Dodaj do ulubionych

107 mln zł za centrum Land bez przetargu

IP: *.centertel.pl 23.05.07, 01:28
Brawo dla Prezesa!! Spółdzielnia dostała za land z zabagnioną sytuacją prawną
pona DWA RAZY TYLE ile początkowo walne zebranie członków chciało uzyskać ze
sprzedaży. Mieszkam na tym osiedlu i muszę powiedzie, że ma naprawde dobrego
gospodarza.

Obserwuj wątek
    • Gość: aa 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 23.05.07, 08:53
      Coś autor tego artykułu kręci... albo w ogóle nie rozumie prawa: nie można
      sprzedać współwłasności bez zgody współwłaściciela! zatem: pewnie kupcy nie
      byli żadnymi właścicielami, tylko najemcami, a pan dziennikarz nie pofatygował
      się, aby zrozumieć o co chodzi. Za to napisał żenujący z punktu widzenia logiki
      artykuł i zarobił parę złotych. Czy w tym kraju nie ma dziennikarzy, którzy
      potrafią pisać o sprawach związanych ze zjawiskami gospodarczymi, bo takim jest
      sprzedaż Landu, ze zrozumieniem - tak żeby nie wprowadzać czytelnika w błąd? bo
      skoro dziennikarz napisał, że "sprzedano współwłasność", do tego "podstępnie",
      to wielu czytelników zrozumie - oho, kolejna afera złodziejska! a tu zdaje się,
      że chodzi o zwykłą sprzedaż nieruchomości, i to chyba lege artis. Zlitujcie się
      Wyborczo: podnieście poziom dziennikarstwa.
      • dorsai68 Wojtczuk szuka sensacji? 23.05.07, 09:29
        "107 mln zł za centrum Land bez przetargu"
        Czy sprzedaż na przetargu jest obowiązkiem spółdzielni? Nie.

niżej czytamy:
        "Mokotowska spółdzielnia mieszkaniowa bez przetargu sprzedała Irlandczykom grunt pod jednym z pierwszych w Warszawie centrów handlowych z polskim kapitałem."
        Co w końcu sprzedała spółdzielnia? Grunt, czy budynki?

dalej:
        "To spółka z irlandzkim kapitałem, która do tej pory miała tylko połowę udziałów w części biurowej Landu i ok. 40 proc. udziałów w części handlowej. Reszta sklepów należy do ok. 200 kupców, którzy tam handlują."
        Panie Wojtczuk, CO W KOŃCU SPRZEDAŁA spółdzielnia?! Grut, którego była właścicielem, czy budynek którego właścicielem nie była?
        • Gość: tigg Re: Wojtczuk szuka sensacji? IP: *.telmark.waw.pl 23.05.07, 09:42
          Dziennikarz dureń tyle można powiedziec nic wiecej niema pojecia pisze bzdety
          • Gość: lampka cały artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 10:27
            to tylko kawałek prawdy

miałam tam kiedyś sklep, na szczęście w porę zrozumiałam co się dzieje, i go sprzedałam.

Artykuł napisany po łebkach, w zasadzie to tylko opisany wierzchołek obrzydliwej góry lodowej, i to tej ładnej części.
            Tam się takie rzeczy działy i dzieją, że to ludzkie pojęcie przechodzi.
            Jedno wielkie bagno.
            • Gość: jona Re: cały artykuł IP: *.chello.pl 24.05.07, 00:03
              Jedno wielkie bagno w Spoldzielni Sluzew Nad Dolinka!!! pREZES MUSI ODEJSC!!!
              Tak!!!! Zf=gadzam sie!
              • Gość: tubylec Re: cały artykuł IP: *.chello.pl 24.05.07, 17:50
                Baranowski jest niezły krętaczem, w krótkim czasie sprzedaje wszystko na całym osiedlu, pewnie córeczka ma już zapewniony apartament…
        • Gość: redakcja Re: Wojtczuk szuka sensacji? IP: *.chello.pl 23.05.07, 14:06
          Panie Wojtczuk powinien pan przeprosic Spoldzielnie wraz z mieszkancami za te
          bzdury ktore pan napisal.Jaki z pana dziennikarz piszacy nieprawde.Trzeba
          dokladnie zebrac materialy zeby pisac.Nie rokuje panu PANIE WOJTCZUK przyszlosci
          dziennikarstwa.Jest mi wstyd za pana.
        • Gość: znajoma Re: Wojtczuk szuka sensacji? IP: *.chello.pl 23.05.07, 14:22
          Sadze ze spoldzielnia powinna podac do sadu pana Wojtczuka niech sie tam
          tlumaczy skad mial takie niewiarygodne informacje.
          • Gość: member Wojtczuk szuka sensacji? IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:23
            pan redaktor daj się zwyczajnie "podprowadzić" przez grupę osób, która
            widocznie miała w tym jakiś cel. A może powinien przyjrzeć się intencjom tej
            grupy i tam poszukać afery.
        • Gość: WojtczukRules Re: Wojtczuk szuka sensacji? IP: *.chello.pl 31.05.07, 23:45
          Pan Wojtczuk jest rzetelnym dizennikarzem. Nie zycze sobie, aby ktos Go w ten
          sposob obrazal. Jesli potrzeba wyjasnien, przekazania dodatkowych informacji to
          zapraszam do kontaktowania sie z GW.
          dziekuje.
    • Gość: freeman7 Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: 193.24.24.* 23.05.07, 09:13
      I ja mieszkam na tym osiedlu. Super że będą pieniążki na remonty bloków. Nie ma
      co marudzić że jakaś afera się stała bo to była uczciwa transakcja z konkretnym
      partnerem, a nie f-mą krzak (o czym często pisze Gazeta) np. niewypłacalną.
      Jestem zadowolony z tej transakcji.
      • Gość: MIESZKANIEC Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 23.05.07, 14:37
        JA TAKZE JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z TAK KORZYSTNEJ TRANSAKCJI.TO CHYBA TEN
        PREZES PRZEPROWADZIL, NA KTOREGO PLUJA ZAWSZE TE SAME OSOBY.GRATULUJE PANIE
        PREZESIE.JESTESMY Z PANEM.
        • Gość: lokator [...] IP: *.chello.pl 24.05.07, 00:02
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: lacznik Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 28.05.07, 18:52
      SKANDAL!!!!!!!
      Prosze GW o monitoriwanie tematu. Zainteresowanie sie innymi decyzjami
      spoldzielni. Zle decyzje dla mieszkancow, w czasach gdy tak duzo mowi sie o
      demokratycznych prawach do glosu. A mieszkancy za to placa od lat.
      Stop budowom na Sluzewcu Nad DOlinka.
      • Gość: Andryj K. Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 01.06.07, 23:08
        jak to mozliwe ze taki majatek bez przetargu. Mieszkam od niedawna. Dlaczego by
        nie zainteresowac tv?
        Milego weekendu!
        Kroch
    • Gość: mikol Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 13.06.07, 23:09
      To skandal! Czy tak mozna obracac takimi kwotami????!!!
      • wojks2 Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu 22.06.07, 23:22
        gazeta wyborcza to jedna wielka sciema. Oni nigdy prawdy nie pisza. Zgraja
        komunistów.
        • Gość: nie wojks Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 25.06.07, 22:36
          Panie wojks, a co niby dzisiaj napisali. O LPR - tez nie tak? Po co sie pan
          wylamuje z szeregu uczciwych ludzi? Oplaca sie panu? Panie wojtku?
          Marek H.
    • Gość: prokurator Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 27.06.07, 23:38
      widzialem dokumenty. chyba ktos od nas sie zajmie sprawa. transakcja
      wstrzymana. Kupcy maja umowy na 20 lat w Landzie.
      prokurator

• Gość: znudzona Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 28.06.07, 00:49
        Jak mozna wypisywac taka niewprawde,takie bzdury,Zawsze pisze ta sama
        osoba ,zlosliwa zasiadajaca przy kompie o tej samwj porze 23....
    • Gość: Ryszard Re: 107 mln zł za centrum Land bez przetargu IP: *.chello.pl 05.07.07, 01:01
      Podobno Land zostaje. Sprzedawcy maja umowy na 20 lat... Ale chyba jest ten
      nowy wlasciciel i moze wyplacic im odszkodowanie i wybudowac tam blok. Sprawa
      smierdzi mi...
      ktos z panstwa cos wie wiecej. Jki jest obecny status?
      Ryszard

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka