Dodaj do ulubionych

sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Polski!

23.11.10, 15:01
katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8706808,Zobacz_kto_zostal_radnym_sejmiku__PELNA_LISTA_.html
To mi pachnie Jugosławią!
To bardzo niebezpieczny sygnał! za chwile odezwą sie Kaszubi może Niemcy Opolscy a następnym krokiem bedzie zjednoczenie tych ugrupowań w jedno ktore bedzie domagać się niepodległości lub przyłaczenia do Niemiec!! A na wschodzie są jeszcze Białorusini i prawosławni. Czy i oni zażądają potem autonomii a dajel przyłączenia do Białorusi? Szukuje nam się ponura powtóra z historii. Polska dziś przypomina tę z czasów saskich.Nie chodzi mi oczywiście o granioce terytorialne tylko o syt polit panującą wewn kraju, (awantury rozróby kłótnie napięta syt polityczna). Widać tu rozmyślny plan pewnych zakulisowych grup które dążą do osłabienia i upadku Rzeczypospolitej!To jest zagrożenie dla suwerenności i integralnosci kraju! Obudźcie się Polacy!
Obserwuj wątek
    • Gość: steff Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols IP: 62.22.15.* 23.11.10, 15:08
      Wara od Katowic

eunuchu
    • paco_lopez Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 15:14
      o matko, co za baran. ty jesteś typ niemozliwy. toś ty nie zauważył , ze na zachodzie nie ma granicy aż do atlantyku ? te twoje rojenia sa niebezpieczne dla twojej rodziny. a mnie sięte czasy kojarzą z jagiellońskimi a dokładnie za panowania Jana Olbrachta. mamy litwe łotwe dratwe sitwe i rybitwe oraz słowację czechy i węgry oraz rumunie. a ty rozbiory już wieszczysz. to za 300 lat dopiero.
      • Gość: SARA Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 22:07
        >paco_lopez napisał:
        >toś ty nie zauważył , ze na zachodzie nie ma granicy aż do atlantyku ?
        >a ty rozbiory już wieszczysz

W takim razie po co taki twór "Ruchu Auton Śląska"?
    • Gość: werwolf my tam w Prusach żadnych postulatów nie wysuwamy IP: *.chello.pl 23.11.10, 15:53
      zbieramy broń i czekamy
    • seth.destructor Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 16:08
      Fajnie. Na Śląsku powinni rządzić i gospodarować Ślązacy.
      • klosowski333 Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 16:17
        Ktorzy?
        • yoma Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 18:44
          Na Górnym Górni, na Dolnym Dolni :P
          • 33qq Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 18:57
            a na środkowym warszawiaki
            • strikemaster Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 19:09
              Warszawiacy do Krapkowic wyemigrują?
              • 33qq Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 11:31
                Nie, zrobią burdel, znaczy rządzić będą
        • seth.destructor Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 22:45
          Lokalni. Najlepsi są tutejsi. Przykład Szczurka z Gdyni.
          • klosowski333 Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 10:44
            Zapytalem "ktorzy", bo Twoja wypowiedz byla dosc ogolnikowa, jakbys nie zauwazyl, ze na Slasku, tak jak wszedzie, ludzie maja rozne poglady. Sa tacy Slazacy jak Buzek, ktorzy nie znosza okreslenia "narodowosc slaska" i sa tacy jak Gorzelik (ktorego rodzina pochodzi z Galicji Wschodniej a dziadek byl dzialaczem propolskim), ktory o Polsce mowi, ze to okupant, a Polacy to prymitywna dzicz.
          • 0-szo.lom.z.radia.maryjaa Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 13:50
            Szczurek to jeden z niewielu jasnych punktów na mapie polskiej samorządnosci. To człowiek przywiązany do chrześcijańskich wartości aczkolwiek czyni to w sposób ukryty,niemniej i ja sie cieszę z jego sukcesu
            • kolter-xxl Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 14:28
              0-szo.lom.z.radia.maryjaa napisał:

> Szczurek to jeden z niewielu jasnych punktów na mapie polskiej samorządnosci. T
              > o człowiek przywiązany do chrześcijańskich wartości aczkolwiek czyni to w sposó
              > b ukryty,niemniej i ja sie cieszę z jego sukcesu

Gdyby był katolickim oszołomem tobie podobnym nie dostałby poparcia !!
              • 0szo-loom.z.radia.maryja Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 25.11.10, 11:42
                niedawno wystąpił w programie kocham cię Polską wylansowanym przez LPR
      • Gość: taraban Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols IP: *.koba.pl / 10.2.8.* 23.11.10, 21:39
        A o losie Puszczy Białowieskiej czy Doliny Rospudy powinni decydować miejscowi, nie młodzież z Warszawy. Zgoda?
    • kuk_krakauer Wolne Miasto Kraków 23.11.10, 16:35
      A jeszcze Wolne Miasto Kraków. Zrobimy tam strefę wolnocłową jak w Andorze i bedziemy żyć z turystyki handlowej. Ale będzie fajnie!!!
      • klosowski333 Re: Wolne Miasto Kraków 23.11.10, 16:42
        To ja w takim razie z kolegami reaktywujemu Rzeczpospolita Zoliborska w granicach historycznych czyli z Bielanami, anektujemy zbrojnie lotnisko na Bemowie i postawimy ultimatum rzadowi polskiemu, ze albo wyplaci nam odszkodowanie za wielowiekowa okupacje w wysokosci 70 tryliardow zlotych, albo z naszej strony nie bedzie dla polskiego okupanta litosci.
        • kuk_krakauer Re: Wolne Miasto Kraków 23.11.10, 16:46
          A reaktuwujcie, choć nigdy nie istniała. A Wolne Miasto Kraków jak najbardziej było przez parę dziesięcioleci uznanym podmiotem prawnomiedzynarodowym. I niczego od RP nie bedziemy chcieli. Wystarczy nam, jak jej obywatele beda u nas robić zakupy po konkurencyjnych cenach...
          • klosowski333 Re: Wolne Miasto Kraków 23.11.10, 16:50
            Istniala, bo jak bylem w liceum to ja proklamowalismy. Jednak spisek miedzynarodowy, sterowany przez podstepnych cyklistow, sprawil, ze nikt nie chcial naszego panstwa uznac, ani naszego dumnego narodu od tylu wiekow ciemiezonego przez polskiego okupanta.
            Czy dla Krakowa polski okupant tez byl problemem?
            • kuk_krakauer Re: Wolne Miasto Kraków 23.11.10, 16:52
              On nie był problemem. On jest problemem...:). Ja myślę, że on jest problemem dla całej Polski...:)
          • seth.destructor Re: Wolne Miasto Kraków 23.11.10, 22:46
            I Freie Stadt Danzig... :)
          • seth.destructor Re: Wolne Miasto Kraków 23.11.10, 22:48
            I Freie Stadt Danzig... :)
            • kuk_krakauer Re: Wolne Miasto Kraków 23.11.10, 23:13
              To nie to samo. W Wolnym Mieście Krakowie nie było konfliktu narodowościowego. W FSD - jak najbardziej. Wolne Miasto Kraków było (i bedzie !) rządzone przez Polaków. Nie będzie potrzeby autostrady i kolei eksterytorialnych. I w ogóle będzie tam bajkowo !!!
      • 0-szo.lom.z.radia.maryjaa Re: Wolne Miasto Kraków 24.11.10, 13:49
        oho, zaczyna się, jeszce Wolne Miasto Gdańsk i komplet polskich nieszczęść gotowy
        • kuk_krakauer Re: Wolne Miasto Kraków 25.11.10, 16:33
          Wolne Miasto Kraków zawsze było polskie !
    • znj2 Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 18:43
      Jaką Jugosławią? Każdy bierze swoje i się rozchodzimy! Kto będzie taki głupi i zacznie się bić? Niby o co?
      • yoma Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 18:45
        Super, mnie urządza 2300 mkw. Ale konkretne, żadnych terenów zastępczych.
      • ass-am Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 23.11.10, 19:25
        Wlasnie tak i nie ma o co sie klocic.
      • klosowski333 Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 10:51
        O tych ludzi, ktorzy tam mieszkaja i nadal chca zyc w panstwie polskim. Jakby nie liczyc, jest ich przygniatajaca wiekszosc. Rownie dobrze mozna oddac panstwu wietnamskiemu Wole, czesc Ochoty i Srodmiescie, bo na 200 tysiecy mieszkancow mieszka tam 15 tysiecy Wietnamczykow. Niech sobie stworza enklawe czy eksklawe, kogo to obchodzi, nie bedziemy sie o to bic, bo po co. Takie argumenty uwielbiam.

• znj2 Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 01.12.10, 15:47
          My możem oddać wsio. My są Europejczyki.
    • wuzet21 Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 10:32
      0-szo.lom.z.radia.maaryja napisał:

> To mi pachnie Jugosławią!
      > To bardzo niebezpieczny sygnał! za chwile odezwą sie Kaszubi może Niemcy Opolsc
      > y a następnym krokiem bedzie zjednoczenie tych ugrupowań w jedno ktore bedzie d
      > omagać się niepodległości lub przyłaczenia do Niemiec!! A na wschodzie są jeszc
      > ze Białorusini i prawosławni. Czy i oni zażądają potem autonomii a dajel przyłą
      > czenia do Białorusi? Szukuje nam się ponura powtóra z historii. Polska dziś prz
      > ypomina tę z czasów saskich.Nie chodzi mi oczywiście o granioce terytorialne ty
      > lko o syt polit panującą wewn kraju, (awantury rozróby kłótnie napięta syt poli
      > tyczna). Widać tu rozmyślny plan pewnych zakulisowych grup które dążą do osłabi
      > enia i upadku Rzeczypospolitej!To jest zagrożenie dla suwerenności i integralno
      > sci kraju! Obudźcie się Polacy!

Weź tabletki, poczekaj pół godziny, przeczytaj ten tekst jeszcze raz, stań przed lustrem i puknij się w czoło - to naprawdę działa...
      • 0-szo.lom.z.radia.maryjaa Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 13:51
        sam się puknij! Przedstaw racjonalne argumenty albo zamilcz
        • wuzet21 Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 14:23
          Przedstawianie "racjonalnych argumentów" to Twoja domena, a wracając do RAS, to oni nawet w swoim gronie nie za bardzo wiedzą, czego właściwie chcą dla swojej mniejszości - tak, mniejszości, a mówiąc dosadnie, to znikomości.

Też się dziwię, dlaczego ruchy o założeniach separatystycznych są tolerowane, ale idąc tym tokiem myślenia, trzeba by również zdelegalizować PIS, bo też swoimi działaniami jest szkodliwy dla Polski tak wewnątrz, jak i na zewnątrz.

Napisałem żebyś się puknął, ponieważ nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz.
          Może gdybyś mnie posłuchał (i nie tylko mnie), to byłoby z kim podyskutować ?
          -----
          ***** Internet, to świat w którym żyjesz - postaraj się w nim nie napaskudzić... 
          • 0-szo.lom.z.radia.maryjaa Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 14:25
            te ruchy sa tolerowane bo to jest celowa robota pewnych kręgów ktorzy chcą z Polski uczynic lenno zachodu i Rosji
            • wuzet21 Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 14:39
              --Teraz już Ciebie proszę - weź te tabletki, i napisz, komu zależy na utrzymywaniu PIS-u w przestrzeni politycznej demokratycznego (przynajmniej w założeniach) kraju.
              Ps. wygugluj sobie pojęcie "lenno".

-----
              ***** Internet, to świat w którym żyjesz - postaraj się w nim nie napaskudzić... 
              • 0-szo.lom.z.radia.maryjaa Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 14:41
                sugerowanie mi ze ze mną coś nie tak wpisujesz się w najgorsze tradycje sowieckiej psychiatrii. Oni też wszystkicdh swoicdh wrogów do psychuszek wysyłali. Gratuluję wzorców..towarzyszu
                • kolter-xxl Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 25.11.10, 15:44
                  0-szo.lom.z.radia.maryjaa napisał:

> sugerowanie mi ze ze mną coś nie tak wpisujesz się w najgorsze tradycje sowiec
                  > kiej psychiatrii. Oni też wszystkicdh swoicdh wrogów do psychuszek wysyłali. Gr
                  > atuluję wzorców..towarzyszu

Jesteś solidnie stuknięty , wiec zastanów sie czy już druga na tym tylko wątku na ten temat opinia nie powinna cię zastanowić !!
          • kolter-xxl Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 14:30
            wuzet21 napisał:

Napisałem żebyś się puknął, ponieważ nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz.
            > Może gdybyś mnie posłuchał (i nie tylko mnie), to byłoby z kim podyskutować ?

On nie rozumie tego co czyta , bezmyślnie za frondą powtarza .
            • 0-szo.lom.z.radia.maryjaa Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 24.11.10, 14:41
              odezwał się ten który własnie bezmyślnie papuguje po swoim poprzedniku bo sam z siebie nie byłby w stanie tak przłoic
    • obraza.uczuc.religijnych Brawo! 24.11.10, 11:04
      Gratulacje dla Ruchu!
      • Gość: taraban Re: Brawo! IP: 212.33.72.* 24.11.10, 12:37
        Ja jestem konsekwentny - nie lubię polskiego nacjonalizmu, ale śląskiego też.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Brawo! 24.11.10, 14:29
          Ale za wynik brawa się należą.
      • 0-szo.lom.z.radia.maryjaa Re: Brawo! 24.11.10, 14:29
        no i głupek się cieszy..
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Brawo! 24.11.10, 20:13
          Z twojej wypowiedzi wynika że podpisałeś deklarację łódzką
          • 0szo-loom.z.radia.maryja Re: Brawo! 25.11.10, 11:41
            kazdy normalny przyzwoitry człowiek który brzydzi sie przemocą to podpisze
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Brawo! 25.11.10, 16:03
              Nieprawda. Podpiszą to wyłacznie ludzie nieprzyzwoici i nie mający nic wspólnego z normalnością, tacy jak ty.
              • 0sz.o.lom.z-radia.maryja Re: Brawo! 25.11.10, 16:34
                mów a siebie
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Brawo! 25.11.10, 16:56
                  Robię to
                  • 0szolo.m-z.radia-maryja Re: Brawo! 02.12.10, 10:46
                    karykatura godna hitlerowskiej gadzinówki albo stalinowskiego tygodnika Krokodil
                    • kolter-xxl Re: Brawo! 02.12.10, 11:58
                      0szolo.m-z.radia-maryja napisał:

> karykatura godna hitlerowskiej gadzinówki albo stalinowskiego tygodnika Krokodi

Ona oddaje prawdę o was hipokrytach .
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Brawo! 06.12.10, 08:27
                        prawdę owszem ale o was jacy wy jesteście nietolerancyjni
                        • kolter-xxl Re: Brawo! 06.12.10, 21:25
                          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> prawdę owszem ale o was jacy wy jesteście nietolerancyjni

My jesteśmy nietolerancyjni ? dla oszołomstwa ?
    • Gość: skin Ślązacy to V kolumna Niemiec na terytorium Polski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:49
      zdrada! Oszołom ma racje. Ino tylko patrzeć jak Niemcy wysuną żądanie przyłączenia śląska i Opolszczyzny do Polski. Oni nigdy nie wyrzekli się retensji do terenów które były ich przezd wojną nawet ich konstytucja mówi o takich granicach (art 116)
      • Gość: folksdojcz Re: Ślązacy to V kolumna Niemiec na terytorium Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 13:43
        jestem dla niemieckiego urzednika ur. w latach 70tych w Westpreussen Niemcem,
        tak, w Prusach, nie w Polsce, ciekawe nie_
    • oszolom-z-radia-maryja Re: sukces Ruchu Auton Śląska-1 krok do rozb Pols 10.12.10, 11:11
      www.rp.pl/artykul/10,576472_Polska-nie-jest-najwazniejsza-.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka