Gość: Mr. X IP: 10.0.4.* 27.01.02, 21:48 ...na 3 rogach skrzyżowania al. KEN i Jastrzębowskiego? Czy pozostaną tam puste i zachwaszczone wygony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Co się będzie budować... 28.01.02, 08:16 To są tereny SGGW, na których ma powstać miasteczko akademickie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Co się będzie budować... IP: 213.17.164.* 28.01.02, 09:14 Na rogu ken i jastrzebowskiego??? to sa zwykle kawalki zieleni nalezace do gminy i mam nadzieje, ze nikt tego nie ruszy! kurcze, ile mozna budowac? juz teraz 1/3 mieszkan na ursynowie to pustostany, po co wiecej?? kolejny supermatket czy niedokonczony latami blok mieszkalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. X Re: Co się będzie budować... IP: 10.0.4.* 30.01.02, 00:33 Ja wolałbym aby te tereny zostały zabudowane. Oczywiście, że nie przez blaszany market, ale jakieś budynki mieszkalne? Czemu nie. Dochodzi jeszcze kwestia terenu między wyjściem z metra a centralą telefoniczną (obecnie chaszcze, tony śmieci i jakiś podejrzane typy) oraz teren petli autobusowej, która obecnie jest zbyt duża (w razie zwiększenia liczby lini autobusowych jest jeszcze Ursynów Pn.). Oczywiście tereny te mogłyby zostać niezabudowane pod warunkiem, że minimum będzie tam trawnik strzyżony i sprzątany systematycznie. Może jakieś boisko, mały park czy coś podobnego? PS Podobnych syfiastych terenów na Ursynowie jest więcej. A wystarczyłoby raz je posprzątać i przycinać roślinność (posianie trawy kosztuje) 3-4 razy w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-s Re: Co się będzie budować... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.01.02, 11:01 gdzie KEN gdzie SGGW, coś pomyliłeś Sloggi. Wiem, że na rogu od strony pawilonu Fiata ma być postawiony kilkupiętrowy garaż, taki jak jest dalej przy Herbsta, na pozostałych rogach nie wiem, w każdym razie część terenu pójdzie pod drugą jezdnię KEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Co się będzie budować... IP: 213.17.164.* 28.01.02, 11:35 oby ten garaz nie byl tak obskorny jak ten dalej:((((; no a z ta jezdnia to nie glupi pomysl, byle sie nam ekspresowka przez ursynow nie zrobila Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Co się będzie budować... 28.01.02, 11:49 Eee, ekspresówka to chyba nie, bo dokąd by prowadziła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Co się będzie budować... IP: 213.17.164.* 28.01.02, 11:59 jak juz bedzie droga, to sie dla niej i cel znajdzie:))) moj dziadek zawsze mowil, ze najwazniejszy jest bat, a konia i woz sie jakos zorganizuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-s Re: Co się będzie budować... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.01.02, 12:15 ekspresówka to może nie, ale korki na KENie od 17.00 gorsze niż w Śródmieściu Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Co się będzie budować... 28.01.02, 12:31 Ludzie do dobrego szybko sie przyzwyczajają. Przeciez jeszcze niedawno był tam gminny wygon :)) do Ann: nie bądź pesymistka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Co się będzie budować... IP: 213.17.164.* 28.01.02, 12:55 No no, tylko nie zaden mi tu wygon:((( na wygonie nie mieszkam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-s Re: Co się będzie budować... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.01.02, 13:47 i słusznie, ja też nie Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Co się będzie budować./do Ann i kasi-s 30.01.02, 11:12 Przeciaz wyraźnie napisałam w czasie przeszłym, ze BYŁ :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś