Dodaj do ulubionych

Skide godt, Egon!

15.06.10, 14:32
Uff, Scorro... znalazłam!

Około 3:26 plus na samym końcu...

;D

Trudno było, bo nie bardzo pamiętałam, który tekst tak przetłumaczyli.
Obserwuj wątek
    • scorro Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 15:24
      :*
      Dzięki. Aczkolwiek myślałem, że w oryginale brzmi to bardziej przekonująco.
      • twardycukierek Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 15:27
        Heh, dokładnie tak myślałam i ja... :D Duński w tych filmach jest tak aksamitny
        i łagodny, wcale nie taki jaki znam ;)))
        • scorro Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 15:29
          A co to właściwie znaczy? To znaczy, czy fajno jak cholera mniej więcej
          właściwie oddaje istotę rzeczy?
          • twardycukierek Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 15:34
            Neee... skid to dosłownie 'gówno' :D ale dosadnie mówi się skide godt, po szwedzku skitgott. Oddaje klimat jak na tamte czasy, dziś mówi się trochę inaczej, zależnie od środowiska np. dö-bra gdzie dö znaczy śmierć :DD
            • scorro Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 15:39
              Gadka z Tobą, Cukierku, przypomina mi, kiedy na zastępstwo z niemieckiego
              przyszedł mąż naszej germanistki i wyłożył nam logicznie, jak zmieniają się
              słowa w różnych językach począwszy od niemieckiego przez hollenderski po
              angielski, nie pomijając skandynawskich. Kopara mi wtedy opadła i tak mi zostało.
              :D
              • twardycukierek Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 15:44
                W sęęęsie, że wyglądam na męża nauczycielki?

:D

Bo te języki bardzo proste są. Serio :)))
                • scorro Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 15:49
                  Do-bra, do-bra. Szpamerko!
                  • twardycukierek Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 15:51
                    Lansiaro jak już, no... ;))) przy obecnej nagonce na wykształciuchów to strach
                    się przyznawać do czegokolwiek, bo posadzą na 24h tylko za odróżnienie Mozarta
                    od Moczara :D
                    • szwagier_z_niemodlina Scorro! 15.06.10, 19:24
                      To znaczy po prostu "Niezle sranie, Egon!".
                      • twardycukierek Re: Scorro! 15.06.10, 19:49
                        Nieeee! :D Bloody good, ot co! ;)))
                    • milleniusz Re: Skide godt, Egon! 15.06.10, 23:06

> Lansiaro jak już, no... ;))) przy obecnej nagonce na wykształciuchów to strach
                      > się przyznawać do czegokolwiek, bo posadzą na 24h tylko za odróżnienie Mozarta
                      > od Moczara :D

O, gdzie nagonka, gdzie? Chętnie się dołączę. :]
                      • twardycukierek Re: Skide godt, Egon! 17.06.10, 15:40
                        Zawsze sam znajdujesz.
                        • milleniusz Re: Skide godt, Egon! 17.06.10, 17:11
                          Och, no właśnie nie przypominam sobie. Chyba nie masz na myśli mojego zdania nt.
                          konieczności znajomości angielskiego przez prezydenta? Inne moje vota separata
                          też raczej się nie kwalifikują do tej kategorii, no chyba, że ktoś chciałby
                          budować twierdzę i na siłę szukał barbarzyńców u bram. :]
                          • twardycukierek Re: Skide godt, Egon! 17.06.10, 18:08
                            Niczego nie mam na myśli. Nagonka ma to do siebie, że trudno jej nie zauważyć.
                            • milleniusz Re: Skide godt, Egon! 17.06.10, 18:35
                              A, jak niczego i jak trudno, no to trudno. Nie chcę, abyś się czuła
                              niekomfortowo. Postaram się to ograniczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka