Dodaj do ulubionych

Co się będzie budować...

IP: 10.0.4.* 27.01.02, 21:48
...na 3 rogach skrzyżowania al. KEN i Jastrzębowskiego? Czy pozostaną tam puste
i zachwaszczone wygony?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Co się będzie budować... 28.01.02, 08:16
      To są tereny SGGW, na których ma powstać miasteczko akademickie.
      • Gość: Ann Re: Co się będzie budować... IP: 213.17.164.* 28.01.02, 09:14
        Na rogu ken i jastrzebowskiego??? to sa zwykle kawalki zieleni nalezace do
        gminy i mam nadzieje, ze nikt tego nie ruszy! kurcze, ile mozna budowac? juz
        teraz 1/3 mieszkan na ursynowie to pustostany, po co wiecej?? kolejny
        supermatket czy niedokonczony latami blok mieszkalny?
        • Gość: Mr. X Re: Co się będzie budować... IP: 10.0.4.* 30.01.02, 00:33
          Ja wolałbym aby te tereny zostały zabudowane. Oczywiście, że nie przez blaszany
          market, ale jakieś budynki mieszkalne? Czemu nie.
          Dochodzi jeszcze kwestia terenu między wyjściem z metra a centralą telefoniczną
          (obecnie chaszcze, tony śmieci i jakiś podejrzane typy) oraz teren petli
          autobusowej, która obecnie jest zbyt duża (w razie zwiększenia liczby lini
          autobusowych jest jeszcze Ursynów Pn.).
          Oczywiście tereny te mogłyby zostać niezabudowane pod warunkiem, że minimum
          będzie tam trawnik strzyżony i sprzątany systematycznie. Może jakieś boisko,
          mały park czy coś podobnego?
          PS
          Podobnych syfiastych terenów na Ursynowie jest więcej. A wystarczyłoby raz je
          posprzątać i przycinać roślinność (posianie trawy kosztuje) 3-4 razy w roku.
      • Gość: kasia-s Re: Co się będzie budować... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.01.02, 11:01
        gdzie KEN gdzie SGGW, coś pomyliłeś Sloggi. Wiem, że na rogu od strony pawilonu
        Fiata ma być postawiony kilkupiętrowy garaż, taki jak jest dalej przy Herbsta,
        na pozostałych rogach nie wiem, w każdym razie część terenu pójdzie pod drugą
        jezdnię KEN
        • Gość: Ann Re: Co się będzie budować... IP: 213.17.164.* 28.01.02, 11:35
          oby ten garaz nie byl tak obskorny jak ten dalej:((((; no a z ta jezdnia to nie
          glupi pomysl, byle sie nam ekspresowka przez ursynow nie zrobila
          • eela Re: Co się będzie budować... 28.01.02, 11:49
            Eee, ekspresówka to chyba nie, bo dokąd by prowadziła?
            • Gość: Ann Re: Co się będzie budować... IP: 213.17.164.* 28.01.02, 11:59
              jak juz bedzie droga, to sie dla niej i cel znajdzie:))) moj dziadek zawsze
              mowil, ze najwazniejszy jest bat, a konia i woz sie jakos zorganizuje:)
              • Gość: kasia-s Re: Co się będzie budować... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.01.02, 12:15
                ekspresówka to może nie, ale korki na KENie od 17.00 gorsze niż w Śródmieściu
                • eela Re: Co się będzie budować... 28.01.02, 12:31
                  Ludzie do dobrego szybko sie przyzwyczajają. Przeciez jeszcze niedawno był tam
                  gminny wygon :))

do Ann: nie bądź pesymistka :))
                  • Gość: Ann Re: Co się będzie budować... IP: 213.17.164.* 28.01.02, 12:55
                    No no, tylko nie zaden mi tu wygon:((( na wygonie nie mieszkam:))))
                    • Gość: kasia-s Re: Co się będzie budować... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.01.02, 13:47
                      i słusznie, ja też nie
                    • eela Re: Co się będzie budować./do Ann i kasi-s 30.01.02, 11:12
                      Przeciaz wyraźnie napisałam w czasie przeszłym, ze BYŁ :))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka