interesuje skąd są mieszkańcy, raczej pytałem jacy
                są, ale aby potwierdzić/obalić Twoją teorię spisku "wsioków", policzyłem
                zaparkowane wokół jednego z tych budynków samochody. Było ich łącznie
                37, z tego 4 (słownie cztery) z rejestracjami innymi niż warszawskie.

Pozdrawiam,
      • Gość: Cysio Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? IP: *.chello.pl 10.02.03, 23:20
        Gość portalu: gig napisał(a):

> Spokojnie? Bezpiecznie? Chyba nie wiesz o czym mówisz. Przecież mieszkania
        tam
        > są albo zamieszkane przez wiejskich ziomków, albo przez studencików, którzy
        od
        > nich wynajmują i śpią po ośmiu w jednym pokoju. Też najczęściej ze wsi.
        Spokój
        > to tam jest w nocy z soboty na niedzielę, kiedy wszystkie matizy na
        lubelskich
        > rejestracjach wyjeżdżają na wieś po wałówkę. A w inne dni/noce? Imprezki,
        > imprezki, imprezki...

Jak tak czytam jak ty pieprszysz głupoty o tych wiesniakch to az mi ciebie
        zal ci co tu mieszkaja albo wynajmuja to sa przewaznie warszawiacy
        warszawskich furek stoi full w garazach bo jak kogos stac na chalupe i tu
        mieszka to ma garaz jak sobie kupuje mieskzanie za 300tysiecy za wiesniaka
        sie nie uwazam no chyba ze uwazasz ursynow za wies ale wtedy i ty jestes
        wienisiakmiem bo tu mieskasz poza tym mieszkaja tu raczej dosc dobrze
        zarabiajacy ludzie i czsto maja fury sluzbowe maja ktore nie sa rejstrowane w
        warszawie wiadomo dlaczego :) Chcialbym sie dowiedziec ktory to ochroniarz
        ci naopowiadla takich ciekawych tresci bo ci co sa na budymku ken 98 to jakies
        stare dziatki i niwiele maja wspolnego z prawdziwym ochroniarzem jak to
        jamowie jednostrzałowi sa to tyle co ci mialem dopowiedzneia .

Odnosnie spokoju ktory tu panuje czy nie to mam na nieszczescie okna na
        pasaz w ktorym znajduje sie pub i sklep co sprzedaje wode do 23:00 i co mnie
        strasznie wku...a bo pijane sku...ny sie dra do 24:00 albo i pozniej
        szczegolnie wkurzajce jest to w lato ale mam nadzieje ze sie cos z tym zrobi
        generalnie przy wyjsciu z mtera ursynow gdzie stoi budynek KEN 98 nie jest
        za bezpiecznie glownie przez tych pijanych debili

ps Gig a ty pewnie tak narzekasz bo ci nowi mieszkancy miejsc parkingowe
        odebrali biedaku i straciles miejscowe i sie musisz szarpac zebybylo gdzie
        samochod zaparkowac?

sorry a bledy ale mi sie nie chce poprawiac :)

• znachor44 Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? 11.02.03, 13:18

> Odnosnie spokoju ktory tu panuje czy nie to mam na nieszczescie
          > okna na pasaz w ktorym znajduje sie pub i sklep

Współczuję ludziom, którzy mają widok z okien na te wszystkie
          przybytki i zakamarki przy wyjściu z metra. Codziennie tamtędy
          przejeżdżam (mieszkam w bloku przy KEN 94) i nawet w tęgi
          mróz zdarza się, że pod sklepem Ery (czyli w podcieniach
          bloku KEN 98) stoi banda kilku(nastu) dresów i drą mordy.

Kto by się spodziewał, że kupi sobie nowe mieszkanie, a
          mieszkańcy "starych" bloków (tych, w których mieszka gif)
          przyjdą za nim ryczeć mu pod oknem.
    • Gość: Ewa Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 07.02.03, 20:09
      Od roku mieszkam KEN 94. Jestem zadowolona, nie mam problemó z sąsiadami.
      Miszkanie OK, praktycznie bez usterek (pod 96 mają jakiś nieduży problem z
      dachem).

PS
      Nie zauważyłam jakiś szlonych imprez.
      • internista Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? 07.02.03, 20:43
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Od roku mieszkam KEN 94. Jestem zadowolona, nie mam
        > problemó z sąsiadami.

A jak jest z hałasem od ulicy, nie jest uciążliwy? Masz może okna na KEN?

> Nie zauważyłam jakiś szlonych imprez.

A jakieś inne dramatyczne przejścia, opisywane przez koleżankę/kolegę
        gif, typu złośliwe niszczenie samochodów, kradzieże, itp.? Słyszałaś o
        takich zdarzeniach, czy to tylko jego/jej fobie na punkcie "złych wieśniaków"?

Zauważyłem, że jest porządnie odśnieżone, czy ogólnie jesteś zadowolona
        z utrzymania budynku (czystość, naprawianie drobnych usterek, itp.)?

Pozdrawiam,
        • Gość: Anonim Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 11:15
          > A jakieś inne dramatyczne przejścia, opisywane przez koleżankę/kolegę
          > gif, typu złośliwe niszczenie samochodów, kradzieże, itp.? Słyszałaś o
          > takich zdarzeniach, czy to tylko jego/jej fobie na punkcie "złych wieśniaków"?

Myślę, że tutaj ktoś ma jakieś fobie i jest najwyraźnie zazdrosny. Faktem jest,
          że jeszcze mi się nie zdarzyło spotkać Warszawiaka kupującego nowe mieszkanie
          na Ursynowie. Zdecydowana większość ludzi to przyjezdni (tak jak zdecydowana
          większość "rodowitych" Warszawiaków w pierwszym pokoleniu).
          Ludzie ci wykazali się dużą determinacją, bo kupują jedne z najdroższych
          mieszkań w Wawie. Czy myślicie, że człowiek, który płaci 200-300 tys zł
          połakomi się na waszą wycieraczkę z samochodu? Predzej podejrzewałbym
          robotników budowlanych.
          A może mam zacytować tekst dowcipu, w którym na porodówce spotyka się
          Poznaniak, Warszawiak i Murzyn. W wyniku pomyłki nie wiadomo było, które z 3
          dzieci jest czyje. Poznaniak wszedł rozpoznać swoje dziecko i od razu łapie za
          czarne. Zdziwiona pielęgniarka pyta się dlaczego? Pierdolę to, nie zaryzykuję
          Warszawiaka - odpowiada Poznaniak.
          I tym optymistycznym akcentem można zakończyć chore urojenia obywatela gif.
          • Gość: Ewa Re: ktoś mieszka przy KEN 94, 96 lub 98? IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 08.02.03, 22:59
            Mam okna od podwórka i od ulicy chyba "uczonych" - na KEN 96, więc hałas od KEN
            mi nie przeszkadza. Klatki zadbane, czysto na podwórku.
            Trzymam samochód w garażu i nie miałam żadnych problemów z wandalami - być może
            dlatego że mój garaż jest mały. Minusem jest brak windy - ale za to tylko trzy
            piętra w budynku i po dwa mieszkania na piętrze.
            A nawiązując do odpowiedzi anonima - jestem warszawianką z urodzenia a w
            budynku KEN 96 znam 3 rodziny "warszawskie".
            Mieszkam na Ursynowie 10 lat i między innymi dlatego szukałam tutaj nowego
            mieszkania
            • znachor44 forum "KEN 94" 09.02.03, 20:13
              Założyłem forum dla mieszkańców KEN 94, jakby ktoś
              miał coś ciekawego do napisania, to zapraszam
              (wchodzi się tak: Forum prywatne -> Miasta -> KEN 94)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka