IP: *.chello.pl 17.01.08, 11:29
Firma "uszczęśliwiła" mnie opieką lekarską w Luxmedzie. Przychodnie tej firmy
robią fatalne wrażenie - niektóre przychodnie publiczne są w lepszym stanie.
Szczególnie fatalnie wyglądają przychodnie Luxmedu na Racławickiej i Szernera.
Może jednak rekompensuje to dobra kadra lekarska? Jeśli tak, to proszę o
polecenie mi dobrego internisty i gastrologa.
Obserwuj wątek
    • Gość: ostra69 Re: Luxmed IP: *.chello.pl 19.01.08, 16:32
      a na czym ma polegać to fatalne wrażenie??? Byłam na Raclawickiej i Szernera i
      nie odczułam czegos takiego. Kadra lekarska - dobra w przeważającym stopnieu,
      ale jak wszedzie znajda sie wyjatki
      • Gość: Enon Re: Luxmed IP: *.chello.pl 19.01.08, 19:39
        Na pierwszy rzut oka widać, że przychodnie na Racławickiej i Szernera od bardzo
        wielu lat nie były remontowane i modernizowane. Korytarze z lamperiami
        pomalowanymi dziwnie brązowawą farbą olejną, zniszczona i wytarta terakota
        podłogowa, często-gęsto "wiszące" kontakty elektryczne, toalety z zacinającymi
        się drzwiami i niedomyte (Szernera), stary lub zepsute meble składowane na
        korytarzach (Racławicka - I piętro) oraz ogólne poczucie wieloletniego brudu.
        W porównaniu z Medicover czy też CM-LIM obraz raczej nędznawy. Odnoszę
        wrażenie,ze liczba pacjentów przekroczyła możliwości Luxmedu.
        • Gość: Loko Re: Luxmed IP: *.centertel.pl 19.01.08, 23:36
          Jeśli Ci się tam nie podoba, to bądź na tyle honorowy że zrezygnuj z
          opieki i zapłać i zapisz się do Medicaveru. Pokażesz wtedy że masz
          jaja, a nie marudzisz na forum.
          Pracuję w dużej firmie, każdy z nas ma wykupioną opiekę w Lux Medzie
          i nie słyszałem żeby ktoś narzekał. Ale jak Cię tak
          cytuję "uszczęsliwili" to proponuję żebyś zrezygnował.
          • Gość: Enon Re: Luxmed IP: *.chello.pl 20.01.08, 09:33
            Zależy czego się oczekuje Loko. Tobie jak widzę wystarcza standard nieco jedynie
            lepszy od przychodni publicznych.
            Nie zrezygnuję łaskawco, bo jest to część mojego wynagrodzenia za ciężką i tak
            sobie wynagradzaną pracę.
            Zrobię coś innego - nadal będę się leczył u mych sprawdzonych lekarzy
            prowadzących prywatne praktyki. A Luxmed potraktuję jedynie jako miejsce
            wykonywania diagnostyki i badań laboratoryjnych. Tak robi większość moich
            znajomych ceniących sobie swoje zdrowie a "uszczęśliwionych" Luxmedem.
            I już na marginesie: podczas ostatniej wizyty u internisty w Luxmedzie miałem
            nieodparte wrażenie, że mu swą wizytą w czymś przeszkadzam. Na wszelkie moje
            informacje,że coś mi dolega miał standardową odpowiedź" "To niech Pan idzie
            do...i tu nazwa specjalisty. Wypisanie recepty na niezbędne mi leki musiałem
            niemal na nim wymusić.
            I przeczucie nie zawiodło mnie - czekał na niego znajomek do którego Monsieur
            Doktor w mojej obecności rzekł: "No to w końcu jestem wolny i możemy iść na piwo".
            • Gość: nie wierzę Re: Luxmed IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.01.08, 11:56
              Enon, pretensje zgłoś do pracodawcy, że ta "część" wynagrodzenia Cię nie
              satysfakcjonuje i do szefostwa Lux-Medu , że standart usług jest zbyt niski.
              • Gość: Enon Re: Luxmed IP: *.chello.pl 20.01.08, 12:33
                Przeważającą część pracowników już zasugerowała pracodawcy korzystanie z innej
                sieci przychodni prywatnych. Nowym usługodawcą będzie prawdopodobnie CM-LIM.
                Ceny te same lub zbliżone a standard usług znacznie wyższy.
                Zdaniem moich znajomych z innych firm a także osób prywatnych pisanie do Luxmedu
                to jak "Pisanie na Berdyczów".
                • Gość: Loko Re: Luxmed IP: *.centertel.pl 20.01.08, 17:38
                  U mnie w pracy w Luxmedzie pakiety mamy wykupione od 3 lat.
                  Wcześniej mieliśmy Falk i Medicover. W firmie pracuje ponad 200 osób
                  i jakoś nikt nie narzeka na poziom leczenia czy infrastrukturę
                  przychodni. O każdej porze dnia można przyjść i od ręki dostać się
                  niemal do każdego lekarza.
                  Nie wiem też jaka jest różnica pomiędzy przychodniami Falka,
                  Medicoveru czy Lux Medu - wszystkie są na podobnym poziomie, więc
                  nie wiem z czego robisz problem. Jak Ci sie tam nie podoba to
                  przecież nikt Cie nie zmusza żebyś tam chodził, poszukaj innej
                  przychodni.
                  Ja mam spore wymagania co do lekarzy i wiem ze Luxmed jest jedna z
                  lepszych przychodni w Wawie. Wiekszosc chcialaby miec jako bonus w
                  pracy karte do Luxmedu a Ty narzekasz....
                  • nioma Re: Luxmed 21.01.08, 10:27
                    o dwielu lat korzystam z lux medu, glownie na raclawickiej ale
                    zdarza mi sie jezdzic na chmielna i ken.
                    nie narzekam.
                    zawsze sprawnie, milo i rzetelnie. Krotkie terminy, fachowi lekarze.
                    Nigdy nie widzialam wiszacych kontaktow ani oblazacej farby.
                    jest czysto i na odpowiednim poziomie.
                    Place z wlasnej kieszeni.
            • Gość: jacek Re: Luxmed IP: *.gprs.plus.pl 21.01.08, 23:52
              Enon: czytając twoje wypowiedzi mam wrażenie, że jesteś człowiekiem, któremu
              konkurencja Luxmedu płaci za obsmarowywanie go na forach dyskusyjnych.

Warto dodać, że obecnie tego typu 'marketing szeptany' to bardzo powszechna
              praktyka w polskim Internecie, niestety.
              • Gość: jacek Jeszcze a propos Enona IP: *.gprs.plus.pl 21.01.08, 23:56
                Drogi Enonie, jak to możliwe, że zarówno w czwartek w środku dnia, jak i w
                sobotę, a również i w niedzielę piszesz z tego samego adresu - "ciężka praca" o
                której wspominasz trwa cały tydzień?

Oj kombinujemy, kombinujemy...
              • Gość: Enon Re: Luxmed IP: *.chello.pl 22.01.08, 09:02
                Szanowny Jacku,
                czytając Twój post podziwiam oddanie i lojalność względem Luxmedu. Premie masz
                zapewnioną.
                Smakuje Ci ta insynuacja?
                A propos Twego drugiego postu: o choróbsku zwanym anginą i zaleganiu w łóżku
                Jacek nie słyszał? I zapewniam Cię, że w związku z nią nie skorzystałem z usług
                inkryminowanej firmy.
                • nioma Re: Luxmed 22.01.08, 11:32
                  Enon> przesdtan marudzic, zmien sobie przychodnie i wrzuc na luz
        • adamarianska Re: Luxmed 31.01.08, 10:46
          Jeżeli jesteś takim hojrakiem to zrezygnuj z tych usług a nie
          wypisujesz takie obelgi.
          Nie pasuje zapraszam do Medicaveru gdzie usługi są śmieszne... hihih
          • czesiu71 Re: Luxmed 31.01.08, 14:18
            Zgadzam się z opniną założyciela wątku - smród, brud i ubóstwo w
            tym "lux"-medzie!
            A do tego jeszcze kiepscy lekarze - w zeszłym roku pani laryngolog z
            Racławickiej, która przyjmowała moją żonę z silnym bólem ucha
            zdiagnozowała anginę i przepisała na to antybiotyk. Okazało się
            jednak, u innego specjalisty że to było klasyczne zapalenie ucha.
            Żenada!
            • takajednaania Re: Luxmed 01.02.08, 11:46
              Alergolożka z Racławickiej przepisała mi stos leków tylko na podstawie
              pobieżnego wywiadu bez uprzedniego testu skórnego (byłam u niej po raz
              pierwszy). Recepty oczywiście wyrzuciłam do śmieci, a po solidną poradę udałam
              się do polecanego alergologa prowadzącego prywatną praktykę.
              Podobne "kwiatki" miałam z lekarzami innych specjalności.

Zbyt duża część lekarzy w luxmedzie traktuje pracę w tej firmie jako niechętnie
              odwalaną, podrzędną chałturę. Zapominają jednak,że ich dochody zależą od liczby
              przyjętych pacjentów oraz o tym, że poczta pantoflowa działa wyśmienicie.
    • Gość: Janina Re: Luxmed IP: *.chello.pl 06.03.08, 11:34
      Kilka moich uwag dotyczących Luxmedu:
      1. Standard usług jest na poziomie przychodni publicznej
      2. Czas oczekiwania na wizyty u niektórych "specjalistów" jest dłuższy niż w
      przychodniach NFZ. Na wizytę u endokrynologa muszę czekać 8 miesięcy!!!!!!!!!
      3. Nie są honorowane skierowania na diagnostykę i badania laboratoryjne od
      lekarzy spoza Luxmedu. W efekcie muszę zapisać się do lekarza luxmedowego z
      terminem z zasady dość odległym, by otrzymać od niego skierowanie na badania.
      Czegoś takiego nie spotkałam w żadnej innej prywatnej klinice. Skierowanie spoza
      klinika oznacza, że Luxmed nie musi płacić lekarzowi "działki" od wizyty. Ale to
      zapewne zbyt trudne do pojęcia przez właściciela tej, pożal się Boże kliniki.
      4. W przychodniach Luxmedu panuje nieustannie potworny ścisk, hałas, zamieszanie
      5.Lekarze mają na wizytę pacjenta zaledwie 15 minut. Większość z nich jest
      arogancka i - ujmując rzecz kolokwialnie - mają pacjentów w wielkim poważaniu.
      Niech głowy zbytnio nie zawraca i jak najszybciej wynosi się z gabinetu.
      Podobnie jest z personelem pielęgniarsko-pomocniczym - czyste połączenie
      prostactwa z najzwyklejszym chamstwem.
      6. Nie istnieje coś takiego jak elektroniczny system informacji o pacjencie. W
      efekcie, gdy udam się np. do innego specjalisty w innej przychodni niż
      dotychczas to nie ma on zielonego pojęcia o przebiegu mojej choroby i jej leczeniu.
      7. Nagminnie giną wyniki badań laboratoryjnych i diagnostyki.

Podsumowując: Nie mama zamiaru płacić za takie coś z własnych pieniędzy. Umowa
      niedługo wygasa i żegnaj Luxmedzie.
    • rrj Re: Luxmed 06.03.08, 19:31
      Niestety, mnie też uszczęśliwili Luxmedem i odnoszę podobne wrażenia. Zapisałem
      się więc do pobliskiej przychodni w ramach NFZ i tam jest bliżej i lepiej.
      Moja poprzednia firma zmieniła Luxmed na Enel bo poziom obsługi osobiście
      wkurzył naszego prezesa. I widzę, że od tego czasu jest gorzej niż lepiej.
    • pacjentopolski Re: Luxmed 31.03.15, 12:48
      LUX MED "MEDYCYNA RODZINNA OPOLE ul, Fieldorfa odmówiono mi konsultacji z lekarzem i SZPITAL - ODDZIAŁ RATUNKOWY objął mnie opieką. Zdrowie pacjenta jest jak widać drugim planem dla zobowiązanych do dbania o dobro pacjenta. Zmieniam placówkę do opieki nad moim zdrowiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka