madohora Re: Limeryki z bryki 15.09.18, 10:00 Pewna pani z Kaczyc Krzywo na mnie patrzy Nie wiem dlaczego Czy zrobiłam jej coś złego Wytłumaczyć nie raczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 15.09.18, 10:43 Pewien pan z Rudy Nawiasem mówiąc bardzo rudy Dobrze się miał Młodzian na schwał Nie dla niego życiowe trudy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 15.09.18, 11:39 Pewna pani z Brynku Siedziała na rynku Jabłka sprzedawała Pełny kosz miała Kup u niej coś synku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 15.09.18, 11:56 Pewien pan z Paniówek Zajmował się liczeniem stówek Naliczył tego tysiące No cóż oszczędzał miesiące Kupił sobie nowy ołówek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 15.09.18, 12:12 Pewnej pani w Bobrownikach Wciąż grała inna muzyka I tak jest słuchała Że auta nie widziała Teraz już nie pobryka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 11.02.20, 19:50 Pewna pani z Chłapowa Nawiasem mówiąc młoda wdowa Chciała wyjechać w góry Czytała więc różne bzdury Myślała, że na podróż jest gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 11.02.20, 20:06 Pewien skromny pan w Kołobrzegu Usiadł sobie na molo, na brzegu Zapatrzył się w morze Czy jest mu tak dobrze A może na chwilę zwolnił biegu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 11.02.20, 20:23 Pewien pan z [url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Nowy_Targ]Nowego Targu[/url] Ciągle był w letargu Nie potrafił pracować Bo ciągle chciał spać Aż złapał go ból w karku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 11.02.20, 23:37 Pewien Pan z Łąki Ciągle puszczał bąki A fe... o czym wy myślicie To taka zabawa była, wiecie A ja przez to przeżywałam męki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 12.02.20, 00:03 Pewien pan z Czechowic Koniecznie chciał coś zrobić Ale tak by głośno o nim było Lecz coś nie wychodziło Musiał do czegoś innego się przysposobić Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 22.03.20, 10:45 Śmiertka prawi Dyć pokucej sie czowieku Brusić kosy już niy czekom Cie-choroba Trza mikroba W karawanie niy zaszczekom Kucej, dychej, siyj co trzeba Niy boj piekła, niy boj nieba Swoja kosa Darmo nosza? Myni gymbow, styknie chleba Bow sie , fajruj, lyź do ludzi Niych choroba niy wystudzi Z kosom dzieje Niy ruścieje Czowiek ku mie som niych kludzi. wachtyrz.eu/bronislaw-watroba-mor/ Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 12.05.20, 11:31 Na zdrowie! Szkryflom ze Rudy Ślonski Mie ciyngym kuszom we rymach konski Dyć prawie nasze Kaj ślonske tasze Choć spomna Reja i jego "gonski". parlicki.pl/miedzynarodowy-dzien-limerykow Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 16.11.21, 19:01 Pewna pani z Bytomia Robiła zakupy co dnia Sprawa nie była jasna Jeździła na drugi koniec miasta Bo trzymała tam konia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 16.11.21, 19:02 Pewna panna z Piotrkowa Na pracę nie była gotowa Ciągle wybrzydzała W żadnej się nie widziała Lecz wciąż pisała na forach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 16.11.21, 19:04 Ku przestrodze Pewien pan wsiadł do Aro* Jechał za szybko nie przejął się karą Trochę driftował Potem jeszcze raz zaszarżował I teraz już jest M A R Ą *Marka rumuńskich samochodów Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 16.11.21, 19:07 Ileż wart Był ten czart Nie zliczę Przemilczę Bo to był Tracz* *Jeden z bohaterów serialu "Plebania" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 16.11.21, 19:23 Pewien pan z PuferekPewien Spakował kuferek Postaniwił tak Że pójdzie w świat Lecz rzeczy zabrał niewiele Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 16.11.21, 19:45 Raz pewien Adam z Koziej Woli Na wczasy strasznie się gramoli Krzyknę - o rany! Jeszcze nie spakowany Może on w domu zostać woli.... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.02.22, 13:41 Pewną panią z Chłapowa Ciągle bolała głowa Migreny miała Tabletki brała Na sztormy nie była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.02.22, 13:43 Pewien pan w Władysławowie Ciągle wchodził mi na głowę Sprawa była prosta Spławiłam gości Wszystko już było gotowe Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.02.22, 13:45 Pomyłka Raz pewna panna usiadła na ławki brzegu A było to w parku, w Kołobrzegu Podszedł do niej marynarz Zapytał: „Czy mi dasz?” I w pysk dostał z rozbiegu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.02.22, 13:47 Słyszałam że jakaś baba w Łodzi Swego męża bije i głodzi On potulny jak baranek Raz się zemścił nad ranem Ale co mnie to obchodzi.... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.02.22, 13:48 Co się dzieje w Kruszynianach Awantura już od rana Teraz wszystko się zmienia Wprowadzili obostrzenia I jeszcze trafił się mandat Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.02.22, 13:50 Pewna panna z Lipnicy Murowanej Na zabawach wciąż podpiera ściany Lecz choć rutkę sieje Przychodzi w każdą niedzielę Ja bym się już poddała, o rany! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.02.22, 13:51 Pewna matrona z Zubrzycy Nic tylko na zięcia krzyczy On spokojny – stoik Zamówił jest stolik I nocleg ...na pryczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.02.22, 13:52 Pewna pani w Obornikach Na dyskotekach wciąż fika Tańczy zumbę, rumbę, sambę I do tego jeszcze mambę Mąż jej ciągle to wytyka Odpowiedz Link